Şimdi Ara

Atmosferik 1.4 benzinli motor yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ccestr

Hyundai i30 benzinli aracımın şehir dışı fabrika verisi 4.6 ben uzun yolda 3.9 4 litre yaktırdım fabrika verisinden az yakabilir bir araç

Alıntıları Göster
    Yakmaz yada yakamaz mı demişim??

Bir sürü etken var; sen az yaktırırsın, başka bir yerde başka bir adam aynı araç ile fazla yaktırır.

Türkiye'nin her yeri Konya ovası mı, kullanıcı da standart Ahmet amca mı?

Her 2000 model polo aynı performans ve kondisyonda mı?

......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Karma verisi 4 LT olan aracım 8 LT yakıyor. Çöpe atayım o zaman...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit-Keşan yolculuğu yaptık 2 gün önce.
    1.2 TSI motor, 4 kişi+ full bagaj, klima sürekli açık 5.5 L/100 km ortalamayla geldik. Hız kurallarının altında ancak yakınında bir hızımız vardı genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Yahu 1 litre benzin 7 lira. Euro3 motor eski nesil verimsiz atmosferik benzinli bir araca göre normal. Aynı konuyu daha öncede açtın. Symbol 1.4 benzinli aracın ş.ici tüketimi 9.7 litre. Keza Logan 1.6 benzinli tuketim ş.ici 10 litre.
    Şu arabaya git en ucuz Atiker lpg kitini taktır sen de kurtul bizde kurtulalım. Ş.ici benzinle 50 kuruşun altı hayal.
    Şu lpgye amma meraklısınız lpg zarar zarar zarar bunu kafanıza sokun kår yapıcam diye motorun ömründen yiyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

O zaman çok beklersin .

Onun için fabrika ölçüm şartlarını sağlaman lazım.

Alıntıları Göster
    Geçen sene şehir içi 8.6 fabrika verisi olan bu arabam 7 7.5 litre yakıyordu buna ne diyeceksin çok bilmiş adam

• quote:

Yahu 1 litre benzin 7 lira. Euro3 motor eski nesil verimsiz atmosferik benzinli bir araca göre normal. Aynı konuyu daha öncede açtın. Symbol 1.4 benzinli aracın ş.ici tüketimi 9.7 litre. Keza Logan 1.6 benzinli tuketim ş.ici 10 litre.
    Şu arabaya git en ucuz Atiker lpg kitini taktır sen de kurtul bizde kurtulalım. Ş.ici benzinle 50 kuruşun altı hayal.
    Benzin 6.5 lira ne 7 lirası

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Geçen sene şehir içi 8.6 fabrika verisi olan bu arabam 7 7.5 litre yakıyordu buna ne diyeceksin çok bilmiş adam

Alıntıları Göster
    Şakamısın? Daha ne diyeyim!

Neyin tartışmasını yapıyorsun hala!

Herhalde sen ne dediğinin farkında değilsin?

Ben az yakamaz mı demişim? Duruma ve şartlara bağlı olarak “fabrika verisine göre 0.7lt fazla yakması normaldir”; diyorum.

Neresini anlayamıyorsun?

Bunun çok bilmişlikle alakası yok; sizin gibi bilmemiş ve öğrenmeye itiraz ile alakası var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Alıntıları Göster
    Ayrıca öğren;

Yukarıda da birkaç kere yazdım.

Günlük güzergah
    Trafik yapısı
    Trafiği/yolu okuma
    Sürüş şekli
    Aracın genel durumu
    Düzenli bakımları
    Lastik ve havaları
    ...
    ...

Gibi, bir sürü durum vardır.

Adam Konya’da düz şehirde yaşar, hipermiler ayak vardır; 8’lik araca 6.5-7 yaktırır.
    Adam vardır İstanbul’da 8’lik araca ne kadar dikkat etse 10 yaktırır...

Birde; ortalama hız, diye bişey var. Bilmem hiç duydunuz mu?

25km ortalama hız ile 30km ortalama hız, 0.4~0.7lt fark yaratır.

Bir yakıt tüketimi durumunu gösterebilen, sürü etken var......

Biraz öğrenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Şu lpgye amma meraklısınız lpg zarar zarar zarar bunu kafanıza sokun kår yapıcam diye motorun ömründen yiyosunuz

Alıntıları Göster
    Ben dizel arac kulkaniyorum. Tavsiye ederim. Benzinli araca yakıt dayandıramayan Arkadaşa tavsiye de bulundum.
    Ayrıca yorum yaparken kimseye senin gibi yanıt vermem. Motorun ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Adamın arabasının lpg uyumu tam. Geçen seneden beri taktırsaydî böyle her ay konu açmazdı.

