< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (15. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Akü olayı benim de başıma geldi. 15 gün kullanmıştım, akü tamamen boşaldı. Kapılar kilitlenmiyor, frenler vs. herşey hata veriyor. Evin otoparkına yol yardım çağırmak zorunda kaldım. Sonrasında servise gittim, 1 gece şarj edip inceleyeceğiz kaçak vs var mı diye dediler.Sonradan bir sorun olmadığını söylediler. Ama yurtdışı bir forumda hibrit sistem yazılımı dolayısıyla bu tür olayların yaşandığı, güncelleme geleceğini okumuştum.Servise bunu ilettiğimde olabilir ancak bize bu konuyla ilgili bir güncelleme ulşamadı dediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sabah aracımla 25 km yol yaptım,sorun düzeldi gibi görünüyor,iki haftadan beri beliren sos uyarısı da kayboldu.
-
Bugun bende de anahtarsiz giris calismadi, hatta anahtarin kendisi calismadi, kilitleyemedim araci... Anahtarin pili bitmis olabilir diyecegim ama bahsettiginiz SOS uyarisi ve Pre-Sense uyarilari bende de oldu, yazilimsal bir sikinti da olabilir...
Hergun ayri bir sikintiyla ugrasiyoruz, Audi mi aldik Tata mi belli degil...
Yurtdisi forumlara bakayim biraz...
-
Merhabalar. Yukarıda bahsedilen sorunlar, SOS, MMI takılması, klima ayarı vs. Bunların tamamı bende de oluyor. SOS için bir gsm operatorünün simini kullandıklarından sürekli bağlantı gidip geliyormuş, savunmaları bu şekilde. MMI için firma ile ilk konuştuğumuzda güncelleme gelecek, onunla çözülecek dendi. Sonradan randevu tarihinde gittiğimde şimdilik böyle bir güncelleme yok, arızayı tespit etmeye çalışıcaz denildi. 1 gün araç kaldı, aküden yetersiz güç geldiği için ekran açamıyor kendini denildi. Aracın geçen süre zarfında küsünde bir şekilde zayıflama oldugu söylendi. Takviye yapıldı, bir bakın denildi birkaç gün boyunca. Hata tekrarladı, hatta eskisinden daha sık MMI ekran açılmamaya başladı. Tekrar servis randevusu aldım. 2 gün bizde kalması gerekli dediler. Muhtemelen günün sonunda akü değişir ancak sorun çözülür mü bilmiyorum. Daha çok yazılımsal bir sorun gibi duruyor. Gelişmeleri yazarım.
-
Bu sorunlar için yazılım güncellemesi gelecektir ama Türkiye bu güncellemeyi alacak ülkelerde kaçıncı sıradadır orası meçhul. Nasılsa bizim ülkede hak hukuk kavramı yok regülasyonların daha sert olduğu gelişmiş ülkelere öncelik verirler. Ben en erken yaz sonu gelir diye düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu arada evden çalışmama ve aracın çoğunlukla yatmasına rağmen bende aküyle ilgili bir sorun olmadı hiç. Hatta ne MMI hatası ne sos hatası almadım. Sadece klima her açıldığında 28 dereceden başlıyor ve ayar yapmam gerekiyor ama bunun haricinde pek bir yazılım sorunu yaşamadım.
Bir de aracın şeritte tutma asistanının belli hızın üstündeyken direksiyona müdahale edebildiğini ve aracı şeritte tuttuğunu farkettim. Ben sadece uyarı veriyor sanıyordum ama bir kaç saniye de olsa otonom şekilde götürüyor aracı. Tabi hemen direksiyonu devralmanızı istiyor ama kimbilir ilerleyen güncellemelerde yarı otonom sürüş kısmi de olsa aktive edilir. Sonuçta belli ki elektronik olarak altyapısı var araçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 8 Haziran 2021; 11:44:57 >
Haklısınız, akünün başına başka birşey gelmediyse (kaçak veya ışık açık kalması vs) çalıştırılmadan bir süre beklese bile, bu kadar kısa süre de sorun olmaması lazım. Bakalım, hayırlısı.
-
65 km/h hızın üzerindeyken 2 defa müdahale ediyor, fakat ikinci müdahaleden sonra direksiyonu tutun uyarısı verip şerit takibi kapatıyor. Direksiyona hafifçe müdahale edince şerit takip tekrar aktif hale geliyor. Fakat sert bir virajda direksiyonu bırakırsanız başta müdahale edip direksiyonu biraz çeviriyor, bu müdahale şeritte kalmaya yetmezse bir anda şerit takibi kapatıp uyarı veriyor. O yüzden şerit takibe güvenip dikkati yoldan ayırmak oldukça tehlikeli.
