Şimdi Ara

audi sorun nasıl giderilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
10.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum çok haklısın, bende mahkemeye bu yüzden başvurmayı düşünmüyorum. Burda amacım başka birileri daha bu bayi ve distribitörün oyununa gelmesin. Ve olur da biri farkli bir yol biliyorsa önerisini almak.

Yoksa onlar da biliyor mahkemeden bişey çıkmayacağını o yüzden rahatlar. Fakat ben herkesi burdan bilgilendirmeyi doğru buldum.

Umarım bu bayiden araç almayı planlayan veya servis için kullanan kişilerin işine yarar.
  • Üstadım aracında ufak tefek değişiklik olabilir keşke olmasaydı ama onlarada nazar boncuğu de devam et inan benim astramda da ufak tefek sorunlar oldu ama dert edilcek gibi değil keyfine bak. Git arabanın yanına bir güzel temizle aç müziği ve dolaş........
  • sen hatayı bir bayan temsilciden araç alarak yapmışsın
  • Acikcasi arkadaslar yorum yapmislar soyledir, sert konusmussundur falan diye de
    hukuk ulkesi olmadigimiz ve ozellikle bazi araba markalari bizim memlekette kendilerini lutuf saydiklari icin mahkeme yoluna giderseniz
    ispat etmeniz cok zor. Satis temsilcilerinin sozlu beyanlarini kagida dokmek sart ama gosterilen resmi nasil ispatlarsiniz bilemem

Bir de su var, 30 liralik tisortu bile begenmeyip iade sansinizin oldugu bir durumda yuz bin liralik arac icin hosnutsuzluk varsa satici
    firmanin daha yapici yaklasmasi gerekirdi. Nasilsa sattik, isterseniz mahkemeye gidin demeleri tam bir talihsizlik. Ne bileyim size birkac bakimi bedelsiz yapip
    en azindan sizi kazanmayi deneyebilirlerdi.
  • değerli kardeşim malesef üzülerek söylüyorum yapacak çok fazla birşey yoktur sende biliyorsun bu ülkede vad edilenler değil yazılanların değeri vardır ben tekifi inceledim katlanır aynadan ve navigasyondan bahsetmiyorlar sözleşmede olmayan birşeyi senin isteme hakkın ancak ücretini ödeyerek satın alabilirsin yinede herşeye rağmen seni yanlış bilgilendirdiklerinden dolayı tüketici masasına baş vurup karşı firmayı cezalandırabilirsin bu senin işine yararmı bilmem ama onunla yetinmezsen iyi almanca bilen birine derdini tam manasıyla anlat oda direk almanya wolsvagene mail atsın mutlaka gerken cevabı alcaksın malesef bu ülkede senin gibi niceleri hakını arıyamıyorlar tekrar geçmiş olsun
  • adamlar çözüm diye ne yapsınlar yani yeni araba mı versinler. Araştırmadan almışsınız. Satış temsilcileri de sonuçta aracı kullanan kişiler değil katalogdan bilgi edinerek satıyorlar.

Özelliklerini bilmediğiniz bir aracı görmeden almak asıl hatadır. En büyük hatanız sizin cümlenizde belli oluyor. Bilmek zorundasın sen alacağın malın hangi donanımda hangi özellikle satıldığını bilmek zorundasın.Sonra navigasyonsuz alınca niye burda düğme yok demek saçma oluyor.

Ben navigasyonu olan aracın o dizayna sahip olduğunu nereden bilebilirim ki? İlk defa audi marka araç alıyorum. Bana ne anlattılarsa onu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 18 Haziran 2011; 19:02:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbaskan
    değerli kardeşim malesef üzülerek söylüyorum yapacak çok fazla birşey yoktur sende biliyorsun bu ülkede vad edilenler değil yazılanların değeri vardır ben tekifi inceledim katlanır aynadan ve navigasyondan bahsetmiyorlar sözleşmede olmayan birşeyi senin isteme hakkın ancak ücretini ödeyerek satın alabilirsin yinede herşeye rağmen seni yanlış bilgilendirdiklerinden dolayı tüketici masasına baş vurup karşı firmayı cezalandırabilirsin bu senin işine yararmı bilmem ama onunla yetinmezsen iyi almanca bilen birine derdini tam manasıyla anlat oda direk almanya wolsvagene mail atsın mutlaka gerken cevabı alcaksın malesef bu ülkede senin gibi niceleri hakını arıyamıyorlar tekrar geçmiş olsun

