Şimdi Ara

ATHLON II x4 620 mi, PHENOM II x4 925 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki tavsiyeleri takip ederk oluşturmaya çalıştığım aşağıdaki sistemi almayı biraz geciktirince, işlemci konusunda piyasaya yeni giren "PhenomII x4 925 AM3 2.8 8MB" alternatifi gündeme geldi. Bu iki işlemci (620 - 925) arasında performans, hız, stabilite vb. yönlerden ne gibi farklılıklar bulunmaktadır ve aşağıdaki sisteme hangisi daha uygun olur?
    (Sistem; standart ev kullanımı (internet, office, oyun vb) içindir ve ekran kartı bilahare alınacak olup bütün parçalar yorum/öneri/alternatiflerinize açıktır.)

Athlon II X4 620 AM3 2.6 GHz (veya PhenomII x4 925) ?
    ASUS M4A785TD-V EVO 785G DDR3 ATI HD4200 AM3
    A-DATA 4GB (2x2) DDR3 1333 CL7
    SAMSUNG 1TB 7200RPM 32MB
    SAMSUNG SH-S223L 22x DVD-RW
    LIAN-LI LANCOOL PC-K56 DRAGON LORD K 550W
    PHİLİPS 190CW9FB_DVI

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekindegil -- 19 Kasım 2009; 1:33:11 >

• 620 şu an piyasanın en güzel 4 çekirdekli işlemcisi bana göre. 925 de güzel ama arada da 90TL civarı bir fiyat farkı var. Bu fark farklı parçalar ile değerlendirilebilir. Örneğin oyunsever biri için daha iyi bir ekran kartı alınabilir ya da sinema sever biri için daha iyi bir monitör.
  • Hocam Phenom II X4 ile Athlon II X4'ü doğrudan karşılaştırmak bence hata.

Sonuçta arada büyük miktarda Cache farkı var. Ama yine de X4 620 şu an üst düzey sayılacak bir işlemci.
    Günlük kullanımda ve oyunlarda tatmin edici performans sunacağından eminim.

Birkaç özel uygulamada Phenom II serisi öne atıyor kendini ancak genel olarak bakıldığında, X4 620 tam anlamıyla fiyat/performans işlemcisi.

Zaman ekonomi zamanı, bence X4 620 sizi pişman etmez.

X4 620 ile çekirdek voltajını olabildiğince düşürüp, default hızlarında ve 4 çekirdek etkin olarak, yükte 44w harcamayla kullananlar var sanırım.Phenom olsa 2-3 katını harcar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 19 Kasım 2009; 2:36:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Hocam Phenom II X4 ile Athlon II X4'ü doğrudan karşılaştırmak bence hata.

Sonuçta arada büyük miktarda Cache farkı var. Ama yine de X4 620 şu an üst düzey sayılacak bir işlemci.
    Günlük kullanımda ve oyunlarda tatmin edici performans sunacağından eminim.

Birkaç özel uygulamada Phenom II serisi öne atıyor kendini ancak genel olarak bakıldığında, X4 620 tam anlamıyla fiyat/performans işlemcisi.

Zaman ekonomi zamanı, bence X4 620 sizi pişman etmez.

X4 620 ile çekirdek voltajını olabildiğince düşürüp, default hızlarında ve 4 çekirdek etkin olarak, yükte 44w harcamayla kullananlar var sanırım.Phenom olsa 2-3 katını harcar.

Onu nasıl yapmışlar ben gene voltaj verip 3,2 ghz de kullanıyorum 620 yi. ilk tercihin 925 olsun. 620 de güzel bir işlemci. Bir çok kişi tersini söylese de 620 gerçekten sağlam bir işlemci çıktı. Dediğim gibi ilk tercihin alabiliyorsan 925 almak yönünde olsun.

• X4 620 BENCE ...BÜTÜN ÖZELLİKLERİYLE ÜSTÜN BENCE...
  • x4 620 ilk tercihin olsun diyorum. Ama paran varsa da 925 al demiyorum

Sen bir ev kullanıcısısın, cache farkı seni bağlamaz dostum. Render almadıkça ve 1-2 uygulamada 3-5 sn. fark senin için çok önemli değilse kesinlikle x4 620 senin ve hatta tüm dünyadaki ev kullanıcılarının tek geçeceği bir işlemcidir.

90 TL çok büyük bir para. 90 TL ile ekran kartına çok iyi bir destek sağlayabilirsin. Burada 90 TL nin sana kazandıracağına bakacaksın. İşlemciye verirsen nerde işe yarayacağını bilemediğin ve ne zaman kullanacağının belli olmadığı 1-2 uygulamada 3-5 sn kazanacaksın. Ekran kartına verirsen çok daha iyi detaylarla daha akıcı bir oyun deneyimi kazanacaksın. Monitöre harcarsan daha büyük ve daha net veya her özelliğiyle daha iyi bir monitöre sahip olacaksın. Hard Disk alırsan arşiv yapacak kocaman bir alanın daha olacak. v.s...... Seçim senin...

Kolay gelsin...

• Phenom 2 925 daha yüksek performanslı.
    Aradaki performans farkları için:http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon-ii-x4-630_5.html#sect1
    X4 620 alıp aradaki farkı ekran kartına yatırabilirsiniz.(İşlemciye hız aşırtma yapmak kaydıyla.Hız aşırtma yapın dememdeki amaç işlemcinin duruma göre yapacağı sınırlamayı en aza indirmek.Tabi oyundaki işlemci sınırlaması alacağınız ekran kartına göre değişecektir.)
  • Phenom II aldıktan sonra bence black olanlardan alınmalı. Hatta c3 revizyon alınır bundan sonra.
    Athlon II lerden athlon II x4 620 bütçene uygun ise düşünmeden al bence. Elindeki anakart ile 3.3-3,6 GHz arası kullanabilirsin.
  • Phanom II ler le Athlon II leri karşılaştırmak hata olur..

• 3500MHz ve bu akşamlık bu kadar yeter..

• ilgilenen herkese çok teşekkür ederim yorumlarınız sonucunda 620'nin 925'e göre (hız, cache vb. yönlerden) biraz düşük gibi görünse de standart bi kullanıcı için ideal olacağı sonucuna varılıyor. o.c. işlerini hiç bilmiyorum, dolayısıyla toplayacağım yukarıdaki 620'li sistemi default olarak kullanacağım. (umarım diğer parçalar da doğru olmuştur)
    (vatan'da 630 gördüm 40tl civarı farklı, ama ona da gerek yok sanırım, evet evet 620 iyi evet )
  • arkadaştan biraz kopya çekerek( anakart +işlemciyi aynen
    koymak istiyorum.
    Athlon II X4 620 AM3 2.6 GHz
    ASUS M4A785TD-V EVO
    HD4890 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX 10.1 Ekran Kartı
    SEGATE 500GB 16MB SATA2 Barracuda 7200.12 Harddisk
    LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH
    KİNGSTON 2GB Hyperx DDR3 1333MHz CL7 Tek Modül Ram
    OYUN SİSTEMİ ARKADAŞLAR YORUMLARSANIZ SEVİNİRİM
    KONU AÇAMADIGIM İÇİN BURAYA YAZMAK ZORUNDA KALDIM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.