Şimdi Ara

AURİS (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
96.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımı dün aksam servise götürdük. tampon için exper kararını beklicez. exper derse ki ben bunu tamir ettiririm öle olacak yok derse tamamen değisecek mis. ayrıca frenler içinde pazartesi getir dediler ve ne yapılacak diye sordugumuzda sanki hiçbirseyden haberleri yokmus ggibi davranmaları yani oraya sanki tek fren sorunu için gelen benmisim gibi davranmalarına anlam veremiyorum. bakmadan bisi söyleyemezlermis. ben bu servislerin hiçbirine güvenmiyorum. insanları kandırmak işleri güçleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karamel

aracımı dün aksam servise götürdük. tampon için exper kararını beklicez. exper derse ki ben bunu tamir ettiririm öle olacak yok derse tamamen değisecek mis. ayrıca frenler içinde pazartesi getir dediler ve ne yapılacak diye sordugumuzda sanki hiçbirseyden haberleri yokmus ggibi davranmaları yani oraya sanki tek fren sorunu için gelen benmisim gibi davranmalarına anlam veremiyorum. bakmadan bisi söyleyemezlermis. ben bu servislerin hiçbirine güvenmiyorum. insanları kandırmak işleri güçleri.

Servisten servise fark olsada genelde bu fark Toyota da diğer markalara oranla az.

Ben 10.000km bakımı için servise gittiğimde olası tüm şikayetlerimi önceden tahmin bile etmişlerdi,çözümleride çoktan hazırdı örneğin..

• Selamlar.

Dediğiniz gibi bir durum olsa onu anlamak zaten pek mümkün olmayabilir ya da anlaşılmayabilir.

E ruhsatta 2008 olduktan sonra pek de mühim değil zaten. Malum tüm araçlarda modelin yüksek olması aracın ikinci el değerini ciddi anlamda etkiliyor. O bakımdan eğer ki 2007 ile 2008 model arasında Auris de hiçbir fark yoksa benim için ruhsatta 2008 olması olması yeterli. Ancak genelde üreticiler her yeni modelde kasa değişmese de makyaj olmasa da mutlaka bir ekleme, cıkarma, yenilik oluyor. Bu bakımdan bu konuda bilgisi olan var mı ve bunu nasıl anlarız?

Örnek vermek gerekirse geçenlerde Peugeot bakıyordum. Elde kalan bir 2007 407 Executive full bir araç 2008'i 72.000 YTL civarında iken 57.000 YTL'ye veriliyordu. Aralarında iki fark olduğunu biliyorum başka var mı bilmiyorum:Tampon ve kapı çıtaları krom trimleri haricinde 2008 de boyalı idi, bir de jantlar değişmişti.
  • arkadaşlar ankarada auris için araç içi sabit gps cihazı satan yer varmı bilen varsa bana bir adres verebilirmi
  • kaza yapan arkadaşlar çok geçmiş olsun. ben de sürttüm arka kapı tarafını. eşim bugün servise bıraktı. boya koruma filan da yapılacak.

eşimi orda beklemesin diye eve bıraktılar + bu saatte de arabayı eve teslim ediyorlar. gerçi orda çalışan arkadaşlardan biri bizim arka sokakta oturuyormuş ama yapmasa yapmazlardı. aracı alırken de çok yardımcı oldular her konuda..

