Bildirim
Audi'nin 1.6 benzinli motoruyla ilgili yapılan yorumlar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Performansı motor boyutuna göre kötü diye biliyorum. Tüpe uyumlu olduğunu biliyorum. Başka bir bilgim yok. Şuan 1.4 tfsi üretiliyor onun yerine. -
102 beygir, rolantisi vuruntulu, lpg ye oldukca uyumlu, benzinde ekonomik olmayan, parasina gore yeterli bir motordur
ha ayni fiyata 1.4 tfsi alabilirsen tabiki 1.6 alinmaz -
Namıdiğer hitler değil mi -
Saolasın.İlk araba için uygun mudur ? -
quote:
Orijinalden alıntı: metalisst
Saolasın.İlk araba için uygun mudur ?
aracin motorunun ilk araba olmasiyla ne alakasi var onu anlamadim, paran bu kadarsa bunu alirsin daha fazlasi varsa 1.4 tfsi ya da cok km yapiyorum dersen 1.6 tdi alirsin, ilk araba olmasiyla degil ihtiyacla alakali bir durum, ayrica yollarda gordugun bu kasa a3 lerin cogunun motoru 1.6 -
2006 1.6 a3 sahibiyim.evet motor eski ama bence en sorunsuz motorlardan.yokuşlarda çok hantal kalıyor araba ağırlığından dolayı ancak benim şahsi fikrim eğer motorun ne yapabileceğini kabul edip alırsanız üzmez sizi.quote:
Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.quote:
Saolasın.İlk araba için uygun mudur ?
aracin motorunun ilk araba olmasiyla ne alakasi var onu anlamadim, paran bu kadarsa bunu alirsin daha fazlasi varsa 1.4 tfsi ya da cok km yapiyorum dersen 1.6 tdi alirsin, ilk araba olmasiyla degil ihtiyacla alakali bir durum, ayrica yollarda gordugun bu kasa a3 lerin cogunun motoru 1.6
Alıntıları Göster
aracımda prins lpg var 38 litre gaz ile ankarada keçiören-sincan arası git gel 420 km yapıyor sabahları 140 ın altına düşmüyorum akşam eve dönerken 100-110 u geçmiyorum.lpg nin şuan 1.99 olduğunu varsayarsak km de 18 kuruş yakıyor.ş.içi de 25 kuruş falan yakar.
sonuç olarak motorundan diğer turbolu motor performansı beklemediğimden dolayı memnunum.karar sizin.
-
Yazılanlar doğru ama aynı motoru ben golf6 da kullanıyorum bana yetiyor. Tercih meselesi -
Kardeşim haklısın motorun ilk arabayla bir alakası yok.Fakat bu motor hakkında birkaç şey okudum.Çok eski motor,sıkıntısı çok olur demişler ileride başıma bela olmasın diye sordum -
Apaçi gibi kullanılan araba masraf açar.bakimi yapilmis araba masraf acmaz.hitler de sorunlu motor falan degildir sadece klasik 1.6lar kadar yakar.onun icin de lpg taktirirsiniz.
