Şimdi Ara

diferansiyel değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
30.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    94 şahin.
    arabanıı diferansiyeli ötüyor ve kalkışlarda ''lak'' diye bi ses geliyor.
    bugün sanaiye götürdüm sadece 475 ytl parça masrafı çıkardılar (alman malıymış, iyisidir dediler)
    diferansiyel açıldıktan sonra bi parçaya daha bakılacak o da sorunluysa değişecek ve ekstradan b 180 ytl daha parça masrafı çıkacak.
    anlayacağınız 700 lira gibi parça fiyatı tutuyor.
    birincisi bu fiyat normal midir?
    ikinci olarak da arazi, düz yol dişlisi oluyormuş. ben de genelde rampalı ve karlı yollarda araç kullanıyorum. ne dersiniz?
    mesala arazi dişlisi taksak son hızda kaç km farkeder? diyelim 120 ile gitmesi gereken araba kaça düşer?
    teşekürler.

• arkadaş dedin gibi arazi vs.dişLisi yokk...
    şahin grubunda dişLiLer standarttır...seri ve eski modeL dişLi oLarak 2 çeşit dişLi vardır...senin aracın difransiyeLi seri tip...

bide 700 YTL fiyat biraz fazLa..!!ben yaptım kompLe şanzıman yaLan oLmasın ama 460 YTL parçaLar tuttu..100 işçiLik....560 YTL topLam..!!

fiyat fazLa diyorum..!!

sen hesabı çıkarttık bana pm den yoLLa hepsini...teker teker yaz fiyatLarı...bizim burayaLa bir karşıLaştırayım oLmazsa ben sana yoLLarım fazLa masraf neden edesin bu arada nereLisin ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

arkadaş dedin gibi arazi vs.dişLisi yokk...
    şahin grubunda dişLiLer standarttır...seri ve eski modeL dişLi oLarak 2 çeşit dişLi vardır...senin aracın difransiyeLi seri tip...

bide 700 YTL fiyat biraz fazLa..!!ben yaptım kompLe şanzıman yaLan oLmasın ama 460 YTL parçaLar tuttu..100 işçiLik....560 YTL topLam..!!

fiyat fazLa diyorum..!!

sen hesabı çıkarttık bana pm den yoLLa hepsini...teker teker yaz fiyatLarı...bizim burayaLa bir karşıLaştırayım oLmazsa ben sana yoLLarım fazLa masraf neden edesin bu arada nereLisin ??

aslında parçacı da 475 ytl lik bi fiyat çıkardı. diferansiyel açılınca bi parçaya daha bakılacak (fiyatı 180 ytl imiş)
    parçayı gördüm ama ismini bi türlü hatırlayamıyorum. sen o parçayı da değiştirdin mi bilmiyorum.
    şayet o parçayla birlikte 560 altmışa yaptınsa biz burada kazıklanacağız demektir.
    bu arada kesinlikle yan sanayi kullanmıyoruz. alman ve italyan var ve aralarında 70 ytl lik alman yönünde bi fazlalık olmasına rağmen ben almanı tercih ettim.
    bu arada ben sinop tayım.

• ayna, mauruti ve dişli kutusu hariç diferansiyeldeki bütün parçalar değişti. ayrıca aks bilyasının biri kırılmış; onu da değiştirdik.
    ustaya 60 ytl, parçacıya 210 ytl verdim.
    sonuç; şimdi acaba ayna-maurutiyi de değiştirsemiydimki diyorum. çünkü uğultuda azalma olsa da ses tamamen kesilmedi.
  • Değiştirdikten sonraki ayarda önemli.Bunu ayarlamak çok kolay değil.Eğer değiştireceğin yer uğultuyu gidereceğinin garantisini verirse değiştirt veya baktırt derim.Ama ayar yapamadığı içinde ötebilir.Söktüğü zaman eğer yanında isen bir baksaydın.Aşağıda gördüğün resimde KUŞ serisine ait.Şimdi mahruti ayna dişli birleşirken aralarında belli bir boşluk olmalı ( blacklash).Bu arada mahruti solda şaftın devamındaki dişli,ayna ise onun temas ettiği büyük olan.İşte bu boşluk çok önemli.Eğer ayarlanamazsa ötme olur.Çünkü dişliler ya birbirlerine gerektiğinden fazla veya az temas ediyorlar demektir ki bu da sağlıklı yağlamayı engeller.Şimdi ben nasıl anlayacağım dersen dişlinin hasarlı olup olmadığını dersen elini dişlilerin üzerinde gezindir,pürüzsüz olmalı ayrıca dişliler üzerinde gözle görülen çukur,kırık vs hasarları olmamalı.Kolay gelsin.

diferansiyel değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 4 Ekim 2008; 0:27:23 >

• bizim burada özel diferansiyele bakan usta yok. herkes bildiği ile amel ediyor dolayısıyla biz buna böyle binecez herhalde.
  • Benim arabada da ses vardı. Ben bilyaları değiştirdim. İki aks bilyası, diferansiyelin içindeki iki yan bilya ve şafta bağlı bir bilyayı değiştirdim. Bilyanın tanesi 40-50 TL civarı. Ses kesildi. Ses konusunda bir problemim kalmadı. Ama diferansiyel ayarını iyi yapmamış usta. Boşluk var. Düşük devirlerde küt küt vuruyor bazen. Mesela 3. viteste 30-40km hızda küt küt vuruyor. İyi bir ustaya götürmek lazım. Yanlış ayarlanırsa dişlileri sıyırabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diferansiyel sorunu.
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.