arabami 3 gun once aldim...auris 1.6 benzinli elegant...araba su ana kadar iyi bir problem yok.. sadece kafami karistiran tek bir konu var..su akilli vites olayi.. eger arabayi dinlersem sehir icinde 60 km. hizda 5 vitese ulasiyorum...bana surekli yukselt diyor..sonucta bu oluyor..
bir bilgisi olan varsa paylasmasini isterim... tesekkurler..
Selam,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. MM viteste o işi kendisi yapıyor. Davranışı normal yani...
arabami 3 gun once aldim...auris 1.6 benzinli elegant...araba su ana kadar iyi bir problem yok.. sadece kafami karistiran tek bir konu var..su akilli vites olayi.. eger arabayi dinlersem sehir icinde 60 km. hizda 5 vitese ulasiyorum...bana surekli yukselt diyor..sonucta bu oluyor..
bir bilgisi olan varsa paylasmasini isterim... tesekkurler..
hayırlı olsun ne kadara aldınız?
benim isler gene degisti metelik gri isteğim gümüs griye döndü araçlarda bi karışıklık var. bende yarın teslim alıyorum 1.6 elegant mmt 38000 ytl
Arkadaşlar bende auris 1.6 benzinli elegant almayı düşünüyorum .Araç için olumlu olumsuz görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.Çünku golf 1.4 tsi midline ile arasında kararsız kaldım.Selamlar
8.000 ytl pesin verdim..28.000 ytl kredi cektim..toplam 36.000 ytl ye mal oldu bana..
arabada su anda akilli vites karmasikligi disinda hersey problemsiz...
ama keske mm alsaydim diye dusunmeden edemiyorum...
bugün itibariyle teslim aldım aracı. suan 250 km de ortalama tüketim 7.2 mmt yokuslarda 1-2 arasında aptallaşıyo 2 den sonra problem yok. neyseki çorsa esitronik ten alıskınım. herseyiyle çok güzel bi araba .hayırlısı olsun.
hayırlı olsun benimkinden hala ses seda yok haftaya teslim edebiliriz dediler. bu toyotacılarda adamı oynatıyor valla. nasıl tutmayan arabaymış bu anlamadım 1 aydır bekliyoruz hala yok
quote:
Orjinalden alıntı: karamel
bugün itibariyle teslim aldım aracı. suan 250 km de ortalama tüketim 7.2 mmt yokuslarda 1-2 arasında aptallaşıyo 2 den sonra problem yok. neyseki çorsa esitronik ten alıskınım. herseyiyle çok güzel bi araba .hayırlısı olsun.
Pazartesi akşam dizel comfort düz vites aracımı teslim aldım. Şu an 150 km de bi sorun yok.
Arkadaşlar,
MMT viteste 1 den 2. vitese 2500 devirde geçiyor. Bu geçiş devrinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Zira daha düşük devirde de 2 ye geçiş sağlanabilir.
Bu geçiş devirlerinin ayarlanabilmesi mümkün müdür?
quote:
Orjinalden alıntı: levantino70
arkadaşlar, forumu tümüyle okumak çok zamanımı alacak, Auris dizel comfort almayı düşünüyorum...kısaca fikirlerinizi alabilirmiyim...artıları ve eksileri ile birlikte samimi olarak, çünkü kimse aldığı arabaya toz kondurmaz...benim öğrenmek istediğim beklentilerinizi karşıladı mı?
cevap veren yok mu?
sayın levantino70 bu şekildeki bir soruya yanıtı ancak bu topicteki yorumları okuyarak cevap alabilirsin. tek bir kişinin cevabına ve ya yorumuna nasıl güveneceksin.ama genel değilde tek bir konu üzerine yorum istersen anında cevap alabilirsin
Auris Comfort modelinde bagaj lambası yokmu allah aşkına, lamba yeri var ama bagajı açında yanmıyor. Benimkindemi bi sorun var? Bunu bile koymamamışlarsa yuhh yani
çorsa esitronik
esitronik
akadaslar araç su an 360 km ve 280 km direkt uzun yol kalan ise istanbul trafigi ve frenlerden inanılmaz derecede viikleme sesi geliyor. başına gelmis olan varmı. ne yapabiliriz servis bu sorunu iki fıs fıs yapıp halletmiyodur umarım. bunun dışında hız sabitleme yi pek beğenmedim devreye girdiğinde hızı digital olarak göstermeliydi bence ve çok geç tepki veriyo anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: drersoy
Auris Comfort modelinde bagaj lambası yokmu allah aşkına, lamba yeri var ama bagajı açında yanmıyor. Benimkindemi bi sorun var? Bunu bile koymamamışlarsa yuhh yani
bagajı açınca sol tarafta var aydınlatma gayette güzel aydınlatıyor. sol alt tarafta beyaz zeminli kapak gibi bişi var orda olacak. lamba kesin vardır senin kinin ya lamba gevşedi yada yandı. ama kesin yanar yani ampülü değistir.
