Şimdi Ara

Audi A6 3.0 mi yoksa BMW 5.35i mi? (2013 kasa)-GUNCELLENDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
12.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu iki arac arasinda kaldim. BMW'nin arka gorunusu cok hosuma gidiyor ancak Audi'nin fiyati da biraz daha uygun ve yine guzel gorunumu var. Yapilan karsilastirmalarda Audi kazanmis genelde. Ancak teknoloji olarak BMW daha gelismis gibi geliyor bana, yani surucu destegi olarak. Diger yandan ise Audi'nin ic dizayni cok hos duruyor.

Bu ikisi arasinda kaldim. Bana nedenleri ile hangi aracin daha iyi olacagini anlatabilecek olan varsa cok sevinirim. Ozellikle teknolojik ozellikler benim icin onemli.

Karsilastirma yapilan:
    Audi A6 3.0 2012 Premium paket
    BMW 5.35i 2012 (hangi paket alinmali?)

Tesekkurler!

Not: Bu soylediklerim 0 kilometre araclar icindir. Nedenlerini belirtmeniz benim icin cok daha onemli.

Bir de en onemli surucu destekleyici almam gereken ozellikler neler? Mesela surucu caminda gosterge olmasi cidden onemli mi? koltuk isitma? kor nokta uyarisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 30 Nisan 2012; 12:45:57 >

• belirtmemişsiniz ancak sanırım 0 km düşünüyorsunuz? nedenini söylemek zor ancak şöyle izah edeyim; bana 2 araç hediye edecek olsalar ve sadece bu iki seçeneği sunsalar 2 tercihimide 5 serisinden yana kullanırdım
  • Bugün adana-mersin otobanında ve mersin içinde güncel kasadan bir önceki kasa 2011 model 3.0 tdi quattro a6 kullandım 245 beygirdi sanırım. Bu kadar konforlu ve bu kadar hızlı bir araç ilk defa kullandım. Kaç km hız ile gittiğinizi ibreye bakmadan hissetmeniz çok zor. En ufak bir yol sesi bile almıyor araç üstelik yüksek hızlarda. Vites geçişleri güzeldi. Gaz tepkisi, vitesi S moduna alınca beni heycanlandırdı, gaza dokunmamla arabanın ileri fırlaması saliselerimi almadı. 5.20d kullandım fakat 5.35i kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamayacağım ama a6 çok hoşuma gitti bir önceki kasa olmasına rağmen. İmkanım olursa ilerde düşünebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

belirtmemişsiniz ancak sanırım 0 km düşünüyorsunuz? nedenini söylemek zor ancak şöyle izah edeyim; bana 2 araç hediye edecek olsalar ve sadece bu iki seçeneği sunsalar 2 tercihimide 5 serisinden yana kullanırdım

Merhaba,

konuyu guncelledim. Yazmayi unutmusum evet 0 kilometre olacak. Ancak nedenini belirtmeyince fanatiklige giriyor benim icin :) Yani fanatikligi birakip cidden teknik olarak karsilastirmak istiyorum. Konuda bilgim cok yetersiz oldugundan ben yapamadim.

BMW cekingen olmamin nedeni arka kasalar 3 serisiyle nerdeyse ayni. Gorunce anlayamiyorum. Eski kasalardaki gibi daha genis ve gosterisli durmuyorlar artik. Sanki arabalarin arkalari daraldi gibi. Ancak Audi'nin de arkasini cok sevdigimi soyleyemem. Ancak ikisi arasinda en cok BMW'nin arkasi hos duruyor. On olarak ise Audi cok begeniyorum.

YARDIM LUTFEN!

