Şimdi Ara

ATI Mobility Radeon HD 5470 ekran kartı güncelleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu sorunla 3 senedir boğuşuyorum forumlara sordum ama hala çözemedim belki burada bilen çıkar. Resimde gördüğünüz o eksik sürücü normalde ATI Mobility Radeon HD 5470 ama güncellemeye çalıştığımda ekran giidp geliyor buraya kadar tamam, her ekran kartı güncellendiğinde öyle olur ama sonra ekran gidiyor simsiyah oluyor resetlediğimde ekran gelmiyor. Sitesinden indirip denediğimde VİDEOFAİLURE gibi bişiki mavi ekran veriyor ben bunu nasıl güncelliyecem? Aşırı fps kaybına yol açıyorATI Mobility Radeon HD 5470 ekran kartı güncelleme sorunu

• 1) Burada bulunan uygulamayı yükleyip driver'ı tamamen kaldırın.http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx

2-a) Restart'dan sonra windows'un kendi 5470 için uygun sürücüyü yüklemesini sağlayın (win update aktif olmalı).

2-b) Eğer amd'nin sitesinden yüklemek isterseniz :http://support.amd.com/en-us/download.

Umarım çözülür. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 8 Eylül 2017; 3:30:56 >

• Hocam DDU ile güvenli modda kaldırmayı denediniz mi?
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    Evet denedim ama yinede olmadı.
  • Bilgisayar tamircisi bakmadan bir şey söylemek zor ama laptop anakartı sıkıntılı görünüyor. Chipset bozulmuş. Bilgisayarın olması gerekenden aşırı geç açılıyorsa sorun var demektir. Aynı olay başımıza geldiği için biliyoruz. Türlü türlü sürücüler denedik ama çözüm olmadı. En son anakartın sıkıntılı olduğunu ısıtılınca düzeldiğini ama geçici çözüm olduğunu öğrendik. GPU-Z programını indirip ekran kartının sensörlerine bak orada çalışıp çalışmadığı belli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buffon42

Bilgisayar tamircisi bakmadan bir şey söylemek zor ama laptop anakartı sıkıntılı görünüyor. Chipset bozulmuş. Bilgisayarın olması gerekenden aşırı geç açılıyorsa sorun var demektir. Aynı olay başımıza geldiği için biliyoruz. Türlü türlü sürücüler denedik ama çözüm olmadı. En son anakartın sıkıntılı olduğunu ısıtılınca düzeldiğini ama geçici çözüm olduğunu öğrendik. GPU-Z programını indirip ekran kartının sensörlerine bak orada çalışıp çalışmadığı belli oluyor.

Hangisine bakacağımı bilmediğimden hepsini gönderiyorum sorun var mı? Açınca Intel HD Graphics gördü alttan değiştirdim Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı yazıyordu buda o bir sorun var mı?

• Treajen kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki sensors sekmesine bakacaksınız. Oradaki sensor sekmesinin görüntüsünü atarsanız ekran kartınızın gerçekten çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz.
  • quote:

Yukarıdaki sensors sekmesine bakacaksınız. Oradaki sensor sekmesinin görüntüsünü atarsanız ekran kartınızın gerçekten çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz.

• Ekran kartınız çalışıyor görünüyor. Aynı testi ekran kartı chipseti bozulmuş bir laptopa yaptığımda o kırmızı ile gösterilen yerlerde hiçbir gösterge çalışmıyordu.
    Yanlış alıntı yapmışım. Kusura bakmayın. Yukarıda durumu açıkladım.
  • Peki nasıl yapıcam bu işi? Hiçbir türlü güncelleyemedim nerden baksan %60 performans kaybı :(
    Teknik bir sorun da olabilir. Yoksa Windows en kötü kendi sürücülerini yüklerdi.
  • quote:

Teknik bir sorun da olabilir. Yoksa Windows en kötü kendi sürücülerini yüklerdi.

Windows ekran kartını oto. güncellediğinden çok sıkıntı oluyor aniden mavi ekran yiyorum 2 saat ona uğraşıyorum diye windows update kapattım :(
    Otomatik güncellediğinde aygıt yöneticisindeki ünlem gidip ekran kartı modeli yazıyor mu?
  • quote:

Otomatik güncellediğinde aygıt yöneticisindeki ünlem gidip ekran kartı modeli yazıyor mu?

valla o kısmı göremiyorum :d Direkt mavi ekran yediğim için :D
  • Bana derman yok yak yak yak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.