Şimdi Ara

Audio cd ler için en iyi ve kaliteli ses formatı hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
20.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav arkadaşlar merak ettim şmdi biz hep sistemlerle kartlarla uğraşıyoruz bide sesin asıl kaynağıyla uğraşalım. Elimdeki orjinal müzik cd lerindekı sarkıları mp3 128, mp3 320 wma waw ogg falan fılan cravtivedekı rip,super rip olaylarını yaptım. En güzel sonuç en berrak ses mp3 320 kpsde çıktı. Size göre en iyi performans veren kalite hangisi veya hangileri belkı uğraşan vardır böyle benim gibi manyak

• Audio CD'nin birebir imajını alıp iso formatında kaydet.Dinleyeceğin zaman sanal sürücye takar, kullanırsın.En kalitelisi bu.
  • 320 olabilir en başta.. ama biraz boyut ufak olsun derseniz 192 ile 256 yada 320 arasında gidip gelen variable bitrate olabilir.. çıtırtı olmaması için düşük rip hızı seçilmeli v tabi iyi bi program... gidip de ogg wma ya falan çevirmeye değmez.. mp3 formatı lazım oluyo heran heryerde
  • +1 Bence de...

Benim de bu sesin kalitesinin düşüp düşmemesi ile ilgili takıntılarım var... Mutlaka 320 yapılmalı... 192'yi bile iyi bir sistemde veya iyi bir kulaklıkta dinlediğinizde tatmin etmeyebilir... En az 256 olmalı
  • en kaliteli formatı bulmak için tam tersi bi işlem yapman gerek.
    yani kaliteyi düşürüp dinlemen gerek.mesela mp3ü ve wma'yı 96k yap dinle.
    mp3 boğuk ancak wma canlı ses verir.
    en iyi formatın wma olduğunu görürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: KontG

+1 Bence de...

Benim de bu sesin kalitesinin düşüp düşmemesi ile ilgili takıntılarım var... Mutlaka 320 yapılmalı... 192'yi bile iyi bir sistemde veya iyi bir kulaklıkta dinlediğinizde tatmin etmeyebilir... En az 256 olmalı

sıkıştırma teknolojisi şu şekilde çalışır.
    insan kulağının duyamadığı sesleri kayda eklemez.yani 128k bir mp3 ses insan kulağının duyabildiği seslerin tümünü alır.yani en yeterli sıkıştırma oranı 128k dır.yukarısına gerek yok.
    yani siz 128kdan aşağı olmamak kaydıyla bir mp3ü 256da yapsanız daha yukarısıda yapsanız aynı kaliteyi duyrasınız
    128k mp3=cd kalitesi
    buyrun size daha ayrıntılı kaynak

http://www.teknohaber.net/makale.php?id=42911

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 3 Ocak 2007; 11:57:27 >

• sagopa kardeşim ses kartım x fi o zaman super rip ile dinlemeye bak ......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi zil sesi olan mp3'ler
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanbest

quote:

+1 Bence de...

sıkıştırma teknolojisi şu şekilde çalışır.
    insan kulağının duyamadığı sesleri kayda eklemez.yani 128k bir mp3 ses insan kulağının duyabildiği seslerin tümünü alır.yani en yeterli sıkıştırma oranı 128k dır.yukarısına gerek yok.
    yani siz 128kdan aşağı olmamak kaydıyla bir mp3ü 256da yapsanız daha yukarısıda yapsanız aynı kaliteyi duyrasınız
    128k mp3=cd kalitesi
    buyrun size daha ayrıntılı kaynak

http://www.teknohaber.net/makale.php?id=42911

yanlış,
    ben sana bir 128 bit birde 256 bitlik bir kayıt dinleteyim aradaki farkı anlarsın, yalnız kaliteli müzik dinlemek öyle pc hoparlörleriyle olmaz, pc de en iyi ses kalitesini kulaklık ile yakalayabilirsiniz, eğerki kalitesiz hoparlörleriniz varsa aradaki farkı anlamamanız doğaldır, mesela bendeki AKG k-240 studio kulaklık ile hangi kalite mp3 dinlerseniz dinleyin ses kalitesi sizi tatmin etmiyor,çünkü kulaklık çok daha iyisini yapabilecek kalitede bu durumda da ancak iyi bir kayıt kalitesine sahip bir cd istediğiniz sonucu verebiliyor.

kısacası, mp3 ve dolby digital gibi formatlar sıkıştırma uygunlanmış formatlardır ,hiç bir zaman sıkıştırma uygulanmamış formatlara yaklaşamazlar (cd ,dvd-audio, sacd gibi).o yüzden 128 bitin üstünü insanlara algılayamaz gibi bir yanılgıya düşmeyin , kaliteli bir sistemde dinleyip kararı kendi kulaklarınıza bırakın.