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Bugün adana-mersin otobanında ve mersin içinde güncel kasadan bir önceki kasa 2011 model 3.0 tdi quattro a6 kullandım 245 beygirdi sanırım. Bu kadar konforlu ve bu kadar hızlı bir araç ilk defa kullandım. Kaç km hız ile gittiğinizi ibreye bakmadan hissetmeniz çok zor. En ufak bir yol sesi bile almıyor araç üstelik yüksek hızlarda. Vites geçişleri güzeldi. Gaz tepkisi, vitesi S moduna alınca beni heycanlandırdı, gaza dokunmamla arabanın ileri fırlaması saliselerimi almadı. 5.20d kullandım fakat 5.35i kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamayacağım ama a6 çok hoşuma gitti bir önceki kasa olmasına rağmen. İmkanım olursa ilerde düşünebilirim

Cok tesekkurler Berk mesajin icin! Boyle mesajlara cok ihtiyacim var. Peki 5.18 olsadi BMW, o zaman gozunuz kapali alirmiydiniz? Bir de 2013 Audi A6 ile 2012 arasinda farkin ne oldugunu biliyor musunuz?

simdiye kadar hic araba tecrubes olmayan biri oldugum icin sormak istiyorum. A6'da da BMW'de gaz pedalinda olan ve sona kadar basinca "tik" edip hizlanmasina yarayan olay var mi? Tekrar tesekkurler!

• Bu araçlardan birini alacak bütçem olsaydı kesinlikle bmw alırdım.Tabi bu araçlar hakkında pekte bi bilgim yok..
  • Ayrica Audi A7 yatirim yapmaya deger mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • audi a6 yeni kasa daha bu sene çıktı. 2013'te değişiklik yok.

şimdi alacağınız otomobiller çok yakın araçlar. hangisi iyi dersen ikisi de iyi. burada beklenti ve aldığınız donanımlar önemli. mesela spor süspansiyona sahip bir A6 ile normal süspansiyonlara sahip bir bmw 5.35i karşılaştırıp audi iyi yol tutuyor ama sert, bmw daha konforludur gibi yanlış yorumlara girmemek gerekir öncelikle. benzer donanımlarla ben olsam bmw 5.35i alırdım. motoru çok daha canlı ve atik.

seçeceğiniz donanım paketi önemli. sanırım amerika'dasınız. imzanızdan öyle anladım. bu iki araçla da test sürüşü yapın. en çok hoşunuza gideni alın.hangisini alırsanız pişman olmazsınız.

ingilizlerin deyimiyle:
    "OVERENGINEERING"
    bmw,mercedes,audi boyle derler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Bugün adana-mersin otobanında ve mersin içinde güncel kasadan bir önceki kasa 2011 model 3.0 tdi quattro a6 kullandım 245 beygirdi sanırım. Bu kadar konforlu ve bu kadar hızlı bir araç ilk defa kullandım. Kaç km hız ile gittiğinizi ibreye bakmadan hissetmeniz çok zor. En ufak bir yol sesi bile almıyor araç üstelik yüksek hızlarda. Vites geçişleri güzeldi. Gaz tepkisi, vitesi S moduna alınca beni heycanlandırdı, gaza dokunmamla arabanın ileri fırlaması saliselerimi almadı. 5.20d kullandım fakat 5.35i kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamayacağım ama a6 çok hoşuma gitti bir önceki kasa olmasına rağmen. İmkanım olursa ilerde düşünebilirim

Cok tesekkurler Berk mesajin icin! Boyle mesajlara cok ihtiyacim var. Peki 5.18 olsadi BMW, o zaman gozunuz kapali alirmiydiniz? Bir de 2013 Audi A6 ile 2012 arasinda farkin ne oldugunu biliyor musunuz?

simdiye kadar hic araba tecrubes olmayan biri oldugum icin sormak istiyorum. A6'da da BMW'de gaz pedalinda olan ve sona kadar basinca "tik" edip hizlanmasina yarayan olay var mi? Tekrar tesekkurler!

A6 2011 yılının ortalarında yani geçen sene bu zamanlarda kasa değiştirdi. Yani 2013 a6 ile 2012 a6 arasında sadece model yılı farkı olacaktır

Eski kasa

Yeni kasa

Dışardan görüntü olarak böyle, iç mekanda da değişiklikler var tabi. 3.0 Tdi motor için konuşursak eğer yeni kasada motor aynı motor, şanzuman aynı şanzuman hatta teknik verileri bile aynı. (Ortalama yakıt tüketimi 0-100 km kaç saniyede çıkıyor vs)

5.18 türkiyede olmadığı için bilmiyorum ama 5.20d ile a6 3.0 tdi quattro olsa tercihim kesinlikle a6 olurdu fakat bmw, 535d xDrive olursa işler değişebilir. Hatta kesin değişir diyebilirim. Tık edip hızlanma olayında sanırım kick-down dan bahsediyorsunuz. Gaza köklediğinizde vites düşürüp bununla birlikte devirin yükselip aracın hızlanması. Evet kullandığım a6da da böyle oluyordu

