Şimdi Ara

Audigy 2 zs yerine X-Fİ aldım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tibi

o creative in akıllı oldugu değil de 700 ytl lik farkı verenlerin pek akıllı olmadığıdır. ha ne dersin

quote:

Orjinalden alıntı: tylor

bence her ikiside,creative kafayı kullanarak milletin aptallıgından yaralanıo
    quote:

o creative in akıllı oldugu değil de 700 ytl lik farkı verenlerin pek akıllı olmadığıdır. ha ne dersin

Dostlarım şimdi sizler aradaki 700 YTL'lik farka değmediğini biliyorsunuz tamam Nasıl biliyorsunuz?@Wolvi kardeşimizin yaptığı ayrıntılı incelemeler ve yorumları hakkında!!Bu bir gerçek,bunu kimse inkar etmez herhalde,@Wolvi,milleti S750 hakkında bu kadar uyarmasaydı emin olun burda Z-5500'cü kadar S750'ci de olurdu!!Ama noldu,herkes okudu yorumları,incelemeleri vs...Ve şu an çoğu kişinin gözünde S750 hikaye,o paraya göre...
    Şimdi bunları söyleyebiliyorsunuz,güzel...Ama sizce arada 700 YTL'lik farka değer bir kalite,ses farkı olmadığını,alıp kullanmadan,incelemeden anlamanız mümkün mü?Yani akıllı olmamakla nitelendirdiğiniz insanlar bunun için ne yapabilir alıp kullanıp görmekten başka?Sizce bu insanlar bu konuda bilgi sahibi olmadıklarından,hiçbiryerde Wolvi kardeşimizin yaptığı gibi S750 gibi ayrıntılı incelemeler testler yoksa,o kişi 700 YTL verip o seti aldı diye akıllı olmadı mı şimdi?Ama noldu,Wolvi kardeşimiz seti aldı,yazdı çizdi,uğraştı sağolsun yorumlarını yazdı,herkesi aydınlattı ve biz AKLLI kesim mi olduk şimdi? Tek fark,S750 alan kişilerin Wolvi'nin yazılarına denk gelmemesi mi?Bu yüzdenmi akllı olmayan kesim onlar?TIP okuyan ancak evinde bilgisayarı dahi olmayan tanıdıklarım var,dahi düzeyinde zekii adamlar,adam eline para geçip S750 alsa,Mega ile arada 700 YTL'lik farka değecek fark olmadığını haliyle bilmiyor olsa,bu seti aldığı için akılsız mı?Yada bu durumda Creative'mi çok akıllı?Neyse dostlarım,bence biraz farklı bir taraftan bakmışsınız...Ama bence bazen yazılarınızı yazarken sadece kendi bulunduğunuz konumu değil,diğer imkanlar yada imkansızlıklar içinde bulunan insanları da düşünün,ondan sonra 1 kere daha düşünüp ondan sonra yazın bence,çünkü sonuçta farklı bir kesim AKILLI OLMAMAKLA suçlanıyor vs...
    Yazımı kimseye karşı yazmadım yanlış anlaşılmasın,bende benzer tarzda yorumlar yapsam sizde bana aynen bunları alıp söyleyin,bunlar sadece benim bazı konulara bakış açım...!!Bilmiyorum belki siz doğru yerden bakıyorsunuz,ben yanlış yerden...Yada ben doğru yerden bakıyorum siz başka yerden...Ama yeter ki biraz daha duyarlı yaklaşalım bazı konulara,yazdıklarınız bazen farklı kişiler tarafından farklı algılanabilir,çünkü ÇOKK GENELLEME yapmışsınız...
    SAYGILAR...

• affan %100 haklısın orda genelleme yaparak s750 alanlara akıllı değil dedim. aslında düşündüğüm bütün bu yorumları okuyarak internette kapsamlı bir araştırma yaparak s750 alanlar içindi. ve aldıktan sonrada fiyat farkına değdiğini düşündükleri içindi. amacım @wolverine in dediği gibi bu ses sistemi için büyük paralar harcayanlara değil , senin dediğin gibi bütün s750 kullanıcılarına değil sadece s750 ile ilgili yorumları okudugu halde aradaki fiyat farkına değdiğini düşünerek alanlaraydı. bunuda belirtmedim çünkü konunun akışına göre bunu kastettiğimin belli oldugunu düşünüyordum. kusura bakmayın.
  • gigaworks için 700w diyip 600$ dan satanlar bizi aptal yerine koyuyor ama.
    ben buraya değinmeye çalıştım,yoksa kimseye şahsi oalrak bişey söylemedim,yoksa alanda almayanda kendi bileceği iş,bu arada ucuz fiyata gigaworks örneğinden pek bişey cıkaramadım mega fiyatına giga satılsa tabiki bende dahil herkes alır,z5500 dende cok satar haklı olarak
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Beyler, daha düzgün ifadeler kullanın lütfen..
    Eğer gigaworks alanlar aptalsa o zaman daha pahalı setler kullananlar sizin gözünüzde ne?
    gigaya 950 ytl veren aptal da z5500e 800 ytl. veren ne?

