Şimdi Ara

Audigy 2 zs yerine X-Fİ aldım.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • decoderi 5500 e göre çok daha güçlü keskin ve güçlü ses veriyor aynı filmi farkı decodere çözdürdüğüm zaman x-fi nin decoderinden çok güçlü ses alıyorum tek fark bu
    quote:

Orjinalden alıntı: tylor

@amac22,
    @tibi
    ewet dediğin gibi dvd konusunda ne kadar farklı olabilirki,kod desteği yine aynı olduguna göre köklü bir değişim olması pekte mümkün değil.benimde merak ettiğim müzik performansı yada daha cok zsye göre farkı ve eax5...

• olay zs ile farkı,z5500 tamamen klasman dışı bu konuda
    quote:

Orjinalden alıntı: amac22

decoderi 5500 e göre çok daha güçlü keskin ve güçlü ses veriyor aynı filmi farkı decodere çözdürdüğüm zaman x-fi nin decoderinden çok güçlü ses alıyorum tek fark bu
    quote:

@amac22,
    @tibi
    ewet dediğin gibi dvd konusunda ne kadar farklı olabilirki,kod desteği yine aynı olduguna göre köklü bir değişim olması pekte mümkün değil.benimde merak ettiğim müzik performansı yada daha cok zsye göre farkı ve eax5...

• tamam işte bende aynı çizgiden konuşuyorum sonuçta audigy 2 de aynı sete bağlıydı ve onda dvd filmlerde bu kadar iyi performans alamıyordum...
  • demek filmde bariz farkalr var,ilginç.peki özellikle bu 24bit kristalize özelliğin ektisi cok hissediliyormu?gerek mp3 olsun gerek diğer uygulamalar.
    quote:

tamam işte bende aynı çizgiden konuşuyorum sonuçta audigy 2 de aynı sete bağlıydı ve onda dvd filmlerde bu kadar iyi performans alamıyordum...
  • quote:

decoderi 5500 e göre çok daha güçlü keskin ve güçlü ses veriyor aynı filmi farkı decodere çözdürdüğüm zaman x-fi nin decoderinden çok güçlü ses alıyorum tek fark bu
    quote:

@amac22,
    @tibi

@amac22 kardeşim,daha önce benzer bir konuya değinmiştim Ses kartına çözdürünce,bu Audigy 2 ZS'de de oluyor,sesin daha keskin daha yüksek gelmesinin sebebi,ses kartı dijital sinyali çözmesine rağmen,mesela müzik dinlerken yaptığınız ekolayzır ayarı yada mixer ayarı nasılsa,film izlerken de aynı ayarları kullanıyor,mesela aynı anda mixerdan tizleri kısın,ses rezalet oluyor,yani dijital sese müdahele edilmemesi gerekirken,ses kartı çözeceği zaman malesef müdahele ediyor,oysa Z-5500 decoderi çözerken ayarları naparsanız yapın seste değişim olmaz,sesin doğallığı bozulmaz O yüzden,her kulak gibi,sesi biraz daha tiz duyduğumuzda,sesi daha net zannederiz,oysa ses kartı decoderi-Z-5500 decoderi ikilisindeki gibi aslıunda ses kartına çözdürdüğümüzde sesin doğallığı bozulur Ben herrr zaman Z-5500 decoderini kullanıyorum mesela Ama tabii bu zevk meselesi elbet,ben sadece işin aslını anlatmaya çalıştım...
    Saygılar,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 11 Ocak 2006 1:48:45 >

• quote:

Affan83
    sesin daha keskin daha yüksek gelmesinin sebebi,ses kartı dijital sinyali çözmesine rağmen,mesela müzik dinlerken yaptığınız ekolayzır ayarı yada mixer ayarı nasılsa,film izlerken de aynı ayarları kullanıyor
    peki affan biz ses kartının eq. ayarını kaparsak durum ne oluyor. yani mixerdan tizleri kısarsan zaten eq. ayarıyla yapmış oldugun dengeyi bozmazmısın? equalizerı kapatıp birde denermisin? yada eq. kapatıp denemişşsen sonuc yine kötümü oluyor? Saygılar.
  • Orjinalden alıntı: Affan83

