Şimdi Ara

ATI ler oyunlarda çuvallıyor(mu?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ha su olabılır senın arkadaşın ekran kartı modelı duşuktur bu dedıgın oyunlar arkadaşındakı atı de çalışmamıştır cok normaldır
    veya ekran kartı surucusunden dır.
    yok sa atı nın ıyı bı modelıyle ıle oynarsın
  • sorun açıp açmaması değil,adam gibi oynatması,bende mx440 ile hepsini açıyorum ama adam gibi bir tanesini bile oynayamıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: electronics

9550 ge/td ile açamadığım oyun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: weneorn

Arkadaşlar ben most wantedi ekran kartını (425/435 standardı) 435/500 kullanıom,shadow kapalı diğer herşey full(alaisinglerde dahil) oynuyorum ve en az 3 saat kesintisiz,hiç bir sorun olmuyor.benim kart için 6600 den kotu diolar ama yanlızca testlerde oole,iş oyunlara geldimi aşagı kalmıo alim allah

Bu arada most wantedda bazı takılmalar oluyor,6800 lerde bile,bunu nvidia sanırım surucu ile halletmiş,ama ati de ses yok gibi,5.11 bile kar etmedi ama beklioruz..

oyun içinden Anti-Aliasing yada Anistopric Filtering açmak yetmiyor drıver menüsünden 4xaa , 8xaf açın 1024x768 kaç fps alıyorsunuz yazın lütfen bizde bilelim değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 22 Kasım 2005, 11:29:24 >

• puhehehehe ne adamlar var yaa ..
  • bu arkadaşın bahsettiği kart 6600gt mi yoksa..galiba 6800 den de bahsetmiş,bu gun hava ne güzel böyle,bi cıkıp hava almak lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Arkadaşlar ben most wantedi ekran kartını (425/435 standardı) 435/500 kullanıom,shadow kapalı diğer herşey full(alaisinglerde dahil) oynuyorum ve en az 3 saat kesintisiz,hiç bir sorun olmuyor.benim kart için 6600 den kotu diolar ama yanlızca testlerde oole,iş oyunlara geldimi aşagı kalmıo alim allah

Bu arada most wantedda bazı takılmalar oluyor,6800 lerde bile,bunu nvidia sanırım surucu ile halletmiş,ama ati de ses yok gibi,5.11 bile kar etmedi ama beklioruz..

oyun içinden Anti-Aliasing yada Anistopric Filtering açmak yetmiyor drıver menüsünden 4xaa , 8xaf açın 1024x768 kaç fps alıyorsunuz yazın lütfen bizde bilelim değil mi

• o kadar karmaşık ki tam 3 tane ekran kartı ismi geçiyor x700, 6600, 6800

quote:

Orjinalden alıntı: tylor

bu arkadaşın bahsettiği kart 6600gt mi yoksa..galiba 6800 den de bahsetmiş,bu gun hava ne güzel böyle,bi cıkıp hava almak lazım
    quote:

quote:

• 6800 cok garip geldi bana,hemde x700pro ile beraber
    quote:

o kadar karmaşık ki tam 3 tane ekran kartı ismi geçiyor x700, 6600, 6800

quote:

bu arkadaşın bahsettiği kart 6600gt mi yoksa..galiba 6800 den de bahsetmiş,bu gun hava ne güzel böyle,bi cıkıp hava almak lazım
    quote:

quote:

• bunların hangisi "shadow kapalı diğer herşey full(alaisinglerde dahil)" oynatıyo acaba

quote:

6800 cok garip geldi bana,hemde x700pro ile beraber
    quote:

o kadar karmaşık ki tam 3 tane ekran kartı ismi geçiyor x700, 6600, 6800

quote:

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: Blitz

Bunda ise
    Kart: 450/800
    Kart ayarları full kalite + 4xAA
    Oyun 800x600 AA ve Vsync :Off, gerisi full

Netice itibariyle kart eski parlak günleriden uzakta.
    Oyunu bir X1800XT yada 7800GTX ile oynamak isterdim
    Ama kesinlikle FX serisi yada 9xxx serisi ile kaliteli bir şekilde
    oynamak çok güç

O kartla çözünürlüğü oldukça yükseltip 1280x1024 yada 1600x1200 gibi AA açmadan (AF sonuna kadar açabilirsin) ligtening efectleri ve gölgeleri kısarak gayet performanslı oynayabilirsin.Çözünürlüğü düşürdükçe kalite bozulur.Oyunların oto ayarlarını boşverin.

