Şimdi Ara

audi sorun nasıl giderilir? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
1
Favori
10.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada ipadden yazdığım için yukarıdaki mesajı editleyip asagilara ekleyemedim.

İki fotografi da audi.com.tr adresinden indirdiğim audi a4 katalogundan aldım. Katalogda açıkça belirtilmiş. Keske bu kadar parayı vermeden önce teklifi ve teklif edilenleri inceleseydiniz.

Hayırlı kazasiz belasiz sürüşler dilerim.
  • mehmet bey sanırım konu sonuçlandı ortalık durulda inşallah herşey umduğunuz gibi olmuştur
  • Bende merak ediyorum gelse de bizi bilgilendirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbaskan

mehmet bey sanırım konu sonuçlandı ortalık durulda inşallah herşey umduğunuz gibi olmuştur

En son 29 haziranda haziranda İzmir Eröz Audi'ye gittim. Yüzyüze onlarla da görüştüm. Herkesin söylediği tek şey var "birşey yapamayız".

Audi almanya'dan da bir cevap gelmedi.
    Şikayetvar.com'a yazdığım şikayete adamlar çözüldü demiş, heralde benim gıyabımda çözdüler :)) mesaj attım yetkililerine çözülmedi, beni kimse aramadı diye cevap bile vermedile ve orda çözüldü olarak görülüyor. Yani o şikayet sitesi de yalan çıktı.

Şimdi aracı kullanıyorum. 2 gün önce gece bi yere gitmem gerekiyordu. Araca bindim ve kısa farların en fazla 15 m gösterdiği için (far ayar düğmesi yok, otomatik) yol yardımını arayıp durumu bildirdim. Aracı sadece uzun farla sürebiliyorum, far ayarı bozuk dedim. Yol yardımı bana aracı servise getir far ayarı yaparız diyor. Yani bir far ayarı için 500 km yol gitmem gerekiyor :)) Adama mesafe çok uzak ve gelsem de ancak akşam vaktim ve zaten aracın farı bozuk yol alamıyorum diyorum, o da bana far ayar cihazı çok büyük buraya gelmelisiniz diyor. Elle ayar yapın ben servise gelinceye kadar diyorum olmaz siz servise geleceksiniz diyor. Halbuki defalarca başka araçların far ayarlarını oto elektrikçilerin sadece bir uzun tornavida ile yaptıklarına kendim şahit oldum..

Heralde en sonunda sanayiye başvurmaya başlayacam... Artık Doğuş oto denilen yeri hiç arama gereği bile duymuyorum..
    Arkadaşlar size tavsiyem Doğuş oto'dan uzak durun!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcelik316 -- 8 Temmuz 2011; 10:09:02 >

• sayın mehmet bey başınızdan geçen olaylar için üğzülüyorum fakat şunuda söylemeden duramıyacağım sayın abiciğim siz bir bilinçli tüketici değilsiniz neden diye soracak olursanız izahati şöyle siz o aracı alırken her türlü olumsuzluklara rağmen hiçmi düşünmediniz servis hizmetini 500 km den alacağınızı bence bu çok yanlış ülke standartlarına göre o kadar uzak mesafelerde servis hizmeti verilen yerlere bayilik bile verilemez kaldıkı siz aracınızı alalı ne kadar zaman olmuş far ayarını şimdi farketmişsiniz oysa şimdiye kadar servis bakımlarında onlar kontrol ediliyor olması gerekirdi yinede size tavsiye yetkili servislerin dışında aracınıza bakım yaptırmayın tespit edilirse garanti kapsamı dışı kalır
  • quote:

sayın mehmet bey başınızdan geçen olaylar için üğzülüyorum fakat şunuda söylemeden duramıyacağım sayın abiciğim siz bir bilinçli tüketici değilsiniz neden diye soracak olursanız izahati şöyle siz o aracı alırken her türlü olumsuzluklara rağmen hiçmi düşünmediniz servis hizmetini 500 km den alacağınızı bence bu çok yanlış ülke standartlarına göre o kadar uzak mesafelerde servis hizmeti verilen yerlere bayilik bile verilemez kaldıkı siz aracınızı alalı ne kadar zaman olmuş far ayarını şimdi farketmişsiniz oysa şimdiye kadar servis bakımlarında onlar kontrol ediliyor olması gerekirdi yinede size tavsiye yetkili servislerin dışında aracınıza bakım yaptırmayın tespit edilirse garanti kapsamı dışı kalır

