Şimdi Ara

Audi Mercedes Bmw Liste Fiyatından Ne Kadar İndirim Yapıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ford kuga 3008 xtrail koleos yerine a4 c180 vs almak daha mantıklı sanki bugün gezecegim bayileri fiyat alacagım ama gitmeden sizdende bilgi alayım

Audi liste fiyatı 220-230 olan aracı 200 e bırakır mı (ötv muaflığından yararlanmak için)

Audi A4
    Mercedes C180 / cla180d
    Bmw 3.18

Soracagım araçlar bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size katılıyorum. C-suv almaktansa premium d sınıfı araç almak çok daha mantıklı.

Sorunuza ise ekim ayında aldığım fiyatları paylaşarak cevap vereyim.

c180 amg 230 binden 200 bine
    a4 sedan 215 binden 195 bine
    s60 174 binden 150 bine
    318i 194 binden 187 bine düşüyor.

Benim gözlemlediğim kadarı ile en fazla indirim her koşulda mercedes ve audi tarafından sağlanıyor.

volvo da ise o dönemde kampanya olduğu için bu fiyatlara düşüyordu şimdi durum nedir bilmiyorum.

bmw en az indirimi yapan marka. liste fiyatlarından herhangi bir kampanya ile indirim yapmıyorlar. sadece aracın euro olan satış fiyatını, borusanın o aya ait belirlediği euro kuru ile çarpıyorlar. yani bugün euro kuru 4.67 diyelim. borusan da kuru 4.40 olarak belirlemiş olsun. aracın fiyatı 50 bin euro üzerinden bugünkü kurla (4.67) yaklaşık 233 bin lira ediyorsa borusan size indirimli kurdan (4.40) 220 bin liraya düşer.

Biz 318i için 185 bin olmaz mı filan dedik. st de bize bu açıklamayı yaptı. bırakın 2 bin lira düşmeyi 1 tl bile düşemem dedi.

Baktığınız araçlar içinde en kısıtlı iç mekan mercedes grubunda var. c serisinin bile arka kısma geçişi ve oturma pozisyonu çok dar. kaldı ki cla yı siz hayal edin.

318i bunlardan biraz daha iyi. yalnız bmw motoru diğerlerinden daha cansız. 136 hp bmw motoru c180 den 20, a4 ten 14 hp daha güçsüz. bu fark pratikte çok hissediliyor. bmw şanzımanla çok oynuyor ve biraz bağırıyor. ayrıca c180 ve a4 kadar seri hızlanmıyor.

En iyi iç mekan genişliği audide. motoru da güçlü. onun da tek dezavantajı dsg. tabi herkes için dsg dezavantaj değil ama b6, b7 ve b8 ile yaşadığımız dsg sorunları yüzünden ben dsg ye karşı mesafeliyim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size katılıyorum. C-suv almaktansa premium d sınıfı araç almak çok daha mantıklı.

Sorunuza ise ekim ayında aldığım fiyatları paylaşarak cevap vereyim.

c180 amg 230 binden 200 bine
    a4 sedan 215 binden 195 bine
    s60 174 binden 150 bine
    318i 194 binden 187 bine düşüyor.

Benim gözlemlediğim kadarı ile en fazla indirim her koşulda mercedes ve audi tarafından sağlanıyor.

volvo da ise o dönemde kampanya olduğu için bu fiyatlara düşüyordu şimdi durum nedir bilmiyorum.

bmw en az indirimi yapan marka. liste fiyatlarından herhangi bir kampanya ile indirim yapmıyorlar. sadece aracın euro olan satış fiyatını, borusanın o aya ait belirlediği euro kuru ile çarpıyorlar. yani bugün euro kuru 4.67 diyelim. borusan da kuru 4.40 olarak belirlemiş olsun. aracın fiyatı 50 bin euro üzerinden bugünkü kurla (4.67) yaklaşık 233 bin lira ediyorsa borusan size indirimli kurdan (4.40) 220 bin liraya düşer.

Biz 318i için 185 bin olmaz mı filan dedik. st de bize bu açıklamayı yaptı. bırakın 2 bin lira düşmeyi 1 tl bile düşemem dedi.

Baktığınız araçlar içinde en kısıtlı iç mekan mercedes grubunda var. c serisinin bile arka kısma geçişi ve oturma pozisyonu çok dar. kaldı ki cla yı siz hayal edin.

318i bunlardan biraz daha iyi. yalnız bmw motoru diğerlerinden daha cansız. 136 hp bmw motoru c180 den 20, a4 ten 14 hp daha güçsüz. bu fark pratikte çok hissediliyor. bmw şanzımanla çok oynuyor ve biraz bağırıyor. ayrıca c180 ve a4 kadar seri hızlanmıyor.

En iyi iç mekan genişliği audide. motoru da güçlü. onun da tek dezavantajı dsg. tabi herkes için dsg dezavantaj değil ama b6, b7 ve b8 ile yaşadığımız dsg sorunları yüzünden ben dsg ye karşı mesafeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 31 Ocak 2018; 12:23:37 >

• haacar kullanıcısına yanıt
    Mevcut A4'te Dsg değil DL382 kodlu 272 hp, 400 nm tork dayanımı olan yağlı kavrama kullanılmış.. Şu ana kadar da sorun yaşayan olmadı diye biliyorum
    Hocam eğer 3 üde 200 e tamam derse

C180 amg > A4 > 3.18 şeklinde olur sıralama hatta kuga 3008 i falan 3.18 e tercih edebiliriz

Cla da haklısınız aileye gitmez içi dar boğucu sıkıcı sırf dış görüntü için kendimize eziyet ederiz

Sağolun

• denizsesi D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şanzıman yağlı kavrama bile olsa sonuçta çift kavramalı şanzıman yani dsg.

Bizim sorun yaşadığımız b6 passat da 6 ileri yağlı tip dsg idi. Tabi o günden bu güne kadar çok zaman geçti. ancak ben yine de tedirgin oluyorum.

Hem kavrama veya mekatronik sorunları olmasa bile tek ve çift kavramalı şanzımanlarda baskı balata ve volant gibi kullanmaya bağlı olarak aşınan parçalar (sarf malzeme) olduğu sürece her zaman arıza ve masraf çıkarma durumu var.
  • Sexyandknowing S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Dediğim gibi c180 in mutlaka arka koltuklarına oturup diz ve baş mesafelerine bakın. a4 her anlamda c180 den daha geniş ve ferah bir araç. hatta test sürüşü de yapın mutlaka. büyük paralar veriyorsunuz sonra pişman olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 3.20d bakım fiyatları
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Tabi ki her parçanın bir ömrü var tork konvertörlü şanzuman gibi olmasa da çabucak ısınan, bozulan dayanıksız bir ünite değil. Genel Dsg algısına kurban gitmesin istedim
  • bende aynı durumdayım..200 bin tl sınırı olunca tercihimiz azalıyor..benim için araç kadar işletme maliyetide önemli..1600 dizel otomatik audi a3 yada 2000cc a4 ..a4 2000tl altı vermiyorlar..a3 unde iç hacmi kucuk..bmw benzinli mercedesi bakmadım..volvoyuda incelemem lazım ama benim için öncelik işletme maliyeti ve 5 yıl sonra kolay satmam..o ndenle illaki lüks olsun demiyorum..zaten hastaneye gidiş gelişte kullnıcam..
  • Ötv muafiyati için rav4 hibrit de güzel bir seçenek olur.

Hem ekonomik hem güçlü hem de uygun. Bmw, mercedes, audi gibi araçlarda ötv %60, rav4te %100. Bu sayede alırken de çok daha uyguna gelir.

Örneğin rav4 ve c180 in liste fiyatı 200bin olsun.