Bu da senin için antiyoba

Kart: 450/800 Full Kalite AA:Off, AF:16x
    Oyun:
    1280x1024
    AA:Off
    Texture Filtering: %50
    Vsync:Off
    World Level of Detail: %33
    Road Reflection Detail: %33
    Shadow Detail: %50
    Car Geometry Detail: High
    Car Reflection Detail: High
    Car Reflection Update Rate %33
    Rain Effect: On
    Over Bright: On
    Visual Treatment: High

AA yı kapatırsan kenarlar kötü olmuyor mu oyunda?

• quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orjinalden alıntı: OziiX

hehe valla qauke 4 ü oynadım imzamdaki kartla hemde performanslı bi şekilde şimdide mostu oynuyom

yavaş lütfen bu kadarda sallamayalım X300SE ile oyun bile açılmaz ne performanslı oynamasından bahsediyorsun?

mosttan sana bi print göndereyim istersen bak tamammı bilmeden konuşmayalım alla alla ya
  • quote:

hehe valla qauke 4 ü oynadım imzamdaki kartla hemde performanslı bi şekilde şimdide mostu oynuyom

imkansız

640x480,no aa/af de belki
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

yavaş lütfen bu kadarda sallamayalım X300SE ile oyun bile açılmaz ne performanslı oynamasından bahsediyorsun?

mosttan sana bi print göndereyim istersen bak tamammı bilmeden konuşmayalım alla alla ya

burada bilmeden konuşan sensin biz değiliz. oyun açmazdan kastımı sen gerçekten oyunu açmıyor olarak anlayacak beyin kapasitesine sahip isen zaten diyecek döz bulamıyorum. önce beynini geliştir sonra gel.

oyunları tabiki açarsın ama oynanmayacak kadar düşük performanslı olur. hiç quake4 performanslı oynadım falan sallama burda herkes neyin ne olduğunu biliyor.

• Bırakın onu bunu

Nvidia ise 6600GT'nin altı yalan.
    Ati ise X800GT veya GTO'nun altı yalan.

Bu kartlardan kötü olanla internette sörf yapılır Yeni çıkan oyunlar oynanmaz. Veya eski klasikler oynanır.
  • ya yazdım ama kimse bakmadı bana 350 dolar civarı kdv dahil ekran kartı önerebilirmisiniz agp olması gerekiyor

sistem amd 64 3000+venice 2*512 mb ram epox9nda 3j ekran kartı 256 mb9600 xt
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

AA yı kapatırsan kenarlar kötü olmuyor mu oyunda?

Öyle tabi, normalde açarım.
    O ss sadece deneme amaçlıydı.
  • abicim buraya yazı yazanların kaçının teknik bilgisi var acaba çok merak ediyorum. oyun oynuyorum diye yazmak hızlı açılıyor takılmıyor demek performans ölçümü olmuş oluyor mu ki?

1-)oynadığınız oyun hangi oyun kütüphanesi kullanılarak yazılmış mesala biliyor munuz?
    (OpenGL-DirectX ne demek ne işe yarar merak edip araştıran kaç kişi var acaba)

2-) ati ve nvidia hangi oyun kütüphanelerini destekler, hangi modelleri hangi örnekleme teknolojisi kullanıyor?

3-)ati veya nvidia çipsetli karınızın markası ne? hangi firma nasıl kullanmış o çipseti acaba?

valla bunun gibi bir sürü şey daha yazabilirim ama kendimi de milleti de sıkmış olurum, hiç gereği yok.Tabi Türk Milleti olduğumuz için hurafeleri ve söylemleri olduğu gibi almaya bayılırız. "test programı kullandım abi şu puanı verdi" abi diyenler kullandıkları programın hangi dille,kodla yazıldığını biliyorlar mı?
    bu soruların cevapları da bitmez devamı da herkese kolay gelsin ama araştırmadan söylenenleri başkalarına satmak çok ama çooookkk kötü bir şeydir.