• NASIL 128'in üstünü anlayamayız yaa??? Benim kulağım mı yeteneksiz??

Al bakalım eline bir um1 kulaklık, 128 ile 320 arasındaki farkı gör... Nasıl 128'i önerirsin onu da anlamadım... Arkadan gelen iğrenç cızırtı da cabası!!! Yanlış şeylerden bahsediyoruz sanırım... Ben kbps cinsinden konuşuyorum

Elinizdeki sistem nedir ayrıca?
  • herkes mp3 ler ve ogg benzeri formatlarla uğraşırken çok daha az yer kaplayan ve çok daha kaliteli olan bir format var piyasada... yeni nesil cep telefonlarımızda mp4 olarak bilinen bu formatın temelinde ACC teknolojisi yatıyor... Şimdilerde bu format geliştirilerek AAC Plus ve ACC Plus 2 olarak kullanılıyor.. ( Şimdilerde dediğime bakmayın en az bir yıl oldu..) Bu formata doğrusu hayran kaldım isterseniz bir de kendiniz göz atın....

bu linkteki grafiklere bir göz atın.. AAC plus'ın performansı'nı anlıcaksınız...
    http://www.codingtechnologies.com/products/aacPlus.htm

ACC plus ile 64Kbps'de CD Kalitesini yakalamak mümkün... Bu linkte ACCPlus teknolojisini kullanan radyoları dinleyebilirsiniz... Radyoları dinlemeniz için winamp gerekir...
    http://www.tuner2.com/wmp.html

ACC ses formatı ile 6 kanallı bir müzik dinlebilirsiniz. Bu da sağlam bir ses sistemiyle evinizi konser salonuna çevirebilmeniz anlamına geliyor...

Pcnet dergisinin şubat 2005 sayısında Donanım Editörü Nusret Erturan'ın ACC Plus hakkında yazdığıklarına göre...
    ACC Plus tam frekans genişliğinde 48 kanal, düşük frekans genişliğinde 16 kanal destekliyebiliyor.. Biraz hayal güzü kullanıp olayı abartırsak ACC ile değil 5.1 kanal 48.16 kanal çevresel ses sistemi bile kurulabilir. ACC ses çözünürlüğü 96 kHz kadar yüksek olabiliyor...

Eğer ACCPlus ile CDlerinizi riplemek isterseniz.. WinampPro sürümü işinizi görücektir...(ücretli sürümü..) Benim yaptığım denemelerde ses kalitesi bakımından iyi sonuçlar verdi. Yanlız büyük ihtimal sistemindeki ses kodeklerimin uyuşmazlık sorunundan dolayı, bazı yerlerde müzikte atlamalar oldu... Yine de geleceğin ses formatı olduğu kesin....

• o zaman siz thomson'dan "mp3ü yapan adamdan" iyi biliyosunuz.saygılar.
    size kaynakta gösterdim inceleyin diye.
    bende bu frekansları 1000 kere denedim.
    ayrıca benim kulaklığım creative HN-700
  • quote:

NASIL 128'in üstünü anlayamayız yaa??? Benim kulağım mı yeteneksiz??

Al bakalım eline bir um1 kulaklık, 128 ile 320 arasındaki farkı gör... Nasıl 128'i önerirsin onu da anlamadım... Arkadan gelen iğrenç cızırtı da cabası!!! Yanlış şeylerden bahsediyoruz sanırım... Ben kbps cinsinden konuşuyorum

Elinizdeki sistem nedir ayrıca?

senin 128 dediğin ses kaydının birde hz aralığı vardır eğer 128deki hz 41000den düşükse ses kalitesiz gelir.320de encode et 41000hzden düşük bi şekilde cızırtı yine çıkar.senin kulağın kötü demiyoz.teknik olarak bu böyle.
    isterseniz ıspatlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 3 Ocak 2007; 14:15:38 >

• 128kbps ile 192 arasındaki ses kalitesi farkı bariz anlaşılıyor yapmayın ayrıca 128kbps =cd kalitesi değildir böyle birşey mümkün değil 320=cd kaliteside değildir mp3 kayıplı bir sıkıştırma biçimidir loseless diye tabir edilen kayıpsız sıkıştırma formatları vardır bunların başında flac , monkey audio gelir, o yüzden boşuna tartışmayın mp3 kayıplı bir formattır
  • @sinanbest

Bunu bize kanıtla

@helsloot

katılıyorum... mp3 formatında kayıp vardır kesinlikle... monkey audio proramından cd'lerinizi riplerken Lossless seçeneği ile riplerseniz kaliteyi görürsünüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

128kbps ile 192 arasındaki ses kalitesi farkı bariz anlaşılıyor yapmayın ayrıca 128kbps =cd kalitesi değildir böyle birşey mümkün değil 320=cd kaliteside değildir mp3 kayıplı bir sıkıştırma biçimidir loseless diye tabir edilen kayıpsız sıkıştırma formatları vardır bunların başında flac , monkey audio gelir, o yüzden boşuna tartışmayın mp3 kayıplı bir formattır

ıspatını yaparım hala kbps sıkıştırma oranından bahsediyosdunuz.sesin kalitesini eq değeri verir diyorum.41000hzden yukarısı kaliteli ses verir 128 kbps den yukarısı olması önemli deeğğğiiiillll

• peki bize 128'lik parçalardaki arkadan gelen iğrenç cızırtıyı nasıl engellememiz gerektiğinen bahseder misin? Klasik müzik dinliyorum ve parçada piano (hafif) olan bölümlere gelindiğindeki arka plan sesinin beni çıldırtmak için çin işkencesi haline geldiğini söylüyorum...
  • cdde alınan data bilgisi yaklasık 768 kbps dir fakat 320 ile bu birbirine cok yakındır cunku 320 ile encode edilirken cok dereceli harmonikler atılır sadece yani duyamayacagınız sesler fakat burda bile kafanız cabuk yorulur cunku bu harmonikler normalde beynin algılamasında onemli ve bunları algılamayınca yorgunluk oluyor. aslında 192den itibaren 320ye kadar cok fark hissedilmez ama yinede duyulacak bir fark vardır. Eger pcde saklamak istiyorsanız wav olarak saklayın veya arkadasın dedigi gibi cdnin imageini saklayın. wav kalitesi cd kalitesine esittir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanbest

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

128kbps ile 192 arasındaki ses kalitesi farkı bariz anlaşılıyor yapmayın ayrıca 128kbps =cd kalitesi değildir böyle birşey mümkün değil 320=cd kaliteside değildir mp3 kayıplı bir sıkıştırma biçimidir loseless diye tabir edilen kayıpsız sıkıştırma formatları vardır bunların başında flac , monkey audio gelir, o yüzden boşuna tartışmayın mp3 kayıplı bir formattır

ıspatını yaparım hala kbps sıkıştırma oranından bahsediyosdunuz.sesin kalitesini eq değeri verir diyorum.41000hzden yukarısı kaliteli ses verir 128 kbps den yukarısı olması önemli deeğğğiiiillll

yaw git allah aşkına o programa bakarakmı 128=cd kalitesi diyorsun git kardeşim git araştırda öyle gel şu forumda okadar çok bilgisizler varkı artık yazmak istemiyorum ne halin varsa gör hee 128 cd kalitesidir

• Cidden ya milletimiz ne kadar bilip bilmeden sallıyor. Zamanında bir şey öğrenmişsiniz onu söyleyip duruyorsunuz. Bana 128kpbs ile encode edilmiş bir mp3 dinletecek adamın aklına şaşarım.

Bu arada arşivleme için en uygun seçim cdlerinizi EAC kullanarak FLAC, APE ya da WAVPACK gibi kayıpsız formatlardan birine çevirmenizdir. Hem daha az yer kaplar (orijinal cd' ye göre), hem de istediğiniz zaman CD formatına kayıpsız olarak dönebilirsiniz.
  • Alın size ıspat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    herşeyi bildiğinizi zannediyosunuz değilmi.bilmediğiniz halde kalkıp yorum yapıyosunuz kendinizi küçük düşürmekten başka bişey yapmıyosunuz
    sonrada bildiğinize ters düşen bişey çıkınca kabullenemiyosunuz.
    aşağıdakileri tek tek dinleyin bakalım.farkı görün
    128den düşük veri aktarım hızları 44100den yüksek frekansları taşıyamaz buda ses kalitesinin düşmesine neden olur.ister 128 olsun ister 100000 falan olsun,hz aralığı 41000den düşükse ses kalitesi düşşeerrrr
    siz boşuna 128den yukarı encode edip mp3 playerda fazladan yer kaplatıyosunuz

aşağıda birinci ve ikinci parçalar farklı kbpslerde ama hz oranları 44100 yani ikisin ses kalitesi aynııııı
    diğeri ise 192 olduğu halde hz değeri 32000 yani ses kalitesi düüşüüükkkkk

**** yazan yerlere . m p 3 yazın

http://www.sharebigfile.com/file/50624/Terminator-2--128kbps-44khz.mp3.html

http://www.sharebigfile.com/file/50628/Terminator-2--192kbps-44khz.mp3.html

http://www.sharebigfile.com/file/50632/Terminator-2--192kbps-32khz.mp3.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 3 Ocak 2007; 19:39:28 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.