Şimdi ben söyliyim, size megaworks kullansanız da kullanmasanız da bir gigaworks verilse, hem de uygun fiyata, mesela megaworks fiyatına.. şimdiden ağzınızın sularının aktığını görür gibiyim.
    Demek ki olay fiyat meselesi, yani setle alakalı değil.
    O zaman ben z5500ü 590ytl.ye aldığım zamanlar niyeti olanlara alın derken almayanlar ne, onlar aptal mı?
    Ben bas bas bağırıp gigayı inceledikten sonra almayın dediğim halde hala gigaworks'un fiyatının düşeceği günleri hayal edenler var, onlar aptal mı?
    Zamanında megaworks'lar 500-600 ytl. ye satılırken alanlar sonradan kampanya fiyatına satın alanlara göre aptal mı?
    Tüm soruların cevabı tek kelimeyle HAYIR!!

Bence böyle üzücü açıklamalar yapmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 8 Ocak 2006 13:11:00 >

• baktım da millet birbirine girmiş. ben de kimseye bişi sölemeye çalışmadım .. ama tibinin sölediği şey yüzünden ben de aradaki farkı verenler yüünden creative e zeki diyebilirmiyiz ha nerdees
    n demek istedim..

creative salak eğildir herlade demek istediğim şeu şuydu : x-fi yı yaptılarsa ölesine yapmamışlardır.. Audigy 2 zs arasında belli yönlerden belirgin farklar varır demek istedim..

kimseye kırmaya çalışmadı m .. kimseye verdiği para iiçin de creative akıllı şirket demme asla.. ona bakarsanız ben de 5200 üme X-fi alıcam çünkü hoprlörü değiştirme şansım yok bizimkiler fakederse saldırırlar bana.. o yüzden ses kalitesinin içten içe arttırmam lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

@Blue x Aradaki farkları madde madde ve biraz açıklayarak yazabilir misin?

Daha önce yazmıştım. Audigy zs ile X-Fİ karşılaştırmasında bu kadar fark olması Audigy 2 ses kartında donanımsal arıza veya yıpranmadan kaynaklanmış olabilir. Audigy 2 ses kartı problem göstermiyordu.Yalnız
    ilk zamanlardaki kadar iyi performans vermiyordu sanki..Hopörlör testinde seste sorun yoktu. Fakat hopörlör simgesi hopörlör testinde sabitti.(Bunun nedenini bilemiyorum.) Audigy 2 zs nin donanımsal bir arızası yoksa X-Fİ nin kalitesi açıkça belli oluyor.
    Audigy 2 ile X-Fİ arasındaki farkları madde madde yazmak gerekirse;
    1. Ses kalitesinin müziklerde daha iyi olması.Müziklerde ses daha net.Sesin tonu açıkça daha yüksek.
    2. Film ve dvd seslerinde üstünlük. Sesi hopörlörlere digital çıkışla verebiliyor.Yanılmıyorsam Audigy 2 dvd sesini anolog olarak veriyordu.
    Burada da ses kalitesi biraz daha iyi.
    3. 3-D çevresel efektleri daha iyi ve pürüzsüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: blue x

quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

@Blue x Aradaki farkları madde madde ve biraz açıklayarak yazabilir misin?

