Şimdi Ara

Audi concert hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. 2004 a3 aracım var üstünde şu sistem var

Audi concert hakkında

Çok övüyolar bu sistemi internette ama bana nedense vasat geldi. Hatta bazı yerlerde orjinal amfi ve bassı olduğu bile yazıyor ama ya modele göre değişiyor ya çıkarmışlar yada varda ben bulamadım.

Şimdi bikaç sorum var. Bi elektronikçiyle konuştum ucuz yollu bu sistemi nasıl iyileştirebilirim diye. Bana teybin ve hoparlörlerin iyi olduğunu amfi ve bassla tatmin edici olacağını söyledi. Bide adaptör gerekiyomuş tabi amfi için pek anlamamama rağmen bu tür dönüştürücülerin kaliteyi düşürdüğünü biliyorum.

Neyse kablo işçilik dahil 500 lira fiyat çıkardı. Amfi ve bass ikinci eldi. Hatta kabloya 75 işçiliğe 125 dedi bi 50 lira düşer diye tahmin ediyorum.

1- İkinci ele pek güvenmem ama bu tür sistemlerde nasıl olur 2. el almak uzak durmalımıyım?

2- Teyp ve hoparlörleri değiştirmeden iyi bi ses alabilirmiyim gerçekten?

3- Bunlarda aux çıkışı sağlamanın bi yolu varmı? (Bazı araçlarda arkadan bi kabloyla filan sağlanıyodu sanki ön tarafta çıkış olmamasına rağmen)

4- Birde orjinal amfi ve bassı varmı varsa nerde? Bana yok gibi geldi ses çok iyi değil çünkü.

• Bilesenlerin markasini modelini biliyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.M.K

Bilesenlerin markasini modelini biliyor musunuz?

Açıkçası adam pek bilgili gelmedi bana. Modeli sordum ya bilmiyodu yada söylemek istemedi. Yani illa ordan yaptiricam diye birşey yok.

Amfi buydu galiba

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-ma-audio-m450-anfi-wosfet-tuning-201616595/detay

Subwoofer kenwood du modeli sanırım buna benziyordu

Ama dediğim gibi bu görünümde başka modeller varsa bunlar olmayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladim peki size vasat gelen ne? Bass mi alamiyorsunuz muzikten? Yoksa orta sesler mi duyulmuyor? Tizler parlak degil mi? Ona gore bir sistem tavsiyesi verelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.M.K

Anladim peki size vasat gelen ne? Bass mi alamiyorsunuz muzikten? Yoksa orta sesler mi duyulmuyor? Tizler parlak degil mi? Ona gore bir sistem tavsiyesi verelim

Bass kötü biraz hissetmek için sesi açınca da bu sefer kalite bozuluyor. Bass olmamasiyla beraber temiz bi ses alamiyorum kısacası.

Birde teyp ve hoparlör konusunda görüşleriniz nedir? Orjinallerine amfi ve subwoofer ekleyince iyi bi ses alabilirmiyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 model A3'ümde aynı model Concert 2 radyo var. Ses kalitesinden epey memnunum. Ayarlarım Treble +6 Bass +1 ya da 2, Fader ve Balance 0. Audio System USB SD Aux dijital müzik adaptörü takıp torpidoya koydum. SD karttaki 6 klasöre 99'ar adet 320 kbps'lık MP3 koydum. Radyo ve cd'ye göre bir hayli kaliteli bir ses verdiğini söyleyebilirim. Bass'larım çok açık olmadığı için sesi sonuna kadar açsam da bozulmuyor.

Eğer aracın sizden önceki sahipleri sökmediyse A3'te 10 hoparlörlü derli toplu bir sistem var. Ön camın önünde ortada 1, kapılarda 8, bagajda 1. Ön iki hoparlör seti doğrudan 4x20 RMS'lik Concert'tan besleniyor. Bagaj sol döşemesinin arkasındaki plastik kabinin içindeki subwoofer ve arka hoparlörler yine aynı kabinin içindeki küçük bir amfiyle sürülüyor. Sistemin ilk darboğazı bu plastik kabin ve cılız amfi. Sisteminiz sökülmediyse ve söylediğim ayarlarla tatmin edici bir ses alamıyorsanız en az 4 kanallı bir amfi ve bir subwoofer kabiniyle sorunu çözebilirsiniz.

Ben şimdilik biraz daha temiz bir Bass için orijinal sub'ın boyutunda (16,5 cm) kabinli bir Kicker sub aldım. Onunla birkaç ses iyileştirme deneyi yapacağım. Siz gerçek sub Bass sesi almak için 20 santimin üstüne çıkmak isteyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ch@in

2005 model A3'ümde aynı model Concert 2 radyo var. Ses kalitesinden epey memnunum. Ayarlarım Treble +6 Bass +1 ya da 2, Fader ve Balance 0. Audio System USB SD Aux dijital müzik adaptörü takıp torpidoya koydum. SD karttaki 6 klasöre 99'ar adet 320 kbps'lık MP3 koydum. Radyo ve cd'ye göre bir hayli kaliteli bir ses verdiğini söyleyebilirim. Bass'larım çok açık olmadığı için sesi sonuna kadar açsam da bozulmuyor.

Eğer aracın sizden önceki sahipleri sökmediyse A3'te 10 hoparlörlü derli toplu bir sistem var. Ön camın önünde ortada 1, kapılarda 8, bagajda 1. Ön iki hoparlör seti doğrudan 4x20 RMS'lik Concert'tan besleniyor. Bagaj sol döşemesinin arkasındaki plastik kabinin içindeki subwoofer ve arka hoparlörler yine aynı kabinin içindeki küçük bir amfiyle sürülüyor. Sistemin ilk darboğazı bu plastik kabin ve cılız amfi. Sisteminiz sökülmediyse ve söylediğim ayarlarla tatmin edici bir ses alamıyorsanız en az 4 kanallı bir amfi ve bir subwoofer kabiniyle sorunu çözebilirsiniz.

Ben şimdilik biraz daha temiz bir Bass için orijinal sub'ın boyutunda (16,5 cm) kabinli bir Kicker sub aldım. Onunla birkaç ses iyileştirme deneyi yapacağım. Siz gerçek sub Bass sesi almak için 20 santimin üstüne çıkmak isteyebilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum dediğiniz ayarlarla deniyicem amfi ve subwoofer duruyomu bakıcam. Hoparlörleri sökmüş olabilirlermi acaba amfi ve bassı kontrol ederim ama hoparlörleri anlamam heralde.

Ben cd hep daha kaliteli olur diye düşünürdüm direkt flactan audioya dönüştürüp yani kayıpsız bi şekilde cdye yazarım. Dönüştürücüyle daha kaliteli sesmi alınıyor gerçekten? Yani hem orjinallik bozulmasın hemde bütçe yukarı çıkmasın diye teybe bişey yapmak istemiyodum. Bu montajla beraber 200 lirayı bulur sanırım. Biraz daha ekleyip orta halli bi teyp almak daha mantıklı değilmi? Bana kalırsa cd den devam tabi.

Peki konuştuğum adam bana teybe amfi için dönüştürücü takmam gerektiğini söyledi. Kendi amfisi olduğuna göre ekstra bişey takmadan istediğim amfi ve bassı ekleyebilirim öylemi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw x1 hakkında
    8 yıl önce açıldı
    vw new beetle hakkında
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FLAC'ten audio'ya dönüştürünce kayıp olmuyor mu gerçekten? Aklıma gelmişken, ben de kullandığım Audio System aletine FLAC atıp deneyeyim. Çalarsa daha bile iyi bir ses alabilirim sanırım. Ben aleti geçen yaz 140'a alıp kendim takmıştım. Bugün 169 lira. Kendiniz takamıyorsanız 50 lira da işçilik alıyorlar. CD'ye devam edebilirsiniz tabii ki. Ama uzun yolda hiçbir şeye dokunmadan saatlerce mp3 dinleyebilmenin keyfi ayrı.

Ben orijinalciyim. O yüzden göğse piyasa malı bir şey takmak istemedim. Orijinal RNS-e'ler var ama 3 binleri buluyor ve çoğu özelliğini kullanamıyorsun. Orijinal radyo orada kalınca da ikinci darboğaza yani teybin çıkışlarına takılıyorsun ama belki bunu amfiyle telafi edebilirsiniz. Örneğin teybin çıkışlarına arka hoparlörleri bağlayıp 4 kanallı amfinin 2 kanalını kaliteli mid takımlarıyla ön iki kapıya, kalan 2 kanalını da köprüleyerek subwoofer'a bağlayabilirsiniz. Amfi için aküden sigortalı bir elektrik tesisatı çekiliyor. RCA yükseltici ve dönüştürücü gibi teknik konulara hakim değilim.

Bu durumda atıl kalan orijinal subwoofer'ı ve amfiyi belki yeni bir kutuda bu tesisata ek olarak kullanabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.