Bence biraz acımasız bir eleştiri bu çünkü;
    1) Afyon'da 4-5 marka hariç hiç bir firmanın yetkili servisi yok. Servis olmayan arabayı almazsak elimizde pek seçenek kalmıyor. Şu anda çevremde kullanılan araçların %75'inin Afyon'da yetkili servisi yok.

2) Aracı gece kullanmadan far ayarının bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim. Aracı kullanmaya başlayalı daha 1 hafta bile olmadı. İlk defa gece kullandığımda hemen farkettim ve gerektiği gibi yol yardımını aradım.

Ben bilinçli bir tüketici olmazsam bunları buraya yazıp diğer insanları buna karşı uyarmazdım. Daha önce Honda aracımda da problemler yaşadım ve hepsini tek tek yazdım. Yani bu durumda siz de olsanız pek fazla şansınız yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcelik316

quote:

mehmet bey sanırım konu sonuçlandı ortalık durulda inşallah herşey umduğunuz gibi olmuştur

En son 29 haziranda haziranda İzmir Eröz Audi'ye gittim. Yüzyüze onlarla da görüştüm. Herkesin söylediği tek şey var "birşey yapamayız".

Audi almanya'dan da bir cevap gelmedi.
    Şikayetvar.com'a yazdığım şikayete adamlar çözüldü demiş, heralde benim gıyabımda çözdüler :)) mesaj attım yetkililerine çözülmedi, beni kimse aramadı diye cevap bile vermedile ve orda çözüldü olarak görülüyor. Yani o şikayet sitesi de yalan çıktı.

Şimdi aracı kullanıyorum. 2 gün önce gece bi yere gitmem gerekiyordu. Araca bindim ve kısa farların en fazla 15 m gösterdiği için (far ayar düğmesi yok, otomatik) yol yardımını arayıp durumu bildirdim. Aracı sadece uzun farla sürebiliyorum, far ayarı bozuk dedim. Yol yardımı bana aracı servise getir far ayarı yaparız diyor. Yani bir far ayarı için 500 km yol gitmem gerekiyor :)) Adama mesafe çok uzak ve gelsem de ancak akşam vaktim ve zaten aracın farı bozuk yol alamıyorum diyorum, o da bana far ayar cihazı çok büyük buraya gelmelisiniz diyor. Elle ayar yapın ben servise gelinceye kadar diyorum olmaz siz servise geleceksiniz diyor. Halbuki defalarca başka araçların far ayarlarını oto elektrikçilerin sadece bir uzun tornavida ile yaptıklarına kendim şahit oldum..

Heralde en sonunda sanayiye başvurmaya başlayacam... Artık Doğuş oto denilen yeri hiç arama gereği bile duymuyorum..
    Arkadaşlar size tavsiyem Doğuş oto'dan uzak durun!!!

Mehmet Bey eğer xenon far mevcutsa halojen fardan sonra ilk kullandığınız xenonlu VWAG aracı ise farlar pek aydınlatmıyor gibi hissedilebilir. Aslında farlarınız yeterince aydınlatıyor fakat hem sizin hem de karşıdan gelenlerin gözünü almaması için optimum parlaklıkta ayarlanmıştır. Servise götürüp far ayarı normal derlerse servis elemanlarına da kızmayın.

• quote:

Teklifte bunlardan bahsedilmiyor. Konuşurken bana gösterdiği resimlerde var. Bakın aracın iç dizaynı bu şekilde diye anlatıldı. Bizde tamam dedik. Teklifte sadece aracın belli başlı şeyleri yazıyor. Aracın diğer özelliklerinin tamamını içerecek bir teklif olamaz ki zaten.

Örnek; Audi müzik arayüzünün nerede olduğu, ne tür bir bağlantı şekli içerdiği, hangi cihazları ve dosya tiplerini desteklediğini yazmıyor teklif. Sadece audi müzik arayüzü diyor. Gerisi satış temsilcisinin sana anlattığı ile kalıyor...

