evet 70000 altı yapıyorumda fiyat zaten cok yakın benzinle neden benzinli alayımki ???
1.4 TFSI 125bg performans olarak ta pek fazla birşey sunmuyor sana. Neden benzinli alasınki bu durumda? iç dış Sline cezbedici duruyor fakat yine de TDI derim ben. TDI + iç dış sline için fiyat aldınız mı , onun için ne kadar istiyorlar?
quote:
Orijinalden alıntı: mustyNDS
önce yazdıgımı tam oku kardeş sonra yorum yap oldumu? ben eger kullanmadıysan dedim !!!
bu arada 1.4 TFSI iç dış Sline için 77000tl teklif ettiler. TDI olan da sline yok ama yukarda yazılı full herşey 75,500tl buna ragmen TDI mı diyorsun ozturkce?
Yıllık 70bin km mi?
Dizel benzinli hesaplaması yıllık değil toplam km üzerinden yapılmalı.
Toplamda 50-60 bin km de dizel farkı kapatıp ekonomiye geçer. İster 1 yılda ister 3 yılda.
totalda çok rahat yaparım 70000 km yi.. o zmn tamam dır.
1.4 tfsi basınca 13-14 lt bile buluyor.genelde 11-12 lt civarı.ama sakin kullanılırsa 8.5 civarıda oluyor ortalama yakıt tüketimi.
özetle herşey sürücüde bitiyor..
tdi kesinlikle bundan en az 2-3 lt az tüketir.
1.4 tfsi kullanımı çok zevkli bir araba.düşük devirde fazla güç aktarımı olduğundan çok etkili bir performansı var arabanın.1.6 105 hp ile alakası olacağını düşünmüyorum.üstelik 1.4 tfsi çok sessizdir,aracın içindeyken çalışıp çalışmadığını anlamak bile güçtür.dizel nasıl bilemem..
ama tabi ekonomi yapmak isteniyorsa yıllık 70 bin km yapan biri dizel tercih ederse daha uygun olur heralde.
quote:
Orijinalden alıntı: C_ihan
yıllık 70.000 km nin altında yol yapıyorsanız dizel almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum hocam ama benim gibi 200.000 km yol yapıyorsanız düşünmeden dizel derim
Bu rakam yıllıkmı? ben yılda 17.000 km zar zor yapıyorum ben ne kullanayım?.....
ben yaklaşık 2 ay önce a3 1,6 dizel s tronic araç aldım.gayettde memnunum,aracın motoru ve şanzumanı çok uyumlu çalışıyor aracın gidişatında sorun yok daha aldığım gün 220 yi gördüm,yakıtıda uygun.dizeli tavsiye ederim.
yok yıllık 15 20 bin yaparım bende yeterli bence bu.. bu arada arabada verilen 17 inc 16 kollu cift renkli jantı begenmedim.. onun yerine ikinci el jant alıyorum bi arkadastan buldum 3 aylık yeni sayılır.. 1550tl ye 4 lastik yeni gibi + ambitionda standart sunulan jantlar ciziksiz hatasız lastıklerde pırellinin arabayla verilen lastikleri 2000 km yol yapmıs fiyat uygun mu szce?
quote:
Orijinalden alıntı: ronin67777
ben yaklaşık 2 ay önce a3 1,6 dizel s tronic araç aldım.gayettde memnunum,aracın motoru ve şanzumanı çok uyumlu çalışıyor aracın gidişatında sorun yok daha aldığım gün 220 yi gördüm,yakıtıda uygun.dizeli tavsiye ederim.
sıfır araç aldığınızda ilk bin km de 100 km hızı geçmemeyi önerirler herzaman.
söyledgn iyi oldu bn basıcaktım alınca
75 bin tl yi a3 e vermezdim peşinen söyleyeyim ama herkesin kendi fikirleri ve bu doğrultuda hüküm verme hakları var saygı duyarız..