Daha önce yazmıştım. Audigy zs ile X-Fİ karşılaştırmasında bu kadar fark olması Audigy 2 ses kartında donanımsal arıza veya yıpranmadan kaynaklanmış olabilir. Audigy 2 ses kartı problem göstermiyordu.Yalnız
    ilk zamanlardaki kadar iyi performans vermiyordu sanki..Hopörlör testinde seste sorun yoktu. Fakat hopörlör simgesi hopörlör testinde sabitti.(Bunun nedenini bilemiyorum.) Audigy 2 zs nin donanımsal bir arızası yoksa X-Fİ nin kalitesi açıkça belli oluyor.
    Audigy 2 ile X-Fİ arasındaki farkları madde madde yazmak gerekirse;
    1. Ses kalitesinin müziklerde daha iyi olması.Müziklerde ses daha net.Sesin tonu açıkça daha yüksek.
    2. Film ve dvd seslerinde üstünlük. Sesi hopörlörlere digital çıkışla verebiliyor.Yanılmıyorsam Audigy 2 dvd sesini anolog olarak veriyordu.
    Burada da ses kalitesi biraz daha iyi.
    3. 3-D çevresel efektleri daha iyi ve pürüzsüz.

Teşekkürler Ses kartın nasıl arızalandı peki durduğu yerde?

• 5200 ile x-finin farkını yeterince anlayamazsın tabii dijital film izlemek hariç
    quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

baktım da millet birbirine girmiş. ben de kimseye bişi sölemeye çalışmadım .. ama tibinin sölediği şey yüzünden ben de aradaki farkı verenler yüünden creative e zeki diyebilirmiyiz ha nerdees
    n demek istedim..

creative salak eğildir herlade demek istediğim şeu şuydu : x-fi yı yaptılarsa ölesine yapmamışlardır.. Audigy 2 zs arasında belli yönlerden belirgin farklar varır demek istedim..

kimseye kırmaya çalışmadı m .. kimseye verdiği para iiçin de creative akıllı şirket demme asla.. ona bakarsanız ben de 5200 üme X-fi alıcam çünkü hoprlörü değiştirme şansım yok bizimkiler fakederse saldırırlar bana.. o yüzden ses kalitesinin içten içe arttırmam lazım

• Anlatamadım galiba.. Ses kartı arızalı değildi. Yani herhangi bir problem göstermiyordu. Yalnız donanımsal yıpranma veya daha başka bir problem şüphesine zayıf ihtimal olsada kapıldım.
    Audigy 2 ses kartını aldıktan birkaç hafta sonra hopörlörlere ses gitmemeye başlamıştı. Hopörlörleri ve ses kartını teknik servise gönderdim.Hiçbir problem olmadığını söylediler.Daha sonra ses kartını problemsiz kullandım.Fakat Audigy 2 nin sesi sanki ilk alındığı zamanki gibi iyi değildi .
    Bilmiyorum belki ben ses kartının ayarlarını yapamadığım yüzünden problem yaşanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 8 Ocak 2006 21:15:50 >
  • Bir ses kartının sesi zamanla azalmaz. Bu araba değil ki benzini zamanla azalsın. Veya motor değil ki aşınsın. Ses kartının ayarlarını yapamamışsanız böyle sorunlar çıkar. Sonra da karta suçu buluyorsunuz.
  • Ayarlar falan değişmiştir heralde bir sürü ayar var yüklediğin bir program değiştirmiş olabilir.
  • kulak sese alışınca sanki ilk zaman daha yüksek ses almış gibi hissediyorsun çünkü ilk katla tanıştığın zaman ses çok iyi gelebiliyor insana sonra aşinalık gibi birşey, bu herkes için geçerli bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: amac22

kulak sese alışınca sanki ilk zaman daha yüksek ses almış gibi hissediyorsun çünkü ilk katla tanıştığın zaman ses çok iyi gelebiliyor insana sonra aşinalık gibi birşey, bu herkes için geçerli bu

+1 aynısı bende oldu şimdi ilk kullandığım zamanki zevki alamıyorum. ama ses kartım bozuldu da demiyorum tabi :Pp
  • quote:

Orjinalden alıntı: amac22

kulak sese alışınca sanki ilk zaman daha yüksek ses almış gibi hissediyorsun çünkü ilk katla tanıştığın zaman ses çok iyi gelebiliyor insana sonra aşinalık gibi birşey, bu herkes için geçerli bu

