Şimdi Ara

__ Atma Recep, Din Kardeşiyiz ! __

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yakında kriz paketi açıklanacak deniyordu. Kapsam ve sonuçlarının ülkemiz için pek de hayırlı olmasının beklentisi içinde olduğumuzu belirtelim.

Tarihimizin önemli dönemlerinden birinde türemiş olan bu sözü " Atma Recep, Din Kardeşiyiz ! " ve ortaya çıkışını sonunda itiraf ediyorum arkadaşlar !

Önce " Atma Recep, Din Kardeşiyiz ! " cümlesinin " çok yalan söyleyen kimselere söylenen bir deyim..." olduğunu hatırlatalım.

Sonra hikayesine dönelim. Hikayesi şöyle;

Osmanlı devrinde Arnavut Recep isminde birisi eşkıyalık yapmaktadır. Bir gün Osmanlı askerleri bunu ve adamlarını sıkıştırır. Silahlar patlar. Arnavut Recep ve avanesi çok kötü bir duruma düşünce kahramanımız, askerlere : “Durun, vurmayın, atmayın! Din kardeşiyiz hepimiz! Acıyın!” şeklinde yalvarır. Askerler de “Tamam! Fakat bir daha görmeyelim!” diyerek bunları bırakırlar. Bir kaç gün sonra bir kahvede (ya da benzeri bir yerde) Recep Efendi nutuk çekmektedir: “Geçen gün askerleri mahvettim! Vurdum, kırdım. analarını ağlattım! Herifler canlarını zor kurtardılar elimden!” Bu sırada oradan geçen ve olaya da şahit olmuş olan bir vatandaş şöyle der: “Atma Recep, din kardeşiyiz!”

Bu da aldığım kaynak:
    http://www.uyurgezer.net/atma-recep-din-kardesiyiz-t87138.html?s=adf93350e0e39f29bd59201a20555c4b&

" Atma Recep, Din Kardeşiyiz ! " tümcesinin tarihçesinin kaynağı;
    http://www.uyurgezer.net/atma-recep-din-kardesiyiz-t87138.html?s=adf93350e0e39f29bd59201a20555c4b&

Bundan sonra yalan haberler ve topicler için yapacağımız değerlendirmler için kullanacağımız tümceyi ne yaptık ? ! Bulduk !
    Vatanımız ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun efendiler !

__ Atma Recep, Din Kardeşiyiz ! __

Ülkemizi ve Ekonomimizi yöneten " BADEM BIYIKLILARIN " Ekonomi Toplantısı.

" Bedelini milletim öder

Bu kriz Türkiye kaynaklı değildir. Dolayısıyla kimse bu krizin faturasını AKP iktidarına çıkaramaz. Krizin içindeki aktörler, hepsinin dünya ile bağlantıları var. Tedbirini alamamış, şimdi faturasını bize kesiyorlar. Biz faturasının üzerine atlayacak olursa bedelini milletim öder. "

Bu laflara kediler bile güler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Menes -- 30 Kasım 2008; 11:46:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.