• quote:

quote:

belirtmemişsiniz ancak sanırım 0 km düşünüyorsunuz? nedenini söylemek zor ancak şöyle izah edeyim; bana 2 araç hediye edecek olsalar ve sadece bu iki seçeneği sunsalar 2 tercihimide 5 serisinden yana kullanırdım

Merhaba,

konuyu guncelledim. Yazmayi unutmusum evet 0 kilometre olacak. Ancak nedenini belirtmeyince fanatiklige giriyor benim icin :) Yani fanatikligi birakip cidden teknik olarak karsilastirmak istiyorum. Konuda bilgim cok yetersiz oldugundan ben yapamadim.

BMW cekingen olmamin nedeni arka kasalar 3 serisiyle nerdeyse ayni. Gorunce anlayamiyorum. Eski kasalardaki gibi daha genis ve gosterisli durmuyorlar artik. Sanki arabalarin arkalari daraldi gibi. Ancak Audi'nin de arkasini cok sevdigimi soyleyemem. Ancak ikisi arasinda en cok BMW'nin arkasi hos duruyor. On olarak ise Audi cok begeniyorum.

YARDIM LUTFEN!

dış görünüş olarak bence a6 ile 5 serisi kıyaslanamaz. 2 yıl önce böyle bir konu açsan mercedes tavsiye ederdim yani bmw fanatiği değilim ancak yeni 5 serisi gerek iç gerek dış tasarım gerekse performans ve yakıt tüketimi olarak sınıfındaki markalardan bir değil birkaç adım önde duruyor bana kalırsa. ayrıca koca aracın arkasını dar buluyorsun minibüs felan bakman lazım bence :)

hani forumda nasıl diyorlar : "bombayı bırakıp kaçıyorum"

en basit şekliyle mukayese etmek gerekirse; bir bmw mi? yoksa vw çatısı altındaki yine vw gibi tüm araçları birbirinin kopyası olan bir audi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

audi a6 yeni kasa daha bu sene çıktı. 2013'te değişiklik yok.

şimdi alacağınız otomobiller çok yakın araçlar. hangisi iyi dersen ikisi de iyi. burada beklenti ve aldığınız donanımlar önemli. mesela spor süspansiyona sahip bir A6 ile normal süspansiyonlara sahip bir bmw 5.35i karşılaştırıp audi iyi yol tutuyor ama sert, bmw daha konforludur gibi yanlış yorumlara girmemek gerekir öncelikle. benzer donanımlarla ben olsam bmw 5.35i alırdım. motoru çok daha canlı ve atik.

seçeceğiniz donanım paketi önemli. sanırım amerika'dasınız. imzanızdan öyle anladım. bu iki araçla da test sürüşü yapın. en çok hoşunuza gideni alın.hangisini alırsanız pişman olmazsınız.

ingilizlerin deyimiyle:
    "OVERENGINEERING"
    bmw,mercedes,audi boyle derler.

Tesekkurler budak! Peki test drive imkani her aracin her paketinde mumkun mu? Yani bir paketi deneyip almam mumkun mu? 2013'te degisiklik yoksa neden 2013 versiyonu suruluyor?

Bir de guvenlik bakimindan, allah korusun bir kaza oldugunda, hangisi daha iyidir? Motor atikligi olarak Audi A6, BMW 5.35i'yi sollamis gozukuyor. Su videoyu izledim az once:
    http://www.youtube.com/watch?v=O0rMdjqNxMI

• quote:

quote:

quote:

A6 2011 yılının ortalarında yani geçen sene bu zamanlarda kasa değiştirdi. Yani 2013 a6 ile 2012 a6 arasında sadece model yılı farkı olacaktır

Eski kasa

Yeni kasa

Dışardan görüntü olarak böyle, iç mekanda da değişiklikler var tabi. 3.0 Tdi motor için konuşursak eğer yeni kasada motor aynı motor, şanzuman aynı şanzuman hatta teknik verileri bile aynı. (Ortalama yakıt tüketimi 0-100 km kaç saniyede çıkıyor vs)

