Şimdi Ara

5G tronic şanzımanda yağ değişimi yapılmamasının zararları nelerdir?(Kyron)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kyron 4x4 5g tronic aracımın kataloğunda 5 yıl veya 60 bin km de şanzıman yağı ve diferansiyel yağı değişmeli diyor.Bunu yeni öğrendim.100 bin km de 2008 model aracımın şanzıman ve diferansiyel yağı hiç değişmedi.Sıfırdan beri bizde arazi vs görmedi genelde uzun yol kullandık.Vites geçişlerinde problem yok ama

1-bu durumun aracıma zararı nelerdir?

2-yağ değişiminden sonra problem olur mu nasıl bir yol izlemeliyiz?

tecrübeli arkadaşlardan özellikle aynı şanzımanı(e200 vs) veya aracı kullanmış olanların yardımını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezuni -- 8 Şubat 2021; 14:5:58 >

• up

• up

• Bir donem Kyron kullandim YMY oto yenibosna'da acilan sanziman kutularini gordukce halen sinirim bozuluyor. Yag Degisimezseniz icerisineki yag basincini ayarlayan valf'ler zamanla tam kapanmaz veya acilmaz bu da vuruntulu gecislerle etkisini gosterir. Bu nedenle sanziman yaginizi degistirmenizi oneririm. Sanziman yagi degisimi standart bir motor yag degisimi gibi degildir, prosedurunu bilen yerde yapilmasi ve kontrollu koyulmasi lazim, tam hacmine gore ve prosedurune gore yapilmasi gereklidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam vakumla değiştirenleri kastediyorsunuz değil mi?

• Mezuni kullanıcısına yanıt

Sadece vakum değil, yağ konulduktan sonra vitesler arası geçişler yapılmalı tekrar öğrenme modu açılmalı ve eksik varsa tamamlanmalı ama fazla koyulmamalıdır.

Bunun bir proseduru vardır ve uretici tarafından dagitilir genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Şubat 2021; 17:44:43 >
  • Yardımınız için teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Formen motor mekanik diye bir kanal var ytube da onu izle hocam baya başarılı bu konuda size yardımcı olurmu bilemem

• echomaniac E kullanıcısına yanıt

baktım hocam işime yarar teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.