Şimdi Ara

Audi A5 2.0 TFSI Quattro S-tronic motor sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracımı(audi a5 2.0 tfsi quattro 2010 140 bin) 31 ağustos 2015 de aldım aldığım gibi 1000 - 1.500 gibi bir km yaptım hiç bir sorun çıkarmadı sadece manisa taraflarında yağ uyarısı verdi ancak castrol yağ bulamadığım için titan 5w30 yağ kattım. ancak geçen gün ruhsat işlemleri için emniyetin önünde 2 saat bekledi plaka falan sokuldu ardından start-stop butonu çalıştırmaya çalıştığımda çalıştı ve direk stop etti ikincide marş bastı motor hiç çalışmadı ancak üçüncüde çalıştırabildim son 2 gündür her çalıştırmam da olmasada biraz bekleikten sonra yapıyor akü'den dir dedim farları otomatik konumdan kapalı konuma getirerek bekletiyorum ancak yinede aynı şeyi yapıyor sizce sıkıntı nedendir?.

birde motor kara duman atıyor sanırım zengin karşımdan dolayı rolantide bir sıkıntı yok 2.0 tfsi larda bir yağ yakma sorundan haberdarım ancak herhalde benim aracımda bu sorun giderilmemiş.

birde aracın özel servisde balata kayış seti gibi değişimlerin ücreti nedir?

expertizin söylediği: motor sibap kapağı be turboda hafif yağlanma mevcut yakıt sistemi ile kontrol edilmeli.

denizlili arkadaşlar denizlide gibi gösterebileceğim bir özel servis var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gameeline -- 4 Eylül 2015; 20:24:41 >

• bu araçlarda kronik yağ yakma sorunu mevcut, motordan duman atması da yağ yaktığı için. egzoz uçları dizel arabalardaki gibi simsiyah olur.

2009-2011 araçlarda var bu. yetkili servise gidip şikayeti dile getirin, onlar yağ takip formu verecekler size ve 1000 km boyunca ne kadar yağ eksilttiği izlenecek.
    yağ eksiltme normal sınırların dışında ise aracın segman, pistonları,vs değişecek. silindirleri de kontrol etmeliler, eğer ki silindirlerde çizik varsa komple motor değişecek. bu işlemler eğer aracın tüm bakımları yetkili serviste yapıldıysa iyi niyet garantisi kapsamında ücretsiz veya az bir ücret ile yapılır.

yağ eksiltme sanıldığı gibi sadece yağı tamamlayıp yola devam et gibi basit bir olay değil. uzun dönemde motor mutlaka sorun çıkaracak ve sonunda yeni motor değişimine kadar gidecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 18 Ekim 2015; 16:23:37 >
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabınız için ağır bakıma soktuk şuan yağda bir sıkınt yok normalde şimdiye uyarı vermesi gerekiyordu usta eğer tekrar sıkıntı çıkaracak olursa 10w60 ya koyalım dedi (10w60 dı sanırım) 5w30 ile 10w40 arası olur dedi bakalım ilerleyen zamanda göreceiz durumu teşekkürler.

sizin 2.0 da var mı bir sıkıntı değişim falan oldumu ne kadar tuttu olduysa. birde turbo update ve chip tuningin bu durumlarda faydası olur mu yoksa lüx mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gameeline -- 10 Kasım 2015; 2:47:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gameeline

teşekkürler cevabınız için ağır bakıma soktuk şuan yağda bir sıkınt yok normalde şimdiye uyarı vermesi gerekiyordu usta eğer tekrar sıkıntı çıkaracak olursa 10w60 ya koyalım dedi (10w60 dı sanırım) 5w30 ile 10w40 arası olur dedi bakalım ilerleyen zamanda göreceiz durumu teşekkürler.

sizin 2.0 da var mı bir sıkıntı değişim falan oldumu ne kadar tuttu olduysa. birde turbo update ve chip tuningin bu durumlarda faydası olur mu yoksa lüx mü?

Dediklerini okuduktan sonra kısa ve özet olarak; o kendini usta zanneden nalbanttan uzak durun.
  • gameeline G kullanıcısına yanıt
    10w60 çok kalın bir yağ, üreticinin önerdiği bir yağ değildir. bu araç için fabrikanın önerdiği yağ 5w30. kalın yağ koymak o aracın yağ yakma sorununu ortadan kaldırmaz sadece üzerini örter.

benim araçta yağ eksiltme vardı, 1 yıl önce piston,sekmanlar, rulmanlar değişmişti, problem tekrar edince komple motor değişti.
    şurada açtığım konu mevcut:
    donanımhaber forum
    AUDI, aracımın motorunu ücretsiz değiştirdi - 64 günlük süreç » Sayfa 1 - 11
    http://forum.donanimhaber.com/m_111387053/f_//tm.htm#111387053

araca yazılım yaptırmak ve turbo büyütmek motora daha çok basınç yapacağı için yağ eksiltmeyi daha da arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 10 Kasım 2015; 20:13:07 >

teşekkürler ancak aldığım kişinin araçla pek bi ilgisi yoktu arada galeri de olunca nerede yapıldığını bilmiyorum dedi kitapçığındaki bakım bölümleri boştu bakımının servisinde yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?
  • gameeline G kullanıcısına yanıt
    herhangi bir Audi yetkili servisine gidip bilgi alabilirsiniz. telefonda bilgi vereceklerini sanmıyorum. fakat siz aracın bakımlarının nerede yapıldığını kontrol etmeden mi aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 10 Kasım 2015; 21:53:02 >
    galerici bilmiyorum dedi expertizini otorapor da yaptırdım servis randevuyu çok geç verdi burdakine gittiğimde bi sorarım. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.