Yoksa her özelliğin uzmanı olmak ve tüm ayrıntılarını tek tek sormak lazım. Kaldı ki ben önem verdim bazı şeyleri özellikle sordum ve onlar da bile farklılık var. Önceki mesajda bahsettiğim özellikleri ayrıntılı olarak sordum ve bana hepsine var denildi. Bunların teklifte yazmadığını (yazılamacağını) bildiği halde var dedi. Bende tamam dedim. Sonuç Eröz audi iyi bir para kazandı, bizde kendi isteğimizin dışında bir arabaya sahip olduk.

söylediklerinizden bahsedilmiyorsa bişey yapamazsınız kataloglarda resimler opsiyon paket gerçeğinden farklılık gösterebilir diye yazar ondan dolayı audi size öyle söylemiş

• quote:

quote:

sayın mehmet bey başınızdan geçen olaylar için üğzülüyorum fakat şunuda söylemeden duramıyacağım sayın abiciğim siz bir bilinçli tüketici değilsiniz neden diye soracak olursanız izahati şöyle siz o aracı alırken her türlü olumsuzluklara rağmen hiçmi düşünmediniz servis hizmetini 500 km den alacağınızı bence bu çok yanlış ülke standartlarına göre o kadar uzak mesafelerde servis hizmeti verilen yerlere bayilik bile verilemez kaldıkı siz aracınızı alalı ne kadar zaman olmuş far ayarını şimdi farketmişsiniz oysa şimdiye kadar servis bakımlarında onlar kontrol ediliyor olması gerekirdi yinede size tavsiye yetkili servislerin dışında aracınıza bakım yaptırmayın tespit edilirse garanti kapsamı dışı kalır

Bence biraz acımasız bir eleştiri bu çünkü;
    1) Afyon'da 4-5 marka hariç hiç bir firmanın yetkili servisi yok. Servis olmayan arabayı almazsak elimizde pek seçenek kalmıyor. Şu anda çevremde kullanılan araçların %75'inin Afyon'da yetkili servisi yok.

2) Aracı gece kullanmadan far ayarının bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim. Aracı kullanmaya başlayalı daha 1 hafta bile olmadı. İlk defa gece kullandığımda hemen farkettim ve gerektiği gibi yol yardımını aradım.

Ben bilinçli bir tüketici olmazsam bunları buraya yazıp diğer insanları buna karşı uyarmazdım. Daha önce Honda aracımda da problemler yaşadım ve hepsini tek tek yazdım. Yani bu durumda siz de olsanız pek fazla şansınız yok sanırım.

sayın mehmet bey siz bu başlığı 14 Haziran 2011; 21:02:56 tarihinde açtınız ozamandan beri daha yenimi gece kullanıyorsunuz
    Acarsan
    Attarlar
    Avek
    Aykan
    Bahadır
    Başaran
    Batı
    Doğuş Oto Çankaya
    Doğuş Oto Etimesgut
    Doğuş Oto Bursa
    Doğuş Oto Esenyurt
    Doğuş Oto Kartal
    Doğuş Oto Maslak / Ot...
    Erel
    Eröz
    ÖzSa
    Şenyıldız
    Ahlatcı
    Ark
    Aydoğanlar
    Çağ
    Güçlü
    Otokur
    Ozon
    bu kadar servis arasında bile eğer 500 km mesafede iseniz bence siz yanlış seçim yapmışsınız

• Servis konusunda Eskişehir ve Ankara'nın uzak olmadığını düşünüyorum.

Eskişehir 130km civarındadır tahminimce. Aracınızla 1 saatlik mesafe diyebiliriz.
  • Aracı 09.06.2011 tarihinde aldığımı ama izinde olduğum için kullanmadığımı önceki başlıklarda belirtmiştim. 29.06.2011 de izinden döndüm ve yeni kullanıyorum aracı. Zaten izinden döndüğüm gün bayiye gittim.

