Şimdi Ara

Audi A6 3.0 mi yoksa BMW 5.35i mi? (2013 kasa)-GUNCELLENDI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
12.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Berk, tekrar tesekkurler cok yardiminiz dokundu.

@Anro, zannediyorum standarti 18 inch jantlar premium plus icin (surus destegi saglayan sistemler sadece burada var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

@Berk, tekrar tesekkurler cok yardiminiz dokundu.

@Anro, zannediyorum standarti 18 inch jantlar premium plus icin (surus destegi saglayan sistemler sadece burada var)

ama şöyle sölim A6 nın normali 16 eger üstünü takarsan süspansiyon azalır ön takım daha erken biter bunu demek istedim yoksa audi onu düşünmücek değil 16 lık jant uygunlugunda yapılmış a6 ,,, vede uygundur
  • Anro belki Turkiye modelleri o sekildedir. Amerika modellerinin hepsinde 18inch standart geliyor.

A6 Premium Plus 3.0 TFSI®

Standard Feature Highlights
    18" 5-spoke alloy wheels with 245/45 all-season tires
    quattro® all-wheel drive
    Audi xenon plus headlights with LED daytime running lights
    Audi MMI® Navigation plus with voice control system
    Audi MMI® touch handwriting recognition
    Keyless start
    Audi connect®
    Parking system plus with front and rear sensors
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARB

http://www.autoshow.com.tr/5-serisi-ustasini-buldu-mu-HaberDetay/2198.aspx

bu test yararlı bilgiler verebılır .

çok güzel karşılaştırmışlar
  • Sen bence en iyisi test sürüşü yapman yaparkende bu konuyu yetkililere sorman daha yararlı olacaktır bence sonuçta öle sallamalı bir araç almıyorsun a6 5.35 i yani test sürüşü yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Orijinalden alıntı: HARB

http://www.autoshow.com.tr/5-serisi-ustasini-buldu-mu-HaberDetay/2198.aspx

bu test yararlı bilgiler verebılır .

çok güzel karşılaştırmışlar

AUDİ A6 332 PUAN

BMW 5 SERİSİ 331 PUAN
  • Biraz da zorlayıp A7 alın.Hayalimdeki 2.arabadır kendileri
  • A7 alacaga varsa biraz daha zorlayıp A8 sonra öle öle R8 kadar gider
  • Isin ozeti her seyde yaptigim gibi bunda da birbirinin ayni iki seyi secmeyi basarmisim. Sanirim yine kesin bir galip yok. Olay sadece surus testi yapmamda bitiyor. Bunca arastirmadan sonra BMW eski abi, Audi ise yeni dinamik kardes gibi geliyor. Hangisini istiyorum... Bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: DasAutoVW

Bu iki araca kıyasla "Yeni Volkswagen CC" daha mantıklı bir seçim olabilir.

Tadını kaçırma istersen.

aynen

efendi gibi yorum yapiyor insanlar. Bizde bilgi ediniyoruz sayelerinde.

Boyle sacma sapan tiplerin amaci nedir anlamis degilim :S
  • Ben olsam 5 serisini secerdim.F10 Gorunus olarak a6 dan cok daha guzel.
  • Arkadaslar bugun a6'yi gordum. Cok hayal kirikligina ugradim. Yani arabanin icinde o kadar ozellik olduguna kim inanir disina bakan biri? Evet onden cook klas ama arkasina bakinca da siradan hicbir arabadan farki yok :(
  • bmw daha seçilebilir duruyor bence
    audi düşünüyorsan da a5 e bak derim hem tasarım ödülü almıştı hem de size daha fazla yakışacağını düşünüyorum
  • quote:

Merhaba herkese,

Bu iki arac arasinda kaldim. BMW'nin arka gorunusu cok hosuma gidiyor ancak Audi'nin fiyati da biraz daha uygun ve yine guzel gorunumu var. Yapilan karsilastirmalarda Audi kazanmis genelde. Ancak teknoloji olarak BMW daha gelismis gibi geliyor bana, yani surucu destegi olarak. Diger yandan ise Audi'nin ic dizayni cok hos duruyor.

Bu ikisi arasinda kaldim. Bana nedenleri ile hangi aracin daha iyi olacagini anlatabilecek olan varsa cok sevinirim. Ozellikle teknolojik ozellikler benim icin onemli.

Karsilastirma yapilan:
    Audi A6 3.0 2012 Premium paket
    BMW 5.35i 2012 (hangi paket alinmali?)

Tesekkurler!

Not: Bu soylediklerim 0 kilometre araclar icindir. Nedenlerini belirtmeniz benim icin cok daha onemli.

Bir de en onemli surucu destekleyici almam gereken ozellikler neler? Mesela surucu caminda gosterge olmasi cidden onemli mi? koltuk isitma? kor nokta uyarisi?

Bir kaç ay önce bizde

Mercedes E350 CDI 4 matic
    Auidi A6 3.0TDI Quattro S-tronic
    BMW 535D X-Drive

arasında kalmıştık,

3 aracıda test ettik, BMW ve Mercedes kalite olarak bir birine çok yakın araçlar, biri yerde biri gökde değil, fakat Audi biraz tuhaf geldi, bazı insanlar olurya kendilerini olduğundan daha farklı bir konumda göstermek isterler ama yinede bi yerleri sırıtır o konumda olmadıkları belli olur, Audi de biz bunu gördük.

Audi markası bizde bir antipati uyandırdı, satış temsilcisinin davranışları bizi bu arabadan baya soğuttu, burnundan kıl aldırmayan bir tipleri var, araba bu ister al ister alma gibi bi havaları var, tipik doğuş havası. Ben bir daha araç alacak olsam Doğuş oto dan uzak dururum, daha aracı satma aşamasında böyle davranış sergileyen bir firma ilerde çıkacak bir sorunda neler yapmaz ki.

