Şimdi Ara

Audi A3 Marş Motoru Dönmüyor(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurt dışından aldığım Audi A3 1997 1.9TDI aracımda yarım kontakta motor bölümünden "tık" diye bir ses geliyor(alakası var mıdır bilmiyorum ama belirtmekte fayda var.) ondan sonra tam kontağa geçince marş motoru hiç tepki vermiyor, en ufak bir ses veya dönme yok. Akü ölçüldü normal, zaten tüm elektrikli donanım sorunsuz çalışıyor. Bu sorun 1 ay önce yine oldu ama araba 4-5 gün yattıktan sonra düzeldi. Kontak termiğinden olabilir mi? Sanayide kontak termiğine 100-150 TL. fiyat çektiler bu fiyat normal midir?

• marş motoru ile alakası yok..senin sorunun kontak termiğinde..direksiyon bakalitleri çıkarılacak kontak göbeği sökülecek termik değişecek ve rahatlıkla marş basabileceksin..eğer kontak rahatca dönüyor motordan ses geliyorsa marş motoruna o zaman bakacaksın..aküne bakacaksın bujine bakacaksın daha bin tane sebebi var..
  • Yarın ilk iş kontak termiğine bakmak olacak rudeboy87. Peki ortalama fiyatı nedir bu işin? Bilelim de her şeye "he" demeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eemmrr

Merhaba arkadaşlar,

Yurt dışından aldığım Audi A3 1997 1.9TDI aracımda yarım kontakta motor bölümünden "tık" diye bir ses geliyor(alakası var mıdır bilmiyorum ama belirtmekte fayda var.) ondan sonra tam kontağa geçince marş motoru hiç tepki vermiyor, en ufak bir ses veya dönme yok. Akü ölçüldü normal, zaten tüm elektrikli donanım sorunsuz çalışıyor. Bu sorun 1 ay önce yine oldu ama araba 4-5 gün yattıktan sonra düzeldi. Kontak termiğinden olabilir mi? Sanayide kontak termiğine 100-150 TL. fiyat çektiler bu fiyat normal midir?

Hocam kontak termiğinden önce yapılacak işlemler var. Hemen orayı burayı söktürmeyin.
    Önce marş motoruna, kontaktan marş yapınca elektirik geliyor mu kontrol ettirin. Basit lambalı düzenekle kontrol edilir. Baktınız gelmiyor bu sefer sigorta kutusuna yönelin. Marş motoru rölesinden elektirik çıkışı var mı kontrol ettirin. Bunud a basit lambalı düzenekle kontrol ettirebilirsiniz. Röle çıkışında elektirik yok mu? Marş motorunun sigortasına bakın sağlam mı değil mi? sağlam ise tekrar röleye dönün rölenin tetiğine elektirik geliyor mu gelmiyor mu? Gelmiyorsa kontak bagalitlerine yönelebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: eemmrr

Yarın ilk iş kontak termiğine bakmak olacak rudeboy87. Peki ortalama fiyatı nedir bu işin? Bilelim de her şeye "he" demeyelim

aynı aracın benzeri bende var..termik 50-60 tl civarı birşey sakın 100-150 tl falan verme..ama sorunu iyi teşhis etmek gerek..elektrik sistemine iyi bakılması lazım..varsa vag com ve vb cihazlara bağlatıp arıza kodlarını kontrol edin belki yön gösterir size..yani teşhisi iyi koyun hocam sonra işleme geçin boşuna masraf etmezsiniz..
  • @Du Hast, çözüm için yol haritanız çok işime yarayacak çok teşekkürler.
    @rudeboy87, fiyat bilgilendirmesi için teşekkürler , 100-150TL fiyat çeken ustaya da ne diyeyim bilemedim.
  • partnerde başımıza gelmişti..marş otomatiği , kömürleri vb set değişmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gecmiv olsun maliyeti işçiliği belirtin yapım sonrası emsal bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu gün aracı yaptırdık eskisinden daha iyi oldu, biraz geç çalışıyordu ve fazla sarsıntı yapıyordu marş dönerken(tabi çalıştığı zamanlardan bahsediyorum), şimdi kısa süreli ve sarsıntısız.

Marş motoruna(dinamo) elektrik gidiyormuş, marş dinamosu söküldü. Kömür ve kollektör yenilemesi yapıldı.
    Kömür:50TL,
    Kollektör:35TL,
    işçilik 50TL.
    Toplam 135TL'ye mal oldu.

Bilemiyorum sanayide belki daha ucuza yapılırdı ama acelem olduğundan ve sanayi uzak olduğundan(Bostancı Sanayi) en yakın elektrik ustasına verdim(Tuzla).

Yardımlarınız için de hepinize teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eemmrr -- 2 Temmuz 2013; 0:44:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.