Servis yerlerini biliyorum. Eskişehir'i çok bilmiyorum ve orda pek tanıdığım yok. O yüzden İzmir muhtemelen gideceğim yer ve gidiş geliş 600 km mesafede.
  • quote:

Aracı 09.06.2011 tarihinde aldığımı ama izinde olduğum için kullanmadığımı önceki başlıklarda belirtmiştim. 29.06.2011 de izinden döndüm ve yeni kullanıyorum aracı. Zaten izinden döndüğüm gün bayiye gittim.

Servis yerlerini biliyorum. Eskişehir'i çok bilmiyorum ve orda pek tanıdığım yok. O yüzden İzmir muhtemelen gideceğim yer ve gidiş geliş 600 km mesafede.

sizin iş yaptırmanız için bayide tanıdık olmasına gerek yok onlar zaten görevini yapacaklar isviçreden gelen adam burada tanıdık yok diye herhalde isviçreye geri dönemez tüm servisler sizin işlerinizi yapmak zorundalar garanti bakımlarında siz şikayetlerinizi söyleyin rapor tututurun eğer yapılmadığı zaman ikinciye ordan arıza verirse o işten servis sorumlu tutulacaktır ama öncelikle onlar standart bakımlarını yapar sonra sizin şikayetlerinizi sizin bilginiz dahilinde değerlendirirler

• Hocam tanıdık diye onu kastetmedim. Gideceğim yerde sonuçta bir günümü öyle yada böyle harcamış olacam. En azından başka yapacak bir şey olması anlamında tanıdık yok dedim.

Yoksa İzmir'de de serviste bir tanıdığım yok.
  • quote:

Hocam tanıdık diye onu kastetmedim. Gideceğim yerde sonuçta bir günümü öyle yada böyle harcamış olacam. En azından başka yapacak bir şey olması anlamında tanıdık yok dedim.

Yoksa İzmir'de de serviste bir tanıdığım yok.

Eskişehir bir saat mesafede. Farınızı göstermenizde tahminen 15 dakika sürer. Bence boş vaktiniz olan bir gün 2 saatinizi ayırıp kolayca içinizi rahatlatabilirsiniz. Hem aracınıza ısınmak içinde keyifli bir uzun yolculuk yapmış olursunuz.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muccio -- 8 Temmuz 2011; 17:02:30 >
  • sayın mehmet bey bizim konuşmalarımız sizi üzdüyse özür dileriz ama bizde istiyoruzki sen aracınla barış sağlayasın sonuçta mantıksalda olsa sen bu aracı istiyerek aldın onun için lütfen aracınla barış keyfini çıkartmaya bak hayat tatlı hiç kimse dört dörtlük değildir olabilir insanlar bazen yanılabilir bunu kabül etmek bile bir erdemliktir siz zaten bu erdemliği gösteriyorsunuz birde şu içinizdeki doğuş otomotive ait olan nefretinizi atabilseniz inanın bak çok mutlu olacaksınız fakat inanıyorumki bundan sonraki otomobil alışınızda çok daha detayları inceliyeceksiniz şimdilik iyi günler dileğiyle hoşça kalınız
  • Arkadaşlar servis kalitesi ve ilgisi hakkında bilgisi olan var mı? Hafta sonu gidip far ayarını yaptıracam. Eskişehir yakın ama İzmir'e mi yoksa oraya mı gideyim? Sadece bu problem için değil bundan sonraki bakımlarda da hangisini önerirsiniz?

Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım alabilmem mümkün mü?
  • sayın mehmet bey bulunduğunuz yerlerde tse hizmet yeterlilik belgesi olan her servis sizin işinizi yapabilir bu yapılan işler garantinizi etkilemez yalnız yedekparça ihtiyacı olduğu zaman araca ait yedek parça varsa ücretini sizden peşin talep ederler sonra karşı firma ödedikten sonra sizin ödediğiniz parça paraları hesabınıza yatar işçilik tutarlarını cebinizden ödersiniz ama güvenli bir yerde yaptırdığınızdan dolayı önemli değildir
  • Hocam kısmen haklısın ama her servis aynı hizmeti sunmuyor. Farklı fiyat çıkarabiliyor. Aynı bakıma farklı fiyat çıkaran adamlar gördüm.