quote:
Orjinalden alıntı: ees
Arkadaşlar,
MMT viteste 1 den 2. vitese 2500 devirde geçiyor. Bu geçiş devrinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Zira daha düşük devirde de 2 ye geçiş sağlanabilir.
Bu geçiş devirlerinin ayarlanabilmesi mümkün müdür?
2500 de herzaman geçmiyor bazen 1500 bazen 3500 bazen 5000 yani senin gaza basmanla alakalı. ama gaza az basayım yavas gideyim dediğimde hafif bi rampadaysan hele anında 2. vitese atıyor bunun sonucundada araç toparlamıyor geç hızlanıyor. buna hala alışamadım
Dikkat etmedim ama, siz ilettikten sonra baktım. Bagaj lambası var. Sol tarafta
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: karamel
esitronik
akadaslar araç su an 360 km ve 280 km direkt uzun yol kalan ise istanbul trafigi ve frenlerden inanılmaz derecede viikleme sesi geliyor. başına gelmis olan varmı. ne yapabiliriz servis bu sorunu iki fıs fıs yapıp halletmiyodur umarım. bunun dışında hız sabitleme yi pek beğenmedim devreye girdiğinde hızı digital olarak göstermeliydi bence ve çok geç tepki veriyo anlamadım.
ayni dert bendede var iki gundur..ama arastirdim yagmurdan deniyor..burda 3 gundur cok yogun yagmur var..fren balatalarinin islanmasindan kaynaklandigini soylediler (servis degil ama servis kadar etkili abiler:) )
araba su an 300 km yakinlasti..sorun yok..ilk aldigimda arabayi 50 sonra 115 daha sonra da 15 ytl lik benzin aldim..toplam 180 ytl..gostergede 2 dis gitti su ana kadar...
yagmurdan olmaması lazım aslında. en azından baska araçlarda kullanıyoruz ve onlarda böle bi durum yok. benim tahminim fren balatalarının iyi olmamasından olabilir. bakalım servise gidince naapcaklar. bu tarz bi olay bikere daha başıma gelmisti baska bi araçta. fren balataları yeni değiztikten 2-3 gün sonra baslamıstı. hemen geri götürdüm ve farkını vererek daha iyi balata takıldı. neredeyse 60000 km kullandım ve bir kere bile ses yapmadı. ama burdaki sorun ne anlamadım. dedigin gibi araç daha ikinci gününde yağmur yağdı olabilirmi olabilir. 1000 bakımında sölicez bakalım.
bende 393 km deyim şu an range 190 gösteriyor. ilk depo 180 e doldu. değerler normal gibi. ve bu benzinle 10 dk kadar 200 km le re kadar çıktık. aşırı yogun trafikteyim her gün.
bir şey daha dikkatimi çekti sürücü tarafı kapı kolundaki kapı kilitleme dügmesi yolcu tarafında yok neden yok anlamıs diilim. sedanlarda olmasına ragmen auirislerde yok. ve yolcu tarafında koltuk altında çekmece olmasına ragmen sürücü tarafında yok. sizde bakarmısınız varmı yokmu.
aurisin kısa yol ları falan yokmu. yol bilgisayarında teypte değisik görsel şeyler. yada bilmediğimiz gizli özellikler. bilen varmı.
Bugün servise sordum üretimde soketi takmayı unutmuşlar :) Üretim hatası yani , servis elemanı elini soktu soketini takdı lamba yandı. Umarım başka bir şeyi kontrol etmeyi unutmamışlardır.
quote: