Şimdi Ara

Audigy 2 zs yerine X-Fİ aldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Eksen Bilgisayar'dan 149$ a X-Fİ Extreme Music ses kartı aldım.Daha önceki ses kartım Audigy 2 zs ydi.Hopörlör seti olarak T 7700
    kullanıyorum. Audigy 2 zs ile X-Fİ nin karşılaştırmasını yazmak istiyorum.
    Ses kartını cd den driverlerini ve programlarını yükledikten sonra seste
    kalite farkı ortaya çıkmaya başladı. Driverlerinin internetten yüklenmesi bitmediği halde ve EAX çalışmıyor (Nedenini tam çözemedim. Audigy 2 zs driverleri olabilir.)göründüğü halde ses tonu Audigy 2 zs ye göre daha yüksek .Dinlediğim mp3 ve müziklerde ses berrak ve pürüzsüz.
    Oyunlarda çevresel sesin daha iyi olduğu bariz belli oluyor.
    X-Fİ kesinlikle Audigy 2 den daha kaliteli bir ses kartı.

• hayırlı olsun tabiki verdiğin paranın karşılığını alıyosun zannedersem 20 kat fazla transistör var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KızılKorsan -- 7 Ocak 2006 22:00:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KızılKorsan

hayırlı olsun tabiki verdiğin paranın karşılığını alıyosun zannedersem 20 kat fazla transistör var
    bazıları gereksiz diyor bazıları audigy 2zs ye göre çok daha iyi diyor bazıları aralarında çokaz fark var diyor. kullanıcı yorumlarının bu kadar farklılık gösterdiği başka ürün varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibi

bazıları gereksiz diyor bazıları audigy 2zs ye göre çok daha iyi diyor bazıları aralarında çokaz fark var diyor. kullanıcı yorumlarının bu kadar farklılık gösterdiği başka ürün varmı acaba

Alıntıları Göster
    gereksiz diyenler bence saçmalıyo ya ayar yapamıyo kullanmasını bilmiyolar yada sistemleri kötü yada ses kalitesini farketmiyolar yada ses kalitesinden anlamıyolar.. daha nedenirki buna.. adamlar uğraşıp X-fi yapıyo.. audigy 2 zs ile bırakında farkı olsun yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Ocak 2006 23:40:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

gereksiz diyenler bence saçmalıyo ya ayar yapamıyo kullanmasını bilmiyolar yada sistemleri kötü yada ses kalitesini farketmiyolar yada ses kalitesinden anlamıyolar.. daha nedenirki buna.. adamlar uğraşıp X-fi yapıyo.. audigy 2 zs ile bırakında farkı olsun yani..

Alıntıları Göster
    bence gereksiz diyenlerin çoğu audigy 2 zs den sonra x-fi nin o fiyat farkına değmiyeceğini düşünüyor. creative in her ürününde çıkardığı son modeli başarılı olmayabilir. örnek olarak megaworksten sonra gigaworksu gösterebilirim. biri 300 ytl diğer 1000 ytl. elbet giga daha kalitelidir ama aradaki fiyat farkına değermi sence?? bana göre ve çoğu kişiye göre değmez. demekki adamlar o kadarda akıllı değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun arkadaşım bende düşünüyorum almayı ancak fark yaratacak mı emin olamadığım için karar veremedim bir türlü. Gördüğün farkları daha detaylı yazarmısın? Ancak yazarken yeni bir ürün aldğın için kendini psikolojik olarak daha iyi olduğuna şartlandırmadan yazarsan çok sevinirim.

• quote:

bence gereksiz diyenlerin çoğu audigy 2 zs den sonra x-fi nin o fiyat farkına değmiyeceğini düşünüyor. creative in her ürününde çıkardığı son modeli başarılı olmayabilir. örnek olarak megaworksten sonra gigaworksu gösterebilirim. biri 300 ytl diğer 1000 ytl. elbet giga daha kalitelidir ama aradaki fiyat farkına değermi sence?? bana göre ve çoğu kişiye göre değmez. demekki adamlar o kadarda akıllı değil.