Dostum,mp3 dinlerken,analog ile dijital bağlantı arası ses kalitesi farkı yok!!Ama film izlerken var elbet,ses daha derinden geliyor ve resmen ben DOLBY'yim yada DTS'yim diye bağırıyor,ve şunu tespit etim,sürekli DD yada DTS olarak film izlediğiniz zaman ve benim gibi sık film izleyen biriyseniz,bir süre sonra denemek için analog olarak DVD izleyince ses saman gibi geliyor ve sesin kirli olduğunu anlıyorsunuz(özellikle centerdan) Bence her zaman dışardan decoder daha iyi,Z-5500 decoderi vb... Ama ilk başta bende soruyordum kendime bu soruyu ve daha öncede bahsetmiştim,ses kartının decoderine geçince sesler daha parlak,daha tiz çıkıyordu,ve ilk bakışta bu iyi geliyordu ve "YAWW ACABA NEDEN BÖYLE,SES KARTININ DECODERİ DAHA MI İYİ ACABA YAWW"diyordum,ama sonra neden seslerin daha tiz vs...olduğu ortaya çıktı!!Sebebi şuydu : Eğer ses kartının decoderini kullanırsanız,sese Creative ekolayzırıyla yada mixerıyla müdahele edebiliyorsunuz,yani ben ses kartına çözdürünce bi bakıyordum ses daha keskin,oysa sebep şuymuş,ses kartına çözdürünce ekolayzır ve mixer ayarlarını da sokuyor işin içine ve ilk başta bu güzel gbi gelsede aslında daha yapay olduğunu anlıyorsunuz uzuuuunca süreler benim gibi sadece Z-5500 decoderini kullandıktan sonra(ses kartına çözdürünce haliyle müzik dinlerkenki ekolayzır ve mixer ayarlarınızı kullanıyor ve parlatıyor sesi...),oysa dijital bağlantı ile direk z-5500 decoderine çözdürdüğünüzde,ekolayzırı mixerı istediğiniz gibi oynayın,ayarları eğiştirin,sese etki etmiyor ve ses gerçek DD yada gerçek DTS oluyor Birçok kişi aslında bu durumu,ses kartının decoderi daha iyi olarak algılıyor,ilk başta bende yazmıştım bunu,ama asıl olan şu ki,ses kartı tamamen ekolayzır ve mixerı kullanarak veriyor size o sesi,oysa decoderde iken tamamen doğal,o yüzden ben hep EXTERNAL DECODER kısmını seçip z-5500'e çözdürüyorum dijital sinyalleri Çünkü ONKYO TX-SR602 model amfi ile denedim aynı olayı,ses kartına göre sonuç yine aynı idi...
    Ayrıca sistemi optic olarak birkaç defa DVD playera bağladım,normalde öyle kullanmıyorum,ancak söz konusu mp3 ise,naparsanız yapın bariz bir fark göremezsiniz Ama nolursa olsun,optic bağlantı en kayıpsız bağlantı!!mp3 te de etkiliyordur sesi,ama mp3 ler o kadar gereksiz sinyaller içeriyor ki,yarısını bile temizlese optic bağlantı ile,diğer yarısı kalıyor,o yüzden anlamak zor aradaki farkı,ama DVD de epey farkeder analog moda göre Umuyorum biraz olsun aydınlatabilmişimdir...
    Hoşçakalın,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 11 Ocak 2006 1:55:01 >

• dediğin doğru zevk meselesi tabi dediklerini bir an önce uygulayacagım bakalım nasıl olacak tabii bu saatte diilBu 24-bit crystallizer ayarlarınıda kapatıp açacagım film izlerken bakalım etkisi fazla oluyormu çok sağol yarın yazarım bu konuları
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

quote:

quote:

@amac22,
    @tibi

@amac22 kardeşim,daha önce benzer bir konuya değinmiştim Ses kartına çözdürünce,bu Audigy 2 ZS'de de oluyor,sesin daha keskin daha yüksek gelmesinin sebebi,ses kartı dijital sinyali çözmesine rağmen,mesela müzik dinlerken yaptığınız ekolayzır ayarı yada mixer ayarı nasılsa,film izlerken de aynı ayarları kullanıyor,mesela aynı anda mixerdan tizleri kısın,ses rezalet oluyor,yani dijital sese müdahele edilmemesi gerekirken,ses kartı çözeceği zaman malesef müdahele ediyor,oysa Z-5500 decoderi çözerken ayarları naparsanız yapın seste değişim olmaz,sesin doğallığı bozulmaz O yüzden,her kulak gibi,sesi biraz daha tiz duyduğumuzda,sesi daha net zannederiz,oysa ses kartı decoderi-Z-5500 decoderi ikilisindeki gibi aslıunda ses kartına çözdürdüğümüzde sesin doğallığı bozulur Ben herrr zaman Z-5500 decoderini kullanıyorum mesela Ama tabii bu zevk meselesi elbet,ben sadece işin aslını anlatmaya çalıştım...
    Saygılar,hoşçakalın...

• Daha önce yazmıştım biraz daha geniş olarak,ondan alıntı yaptım yukarıda dostlar

Ayrıca @tibi dostum,evet denedim,denemez olur muyum Ekolayzırı kapatınca ses değişiyor,ekolayzır ayarınız daha tizliyse,kapatınca filmin tizleride azalıyor,hele mixerdan tizleri sona çektiğinizde ses radyo gibi oluyorHalbuki işin aslı gereği,dijital sese aslaaa dışardan müdahele edilememelidir
    Saygılar,hoşçakalın...

• x-fiyi test ederken bir zahmet şu decoder olayına da bir el at belki x-fi nin decoderi daha kalitelidir bunu bizden daha iyi anlayabiilirsin

Dostum,mp3 dinlerken,analog ile dijital bağlantı arası ses kalitesi farkı yok!!Ama film izlerken var elbet,ses daha derinden geliyor ve resmen ben DOLBY'yim yada DTS'yim diye bağırıyor,ve şunu tespit etim,sürekli DD yada DTS olarak film izlediğiniz zaman ve benim gibi sık film izleyen biriyseniz,bir süre sonra denemek için analog olarak DVD izleyince ses saman gibi geliyor ve sesin kirli olduğunu anlıyorsunuz(özellikle centerdan) Bence her zaman dışardan decoder daha iyi,Z-5500 decoderi vb... Ama ilk başta bende soruyordum kendime bu soruyu ve daha öncede bahsetmiştim,ses kartının decoderine geçince sesler daha parlak,daha tiz çıkıyordu,ve ilk bakışta bu iyi geliyordu ve "YAWW ACABA NEDEN BÖYLE,SES KARTININ DECODERİ DAHA MI İYİ ACABA YAWW"diyordum,ama sonra neden seslerin daha tiz vs...olduğu ortaya çıktı!!Sebebi şuydu : Eğer ses kartının decoderini kullanırsanız,sese Creative ekolayzırıyla yada mixerıyla müdahele edebiliyorsunuz,yani ben ses kartına çözdürünce bi bakıyordum ses daha keskin,oysa sebep şuymuş,ses kartına çözdürünce ekolayzır ve mixer ayarlarını da sokuyor işin içine ve ilk başta bu güzel gbi gelsede aslında daha yapay olduğunu anlıyorsunuz uzuuuunca süreler benim gibi sadece Z-5500 decoderini kullandıktan sonra(ses kartına çözdürünce haliyle müzik dinlerkenki ekolayzır ve mixer ayarlarınızı kullanıyor ve parlatıyor sesi...),oysa dijital bağlantı ile direk z-5500 decoderine çözdürdüğünüzde,ekolayzırı mixerı istediğiniz gibi oynayın,ayarları eğiştirin,sese etki etmiyor ve ses gerçek DD yada gerçek DTS oluyor Birçok kişi aslında bu durumu,ses kartının decoderi daha iyi olarak algılıyor,ilk başta bende yazmıştım bunu,ama asıl olan şu ki,ses kartı tamamen ekolayzır ve mixerı kullanarak veriyor size o sesi,oysa decoderde iken tamamen doğal,o yüzden ben hep EXTERNAL DECODER kısmını seçip z-5500'e çözdürüyorum dijital sinyalleri Çünkü ONKYO TX-SR602 model amfi ile denedim aynı olayı,ses kartına göre sonuç yine aynı idi...
    Ayrıca sistemi optic olarak birkaç defa DVD playera bağladım,normalde öyle kullanmıyorum,ancak söz konusu mp3 ise,naparsanız yapın bariz bir fark göremezsiniz Ama nolursa olsun,optic bağlantı en kayıpsız bağlantı!!mp3 te de etkiliyordur sesi,ama mp3 ler o kadar gereksiz sinyaller içeriyor ki,yarısını bile temizlese optic bağlantı ile,diğer yarısı kalıyor,o yüzden anlamak zor aradaki farkı,ama DVD de epey farkeder analog moda göre Umuyorum biraz olsun aydınlatabilmişimdir...
    Hoşçakalın,saygılar...