Sebeplerine gelince,
1-Araç c segmenti
2-Birçok c segmentine göre pahalı (bmw 1 seriside dahil)
3-Sportif tarzlara hitap edebilen d segmentleriyle benzer etikete yerine göre daha yükseğine sahip (mazda 6, opel insignia vb)
Hayırlı olsun aracınız bende sizinle aynı tarihi beklemekteyim. acaba dogru mu yaptık diyede bir yandan arastırıyorum sonuc olarak 1.6 tdi + stronic bu ozellikte alabilecegimiz en iyi aracı aldıgımızı dusunuyorum. gerek kalite gerek yakıt ekonomisi. bende askerden once golf 6 1,4 tsi 122 hp dsg vardi. yakıttan hic memnun kalmadım aslında aynı aracın dizelini alacaktım fakat suan sıfırı yok. tam tarih vermemekle beraber bir ihtimal temmuz falan diyolar. o yuzden vazgectim golften ve a3 alıyorum. ( param golfe yetiyodu ama sartlar boyle olunca zorladık cebi ) renk olarak bende beyaz tercih ettim. tavana folyo kaplama yaptırmayı dusunuyorum cok guzel duruyo. forumda 75 verilmez diyen arkadaslar var bu fiyat donanımdan dolayı yuksek. örnekse ben 67 odeyecegim. sadece cam tavanı ve surucu bilgilendirme sistemi eksik olacak.
Öncelikle hayırlı olsun sizede:) evet aynen siz 67 veriyorsunuz hatta 62 ye bile alınabiliyor suanda.. opsiyonlardan dolayı fiyat kabardı bende.. yakıt cok iyi bastan söyleyyim.. sehir ici 187 kurus sehir dısı 150 160 kurus yakıyormus..
Juke ve audi a3 arasında tercih yapcak olsaydınız ne yapardınız? keşke juke u nissan deilde audi üretseydi cok güsel olurdu :)
ben nissan ı araştırdım audi ile kıyaslanmaz bile hele juke hiçmi hiç kıyaslanmaz.. a3 bu fiyatlarda alınabilecek en iyi araba bence.. tekrar hayırlı olsun sizede. bu arada bugun gorustum ayın 30unda kavusucam inş arabama ..
quote:
Orijinalden alıntı: donnaiolo
quote:
Orijinalden alıntı: ronin67777
sıfır araç aldığınızda ilk bin km de 100 km hızı geçmemeyi önerirler herzaman.
yanlışınız var.100 km hızı değil 2500 deviri geçmemek önerilir.
mustyNDS, başka seçeneklerle kafanızı karıştırmayın.önemli olan aracın içinize sinmesi.içine oturduğunuzda işte bu demelisiniz.bunu dediğiniz anda bütün eleştirilere, diğer seçeneklere kulağınızı tıkayıp gözünüzü kapayın.aracı kullanıcak olan sizsiniz.yorumu yapanlar değil
işte bu diyorum dostum saol eywallah
merhaba, ben de sıfır km a3 düşünmeye başladım. şu an araçlarda kampanya mı var? bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.. bir de yeni kasa için tarih belli oldu mu acaba? teşekkürler..
c30 d4 geartronick 177 hp alınır hava basılır audi tipi eskidi volvo c30 audi yanyana koysan spor diye c30 ilgi görür dizel + 177 hp
tabi fiyatı 76 bin tl c30 un
o fiyata 2 side alınmaz alıncak olsa c30 yakışır.
Yeni çıkacak olan BMW 1 serisini beklemenizi tavsiye ederim.
Haziran ayında İnternet tanıtımı yapılacak, Eylül ayında satışına başlanacak.
1.5 lt dizel ve minimum 129 hp gibi bir motorla geleceği söyleniyor autobild'de , motor gücünü 150 hp olarak veren çeşitli kaynaklar da mevcut.
Tahminen şuanda A3 için ödediğiniz 76.000 TL 'ye aynı donanımda bir yeni kasa 2012 model BMW 1 serisi alabileceğiniz tahmin ediyorum. Audi'nin kasası çok yaşlandı, ayrıca BMW-AUDI marka kıyasında da BMW tercih etmek yaşınıza daha uygun olavaktır bence. Yıllarca da güncel bir araç kullanmış olursunuz.