Rav4 ün net fiyatı : 85bin,
    C180 in net fiyatı 105bin olur. Buna kdv de eklenince rav4 100bine, c180 124'e gelir.

Rav4 yerine motor hacmi 2.0 ve yukarısı olan herhangi bir araç koyabilirsiniz ama hem 2.0 hem de 200bin altında fazla seçenek yok. Öyle bir durumum olsa büyük hacimli düşünürdüm.
  • Sizin için de önceki mesajda bahsettiğim durum geçerli. 5 yıl sonra ikinci elde de çok daha karlı olursunuz.

Zaten alırken 24bin gibi daha uygun alıyorsunuz. Bu cepte.

2.0 ve üzeri araçlar %100 ötv + kdv olduğu için olası zamlardan daha çok etkileniyor. Net fiyat gelecek 10bin liralık bir zam 1.6 ve altına 19bin, 2.0 ve üzerine 24bin olarak yansır. Son yıllarda 2.0 hacimli araçların fiyatının çok artmasının nedeni de bu.

O fiyatlara alabileceğiniz 2.0 araçlar.

Rav4, forester, cx5, ford kuga 2.0 dizel otm, bir ihtimal hyundai tucson 2.0 crdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 31 Ocak 2018; 14:38:48 >
  • Ortalama yüzde 10 ...

Üstü iyidir altı kötü..

Zaten 3 silindirli 3 serisi almazdım.

Yakında kasa da değiştirir.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    hocam 200 bine rav 4 yada kuga yı verirlerse 105 e gelecek kuga 1.6 dan ucuza 2.0 motor 185ps olmuş olacak

Rav4 kısmında sanki rav4 3008 kuga vs yanında fazla eski kalıyor gibi

Audi dsg değil stronic şanzıman

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekürler hafta sonu baya bayii gezicem

• kesin konuşmak zor zira bayiden bayiye yaklaşım değişik olacaktır, fiyat istediğiniz zaman bayinin durumunu ve ihtiyacını belirleyen bir çok değişken var zira, lakin hepimiz audinin en cömert olan olma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda hemfikir olabiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdllh34 A kullanıcısına yanıt
    İsmi dsg olmuş s-tronic olmuş ne fark eder ki sonuçta vw grubuna ait çift kavramalı şanzıman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 31 Ocak 2018; 16:13:20 >
  • Hocam siz olsanız

2.0 Tdi Kuga Titanium

2.5 Hybrid Rav4 varken hemde 105.000 e gelirken 125 e C180 A4 yada passat highline tercih eder miydiniz

Benim kriterlerim bellidir, önce fiyatları sonra bana sunduğu donanımları önüme koyarım, en avantajlı olanları ayırır geri kalanları elerim, sonra segmentler arasında seçim yaparım ve bu karşılaştırmalar sonunda fiyat mı prestij mi diye kendime sorarım, eğer maddi durumum da rahat değilse ucuz planı alır geri kalan parayı cebe koyarım, maddi olarak sıkıntım yoksa içime sineni alırım prasına bakmam. Tabii bunları yaparken yürütme maliyetlerini de göz önüne almakta yarar var sonuçta asıl iş aracı aldıktan sonra başlıyor, vergisinden benzinine, haliyle motor hacmi, yakıt türü önemli kriter oluyor uzun vadede

Iste o yuzden diyorum hocam, cok daha uyguna daha guclu, daha performansli araca binme sansi var. Engelli indirimi olmadan bu araclar pek mantikli olmuyor ama bu sartlarda tamamen f/P.

Rav4 biraz eski ama hibrit olmasi, 4*4 olmasi, icinin vs daha genis olmasiyla one cikabilir. Kuga daha eski rav4 e nazaran. Biraz da zevk isi, secenek cok. Ben yeni kasa cx5 i cok begendim mesela.

3008 2.0motoru yok, fiyati da nispeten yuksek o yuzden cok mantikli degil. 20bin daha uyguna, daha guclu daha keyifli secenek cok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.