|
Audi, Çin'de dört halkalı logosunu taşımayan yeni elektrikli konsept aracını tanıttı: AUDI E
-
-
dışı ayrı çirkin, içi ayrı çirkin, çirkinlikte bile bir uyumu yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Logo değişikliğin sebebi aklıma takıldı. (Allah başka dert vermesin)
Neyse bakındım biraz, Çin'deki gençleri etkilemek içinmiş ama pek ikna olmadım. Yapay zekaya sorayım dedim şöyle cevapladı:
"Çin kültüründe dört sayısı, "ölüm" anlamına gelen kelimeye (Çince: ?, "si") çok benzer şekilde telaffuz edildiği için uğursuz kabul edilir. Bu nedenle dört sayısı, çoğunlukla kaçınılan ve negatif bir anlam taşıyan bir sayı olarak görülür. Dört iç içe geçmiş halka, Çin kültüründe bir endişe kaynağı olabilir çünkü dört sayısının olumsuz çağrışımları halkalar aracılığıyla sembolik hale gelir."
Ne kadar doğru bilmiyorum ama 4 ile ölüm çağrışımı Çince'de var.
(İsteyen büyük resim defterine not alsın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 8 Kasım 2024; 00:30:18 >
-
Halkasız audi, yapraksız ağaca benzer.
Audi bitmiştir.
-
Adını da ionic 5 yapsaymış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olimpiyat logosuz arabaları yarış yapıyormuş hissi veremez olur mu öyle. Trafiği birbirine katmaları lazım o hisle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
değişime ayak uyduramayan hantal VW ve Intel zor bir dönemden geçiyor.
-
Audi de 4 harften oluşuyor, bunu ne yapıcaz şimdi 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çin dilleri logografik ve çok homofon bir yapıda yani harfler ve sesler kelimelere karşılık düşüp ilgili kelimeler veya telaffuzları birbirine çok benzeyebiliyor. Bu da dediğiniz gibi Çincede ölüm ile dört kelimesinin neredeyse aynı olduğu bir tesadüfle sonuçlanmış ve bu iki kelime aynı olduğu - sadece tonlaması bir tık farklı olduğu - için Çin'de tetrafobi (dört fobisi) yaygınmış. Toplumlarda böylesi tuhaf yerleşik kültürel algılar olabilir ama bu örneğin linguistik bir tesadüf ürünü olarak Batıl inanç kategorisine düştüğü aşikar. Linguistik tesadüf derken mesela Latincede savaş kelimesi güzel kelimesinin/sıfatının nötr haliyle aynı (bellum) ama bu sadece tesadüfi çakışma. Türkçemizdeki sayı olan yüz ile surat olan yüz gibi. Eş seslilik diye oldukça basit bir dil bilimsel olgu mevcut. Çince gibi tonal ve logografik haliyle homofonluk yoğun bir dil eş sesli kelimelerle dolup taşacaktır, ki öyle olduğu belirtiliyor.
Peki ama madem logo değişimindeki hedef kitle çağdaş gençler, onların Batıl inançlardan yaşlı nesillere nazarla daha fazla arınmış olması beklenmez mi? Peki ya Audi bu tasarım değişikliği öncesinde Çin pazarında nasıl kendine yer edinebildi? Çok acayip bir uygulama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
çok güzel bir araba olmuş :)
-
Buna AUDI'nin ikonik logosunu koymaya utanmaları ve koymamaları gayet doğru bir karar olmuş. Audi olmakla uzak yakın ilgisi olmayan bir ucube yapmışlar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
dışı ayrı çirkin, içi ayrı çirkin, çirkinlikte bile bir uyumu yok.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X