Yalniz ilk araba demissiniz acemiyseniz once acemiligi atin palioyla falan sonra audi bakarsınız -
quote:
Kardeşim haklısın motorun ilk arabayla bir alakası yok.Fakat bu motor hakkında birkaç şey okudum.Çok eski motor,sıkıntısı çok olur demişler ileride başıma bela olmasın diye sordum
audinin mevcut araçlarında kullandığı en sıkıntısız motoru, haliyle de en az masraflı motorudur, octavia bora passat golf leon ve benzeri tüm vw grubu araçlarda kullanılan 1.6 motorun ufak değişikliklerle aynısı, tabi 1.6 motorun da farklı kodlu olanları var ama temelde aynılar
tek problemi 8v olmasından dolayı eski nesil bir motor ve muadillerine göre biraz daha az güç veriyor, rölantisi sarsıntılı, birçok kişi için araç tekliyormuş hissi bile verebiliyor, herhangi bir kronik sorunu yok, ha çok yüksek km de olanlar biraz yağ eksiltebiliyor, özellikle lpg li kullanımda yağ eksiltme daha belirgin olabiliyor, tabi bu belli km de benzer nesil motorların çoğunda görülebilen birşey, lpg ye uyumlu denebilecek motorlardandı ama artık tüm motorlara neredeyse lpg takılabiliyor
performans olarak özellikle ilk aracınsa tatmin eder hatta memnun bile kalırsın, bundan 4-5 sene evvel bu motorlu leon lar a3 ler ve benzeri hb araçlar birçokları için performans aracıydı, öyle leş bir çekişi yok
motorundan önce bence aracın özelliklerine bak, alacağın a3 te 2000 model skoda fabia da bile olan ama bunda olmayan birçok özelliğe rastlayabilirsin, birçoğunda kaset çalar olmakla beraber ne yol bilgisayarı var ne hız sabitleyici ne direksiyondan teyp kontrolü var, açık renk döşemeleri çok kolay leke tutuyor, bunlara dikkat et asıl
-
Bu motoru yaklaşık 4 yıldır kullanıyoruz ve gayet memnunuz. Namidiğer Hitler motor lpg uyumu en iyi motorlardan benzinli iken baya çok yakıyor ama lpg ile 10lt ortalaması var . Bu motoru lpg şart hocam
Performansı bence iyi , kalkislarda baya atak , isik larda genelde önde kalkıyor ve lpg ile performans kaybı pek olmuyor hocam fark bana göre çok az ama yokuslarda maalesef biraz hantal ve turbosu yok motorun
Not audi yerine seat exeo bu aracı da incelemenizi oneririm -
golf 4teki performansı rezil audi nasıl bilmemquote:
Orijinalden alıntı: drnk90
Bu motoru yaklaşık 4 yıldır kullanıyoruz ve gayet memnunuz. Namidiğer Hitler motor lpg uyumu en iyi motorlardan benzinli iken baya çok yakıyor ama lpg ile 10lt ortalaması var . Bu motoru lpg şart hocam
Performansı bence iyi , kalkislarda baya atak , isik larda genelde önde kalkıyor ve lpg ile performans kaybı pek olmuyor hocam fark bana göre çok az ama yokuslarda maalesef biraz hantal ve turbosu yok motorun
Not audi yerine seat exeo bu aracı da incelemenizi oneririm -
Vw speclerine uygun yağ kullanmak lazım bu motorlarda. 10-40 kullanınca yağ eksiltebilir -
Hitler motorlu 2001 Bora var benim kayınpederde . 120 000' de.
Keşke benim olsa... -
Aslında kendimi biraz daha zorlayıp temiz 2010-2011 model mk2 kasa seat leon fr 1.4 tsı almak istiyorum fakat yakıt konusu düşündürüyor -
LPG li zaten.Yoksa yetişemem benzine -
Arkadaşlar kendimi biraz daha zorlayıp 2010-2011 model mk2 kasa saat leon fr 1.4 tsi almak istiyorum fakat yakıt konusu düşündürüyor -
100.000 km yol yaptım 1.6 a3 le.
Turbo motorlar yanında hantal kalıyor. Ama araba o kadar kaliteli ve kusursuzdu ki motorun hantalligini çok da dert etmiyordum. Tercih meselesi: kaliteli olsun motor vasat mi olsun; kaliteden taviz verip güçlü motoru olan bir araç mi alayım?
Bu arada motor vasat dediysek gitmeyen bir motor da degil. 200 yapmıştım. 200 sürdürülebilir bir hız değildi tabi, ama 180 le uzun süre gidilebiliyor.hızlanma için de redline de vites değiştirince sollamalarda fena hizlanmiyor . -
Zamanının iyi,zamanın eski motoru
Benzer içerikler
- f1 vites nedir
- fiat egea"nın en çok tutulan modeli hangisi
- hyundai h350 kullanıcı yorumları
- skoda rapid neden tutulmuyor
- panelvan aracımla ne is yapabilirim
- renault logan
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X