Almanca bilen arkadaşım var, fikir için teşekkür ederim. Mutlaka deneycem bu yolu ve sonucunu da burda paylaşacam.

• Bu paraya Bmw 320d m-paket full navigasyonlu alınıyor bu özelliklerin hepsi olucaktı artı 184hp lik motorunuz olurdu neyse olan olmuş ufak tepek şeylere kafa yormaya degmez.Sonuçda olmayan donanımın parasını almamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 18 Haziran 2011; 21:58:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60
    Bu paraya Bmw 320d m-paket full navigasyonlu alınıyor bu özelliklerin hepsi olucaktı artı 184hp lik motorunuz olurdu neyse olan olmuş ufak tepek şeylere kafa yormaya degmez.Sonuçda olmayan donanımın parasını almamışlar.

Dostum o BMW'yi alıyordum, fiyatında da anlaşmık ama bi arkadaş çıktı audi'yi övmeye başladı.. Bende hiç bir forumda adam akıllı bir yorum bulamayınca kulaktan dolma şeylerle yetinip BMW'yi bu rezil firmaya değiştim. Ben bu dinanımlarla ve bu şekilde bu arabaya bu fiyatı vermezdim zaten.. Olan oldu dediğin gibi.. Artık önümüze bakacaz. Belki almanyadan farlı bir cevap veya yaptırım gelir. Olmazsa basacaz gaza :)
  • Şu an direk satsanız olmaz mı?
    0 sayılır araç.Aldığınız fiyata satamaz mısınız?
    Belki alabilirsiniz bmw'yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn1997 -- 18 Haziran 2011; 23:02:41 >
  • Tüketici mahkemesinde dava aç, dava harca tabi değil, 5 TL masrafı var. Dilekçende 2 tane şahit göster bir de Audinin sitesinden teknik bilgileri print edip delil olarak dilekçeye ekleyebilirsin. Dava ortalama 1 yıl sürer. Hadi diyelim temyizle filan 2 yıl sürdü. Kaybın yok, eskitene kadar mevcut arabana binersin davayı kazanınca da hiçbir ekstra para vermeden 2013 modelini alır binersin
  • Sadece Doğuş oto ve Audi satış noktalarını degil aynı mantığa bürünmüş bütün ithalatçıları kınıyorum. Otomobil ithalatçıları artık ithalat degil resmen aracılık yapıyorlar. Satın almak istediginiz otomobili haftalarca hatta aylarca bekleyebiliyor üstelik donanımsal farklılıklar konusunda önceden bilgi sahibi olamıyorsunuz. Burada sizin de kusurunuz var, stokta olmayan bir model için 114 bin tl ücret ödüyor aracı teslim aldıgınızda beklentilerinizin altında kaldıgı için kendinizi yıpratıyorsunuz.

Satış sözleşmesi ve aracın katalogu hukuki platformda haklılıgınızı ortaya koyabilecek belgeler olacaktır. Satın alınan aracın katalogunda uyarı metinlerinde ''satın aldıgınız aracın donanımı resimlerdekilerden farklılık gösterebilir'' şeklinde bir ibare olmalıdır ancak ithal edilen üründeki farklılıklar tüketici lehine olmadıgı takdirde dava edebilirsiniz, fakat satış sözleşmesinde satıcı firmanın koydugu şerhlerin içeriği etkili olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn1997
    Şu an direk satsanız olmaz mı?
    0 sayılır araç.Aldığınız fiyata satamaz mısınız?
    Belki alabilirsiniz bmw'yi.