Yani bu bağlamda ses kartlarıyla kızları özdeşleştirebiliriz
  • Yine de aşinalık yüzünden olduğunu zannetmiyorum.
    Audigy 2 nin ses performansı ilk zamanlar gibi değildi.
    X-Fİ ,Audigy 2 ye ait programların bazılarını çalıştırmıyor ya da çalıştıramıyor. Audigy 2 media source daha iyiydi.
    Bunun yanında popüler oyunlarda bile eax 2.0 desteğinden fazlası
    gözükmüyor.
    Bu arada bazen Audigy 2 zs yi arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 9 Ocak 2006 23:57:03 >
  • Bunu daha once yazmak istedim ama firsat olmadi .Valla 2 tane makina kullaniyorum biri intel biri amd.Birinde audigy2 zs var digerinde x-fi kabinlerin ayni.Kartlarin aralarin oyle cok muazzam ses farklari yok bunu kesin soyleyim.Ilk aldigimda psikolojik olarak zaten kendimi kosullandirmistim tabiki x-fi daha iyidir diye ama zamanla kartla hasir nesir olunca aralarinda fark olmadigini hatta audigy nin bana daha uygun oldugunu gordum.Bunlar benim goruslerim kisiden kisiye degisir.Esas kartlari Wolverine gibi bir arkadasimiz alip mukayese yapmasi
  • yakında affan güzel bir test yapıcak zaten
  • quote:

yakında affan güzel bir test yapıcak zaten

Ben en baştan biliyorsunuz ki @dardo ve @amac22 dostlarımızın dediği gibi,daha kart çıkmadan,bunun tamamen bir fiyaskodan ibaret olduğunu,gözde çok büyütüldüğünü,hiçbir donanımın normal MP3 kalitesini 24 BİT yapamayacağını,Audigy 2 ZS'den X-Fi'ye geçmenin adam gibi bir fark yaratmayacağını,olayın sadece süslü birkaç software den ibaret olduğunu,24 Bit muhabbetinin sesi software olarak tizleştirdiğini ve sizde netleşmiş müzik imajını yaratmaya çalışacağını ve çalıştığını ve o parayı haketmediğini söylemiştim dostlarım,bunu @tylor kardeşimiz de bilir,MSN'de onla da konuşmuştuk bu konuyu Halaa daha aynı düşünceyi savunuyorum ve görüyorum ki,alıp kullananlar beni yalancı çıkartmıyor ve haklı olduğumu görüyorum @amac22 kardeşimiz de aynı sözleri sarfetmişti,"Bazı konularda Audigy 2 daha güzeldi,valla onu aramıyor değilim"demişti
    Çünkü zaten Creative'nin sayfasında habire geri saymalar,kendince heyecan yaratmaya çalışmalar TAMAMEN BİR REKLAM PROPAGANDASIYDI VE BAŞARDILAR,ama gerçek yavaş yavaş ortaya çıkıyor
    @tibi dostum hayırlısıyla 3 hafta sonra eksiğiyle fazlasıyla tüm ayrıntılarıyla çok geniş bir inceleme yayınlayacağım burda Audigy2 ZS ve X-Fi arasındaki kıyaslamalar eminim birçok kişinin kafasındaki soru işaretlerini kaldıracak endişelenmeyin
    Hoşçakalın,Sevgiyle kalın...

• Valla arkadaşlar, görünen o ki creative, hoparlör konusunda yaptıklarını şimdi de ses kartlarında tapmaya başlıyor. Aslında hiç de gerek yoktu. Çünkü adamların ses kartları arasında çok kaliteli kartlar vardı. Niye böyle aşırı abarttılar ki olayı?
    Bu arada ben şimdilik x-fi olayına girmeyecem ama @Affan kardeşimin bu testi yapacağı günü en çok bekleyenlerden biriyim.
  • evet o testi bende merakla bekliyorum. bende x-fi ve audigy arasında kararsız kalıyorum. aradaki fiyat farkına değecekse neden x-fi alınmasın ki?

birde creative salak mı gibilerinden sözler geçmiş. ben açıkçası creative yi anlayamıyorum. bir yanda inspire ile gelen rezillik (dijital inspire lar hariç) ve diğer yandan x-fi ile yapılan kurnazca reklamlar satış politikaları... akıllıar mı aptallar mı çözemedim...
  • şimdi benim de kafam karıştı valla.. yazın X-fi alacak biri olarak.. ne yapsam acaba diye düşünüyorumm

yanlız.. X-fi xtreme music incelemesinde.. (nikini unuttum arkadaşın) adam z5500 de Audigy2 zs ile X-fi arasında bariz bi kalitei farkı olduunu sölemişti.. ve ayrıca 24 bit crystalizer dan baya etkilendiğini ve hiç bu kadarını beklemediğini sölemişti

??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.