Honda izmir'in 520 tl fiyat çıkardığı rutin bakıma eskişehir honda 280 tl demişti. Ve yapılan işlem tamamen aynı. Mesela biri hava filtresine ve değişim işçiliğine 10 kuruş yazıyor, diğeri 5 kuruş yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcelik316 -- 11 Temmuz 2011; 12:49:20 >
  • quote:

Hocam kısmen haklısın ama her servis aynı hizmeti sunmuyor. Farklı fiyat çıkarabiliyor. Aynı bakıma farklı fiyat çıkaran adamlar gördüm.

Honda izmir'in 520 tl fiyat çıkardığı rutin bakıma eskişehir honda 280 tl demişti. Ve yapılan işlem tamamen aynı. Mesela biri hava filtresine ve değişim işçiliğine 10 kuruş yazıyor, diğeri 5 kuruş yazıyor.

o sevislerin kampanya fiyatları olduğundan dolayı öyle müşteri kıyaslamasında siz kendiniz seçim yapacaksınız bir müddet sonra kampanya bitince diğerleride aynı fiyatlara yapacaklar fakat bu gibi şeylerde kesinlikle para aranmaz yeterki siz verilen hizmetten memnun kalın parası önemli olmadığını sizde göreceksiniz
    mehmet bey ben 1969 yılından beri otomotiv sektörüne hizmet veren insanım önceki yıllarda insanların alımgücü olmadığından dolayı herkes elindeki malın kıymetini biliyordu servise gittiği zaman önce ustalara bahşişler verilirdiki işleri iyi olsun diye ama şimdi malesef işletmeci bile parasını zor tahsil ediyor bununda sebebi serbest piyasa ekonomisinden kaynaklanıyor herkes aynı işi kaç para ucuza yaptırabilirim hesabını yapıyor ama sizde biliyorsunuz fiyat düşünce kalite düşer bunun yanılgısına zaten arabayı alırken düştünüz umarım iyiyi kötüyü anlamışsınızdır artık

• quote:

quote:

Hocam kısmen haklısın ama her servis aynı hizmeti sunmuyor. Farklı fiyat çıkarabiliyor. Aynı bakıma farklı fiyat çıkaran adamlar gördüm.

o sevislerin kampanya fiyatları olduğundan dolayı öyle müşteri kıyaslamasında siz kendiniz seçim yapacaksınız bir müddet sonra kampanya bitince diğerleride aynı fiyatlara yapacaklar fakat bu gibi şeylerde kesinlikle para aranmaz yeterki siz verilen hizmetten memnun kalın parası önemli olmadığını sizde göreceksiniz
    mehmet bey ben 1969 yılından beri otomotiv sektörüne hizmet veren insanım önceki yıllarda insanların alımgücü olmadığından dolayı herkes elindeki malın kıymetini biliyordu servise gittiği zaman önce ustalara bahşişler verilirdiki işleri iyi olsun diye ama şimdi malesef işletmeci bile parasını zor tahsil ediyor bununda sebebi serbest piyasa ekonomisinden kaynaklanıyor herkes aynı işi kaç para ucuza yaptırabilirim hesabını yapıyor ama sizde biliyorsunuz fiyat düşünce kalite düşer bunun yanılgısına zaten arabayı alırken düştünüz umarım iyiyi kötüyü anlamışsınızdır artık

Dostum, benim bahsettiğim iki servisten fiyatı düşük olan çok daha iyi hizmet veren bir yer. O yüzden hizmet kalitesi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum yüksek fiyatın. Kampanya ile ilgili bir indirim de söz konusu değildi.

Son cümlenizdeki "ama sizde biliyorsunuz fiyat düşünce kalite düşer bunun yanılgısına zaten arabayı alırken düştünüz umarım iyiyi kötüyü anlamışsınızdır artık" ifadesini anlamadım. Ben ucuza olsun diye iyisi dururken kötü bir araba almadım ki! Tam tersi herkes bana neden bu kadar pahalı aldın bu aracı dedi konu içerisinde farkındaysanız.

Bence iyi hizmet kesinlikle çok para ile orantılı değil.. yanılıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.