Şimdi Ara

Atık sigorta gösterici yapalım (çok basit ve ucuz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabamın sigorta kutusuna erişimem hem güç oluyor hem de sigortayı soktugumde içindeki telin sağlamlıgını göremedigim için sürekli avometre ile ölçmek zorunda kalıyordum. Bu da zaman kaybına yol açıyordu.
    Bende tembelleğimi biraz teknoloji ile maskelemek için basit bir atık sigorta gösterici yaptım.
    Sistem çok basit. 3 renkli ( 3 bacaklı) 1 adet Led ve (ledin voltaj-akım değerlerine göre) 2 adet dirence ihtiyac var. ben direnc olarak elimdeki lede gore 1.5 K direnclerden kullandım.
    Yapılışı :
    ledin şase bacağını şaseye bağlıyoruz. kırmızı yanan bacağına 1.5K direnc ile sigortanın girişine (birden fazla sigorta için ayrı ayrı baglamak yerine 12Va direkt de bağlayabiliriz) bağlıyoruz. Ledin yeşil yanan bacağına da 1.5 K direnc bağlayıp sigortanın çıkışına bağlıyoruz. Eğer sigorta sağlamsa hem kırmızı hemde yeşil bacaklarda gerilim olduğu için ledimiz sarı (3.renk) yanacaktır. Burda sarı renk SİGORTA SAĞLAM anlamına geliyor. Eğer sigortamız atacak olursa ledin yeşil bacağına gerilim gelmeyeceği için ledimiz kırmızı yanacaktır. Kırmızı yanınca SİGORTA ATIK anlamına gelir tabi kontrol için sağlam bir sigortayı yerindne çıkarırsanız gene kırmızı yanacaktır.
    Tabi transistör-entegre kullanılarak yeşil-kırmızı yanan bir devre de yapılabilir. Ancak ben sadece 3 renkli led ve 2 adet direnc kullanarak cok ucuza malettim.
    Umarım pratikte kullanım alanı bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemC -- 18 Aralık 2006; 13:16:58 >

• İlginç bi paylaşım, teşekkürler...
  • Eğer fazla sayıda led baglanacaksa arac calısmazken aküyü bitirmemeleri için ledlerin - uclarını kontaga baglı bir role uzerinden surulur. Bu sayede arac calısmazken (kontak kapalıyken) akım cekmez ve akuye yuklenmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.