Şimdi Ara

Şanzıman-Diferansiyel Yağlarının Değişimi - Yakıt Tüketimi İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şanzıman ve diferansiyel yağlarının değiştirilmesi ile aracın çekişinde artış - rahatlama olur mu? Yakıt tüketimi düşer mi? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 1 Ağustos 2009; 14:06:44 >

• güzel bir konuya değinmişsiniz ,kulanım kitapçığında dahi belirli km değişmesini söylemelerine rağmen ,hemen hemen bütün servisler değişmez eksikse tamamlanır demekteler manuel vitesli arabalar için,kafam benimde karışık tabi değişmemesininde etkileri olucaktır muhakak,konu üzerinde uzman kişilerin cevaplarını bekliyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: medvet

Şanzıman ve diferansiyel yağlarının değiştirilmesi ile aracın çekişinde artış - rahatlama olur mu? Yakıt tüketimi düşer mi? Teşekkürler.

Üreticinin belirttiği periyodda değiştirilmesi bu parçaların daha az dirençle karşılaşmasına, daha rahat çalışmasına, daha iyi korunmasına fayda sağlayarak çekişi arttırır, tüketimi azaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 1 Ağustos 2009; 20:04:06 >
  • Hem verdiğin bilgiler hem de uyarın için teşekkürler O.B.K Üstad. Saygılar.
  • Tüm çalışan parçalarda olduğu gibi defransiyel ve şanzuman yağlarının değişmesinde her zaman fayda vardır

Şanzuman yağları Ticari araçlarda (ayda 10 bİN ) KM Yapanlarda 40 binde ticari olmayanlarda 50 binde
    Otomatik şanzumanlarda filtre olmasına rağmen bir çok üretici 30 bin km der
    Bu ecotec, yada triptonik,ecomat şanzumanlar içinde geçerlidir

Defransiyel yağları sadece arkadan çekişli araçlarda mevcut olup bu yağlarında periyodik olarak her 30 binde değişmesi icap eder (sıcak iklimlerde) 25 bin km
  • Ben komple boşalttırıp, değiştirdim şanzuman yağını. Değişmesi gerektiğinden değil de, bakıma girdiği için o da aradan çıksın istedim. Değiştirdikten sonra hiç bir fark hissetmediğimi belirtmek isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CVT Şanzıman Yağ Önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.