BMW 535 D X-Drive aracı aldık,

Önce Mercedes siparişi vermiştik ama sipariş aşamasında yaşadığımız sorun nedeniyle siparişi iptal ettik, iptal sebebide aracın boyasının metalik değil opak olması ve metalik boya için 3 ay beklememiz gerktiğiydi.

BMW bir adet hazır bulduğumuz ve 1 hafta içinde teslim edileceği için BMW aldık,

BMW den memnunuz, herhangi bir sorun yok, keşke şöyle bir şeyde olsaydı dediğimiz bir eksikliği yok,

Mercedes ve BMW müşteri ilişkilerinde çok farklı,

her iki bayinin bize uzaklığı 150 km olmasına rağmen her iki bayidende satış öncesi ayağımıza kadar gelen bize aracı tekrar anlatan satış yetkilisi oldu, Audi de ise bayiye gitmemize rağmen doğru dürüst ilgilenmediler bile.

BMW aracı aldıktan sonra da bir kaç defa bayi aradı bir sorun olup olmadığını sordu.

• bmw her ne kadar f10 kasada konfora yönelsede a6 nın önünde değil ama ben sırf daha az görünen değişiklik olsun diye a6 alırdım
  • Bence bu 2 araç da konfor, sürüş özellikleri, performans, kalite, vs. bakımından kusursuza yakın araçlardır, aralarında ahım şahım bir fark çıkmaz.

Bu durumda kişisel beğeni ve test sürüşüne göre tercih yapmak en mantıklısı.

Ben mesela A6'yı direk elerdim çünkü arka tasarımı bana çok kötü geliyor. Ön tasarımı güzel.

BMW-5 ise tasarım olarak segmentinin en güzeli (bence).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 27 Nisan 2012; 10:08:27 >
  • E segment arabalar arasında büyük farklar yok ki teknoloji olsun,motor olsun,konfor olsun.Foruma sorarak E segment araç almaya çalışmak bana tuaf geliyor.Bmw seven onu öneriyor Audi seven onu öneriyor tarafsızlık mı var sanki yorumlarda bilende sallıyor bilmeyen de.
    Gidip 3 markaya Merso'yu elediysen 2 markaya bakarsan didik didik edersin sürüşe çıkarsın birini alır meseleyi kapatırsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

sizin istediğiniz şey konfor ve sürüşteki rahatlık o zaman hiç uzatmaya gerek yok. masaj fonksiyonlu-soğutmalı-ısıtmalı-ergonomik- doğal deri döşemeli ve havalı süspansiyonlara sahip bir a6 veya bmw 5serisi siparişi verin derim. almanlar da birkaç çeşit deri döşeme var. genelde suni deri döşeme yaygın çünkü ucuz ama hiçbiri gerçek derinin tadını vermez. bayiilerle konuşun bu konuda. bir de jantları alırken 17" sizin için ideal büyük jantlı araçlar konfordn kaybediyor. bmw'de değişebilir oranlı aktif direksiyon var. aracın hızına göre direksiyon farklı tepkiler veriyor. mesela yüksek hızlarda taş gibi oluyor. turu azalıyor şehir içinde daha yumuşak. bir de hıza duyarlı direksiyonlardan farklı bir sistem bu daha gelişmiş ve daha etkili. yani bmw ve audi olunca hele üst modellerde istediğiniz herşeyi yaptırabilirsiniz. formül belli: donanım paranızla sınırlıdır.

Peki para sikinti etmeden bu aktif direksiyon ozelligini A6'da elde etmek mumkun mu yoksa BMW'ye mi ozgu? Direksiyonun uzun yolda tas gibi olmasi cok ise yarayabilir. Dogrusu benim de simdiye kadar edindigim izlenim Audi A6 yonunde, yukaridaki nedenlerden oturu.

Havali suspansiyonun farki ve avantaji nedir? Ingilizce terimini biliyor musunuz? Bir de suni/orijinal deri farki nasil hissederim? Standart suni deri zannediyorum. Uzun zaman oturdugumda terletme yapar mi bu?

Bir de jant buyuyunce neden konfor azaliyor?

Sorularim cok naif gelebilir, nitekim ilk arabami aliyorum...

havalı süspansiyon- mercedes'te airmatic olarak geçiyor. audi ve bmw'de hatırlamadım. ayarlanabilir süspansiyon sertliği yararlı bir özellik.

suni-orjinal deri farkını anlamanız zor. aslında bir yöntem var. orjinal deri yanmaz. kibritle bakılabilir ama satış temsilcisi ne der bilemem. bmw'de dakota deri döşemeler orjinal. audi A6'da vienna döşemeler gerçek deri. uzun zaman oturduüunuz tüm deriler terletir. o yuzden size ventilated,heated seats opsiyonu seçin dedim. masaj ozelliği olan full ergonomik koltuklarla sırt ağrınız bile olsa geçer. saydığım donanımlarım bir çoğunun audi ve bmw karşılığı var. bayiide gidip seçebilirsniz.

jant çapı buyuyunce lastik yanakları daralıyor. haliyle jant metal bir parça, lastik ise darbe emiyor. metal oranı artınca darbe sonumleme azalıyor. konfor da doğal olarak azalıyor. aracın toplam lastik çapı bozulmaz. jant genişlerse lastik yanağı daralır.

bir de o ses sistemi için 6000 dolar verilmez. fazla hoparlör iyi ses demek değildir. onun yerine custom bir ses sistemi yaptırın. amerika'da imkanlar geniş bu konuda. güzel bir focal utopia ses sisem yaptırlır o parayla.

• quote:

Orijinalden alıntı: exclusive09

bu video cevabı vermiş gibi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.