• evet ben demin sorduğum soruyla paralel bir soru daha sormuştum gece gece kafam karıştı unutmuşum. ok saol
  • Merak etme amac kardeşim,akla bile gelmeyecek şeylere parmak basmayı düşünüyorum
    Hoşçakalın,saygılar...

• karta bütün işkenceleri yap,taki kartın farkını anlayana kadar
    zaten z5500 ile muhteşem bir ikili olurlar ama sorun audigy2zs ile farkı,herkesin merak ettiği nokta burası heralde.yorumları yaaprken bu kriteri göz önünde bulundur.kolay gelsin
    quote:

Merak etme amac kardeşim,akla bile gelmeyecek şeylere parmak basmayı düşünüyorum
    Hoşçakalın,saygılar...

• quote:

karta bütün işkenceleri yap

amac duymasın :Pp
  • Şimdiden karta psikolojik tedavi yapmaya başlayayım
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

karta bütün işkenceleri yap

amac duymasın :Pp

• quote:

Orjinalden alıntı: tibi

bence gereksiz diyenlerin çoğu audigy 2 zs den sonra x-fi nin o fiyat farkına değmiyeceğini düşünüyor. creative in her ürününde çıkardığı son modeli başarılı olmayabilir. örnek olarak megaworksten sonra gigaworksu gösterebilirim. biri 300 ytl diğer 1000 ytl. elbet giga daha kalitelidir ama aradaki fiyat farkına değermi sence?? bana göre ve çoğu kişiye göre değmez. demekki adamlar o kadarda akıllı değil.

megaworks sonradan düştü biz o fiatlara almadık vaktiyle bayagı bir para verdik
  • tabi haklısın size lafım yok zaten. şu durumda herşeyden haberi olupta gigaworks de gigaworks diye ısrar eden arkadaşlaraydı o laf.
  • Şuanda kullanmakta olduğum hoparlorler çok eski Yeni bir ses sistemi almanın arifesindeyim.. Audigy2 ZS hiç kullanmadım.. Almanyadan bir arkadaş 160 YTL ye x-fi getirdi bana onu kullanmaya başladım .. Ses benim bu dandik hoparlorlere rağmen mükemmel.. 24 bit olayınıda şöyle açıklayım.. 24 biti açıp sonuna kadar köklemedikçe Mp3 dinlemenin bir zevki olmuyor
    Ses mükemmel derecede netleşiyor ve enstrumanlar birbirinden ayrılıyor
  • bence konuya şöyle bi açıklık getirmek gerekiyo parası rahat olan x-fi ye olmayan zs ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_haluk -- 12 Ocak 2006 3:46:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: u_haluk

bence konuya şöyle bi açıklık getirmek gerekiyo parası rahat olan x-fi ye olmayan zs ye

Dostum bence konuya HİÇBİR ŞEKİLDE açıklık getirmemişsin Bu başlığı en başından beri okumadığın belli
    ARADA BARİZ FARK YOKKEN NEDEN İNSANLAR GİDİP FAZLADAN PARA VERİP X-Fİ ALSIN Kİ... Audigy 2 ZS zaten kusursuz bir kart,150 YTL vermek varken,BENCE sadece birkaç software ye ekstra 100 YTL daha vermek anlamsız bence,ama tabii bunu anlayana kadar birkaç kardeşimiz kartı aldı,ve bu yorumu yapmamızı kolaylaştırdı
    Kart ASLAA kötü değil,aksine çok iyi bir kart,ama Audigy 2 ZS'ye kıyasla değil Bunlar tabii benim düşüncelerim,katılana ve katılmayana saygım sonsuz
    Hoşçakalın,saygılar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.