Şimdi Ara

Ati Radeon HD 6510 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
18.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • psu harbi çin malıymış :D 350w yazıyor dediğiniz kart için kaçlık psu alsam ideal acaba ?
  • 400W ile de çalışır ama bu işin doğrusu en az 80 + veya 80+C sertifikalı 500W - 550W - 600W olması gerekir. Mümkünse tek kanaldan 12V 40A gibi...

Mesela bu 500W 80+ sertifikaladır ama dandiktir. 12V kanalaı çift ve 17A olduğu için:http://www.hizlial.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/seasonic-sea-ss-500gb-500w-80plus-atx-guc-kaynagi_30.500.5503.0017.htm

Şu an aklıma güzel bir PSU önerisi de gelmiyor ama birileri çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutduran

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

valla hocam ben casper çalışanı değilim ajan veya casusta değilim :D ben çok iyi bir ektan kartıda dmiyorum :D ama bunları oynayabildiğim barizken neden yalan söyliyim.

pcyi 1800tlye aldım i7 işlemci 8 gb ram 1 gb 128 bit ekran kartı. sipariş verdiğimde forumlarda konuları takip ettim. keşke almasaydım dedim. ama hiçte öyle olmadığını gördüm acaba bende mi bir sorun var diye yazdım ama yine aynı yorumlar :D e size mi inanayım oynadığımamı inanayım şaşırdım :) şu fraps olayı neymiş araştırıyorum bi pek bilgim yok...

Sen bize inan bize.

HD6510 denen kart HD5550 nin yeniden paketlenmiş halidir.

HD5550 ise şudur.

520MHz hızında 320 adet paralel işlem birimi.
    16 Doku Birimi
    32 Z/Şablon ROP Birimleri
    8 Renk ROP Birimi
    İşlem gücü : 352 GigaFLOPS
    Poligon verimliliği: 550M poligon/sn
    Görüntü doku hücresi doldurma oranı : 8,8 Gigapiksel/sn
    Piksel doldurma oranı: 4,4 Gigapiksel/sn
    Örtüşme önlemeli piksel doldurma oranı: 17,6 Gigaörnek/sn
    Bellek bant genişliği: 24,5 – 28,8 GB/sn

Yani 5750 ye kıyasla yarının altında bir güç.

5750 de bu.

700MHz hızında 720 paralel işlem birimi.
    36 Doku Birimi
    64 Z/Şablon ROP Birimleri
    16 Renk ROP Birimi
    İşlem gücü (tek duyarlıklı): 1.008 TeraFLOPS
    Poligon verimliliği: 700M poligon/sn
    Piksel doldurma oranı: 11,2 Gigapiksel/sn
    Örtüşme önlemeli piksel doldurma oranı: 44,8 Gigaörnek/sn
    Bellek bant genişliği: 73,6 GB/sn

Kısaca işlem gücüne bakarsak 5750 nin 3 te 1 i güçte bir kart.

Diğer nokta da olay kartın iyi olup olmaması değil. İlk mesajımda yazdım bunu. Kart isterse 6770 olsun. O sisteme 1800TL verilmiş mesela. Ben o paraya SSD li 6950 li sistem toplardım.

Ve son nokta ise.

Dediğim gibi insanlar İYİİ yi görmeden. iyi yi İYİİ sanıyor. Arkadaşın sistem kasıyor ama ona bu normalmiş gibi geliyor. Gelip benim sistemde 60+ ile oynasa mesela farkı anlar.

Ya dediğim gibi bizim burdan enayiye Casper, Pegatron marka dandik anakartlı ( LGA yuva anakartın 3 te 1 ini oluşturuyor. ). Onboard VGA lı. 2GB ram li ( Allahtan DDR2 çıkmadı. Yoksa ilerde anakart ile işlemci değişirken bir de o masraf çıkardı. ) 320GB HDD li sistemi 1600TL ye çakmış elemana.

