AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (266. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aküyü ölçtürun ben de bu uyari geldikten on gün sonra ekran da gitmişti aküyü değiştirmiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba,
Aracım 2023 model A3 Sline. Bugün sabah araç çalışmadı ne kadar arıza lambası varsa yanıyordu ve araç çalışmıyordu. 1 saat bekledim ve tekrar çalıştırınca çalıştı fakat Güvenlik Sistemi : Arıza uyarısı verdi ve hala da düzelmedi sarı airbag lambası yanıyor (araçta kaza yok). Bu arıza neden olabilir? Ankarada hava çok soğuktu o etki eder mi aküden olabilir mi bilemiyorum.
Ayrıca aracıma 30.000 km bakımı yaptırcam Ankarada hangi servisi önerirsiniz?
Bu uyarı hibrit aküsü tam şarj olmadığında (genellikle soğuk havalarda) çıkar, kesinlikle bir problem değildir, zaten bir kaç dk’lık sürüş sonrası kendi kendine kaybolur, bu uyarı çıktığında aracı spor moda kullanın bu sayede hibrit sistemi devre dışı kalır ve daha çabuk şarj edersiniz (anlık tüketim ekranında ayağınızı gazdan çekince veya frene bastığınızda çubuğun yeşil olup rejenatif olarak şarj ertiğini görürsünüz) soğuk havalarda gayet normaldir bu uyarının çıkması, eğer kırmızı uyarı şeklinde çıkarsa o zaman problem var demektir, bu uyarı varken servise giderseniz hibrit aküsünü şarj edip size verirler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı uyarıyı daha dün aldım. Muhtemelen havaların soğuk olmasıyla ilgili ancak ben aracı yaklaşık 8 gün çalıştırmamıştım benim sorunumun sebebi bununla da alakalıdır diye düşünüyorum. Aynı zamanda şu an araç süzülme modunu açıp kapatırken müzik sesinde de dalgalanma oluyor ses fark edilir biçimde yükselip kısılıyor ve bunun da aküyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Siz de akü uyarısı dışında ses sistemi vs de herhangi bir farklılık oldu mu?
Teşekkür ederim hocam dün tam dediğiniz gibi sporta aldım gezdim biraz ama o sarı airbag uyarısı geçmedi. önümüzdeki hafta servise bakıma götüreceğim zaten orada da bi sorarım.
Servis ücretleri ne durumda bakalım 30.000 bakımı yaptırcam.
Hocam ben 3 gün önce 15 bin bakımı yaptırdım doğuş oto kartalda ve 18.600 tl ödedim. Fikir vermesi açısından bilginiz olsun
Bir güncelleme yapayım, bu şikayetimi periyodik bakımda belirttim ve servis danışmanı bana geçen haftalarda aynı şikayetle bir kişinin daha geldiğini elektrik motorunun düşük hızlarda kapa aç yaptığında araçta ciddi silkeleme olduğunu ve sorunu valf değişimi yaparak çözdüklerini belirtti. Benim araçta da aynı sorunun olabileceğini aracın kalıp incelenmesi gerektiğini söyledi. Aracım 2 gün serviste kaldı ancak klasik servis cevabıyla aracımda her hangi bir hata ve sıkıntı bulamadıklarını motorun olması gerektiği şekilde sorunsuz çalıştığını belirttiler. Aynı şikayete sahip arkadaşlar varsa bilgisi olsun valf değişimiyle sorun çözülüyormuş.quote:
Orijinalden alıntı: DelyValdes
Yarın ilk periyodik bakım var servise bu durumu belirteceğim ancak muhtemelen her zamanki gibi normal olduğunu söyleyecekler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
2 gün için ücret aldılar mı hocam
Hocam kartaldaki doğuş çoğu probleme öyle yaklaşıyor. Ben de orda yaptırmıştım bakımı. Bugün Dsg profil resetleme yaptım silkeleme mevzuları azaldı gibi.
Start stop olayında da şunu fark ettim. Araç çalışmadan önde faza çok az dokunup motoru aktifleştiriyorum. O zaman silkeleme yapmıyor. Ancak dediğiniz gibi düşük hızlarda motor kapalıyken gaza biraz fazla basarsanız aracı hızlıca vitese takıp silkeleme yaptırıyor.
Bu problemler kesinlikle yazılımsal. Ama siz her bu olay olduğunda istemeden de mekanik parçalara zarar veriyorsunuz. Acemi birisi manuel arabanın baskı balatasını daha kolay bitirir aynı mantık.
Sistem uzun yolda mükemmel fakat şehir içine uygun araç olduklarını düşünmüyorum eTSI + DSG mimarisinin.
Arkadaşlar nerdeyse tam gaz yapılmadığı sürece aracın 2 bin devire bile gelmeden vites yükseltiyor olmasından tek ben mi rahatsızım? Araç sürekli düşük devirlerde yük altında devam etmeye çalışıyor ve bu sanki motoru boğuyormuşçasına bir hisse sebep oluyor. Bir de bu yarım kontak gaza basarak DSG resetleme olayı gerçek mi yoksa eski modellerde mi geçerliydi?
Çok teşekkürler
Yok hocam araç garanti kapsamında olduğu için ücret almadılar ancak eğer garantisi bitmiş olsaydı ve servis arızayı tespit edip bununla ilgili ücret çıkarsaydı ve ben yaptırmamış olsaydım benden arıza tespit ücreti alacaklardı
Hocam A3 ten önce 7.5 sene golf olmak üzere yaklaşık 10 sene vw kullandım ve doğuş oto kartal dışında başka bir servise gitmedim inanın vw tarafında servisle ilgili 1 kere bile sorun yaşamadım her sorunumu ikiletmeden çözdüler üstelik garanti bittiğinde bile hep yardımcı oldular ancak ikidir audi tarafında sorun yaşıyorum servis danışmanları ilgisiz ve burunlarından kıl aldırmıyorlar. Bunu kendilerine de söyledim ama çokta önemsediklerini sanmıyorum.
Start stopu belirttiğiniz şekilde kullanamayı deneyeceğim teşekkürler.
Son yazdığınız paragrafa tamamiyle katılıyorum. Keşke e-tsi değil de düz tsi olsaydı
2025 modellerde radyo kapak resmi yüklü geliyormu arkadaşlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gec gorebildim cevabinizi, cok tesekkur ederim.
-
Dün yaptım. Resetlediğinden eminim çünkü davranışı değişti.
Herkese iyi pazarlar,
Far yükseklik ayarını bulamadım. Uzun farlar karşıya çok odaklı, biraz aşağıya indirip yolu daha çok aydınlatmasını istiyorum. Far yükseklik ayarı nasıl yapılıyor arkadaşlar?
Manuel ayarlama yok diye biliyorum, araç ağırlığına göre otomatik yapıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X