Şimdi Ara

ATİ RADEON X550 YERİNE TAKILABİLECEK EKRAN KARTI NELERDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarımda şu an ati radeon x550 ekran kartı var. aşağıda bilgileri görülüyor fotoğrafta. aşağıda ki fotoğrafta x300 x550 x1000 serisi yazıyor ama ekran kartı üstünde ki etikette x550 yazıyor. bu ekran kartı yerine takılabilecek en yeni ekran kartı neler olabilir ? ati yada nvidia olabilir ? biliyorum baya bir eski ama ekran kartını değiştirmek istiyorum bilgisayarı değiştirmek istemiyorum çünkü iyi kötü idare ediyor ama ekran kartını değiştirsem güzel olacak .. bu kart yerine takılabilecek en yeni ve en iyi ekran kartlar neler olabilir ?

anakartım : foxconn N15235 PC 6627MA - RS2H

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayFrederickson -- 15 Ekim 2013; 12:20:29 >

• İşlemcinizin modelini ve psunuzun gerçekte kaç watt verebildiğini yazmanız lazım size yardımcı olabilmemiz için.
  • anakartın pci-ex yani piyasadaki kartları takabilirsin fakat diğer bileşenlerini de yazarsan daha iyi yardımcı oluruz
  • Psu ve bütçe hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilirim
  • arkadaşlar kusuruma bakmayın. bayram nedeni ile gec yazdım .. bütce sıkıntısı yok.. nvidia ve ati serilerinden hangileri uyuyor ise benim ana karta uygun en yeni modeller onları yazarsanız daha güzel olur modelleri..

anakart modeli : foxconn N15235 PC 6627MA - RS2H

psu 400 w aşağıda resmini yükledim emin olamadım o yuzden resminide attım..

herkese çok teşekkür ederim şimdiden saolun .. Bayramınız mübarek olsun kardeşlerim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayFrederickson -- 16 Ekim 2013; 1:02:18 >

• işlemciniz?
  • Görselde ki sahte bir PSU'dur yani gerçek 400W değildir, eğer yeni alacağınız VGA ile bunu kullanırsanız sisteminizde kalıcı hasarlara neden olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melancholic_

arkadaşlar kusuruma bakmayın. bayram nedeni ile gec yazdım .. bütce sıkıntısı yok.. nvidia ve ati serilerinden hangileri uyuyor ise benim ana karta uygun en yeni modeller onları yazarsanız daha güzel olur modelleri..

psu 400 w aşağıda resmini yükledim emin olamadım o yuzden resminide attım..

herkese çok teşekkür ederim şimdiden saolun .. Bayramınız mübarek olsun kardeşlerim ..

işlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işlemci : intel pentium d 2.8 ghz
    ram : 1.5 gb (büyük bir olasılıkla ddr2 ama tam bilmiyorum)

abi valla gerçeğine nasıl bakılıyor bilmiyorum ben
  • pentıum d işlemciye ekran kartı alınmaz alınsada pek fark olmaz E8500 yada Q serisi bir işlemci alın desem ankartınız desteklemiyor 3 secenek var ya bu sisteme hiç dokunmayıp devam edeceksiniz yada anakartınızın destekledigi E4600 gibi bir işlemci alıp yanınada amd 6570,5670,5770,6670 gibi kartlardan birini alacaksınız yada sistemi komple yeniliyeceksiniz
  • Bence bununla uğraşma sistemi komple yenile.İmzamdaki sistemi sattım 30tl etti .Ekran kartını satmadım nostalji olsun diye

• herkese çok teşekkür ederim.. En iyisi yeni bir sistem almak olacak

birde ubuntu 12.04 Lts sürümü ile ilgili bir sorunum var ama linuxla ilgilenir misiniz ?

ne yaptıysam ekran kartımı bir türlü tanıtamadım ubuntuya.. gezmediğim forum ve denemediğim çözüm kalmadı .. yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Herkese merhaba..

bilgisayarımda şu an ati radeon x550 ekran kartı var. aşağıda bilgileri görülüyor fotoğrafta. aşağıda ki fotoğrafta x300 x550 x1000 serisi yazıyor ama ekran kartı üstünde ki etikette x550 yazıyor. bu ekran kartı yerine takılabilecek en yeni ekran kartı neler olabilir ? ati yada nvidia olabilir ? biliyorum baya bir eski ama ekran kartını değiştirmek istiyorum bilgisayarı değiştirmek istemiyorum çünkü iyi kötü idare ediyor ama ekran kartını değiştirsem güzel olacak .. bu kart yerine takılabilecek en yeni ve en iyi ekran kartlar neler olabilir ?

anakartım : foxconn N15235 PC 6627MA - RS2H

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

Asusun x1650 pro su var onu bu psu da bile kullanirsin sikinti cikartmadan. Dirt gibi oyunlari bile oynarsin cod serilerini de...