5.18 türkiyede olmadığı için bilmiyorum ama 5.20d ile a6 3.0 tdi quattro olsa tercihim kesinlikle a6 olurdu fakat bmw, 535d xDrive olursa işler değişebilir. Hatta kesin değişir diyebilirim. Tık edip hızlanma olayında sanırım kick-down dan bahsediyorsunuz. Gaza köklediğinizde vites düşürüp bununla birlikte devirin yükselip aracın hızlanması. Evet kullandığım a6da da böyle oluyordu

Evet adinin kick-down pedal oldugunu bilmiyorum. Surekli yeni seyler ogreniyorum sayenizde. Benim hatam olmus. Demek istedigim 5.28i'ydi.

Dogrusu performans saniye farki falan beni cok etkilemiyor. Yani cok spor kullanicisi degilim. Gaza bastigimda sanirim her iki arabada da bunu hissederim -ki benim icin bu yeterli.

Benim icin daha onemli olan komik gelebilir ancak, oturdugum koltugun rahatligi, konforu, direksiyon hakimiyeti, uzun yol deneyimi, yapacagim hatalari telafi edecek sistemleri. Mesela BMW'de farkinda olmadan serit degistirdiginde uyari veren bir sistem var, bu BMW'yi benim icin motor performansindan cok daha ustun tutuyor. Bilmem anlatabiliyor muyum? Tesekkurler tekrar konuya ilginiz icin.

• sizin istediğiniz şey konfor ve sürüşteki rahatlık o zaman hiç uzatmaya gerek yok. masaj fonksiyonlu-soğutmalı-ısıtmalı-ergonomik- doğal deri döşemeli ve havalı süspansiyonlara sahip bir a6 veya bmw 5serisi siparişi verin derim. almanlar da birkaç çeşit deri döşeme var. genelde suni deri döşeme yaygın çünkü ucuz ama hiçbiri gerçek derinin tadını vermez. bayiilerle konuşun bu konuda. bir de jantları alırken 17" sizin için ideal büyük jantlı araçlar konfordn kaybediyor. bmw'de değişebilir oranlı aktif direksiyon var. aracın hızına göre direksiyon farklı tepkiler veriyor. mesela yüksek hızlarda taş gibi oluyor. turu azalıyor şehir içinde daha yumuşak. bir de hıza duyarlı direksiyonlardan farklı bir sistem bu daha gelişmiş ve daha etkili. yani bmw ve audi olunca hele üst modellerde istediğiniz herşeyi yaptırabilirsiniz. formül belli: donanım paranızla sınırlıdır.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

YARDIM LUTFEN!

dış görünüş olarak bence a6 ile 5 serisi kıyaslanamaz. 2 yıl önce böyle bir konu açsan mercedes tavsiye ederdim yani bmw fanatiği değilim ancak yeni 5 serisi gerek iç gerek dış tasarım gerekse performans ve yakıt tüketimi olarak sınıfındaki markalardan bir değil birkaç adım önde duruyor bana kalırsa. ayrıca koca aracın arkasını dar buluyorsun minibüs felan bakman lazım bence :)

hani forumda nasıl diyorlar : "bombayı bırakıp kaçıyorum"

en basit şekliyle mukayese etmek gerekirse; bir bmw mi? yoksa vw çatısı altındaki yine vw gibi tüm araçları birbirinin kopyası olan bir audi mi?

Mesajiniz gozden kacmis, cok ozur dilerim.

Bombayi birakip kacmaktan kastiniz nedir emin degilim. Dogrusu nasil izah edebilirim bilmiyorum ama bir onceki kasanin arka gorunusunu yeni kasanin arka gorunusune tercih ederim sanirim. Benim icin hatlari cok yuvarlak, o yuzden de dar gibi gorunuyor.

Ic donanim olarak ise Audi'ye bittim sanirim. Ozellikle ses sistemi, butonlar, yol bilgisayarinin cikis sekli, adeta mest oldum. Benim icin su anda BMW'nin artilari, ismi, teknolojik donanimi, Audi A6'ya nazaran iyi arka gorunumu.

Audi A6, on tasarimi, ic tasarimi ve donanimi.