Abi alacak bir müşteri bulursan bugün veririm aracı. Afyondayım ve araç izinden sonra yanımda olacak. Verdiğim parayı bana verecek olana hemen aracı vermeye razıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara
    Tüketici mahkemesinde dava aç, dava harca tabi değil, 5 TL masrafı var. Dilekçende 2 tane şahit göster bir de Audinin sitesinden teknik bilgileri print edip delil olarak dilekçeye ekleyebilirsin. Dava ortalama 1 yıl sürer. Hadi diyelim temyizle filan 2 yıl sürdü. Kaybın yok, eskitene kadar mevcut arabana binersin davayı kazanınca da hiçbir ekstra para vermeden 2013 modelini alır binersin

İzin dönüşü yapacağım ilk iş tüketici haklarına başvurup bu işlem için gerekenleri yerine getirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcelik316

quote:

Orijinalden alıntı: ohara
    Tüketici mahkemesinde dava aç, dava harca tabi değil, 5 TL masrafı var. Dilekçende 2 tane şahit göster bir de Audinin sitesinden teknik bilgileri print edip delil olarak dilekçeye ekleyebilirsin. Dava ortalama 1 yıl sürer. Hadi diyelim temyizle filan 2 yıl sürdü. Kaybın yok, eskitene kadar mevcut arabana binersin davayı kazanınca da hiçbir ekstra para vermeden 2013 modelini alır binersin

İzin dönüşü yapacağım ilk iş tüketici haklarına başvurup bu işlem için gerekenleri yerine getirmek.

dostum bende ohara arkadaşın dediğine katılıyorum her şekilde mahkeme başvurma hakkın herkesi mahkemeye verme hakkın var, ver gerekli mahkemeye sen, o uyanık temsilcilerin kulak arkaları temizlensin en azından, bi şekilde onlarda rahatsız olacaklar bu işten..

• ben olsam mahkemeyle hiç uğraşmam sana araç böyle olacak diyen
    kimse ona bir kaç değişiklik yapardım. bende 2 mahkeme var 4yıldır devam
    şimdi yeni birtane var 40gündür garantili araba parça bekliyor.
    türkiye burası sürüyle it var odun abi en güzeli odun
    hırsızlık yalan insanların vazgeçilmezi olmuş yumruğunu koy uzansın it
    gazla git arabanın içi sana çok hoş gelecektir

• Dostum satıcı bir bayan :) valla arkadaşların önerdikleri yolların tamamını uygulamya çalışacam. Bütün şikayet forumları ve sitelerine yazacam, bütün tanıdıklarıma söyleyecem, arkadaşa mail attım çeviri için Onu da audi.com'a gönderecem. Ve tüketici mahkemesine de başvuracam. Ama seninkini yapamam, kadın elimde kalır, 120 bin tl'ye iyi bir kaç değişiklik hakeder çünkü :)
  • CR-V'yi satmışsın galiba arkadaşım.

Aracın hayırlı olsun.

İnşallah gönlüne göre sonuçlanır olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    CR-V'yi satmışsın galiba arkadaşım.

Aracın hayırlı olsun.

İnşallah gönlüne göre sonuçlanır olay.

25 bin km de 58 bin tl'ye verdim. Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Hep problemlerle görüşüyoruz seninle :) Bu audi konusu için bir önerin var mı dostum?
  • Teklifteki "Elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı led göstergeli yan aynalar" ifadesi "Elektrikli katlanabilir.....aynalar" ifadesini içermiyor. Dolayısıyla da siz zaten bu teklifi kabul ettiğiniz için bence kendinizi maddi manevi hiç yıpratmayın. Bir öneri olarak söyleyebileceğim şey, nasıl olsa araçlara zam gelip duruyor, aracınızı ikinci el olarak aldığınız fiyata veya biraz daha kar ile elden çıkartmanız ve daha araştırmacı bir ruh ile içinize sinecek bir başka araca yönelmeniz. Şen kalınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.