-
Aynen öyle, bu tarz sistemlere aslında hiç güvenmemek lazım. Yalnız bunu kendi başına 2 kez yapabiliyorsa hep de yapabilir aslında uzun yolda konforlu olurdu. Yine şoförün denetiminde olmak kaydıyla tabi. Keşke güncellemeyle falan biraz uzatsalar müdahale süresini.
Yurtdisi forumlarda Londra Audi bayisinin "Temmuz basi gibi araclar geri cagirilarak guncelleme yuklenecek" dedigini yazanlar olmus... Audi UK ise 6 ay surer demis... Hangisi dogru bilemiyorum...
-
Benzer direksiyon müdahalesi benim eski Astra'da da vardı. Otonom sürüş beklememek lazım. Uzun yolda anlık yoldan gözünüzü ayırdığınızda, uyukladığınızda, torpido gözünden birşeyler almak istediğinizde falan araba azıcık şerit dışına çıkar ya, oralarda işe yarayan güzel bir özellik aslında.
Bu arada yurt dışı forumlarını araştırmıştım aktif olan neresi var diye. Benim en beğendiğim ve aktif kullanılan Audi-Sport var ( https://www.audi-sport.net/xf/forums/a3-s3-8y-chassis.433// ) Arada göz gezdirmek isteyen olur belki.
-
Evet otonom yok araçta ama kardeşimin 2015 Tucson'u bile sadece arada direksiyona dokunarak tüm otoyolu kendi başına gidince insan 2021 A3'te de olsun istiyor :)
-
Youtube'da CRD adında genelde yeni A3 videoları çeken bir kanal var. Son videosunda SOS uyarısını kaldırmak için şöyle bir yöntemden bahsetmiş. Hata çıktığında yukardaki SOS tuşuna 30-40 saniye basılı tutunca acil arama tetikleniyor, acil aramayı hemen iptal edebiliyorsunuz ve SOS uyarısı da yok oluyor. Henüz denemedim ama deneyen olursa paylaşabilir.
Video:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someemre -- 8 Haziran 2021; 16:59:11 >
-
Bugün beni aradılar aracınızla ilgili 2 saat sürecek olan bir iyileştirme güncellemesi olacak, servise ne zaman getirebilirsiniz dediler, tatilde olduğum için haftaya gelebileceğimi ilettim. Benim araç da 8y sedan advanced paket, bu sorunların sadece klima aynı ayarda açılması vardı, gerçi şimdiye kadar aracı pek kullanmadım, ama haftaya güncelletmek için gideceğim, sanırım herkesi çağırıyorlar, bilginize.
-
Hayırlı olsun, sorunsuz geçer inşaallah. Ankara'ya daha gelmedi sanırım. İstanbul'da mısınız ?
-
Tesekkurler, evet Istanbul’dayim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERROKROM -- 9 Haziran 2021; 17:57:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: FERROKROMBugün beni aradılar aracınızla ilgili 2 saat sürecek olan bir iyileştirme güncellemesi olacak, servise ne zaman getirebilirsiniz dediler, tatilde olduğum için haftaya gelebileceğimi ilettim. Benim araç da 8y sedan advanced paket, bu sorunların sadece klima aynı ayarda açılması vardı, gerçi şimdiye kadar aracı pek kullanmadım, ama haftaya güncelletmek için gideceğim, sanırım herkesi çağırıyorlar, bilginize.
ben de sürekli Audi Almanya ve Doğuş otoyu myAudi servisleri için taciz ediyorum diyebilirim. Avrupa myAudi servisleri için araç sahibi olarak tanımlanmak gerektiğini yazıyor. Ancak Türkiye'de malesef konuyla ilgili herhangi bir ilerleme yok. Size yapılan güncelleme çağrısına gittikten sonra detayları paylaşabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.
-
Bu konuda ne yapabiliriz? Ben de çok mutsuzum bu durumdan. Yurtdışı kullanıcılar çok rahat kullanıyor. Biz neden kullanamıyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Servis dönüşü görüşlerinizi ve yapılacak güncelleme sonrası gördüğünüz farklılıkları paylaşabilirseniz çok memnun oluruz :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X