Neymiş WEBCAM ( 10TL eder en fazla ki çalışmıyor zaten. ) 2+1 Ses sistemi ( Çöpe atıldı. Bildiğin boş yağ tenekesine buzzer bağla aynı ses. Adam gibi Edifier Ses sistemi aldık. 2+1 ses neymiş gördü. Ona göre o 15 liralık set mahalleyi inletiyordu ki RMS olarak baksak 1W falan çıkar. Benim XMini bile daha fazla BASS veriyordu. ) Yazıcı ( 40-50 liralık birşey. ) Masa ( HB de 30 lira. ) Oyun Kolu ( Gene 10 liralık mal. ) hediyeymiş.

Şimdilerde işte kasayı ve güç kaynağını değiştirdik ve 5770 taktık. Klavye faresi bozulmuş ona da Logitech aldık biraz adam oldu.

Bu adam bu PC ye iyi diyordu ya. Neymiş mahallede anlayan biri varmış o da süper diyormuş. Ulan s.çim sizin anlayanınıza da be. Bir de vardır ya böyle tipler. Ben çok anlarım. Süper bilirim diye gezinen. Sadece format atmayı öğrenip bilgisayarcıyım diye hava atan ama onu bile beceremeyen tipler. Gıcık olurum. Casper lara ağzının suyu aka aka bakar ve en büyük ekmek teknesidir bunlar Marka bilgisayar üreticilerinin.

Ben arkadaşa derim ki. Bir Dirt3 yüklesin bir de öyle Full lesin ayarları bakalım.

valla hocam sayenizde karttan tiksindim :D toplamayı bende düşündüm fakat kredi kartı yok e peşinde alamayacağımıza göre napalım :) şu +60 deneyimini yaşamar isterim. E madem öyle bir kart önerir misiniz bana. Oyun tutkunu biri olarak birde öyle oyun oynamak isterim.

Ulan o kadar yazı yazdım elektrik gitti iyi mi.

Neyse bu sefer özet geçeyim.

Kısacası ben de zamanında büyük kazık yedim ve bu bir ders oldu size de olmalı. Amaç kimseyi kırmak ya da aşağılamak değil. Ben de zamanında 1500Mark a aldığım sistemin 1 hafta sonra 750 marka indiğini görünce şok olmuştum.

Size tavsiyem ise. İşlemciniz İ7 2600 ise sıfır fiyatı 625TL. 2600K ise 675TL.

Bunu 450 ye sattın desek. Anakarta 80 desek. Ekran kartı 40TL desek. Yani kısaca 600TL gibi bir para geçer eline.

300TL bütçeni ekle.

900TL.

960T alırsın işlemciyi. 245TL ye gelir.

Anakartı MSI 990XA GD55 alırsın Vatan indirimi ile o da 245-250 ye gelir.

Ekran kartını da vatan indirimi ile Powercolor 6850 alırsın 270TL ye.

135TL kalır geriye. Onunla da kasa alınabilir.http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasasi/xigmatek-cpc-t45ub-t51-asgard-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=42536 Mesela bu ürün %25 indirim günlerinde 125TL oluyor.

Tabi anakartı bilmiyorum. İ7 destekli bir şey daha fazla edecek bir kart ta olabilir.

Daha yüksek fiyata okutma ihtimalin var parçaları yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Şubat 2012; 10:31:46 >

• quote:

psu harbi çin malıymış :D 350w yazıyor dediğiniz kart için kaçlık psu alsam ideal acaba ?

Bu 1600TL ye kazıklanan arkadaşın sistemdeki PSU yu görsen yarılırsın.

Aklıma direkt şu fıkra geliyor.

Kayserilinin birine oğlu gelir ve der ki.

Baba bana 5TL versene.

Babası hemen kontra atağa kalkar. Ne 4TL mi. Ne yapacaksın 3TL yi. 2TL neyine yetmiyor. Al sana 1TL der ve çocuğa 50Krş verir.