BİLMEMEK DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIPTIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Arkadaşlar
    1.atiden anlamayn konuşmasın,catalystde advanced view ile bakarsanız alaisingler için "let the application decide" diye bi seçenek var,turkçesi ise "uygulama karar versin" demek,yani oyunun options unda ne yaparsanız o geçerli anlamında
    2.soolediklerim çok basitti bendeki kart x700 pro,ve oyunlarda oc li oldugu halde hiç sorun çıkarmıyor,ayrıca 6600gt ninde yanında hiç ezilmiyor(yukarda da açıkladıgım gibi oyunlarda "test proglarında diil"),6600gt den daha ii demiyorum,hatta bende ondan alacaktım ama 2005 in başında o kart aşırı satıldıgı için stokta bulmak zordu ve bende bekleyemedim.
    3.Most wanted bolumune bakarsanız orda da bu konu geçiyor,oyunda olan bir prob. yuzunden(yada ekran kartı suruculeri ile oyun arasındaki) bazı yerlerde kısa sureli takılmalar oluyor ve bu takılmalar nvidia 6800 de bile oluyomuş(o konuya bakmanızı tavsiye ederim)
    4.Bizde burda yanlızca bilgilendirme amacıyla yazı yazıyoruz,hemen oole atlamanıza gerek yok.....

bu arada most wanted konusu forumun oyun bolumunde!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 22 Kasım 2005, 19:05:01 >

• quote:

(yukarda da açıkladıgım gibi oyunlarda "test proglarında diil")

oyun ile test programı arasındaki farkı söylermisin acaba? o test programı dediğin şey bizzat kendisi bir oyun olmakta ve kartın gücünü ölçmekte. oyundada bir kartın gücü aynı şekilde fpsye bakarak ölçülür. kısacası o "test programı" dediğin şeyler zaten bir kartın oyunlardaki performansını yasıtmak için vardır. bunun dışından ne farkı varmışta "oyunlarda, test programlarında olduğu gibi kötü değil" diyebiliyorsun acaba?
  • Sen kendi gozlerinle mesela 35 ve 45 fps arasındaki farkı sooleyebilirmisin,insan gozu 25 den sonrasını farkedemez,6600gt 45 dielim benimkide 35 veriyor(ki benim kart 35fps veriyor yukarda soolediğim gibi shadow hairç herşey full 1024*768 de),bende dediğim gibi zaten 6600gt benimkinden performanslı(bikere ben oc ile bile 440mhz yi aşamadım işlemcisinde,6600gt ise kafadan 500).Ama test progunda amaç zaten skor,ekranda gordıklerin diil,kim daha ii ise donanım açısından o farkı ortaya koyuyor....Gelecek oyunlar için şimdiden 6600gt de takılma olmazken sen oynayamayacaksın demeyi dusunursende(ki en az tahminimce 1-1.5 yıl boyunca sorun olmaz),kim ole kim kala
  • quote:

Arkadaşlar
    1.atiden anlamayn konuşmasın,catalystde advanced view ile bakarsanız alaisingler için "let the application decide" diye bi seçenek var,turkçesi ise "uygulama karar versin" demek,yani oyunun options unda ne yaparsanız o geçerli anlamında
    2.soolediklerim çok basitti bendeki kart x700 pro,ve oyunlarda oc li oldugu halde hiç sorun çıkarmıyor,ayrıca 6600gt ninde yanında hiç ezilmiyor(yukarda da açıkladıgım gibi oyunlarda "test proglarında diil"),6600gt den daha ii demiyorum,hatta bende ondan alacaktım ama 2005 in başında o kart aşırı satıldıgı için stokta bulmak zordu ve bende bekleyemedim.
    3.Most wanted bolumune bakarsanız orda da bu konu geçiyor,oyunda olan bir prob. yuzunden(yada ekran kartı suruculeri ile oyun arasındaki) bazı yerlerde kısa sureli takılmalar oluyor ve bu takılmalar nvidia 6800 de bile oluyomuş(o konuya bakmanızı tavsiye ederim)
    4.Bizde burda yanlızca bilgilendirme amacıyla yazı yazıyoruz,hemen oole atlamanıza gerek yok.....

bu arada most wanted konusu forumun oyun bolumunde!!!

7800 GTX de bile oluyormuş. Ben ekledim onu EA ın forumlarından bir kullanıcını yaşadığı sorundu

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.