• Zor bir kıyaslama 5.35 İ güzel bir araç ama A6 daha şık bir araç özelliklede teknoloji bakımından da çok şık araba çalıştığında açılan görüntülü ekranı mouse ile kontrolü olsun aracın ferahlıgı olsun 1 adım daha önde Audi binekde şuan Türkiye'de çok iyi işler yaptı Audi iyi bir seçim olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

sizin istediğiniz şey konfor ve sürüşteki rahatlık o zaman hiç uzatmaya gerek yok. masaj fonksiyonlu-soğutmalı-ısıtmalı-ergonomik- doğal deri döşemeli ve havalı süspansiyonlara sahip bir a6 veya bmw 5serisi siparişi verin derim. almanlar da birkaç çeşit deri döşeme var. genelde suni deri döşeme yaygın çünkü ucuz ama hiçbiri gerçek derinin tadını vermez. bayiilerle konuşun bu konuda. bir de jantları alırken 17" sizin için ideal büyük jantlı araçlar konfordn kaybediyor. bmw'de değişebilir oranlı aktif direksiyon var. aracın hızına göre direksiyon farklı tepkiler veriyor. mesela yüksek hızlarda taş gibi oluyor. turu azalıyor şehir içinde daha yumuşak. bir de hıza duyarlı direksiyonlardan farklı bir sistem bu daha gelişmiş ve daha etkili. yani bmw ve audi olunca hele üst modellerde istediğiniz herşeyi yaptırabilirsiniz. formül belli: donanım paranızla sınırlıdır.

Peki para sikinti etmeden bu aktif direksiyon ozelligini A6'da elde etmek mumkun mu yoksa BMW'ye mi ozgu? Direksiyonun uzun yolda tas gibi olmasi cok ise yarayabilir. Dogrusu benim de simdiye kadar edindigim izlenim Audi A6 yonunde, yukaridaki nedenlerden oturu.

Havali suspansiyonun farki ve avantaji nedir? Ingilizce terimini biliyor musunuz? Bir de suni/orijinal deri farki nasil hissederim? Standart suni deri zannediyorum. Uzun zaman oturdugumda terletme yapar mi bu?

Bir de jant buyuyunce neden konfor azaliyor?

Sorularim cok naif gelebilir, nitekim ilk arabami aliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 26 Nisan 2012; 21:54:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Zor bir kıyaslama 5.35 İ güzel bir araç ama A6 daha şık bir araç özelliklede teknoloji bakımından da çok şık araba çalıştığında açılan görüntülü ekranı mouse ile kontrolü olsun aracın ferahlıgı olsun 1 adım daha önde Audi binekde şuan Türkiye'de çok iyi işler yaptı Audi iyi bir seçim olabilir

Anro, bir adim daha yaklastim su an Audi'ye. Peki Audi A6'nin teknolojilerinden carpici olarak bildiginiz var mi? Bir de ic hacim olarak ve ferahlik olarak Audi mi daha one geciyor? Farlari xenon yapmak mumkun mu? Ya da A7'deki farlarin cinsi neyse ondan yapmak? Sanki Audi A6'nin teknolojileri daha kisitli gibi gelmisti bana.

•  Audi A6 3.0 mi yoksa BMW 5.35i mi? (2013 kasa)-GUNCELLENDI
  • quote:

Benim icin daha onemli olan komik gelebilir ancak, oturdugum koltugun rahatligi, konforu, direksiyon hakimiyeti, uzun yol deneyimi, yapacagim hatalari telafi edecek sistemleri. Mesela BMW'de farkinda olmadan serit degistirdiginde uyari veren bir sistem var, bu BMW'yi benim icin motor performansindan cok daha ustun tutuyor. Bilmem anlatabiliyor muyum? Tesekkurler tekrar konuya ilginiz icin.

Komik değil saydıklarınız kesinlikle bir araç alırken çoğu kesimin ortak kriterleri. En iyisi test sürüşü yapmanız burdan ne kadar konuşursak konuşalım, test sürüşünde beğenemediğiniz aracı almazsınız. O yüzden kesinlikle 2 aracıda test etmenizi öneriyorum.

Ayrıca a8 veya bmw 7 serisini düşündünüz mü ? Eğer imkanlarınız dahilinde ise bu araçlarıda düşünmenizde fayda var

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.