Çocukta arkasını dönüp kapıya ilerler ve çıkarken şunu der; He he heeeeee. Bana zaten 50Krş lazımdı.

Babası da bunun üstüne söylenir. Ulan şerefsize bak. Sahte para vermesem beni kazıklıyacaktı.

PSU nun üstünde 400W yazıyor.

Alta doğru değer azalıyor. En fazla şu kadar verir diye.

en altta da uarı var bu PSU nun tüm çıkışlardan verebileceği toplam güç 250W ı geçemez diye. 3 kadamede 250W a düşüyor değer. Sadece PSu yu değişecektik ama malumunu ekran kartı kasaya sığmayacağı için kasayı da değiştirdik bu yüzden.

Bu arada verdiğim linkteki kasa 6850 ile sorun olmaz.

• psu alacaksan sana corsair gs600 öneririm.
  • quote:

psu harbi çin malıymış :D 350w yazıyor dediğiniz kart için kaçlık psu alsam ideal acaba ?

Tabiki bilirim sürekli Casper vakalariyla karşılaşıyoruz.Artık alıştım bu duruma
  • eyvallah öneriler için bu dediklerinizi alacağım ondan sonra yine bir konu açacağım farkı görecez :D
  • quote:

eyvallah öneriler için bu dediklerinizi alacağım ondan sonra yine bir konu açacağım farkı görecez :D

Casperdan kurtulanlar kulübüne hoşgeldin tebrik ederim bende bu sene kurtuldum.1.200e quad 9300 lü hd4650 lili bir prestij makine vardı onunla kumsalda depar atardım.Şimdiyse imzadaki sistemi topladım.
  • ah ah,millet ısrarla hazır pc aldıktan sonra konu açıyor.Madem forumları biliyonuz niye önceden danışıp almıyorsunuz
  • Valla kardes beni cok şaşırttın , aynı sisteme bende sahibim sistemim şöyle : İ7 2600 3.4 işlemci,Ati radeon Hd 6510, 8gb ram.Ama aldıgıma cok pisman oldum,6510 kadar dandik bi ekran kartı yok,sen nasıl Bf3 ü en yüksek ayarlarda kasmadan oynuyosun anlamadım bende aynısını yaptım ultraya aldım fps 15,16 arasında gidip geldi
  • 2fps ile oynuyordur :(
  • Anlamadığım şey gerçekten 6510 ile çalışan bir oyunmu yoksa başka bir ekran kartımı ?
  • İlginç bir durum yok, abartıyorlar. Neymiş, Mario bile oynanmazmış. Yok ebenin nalı.
  • 640x480 Ultrada mı acep
  • quote:

tamam hocam dediğiniz gibi olsuın...

Abartma kardesim. Aynı kart bendede var Bf3 ü Ultra özelliklere aldıgında 14- 16 fps aralıgında oynuyorsun.
  • hocam bende forum sitelerinde okuduğum kadarı ile bu ekran kartı ile ilgili pek iyi şeyler söylenmiyordu aynı sistemde bendede mevcut ve hiçbir şekilde kötü yanını görmedim aynı şekilde bf3 mw3 need for speed the run max payne 3 gibi oyunları en yüksek çözünürlükte kasmadan oynuyorum.

http://imgim.com/6319incie4481365.png
    http://imgim.com/5547incik3148381.png
    http://imgim.com/iobit.png

edit:inanmıyan olursa video çekebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askar452 -- 18 Ağustos 2012; 3:59:18 >

• Bende ati hd 6510 kullanıyorum gta 4 de ayarlar medium ekran boyutu 1920x1080 da oynayıp 15- 20 fps alıyorum bu ekran kartı sizin dediğiniz kadar kötü ekran kartı değil ama çok iyide değil.
  • 2 GB'lık Ehkran khartı ;))) ne zahnnehttiniz ;))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortlayan konuya bak
  • Konuyu heyecanla okuyodum bi baktım sonuna gelmişim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.