Edit: Yazmayi ubutmusum dedigim kart piyasada zibil gibi sahibinden gibi sitelerde bile 30-40 tl gibi birsey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 16 Ekim 2013; 4:20:41 >

• ilker_mania kullanıcısına yanıt
    yukarıda gerçek psu falan demişler .. benimki 400 w o kağıdın üstünde ki değeri gercek değeri değilmiş sıkıntı çıkarmaz değil mi ilker hocam ?
  • quote:

yukarıda gerçek psu falan demişler .. benimki 400 w o kağıdın üstünde ki değeri gercek değeri değilmiş sıkıntı çıkarmaz değil mi ilker hocam ?

çıkartmaz hocam. Bak akrt bu ek güç girişi istemiyor ve ben zamanında powercolor x700 kullanırken arkadaşıma aldığım ve x700 ün 2 hatta 2.5 katı bir ekran akrtı. İşini rahatlıkla görür.

http://forum.donanimhaber.com/m_71847452/tm.htm

Bu adam satmış ama forumda da bol bol bulursun bence. Güzel kart işini görür. Ben sana işini yeterınce göreceği için x1650 önerdim ama baktım da üzerine 20- falan koyarsan belki x 2400 pro da alabılırısn sapphırenın kı ek guc gırısı ıstemıyormuş. Tercih senın 20-25 tl x1650 40-45 tl x2400 pro. 2400 de guzel kart sen bilirsin bütçene göre seç ayrıca x550 ye göre çok çok iyi bir kart ıkısı de.

EDİT: Bak şöyle bir grafiğe rastladım x1650 daha ıyı kareler vermiş. Arastır ya 2400pro al ya da 1650 pro al 1650 alırsan asus al..
    https://www.google.com.tr/search?q=x2400+pro&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LmheUpONKMfXtQa2_4CwCg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955#es_sm=93&espv=210&q=x+2400pro&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=r7Y9WZ7Tg2iOVM%3A%3Bhzyvt9YZ9y0IvM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.legitreviews.com%252Fimages%252Freviews%252F547%252Fx3_1.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.techpowerup.com%252Fforums%252Fshowthread.php%253Fp%253D1020048%3B542%3B855

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 16 Ekim 2013; 13:22:40 >

google baktım ama ben tam anlamadım bana bu iki ekran kartının tam adını yazabilir misin abi ? çünkü baktımda agp olanları falan var onları alırsam benim işime gelmez değil mi ? çünkü bende ki pci-express slotu ?

Edit: araştırdım ben x1650 ye baktım baya bazılarının fanı farklı bazılarında 2 dvi cıkıs 1 dvi 1 vga var bu neden dolayı markadan dolayı mı ? senin dediğin 2400 proya baktım ama çok hoşuma gitmedi usta .. 1650 ye kafam daha cok yattı ama sen ne diyorsun ? 1650 mi 2400 mu ?
  • quote:

google baktım ama ben tam anlamadım bana bu iki ekran kartının tam adını yazabilir misin abi ? çünkü baktımda agp olanları falan var onları alırsam benim işime gelmez değil mi ? çünkü bende ki pci-express slotu ?

Edit: araştırdım ben x1650 ye baktım baya bazılarının fanı farklı bazılarında 2 dvi cıkıs 1 dvi 1 vga var bu neden dolayı markadan dolayı mı ? senin dediğin 2400 proya baktım ama çok hoşuma gitmedi usta .. 1650 ye kafam daha cok yattı ama sen ne diyorsun ? 1650 mi 2400 mu ?

Asus x1650 pro. Sana attigim eski linkteki kart da pci expres.

hocam illa asusu mu öneriyorsun atinin modelide olsa olmaz mı illa asus mu alayım ?
    hocam son birşey sorucam konuyu kapatcam sonra .. x1650 XT si var bide o mu daha iyi yoksa pro olan mı ?
  • Bütçeniz var ise yeni sistem toplamanızı tavsiye ederim. Eğer ki yeni sistem toplamanız mümkün değilse ikinci el bölümünden HD4670/5670 gibi uygun fiyatlı bir kart alıp kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.