Alıntıları Göster
    dostum bencede fazla tabiki arada ses kaliteesi olacak ama farketmek zor anlican çok iyiy kulağa sahip olman lazım birde gürültüsüz bir ortam sağladığı program ve donanımsal üstünlük ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: KızılKorsan

dostum bencede fazla tabiki arada ses kaliteesi olacak ama farketmek zor anlican çok iyiy kulağa sahip olman lazım birde gürültüsüz bir ortam sağladığı program ve donanımsal üstünlük ortada

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun iyi secim
  • Hepiniz sağolun.. X-Fİ nin Audigy 2 zs den daha iyi olduğunu psikolojik etkilenme yüzünden yazdığımı zannetmiyorum.Şu an hiçbir sorun yok ve ses kalitesi Audigy 2 zs ses kartından daha iyi.
    Yalnız şunu da eklemek gerekir diye düşünüyorum.Ses kalitesi karşılaştırması kişiden kişiye değişebilir. Bir de zayıf bir ihtimal olsa da; Audigy 2 zs ses kartında donanımsal bir sorun vardı veya yıprandığından ses kartı gerçek ses özelliklerini katbettiği için bu kadar fark oldu.(Not: Audigy 2 zs ses kartı hiçbir sorun göstermiyordu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue x -- 7 Ocak 2006 22:49:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue x

Hepiniz sağolun.. X-Fİ nin Audigy 2 zs den daha iyi olduğunu psikolojik etkilenme yüzünden yazdığımı zannetmiyorum.Şu an hiçbir sorun yok ve ses kalitesi Audigy 2 zs ses kartından daha iyi.
    Yalnız şunu da eklemek gerekir diye düşünüyorum.Ses kalitesi karşılaştırması kişiden kişiye değişebilir. Bir de zayıf bir ihtimal olsa da; Audigy 2 zs ses kartında donanımsal bir sorun vardı veya yıprandığından ses kartı gerçek ses özelliklerini katbettiği için bu kadar fark oldu.(Not: Audigy 2 zs ses kartı hiçbir sorun göstermiyordu.)
    @Blue x Aradaki farkları madde madde ve biraz açıklayarak yazabilir misin?
  • quote:

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 10 Ocak 2006 23:43:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

.

Alıntıları Göster
    o creative in akıllı oldugu değil de 700 ytl lik farkı verenlerin pek akıllı olmadığıdır. ha ne dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 8 Ocak 2006 0:03:56 >
  • quote:

o creative in akıllı oldugu değil de 700 ytl lik farkı verenlerin pek akıllı olmadığıdır. ha ne dersin

Alıntıları Göster
    bence her ikiside,creative kafayı kullanarak milletin aptallıgından yaralanıo
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

bence her ikiside,creative kafayı kullanarak milletin aptallıgından yaralanıo
    quote:

Alıntıları Göster
    valla haklısın ya

• quote:

valla haklısın ya

Alıntıları Göster
    bu konuda keşke haklı olmasaydım
    quote:

valla haklısın ya

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

bu konuda keşke haklı olmasaydım
    quote:

valla haklısın ya

Alıntıları Göster
    Beyler, daha düzgün ifadeler kullanın lütfen..
    Eğer gigaworks alanlar aptalsa o zaman daha pahalı setler kullananlar sizin gözünüzde ne?
    gigaya 950 ytl veren aptal da z5500e 800 ytl. veren ne?

Şimdi ben söyliyim, size megaworks kullansanız da kullanmasanız da bir gigaworks verilse, hem de uygun fiyata, mesela megaworks fiyatına.. şimdiden ağzınızın sularının aktığını görür gibiyim.
    Demek ki olay fiyat meselesi, yani setle alakalı değil.
    O zaman ben z5500ü 590ytl.ye aldığım zamanlar niyeti olanlara alın derken almayanlar ne, onlar aptal mı?
    Ben bas bas bağırıp gigayı inceledikten sonra almayın dediğim halde hala gigaworks'un fiyatının düşeceği günleri hayal edenler var, onlar aptal mı?
    Zamanında megaworks'lar 500-600 ytl. ye satılırken alanlar sonradan kampanya fiyatına satın alanlara göre aptal mı?
    Tüm soruların cevabı tek kelimeyle HAYIR!!

Bence böyle üzücü açıklamalar yapmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Beyler, daha düzgün ifadeler kullanın lütfen..
    Eğer gigaworks alanlar aptalsa o zaman daha pahalı setler kullananlar sizin gözünüzde ne?
    gigaya 950 ytl veren aptal da z5500e 800 ytl. veren ne?

Şimdi ben söyliyim, size megaworks kullansanız da kullanmasanız da bir gigaworks verilse, hem de uygun fiyata, mesela megaworks fiyatına.. şimdiden ağzınızın sularının aktığını görür gibiyim.
    Demek ki olay fiyat meselesi, yani setle alakalı değil.
    O zaman ben z5500ü 590ytl.ye aldığım zamanlar niyeti olanlara alın derken almayanlar ne, onlar aptal mı?
    Ben bas bas bağırıp gigayı inceledikten sonra almayın dediğim halde hala gigaworks'un fiyatının düşeceği günleri hayal edenler var, onlar aptal mı?
    Zamanında megaworks'lar 500-600 ytl. ye satılırken alanlar sonradan kampanya fiyatına satın alanlara göre aptal mı?
    Tüm soruların cevabı tek kelimeyle HAYIR!!

