Şimdi Ara

audi a6 ses ve far için tavsiye istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2006 model a6 2.0T arabama torpido gözündeki 6lı cd changer yerine mp3 çalan bir cihaz taktırmak istiyorum; acaba konsoldaki cd tuşundan kontrol edilebilir mi ve önerileriniz var mı?
    ayrıca xenon far taktırsam ne kadara mal olur bilen var mı? (xenon far sistemleri ile ilgili bilgim de yok, acaba farkları var mı, nelere dikkat etmeliyim?)

herkese şimdiden teşekkürler!

• 2006 model a6'da xenon standart olması gerekmektedir. Ayrıca 2.0 T motor eski model yani 2004 yılı ve gerisinde vardı...
  • 2.0 T arabanın arkasında yazdığı için alışkanlıkla öyle söylüyorum:) TFSI demek lazım sanıyorum. arabam 2006 mart ayında trafiğe çıkışlı, 2. el aldığım için ilk siparişindeki donanım konfigürasyonunu bilemiyorum. ancak arabada xenon far yok.
  • Audi'de bildiğim kadarıyla Xenon'u sonradan taktırmak bir hayli zor zira Far sisteminin tüm kabloları (direnç) değişmektedir.Xenon taktırmışken Xenon plus özelliği de olması gerekmektedir, yıkaması olmayan xenon u efektif kullamazsın, dolayısıyla zordur ve maliyetli olacaktır. taktıranlarlar var ya sanayi şehsen ben bilmiyorum ve de tavsiye etmem elektronik donnımı yüksek olan bir araçta fabrika çıkışı ve audi satndarların onaylamadığı kabloları taktırmak ne kadar doğrdur bilemem. En iyi bir Audi yetkili servisle akabinde audi anlaşmalı bi servisle görüşmekte fayda vardır.

Cd changeri değiştirebiliryorsun yerine usb ve iphone çıkış da taktırabilirsin, sistem konsoldaki cd tuşuyla devreye alınıyor.

Not: hala xenon a takıldım, eminmisin xenon olmadığına veya xenonu var ampülleri sönük olabilir, xenon un belirli bir ömrü var...
  • Son olarak T yazılı ise TFSI değildir. TFSI başka bir motordur.
  • Düzeltme : Şu anda audi servis ten çıktım T'nin TFSI olduğunu söylediler.
  • xenon plus nedir?
    heralde bixenondan bahsediyorsun
    xenonların ampülleri sönük demek kısa farlar çalışmıyor demektir. ayrıca xenon ampüllerinin ömrü aracın ömründen daha uzundur teorik olarak. ha arıza yaparmı tabi ki yapar.
    quote:

Orjinalden alıntı: lsblack

Audi'de bildiğim kadarıyla Xenon'u sonradan taktırmak bir hayli zor zira Far sisteminin tüm kabloları (direnç) değişmektedir.Xenon taktırmışken Xenon plus özelliği de olması gerekmektedir, yıkaması olmayan xenon u efektif kullamazsın, dolayısıyla zordur ve maliyetli olacaktır. taktıranlarlar var ya sanayi şehsen ben bilmiyorum ve de tavsiye etmem elektronik donnımı yüksek olan bir araçta fabrika çıkışı ve audi satndarların onaylamadığı kabloları taktırmak ne kadar doğrdur bilemem. En iyi bir Audi yetkili servisle akabinde audi anlaşmalı bi servisle görüşmekte fayda vardır.

Cd changeri değiştirebiliryorsun yerine usb ve iphone çıkış da taktırabilirsin, sistem konsoldaki cd tuşuyla devreye alınıyor.

Not: hala xenon a takıldım, eminmisin xenon olmadığına veya xenonu var ampülleri sönük olabilir, xenon un belirli bir ömrü var...

• @lsblack

bu yazışmalara başlamadan önce doğrusu xenon farlar ile ilgili çok net bir bilgim yoktu; sadece farlarım sarı olduğu için xenon olmadığını düşünüyordum; ancak şimdi her ne kadar düşük kelvin değerli xenon ampullerin sarı ışık verebildiğini öğrensem de far yıkama sistemi olmadığından dolayı farlarımın xenon olmadığından oldukça eminim.

ses sistemi için de ipod bağlantısı sanırım mantıklı olacak, turbofsi.net forummunda bir arkadaş, "Mp3 içinde araçta ipod bağlantısı olması gerekiyor yeni kasalarda, bunu bir servise danışırsan şase numarana göre aracına uyup uyamayacağını sana ileteceklerdir." dedi. ben de bunu araştırmaya karar verdim.
  • Benim 2008 model xenon ampulü bozuldu, daha mavimsi ışık veriyordu sonunda garanti kapsamında 2 far birlikte değişti. (Xenon da 2 far birlikte değişir)
    Tavsiyem Audi yetkili serviste fiyat almandır, benim tahminim 4Bin€ aşağı olmaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.