öylemi senin adına sevindim. İnşallah zamlanmaz ne diyim hayırlısı.

• Arkadaş sen motoru sekman piston subap sekman ne varsa yenile bi güzel daha sonra 5w20 5w30 yağ kullan verileri yakalarsin senin motor bitikk bunu duymak istiyosundur:))

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu kadar çiğ yoruma karşı sabırla olgunlukla cevaplar verdiniz takdir ettim doğrusu.

• quote:

Ben dizel arac kulkaniyorum. Tavsiye ederim. Benzinli araca yakıt dayandıramayan Arkadaşa tavsiye de bulundum.
    Ayrıca yorum yaparken kimseye senin gibi yanıt vermem. Motorun ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Adamın arabasının lpg uyumu tam. Geçen seneden beri taktırsaydî böyle her ay konu açmazdı.

Alıntıları Göster
    Benim aracıma lpg uyumlu değil ben çok vw ustasına sordum taktırma çok sorun yaşarsın dedi ki benim arabanın aynısı arkadaşımda var arabasının subapları lpgden dolayı erimiş silindir kapağını falan taşlattı 2 3 bin para harcadı yani daha saymam gerekirse boğaz kelebeği arızası lpg olan motor boğaz kelebeğini çabuk bozuyor yani önerin için teşekkür ederim ama mantıklı bi öneri değil lpg

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Arkadaş sen motoru sekman piston subap sekman ne varsa yenile bi güzel daha sonra 5w20 5w30 yağ kullan verileri yakalarsin senin motor bitikk bunu duymak istiyosundur:))
    Motorun bitik olduğuna senmi karar veriyosun güldürme beni akşam akşam motor bitikmiş 😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Okumayanadam

Bu kadar çiğ yoruma karşı sabırla olgunlukla cevaplar verdiniz takdir ettim doğrusu.
    Ne yapsın küfür mü etsin 😊

Motor yenilemeye girse, akt takım, lastikler yenilense, siz şoför olarak yakıt ekonomisi için yırtınsanız anca yakalarsınız o verileri.
    Aracınızın yaşı, genel bakım durumu, aracı kullandığınız coğrafya, iklim, yol koşulları ve trafik gibi pekçok etken var yakıt tüketiminde gözetilecek. Daha az yakmasını istiyorsanız, lpg ve iyi usta tarafından güzel bir motor bakımı şart.

• Az bile yakıyor, 1.4 atmosferiklere ben daha fazla yaktırıyorum, sen baya sakin kullanıyorsun demek ki.

1.4 Siena'ya zamanında LPG'de 15 litre altına düşüremiyordum şehir içi, benzinde de 11-12 litre yakıyordu.

50TL gaz ile 120km ancak gidiyordu araç, 10-15 tane farklı ustaya gösterdik klasik 1.4 motor çok normal değerler demişti.

Bu forumda ki LPG ile 5-6-7 litre yakıyorum diyen yalancılara inanmayın.
  • 1. lastik basıncınız eco modda olsun
    2. araçtan gereksiz yukleri atın (eşinizi, çocuğunuzu)
    3. depo hiç bir zaman full dolu olmasın.
    4. gereksiz frenden kaçının.
    5. düşük devir yüksek vites tercih edin
    6 boşta değil viteste araç kullanın
    7. gaza sadece dokunarak basın.
    8. bakımlarınızı orjinal parça kullanarak yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 16 Ağustos 2019; 21:12:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

Az bile yakıyor, 1.4 atmosferiklere ben daha fazla yaktırıyorum, sen baya sakin kullanıyorsun demek ki.

1.4 Siena'ya zamanında LPG'de 15 litre altına düşüremiyordum şehir içi, benzinde de 11-12 litre yakıyordu.

50TL gaz ile 120km ancak gidiyordu araç, 10-15 tane farklı ustaya gösterdik klasik 1.4 motor çok normal değerler demişti.

Bu forumda ki LPG ile 5-6-7 litre yakıyorum diyen yalancılara inanmayın.
    Evet çok sakin kullanıyorum 3000 devir genelde

• Araçta oksijen sensörü varsa o arızalı büyük ihtimal uzun yolda 38 kuruş çok çok fazla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.