Bence böyle üzücü açıklamalar yapmayın..

Alıntıları Göster
    @wolverine sen tamamen yanlış anladın. keşke biraz daha dikkatli okusaydın. ben bir sete 1 milyar verenlere bişey demedim. audigy2zs den her x-fi ye gecenin memnun olmama sebebinin aradaki farka değeceğini düşünmediğindendir dediğimde bir arkadaş atladı ordan creative salakmı dedi bende ona daha iyi açıklamak için megaworks 300 milyonken onun 3 katından pahallı olan gigaworksun aradaki fiyat farkına değmiyeceğini söyledim. zaten ben kimseye böyle bir ortamda kimseye aptal demem merak etme sen. ayrıca z5500 kullanısıy ile gigaworks kullanıcısını neden kıyaslıyorsun anlamadım. ben z5500 lafı etmedim bile ki z5500 dijital bir settir + 500 watt gerçek rms değere sahiptir + yuksek seslerde benim hiç sevmediğim o uydulardaki kesiklikleri yapmıyor + subwooferı çok daha güçlüdür gigaworksten. yani senin zaten bu iki seti bir tutmana gerek yok çünkü creatve düşkünü birinin megaworkse 300 milyon vermek dururken 1 milyara gidip gigaworks almasını '' akıllılık '' olarak değerlendirmediğimi belirttim. bence sen biraz fazla abartmışın ve tamamen yanlış anlamışın.

• quote:

@wolverine sen tamamen yanlış anladın. keşke biraz daha dikkatli okusaydın. ben bir sete 1 milyar verenlere bişey demedim. audigy2zs den her x-fi ye gecenin memnun olmama sebebinin aradaki farka değeceğini düşünmediğindendir dediğimde bir arkadaş atladı ordan creative salakmı dedi bende ona daha iyi açıklamak için megaworks 300 milyonken onun 3 katından pahallı olan gigaworksun aradaki fiyat farkına değmiyeceğini söyledim. zaten ben kimseye böyle bir ortamda kimseye aptal demem merak etme sen. ayrıca z5500 kullanısıy ile gigaworks kullanıcısını neden kıyaslıyorsun anlamadım. ben z5500 lafı etmedim bile ki z5500 dijital bir settir + 500 watt gerçek rms değere sahiptir + yuksek seslerde benim hiç sevmediğim o uydulardaki kesiklikleri yapmıyor + subwooferı çok daha güçlüdür gigaworksten. yani senin zaten bu iki seti bir tutmana gerek yok çünkü creatve düşkünü birinin megaworkse 300 milyon vermek dururken 1 milyara gidip gigaworks almasını '' akıllılık '' olarak değerlendirmediğimi belirttim. bence sen biraz fazla abartmışın ve tamamen yanlış anlamışın.

Alıntıları Göster
    bende audigy2 den x-fi ye geçenlerdenim inanın o paraya değmez 250 ytl etmeyecek bir kart bana bir kişi audigy2 ye göre şu çok bariz farklı desin ben hiç bişey bilmiyorum o zaman! yukarıda yazanlar yok millet kullanmasını bilmiyor falan diyorlar ortaokul okuyan biri bile en ince ayarlarına kadar kullanabilir x-fi yi ben dvd ve decoderi dışında çok olumlu bir şey göremedim.24 bit crystallizer abartıdan başka bişi değil elinde audidy 2 zs olanların elindeki kartın üzerine 150 ytl verip 150 ytl lik fark beklemesi hayaldan başka bir şey diltabi on boarddan veya sound blasterden geçeceksen farkı hissedersin...

• quote:

Alıntıları Göster
    @tibi, ben z5500ü örnek olarak verdim, gigaya fiyat olarak yakın diye.
    Konu sadece benimle ilgili değil, pahalı setlere o kadar para veren kişilerle ilgiliydi özeti.
    Peki, polemik konusu yapmayacağım, ben yanlış anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

@tibi, ben z5500ü örnek olarak verdim, gigaya fiyat olarak yakın diye.
    Konu sadece benimle ilgili değil, pahalı setlere o kadar para veren kişilerle ilgiliydi özeti.
    Peki, polemik konusu yapmayacağım, ben yanlış anladım.

Alıntıları Göster
    yanlış anlaşılmaya müsait yazmışım kusurabakma.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.