Şimdi Ara

ATI HD2600 PRO'da o-c kilidi var mı?Hiçbir oc programı işe yaramadı!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ati 2600pro ekran kartıma bir türlü oc yapamıyorum, kilitli olabilir mi?bios'dan inceledim bulamadım, ati catalyst'te bi kilit vardı override'da onu kaldırdım, ordan da denedim ama 700-700 ün üzerine kesinlikle çekilmiyor.

Burda bu karttan olan bi arkadaşa sormuştum rivatuner ile yapıyorum demişti, onun da en son versiyonuyla denedim ama beceremedim. Zaten açar açmaz ekran kartını desteklemediğini, vs söylüyor, sanırım bu yüzden, yine donanımhaber forumunda okuduğum "rivatuner'la oc ve osd açmak" konusundaki çoğu şeyi yapamıyorum.

Atitraytools'la denediğimde 700den 701'e bile çeksem direk kapanıyor ve yeniden başlıyor alet.

Sanırım kilit gibi bişey var nasıl kıracağım bunu, bilen varsa çok sevinirim

İyi çalışmalar

• evet denedim aynı sonuç, restart atıyor.

rivatuner'la yapabildim bu arada. gpu: 710 memory clock:715 e çıkardım. fakat bu ayarlar ati'nin catalyst control center'da override da görünmüyor. orda yine 700-700 yazıyor. fakat rivatuner sanırım etkili çünkü ekran kartı sıcaklığı artıyor değişiklik yapınca.

bendeki kart sapphire hd2600 pro, çok o-c yemiyor mu bu alet, sanki çok ısınıyor gibi geldi.normal 700-700 bile 45 derecede duruyor, 710-715 te 51-52 gibi oluyor. soğutma mı kullanmalıyım acaba?
  • Peki o/c yaptıktan sonra Gpu-Z ye baktınmı?Oradada 700-700 mü gözüküyor?Bir soğutucu şart gibi ama çok pahalı birşey olmasın zaten kartın fiyatını geçerse ne anlamı kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmareTR -- 7 Ağustos 2008; 13:16:37 >
  • kilit yok benim asus 2600 pro ocli dmc4 20 fps artış oldu hattağa biri 700 mhz son diğeri 550 mhz 600 mhz yapınca reset

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilterler1991 -- 14 Ağustos 2008; 3:59:22 >
  • Core CLock 650/memory clock 1ghz da yaklaşık 55 derece de duruyor.Bazen 60 görüyorumda 60 ın üstüne çıktığını pek görmedim.Bu değerler normal mi?Bir de fan hızı çoğunlukla %30 larda dolaşıyor,eğer kartın sıcaklık değerleri normal değilse nasıl arttırabilirim fan hızını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobar -- 15 Ağustos 2008; 3:34:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: otobar

Core CLock 650/memory clock 1ghz da yaklaşık 55 derece de duruyor.Bazen 60 görüyorumda 60 ın üstüne çıktığını pek görmedim.Bu değerler normal mi?Bir de fan hızı çoğunlukla %30 larda dolaşıyor,eğer kartın sıcaklık değerleri normal değilse nasıl arttırabilirim fan hızını?

Riva tuner programında oc yaptığımda fan ayarlarının olduğu bir menü var. Şimdi tam aklımda değil. Eğer programı biraz kurcalarsan bulursun. Orada sıcaklığıa göre fan hızını ayarladığı bir seçenek var. Programda o seçeneği kaldırıp sürekli fanın %?? kaçta döneceğini ayarlayabiliyorsun. Ben %100 e ayarlamıştım. Eğer %100 e ayarlarsan sorunun çözülmüş olacaktır. Ya değilse senin dediğin gibi belli bir ısıya kadar %30 da sönüyor o ısıyı geçince %40 vs vs şeklinde değiştiriyor.

Bu arada 600 olan gpu hızını 650 ye - 700 olan memory (efektif 1400) hızını da 1000 mi yaptın. Yazdığına göre öyle anladım. Burumda ramlerin efektif olarak 2000 mhz de . Eğer öyle ise çok süper bir değer ben 800 ü stabil olarak geçemedim de.

• Yok nerde 2ghz xD core clock 800mhz de şuan memory clock 500x2 den 1ghz

quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

quote:

Orjinalden alıntı: otobar

Core CLock 650/memory clock 1ghz da yaklaşık 55 derece de duruyor.Bazen 60 görüyorumda 60 ın üstüne çıktığını pek görmedim.Bu değerler normal mi?Bir de fan hızı çoğunlukla %30 larda dolaşıyor,eğer kartın sıcaklık değerleri normal değilse nasıl arttırabilirim fan hızını?

Riva tuner programında oc yaptığımda fan ayarlarının olduğu bir menü var. Şimdi tam aklımda değil. Eğer programı biraz kurcalarsan bulursun. Orada sıcaklığıa göre fan hızını ayarladığı bir seçenek var. Programda o seçeneği kaldırıp sürekli fanın %?? kaçta döneceğini ayarlayabiliyorsun. Ben %100 e ayarlamıştım. Eğer %100 e ayarlarsan sorunun çözülmüş olacaktır. Ya değilse senin dediğin gibi belli bir ısıya kadar %30 da sönüyor o ısıyı geçince %40 vs vs şeklinde değiştiriyor.

Bu arada 600 olan gpu hızını 650 ye - 700 olan memory (efektif 1400) hızını da 1000 mi yaptın. Yazdığına göre öyle anladım. Burumda ramlerin efektif olarak 2000 mhz de . Eğer öyle ise çok süper bir değer ben 800 ü stabil olarak geçemedim de.

• 2600pro ddr2 mi ddr3 mü
    orası cok önemli bende ati 2600pro ddr3 256 var gpu 840 rem 840 riva tunel kulanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: unixx

2600pro ddr2 mi ddr3 mü
    orası cok önemli bende ati 2600pro ddr3 256 var gpu 840 rem 840 riva tunel kulanıyorum

Valla ben bu işten bişey analaymadım yav.. Demekki ekran kartından ekran kartına da fark oluyormu ş

Aynı ekran kartlarını kullanıyoruz. Bende gpu 700 den öte gitmedi yada ben yapamadım. Memory ise 800 de kaldı. Güzel değerler yakalamışsın..

• Ya hortlatmak gibi olacakta gpu clock 864-mem clock 504 te 3dmark06 yı tamamladım,sıcaklık değerleri 70 in üstüne çıkmadan.performans artışı da oldu,ama oyuna girdiğimde bir süre sonra donuyor.ve donana kadar çok rahat çalışıyor,artışı hissedebiliyorum,ani fps düşüşleri falanda olmuyor.neden olabilir acaba?bir de ati override da sadece 625-450 ye kadar çıkabiliyorum e kartın normal hızları 600 e 400 zaten

düzen:3dmark06 daki tüm testleri yaptım,ayarlar 1024x768,aa yok,tex. filtering bilinear
    düz2: riva tuner da fan ayarlarını tam istediğim gibi yapamadım,%100 e fixledim bir sorun olur mu?
    düzgitsağadön: 1280x1024 te hata verdi gpu clock u 850.5 e çektim tamamladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobar -- 5 Eylül 2008; 14:43:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.