servisten servise fark var yani..
  • Arkadaşlar bugün toyota bayine uğradım fiyatları yükseltmişler. Ben aynı kalır diye düşünmüştüm. Bunlar kendilerini çok ağırdan satıyorlar. Ama bizde çanak tutuyoruz. Gidip alıyoruz. Bundan 3-4 ay önce dolar 1.3 iken sorduğumda arabanın fiyatı 45000 idi. Sadece dolar farkından araç fiyatı 40000 olması gerekirken 42000 kağıda aracı sattılar. Kendi kar paylarını söylemiyorum. Hala bu sattıkları fiyatın içindeki karlarına hiç dokundurtmadan göya fiyat indirdiler. Dolar bazında dahi fiyatı tam indirmediler. Şimdide fiyatı 1000 lira kadar çıkarmışlar. Afedersiniz ama bu şartlarda bizi keriz yerine koyduklarını düşünüyorum.
  • bencede toyota fiyatları biraz indirmeli araba almayı düşünüyoruz bu fiyatlarda kalırlarsa bende inadına almam.sonuçta 40 milyara yakın para verirken 1-2 milyarda verilir ama madem onlar nasılsa verirler mantığı güdüyorlarsa bende inadına almam
  • auris malesef beklediğim gibi çıkmadı içi eski corolla dan daha kaliteli değil.mesele camların tam otomatik olmaması başlı başına sinir bir durum.ayrıca içerde kullanılan plastik eski corolla dan daha kötü benim düşüncem.üstüne üstlük aracın önü gözükmüyor.istanbulun dar trafiğinde önü gözükmeyen bir aracı park etmek kim nederse desin çok zor ve tehlikeli bir iştir.toyota bayileri kesinlikle tok satıcılar.fiyat asla indirmiyorlar.bu aslında güzel bişey böylelikle herkes hemen hemen aynı fiyata alıyor.bu yönünü takdir ediyorum ama malesef bu araç bence pahalı.tek iyi yönüde dizel için konuşuyorum rakiplerinden daha sessiz.golf astra focus aurisden kat kat daha zevkli bir sürüş sunuyor.toyota aurisde sürüş zevkini ön planda tuttuk desede aurisi kullanırken eski corolla dan çok fark görmedim.bir fark var ama öle aman aman değil.kısaca bu fiyatlarda varken ben almam.üstelik 9 yıllık corolla kullanıcısıyım.araba tık yok cidden sorunsuz.ama napalım sadece sorunsuz diye içime hiç sinmeyecek ve pahalı bir aracı alamam.

• arakadaşlar yılın ilk ayında zam gelmesi cok normal fiyatlarda abartılacak derece de yüksek değil.diğer markaların fiyatlarını hiç baktınız mı bilmiyorum.hyundai i30 40.000 ytl civarı.astra da aynı fiyat megane de .sonuçta bu da toyota yani.
  • arkadaşlar auris mükemmel bi araba. hele hızlanması kalkışı.. özellikle gece içi çok güzel gözüküyor. ama bende bgn park yernden çkarken arka kapı tarafını vurdum. boyada fln hçbiişi yok yalnızca biraz içeri göçmüş 1 parmak kadar alan. artık 1000 bakmnda götüriim yaptiriim o zmana kadar nazar olarak kalıcak.. sizce çok sıkıntılı bi işmi? sadece bir parmak kadar yer içeri göçmüş..?
    birde bir sorum daha olacak. farları yaktığım zaman göstergelerin ışığı azalyor. bunu nasıl artırabilrm?
  • quote:

Orjinalden alıntı: leventodemis

arkadaşlar auris mükemmel bi araba. hele hızlanması kalkışı.. özellikle gece içi çok güzel gözüküyor. ama bende bgn park yernden çkarken arka kapı tarafını vurdum. boyada fln hçbiişi yok yalnızca biraz içeri göçmüş 1 parmak kadar alan. artık 1000 bakmnda götüriim yaptiriim o zmana kadar nazar olarak kalıcak.. sizce çok sıkıntılı bi işmi? sadece bir parmak kadar yer içeri göçmüş..?
    birde bir sorum daha olacak. farları yaktığım zaman göstergelerin ışığı azalyor. bunu nasıl artırabilrm?

ya bu arabanın neresini beğenmiyorlar anlamıyorum. önemli olan toyota gibi bi sorunsuz arabaya binebilmek.benim için önemli değil 4 camı da otomatik olmasın yani.dar açıdan bakmamak lazım oolaya.bu da benim fikrim.
    SAYGILAR

• quote:

arkadaşlar auris mükemmel bi araba. hele hızlanması kalkışı.. özellikle gece içi çok güzel gözüküyor. ama bende bgn park yernden çkarken arka kapı tarafını vurdum. boyada fln hçbiişi yok yalnızca biraz içeri göçmüş 1 parmak kadar alan. artık 1000 bakmnda götüriim yaptiriim o zmana kadar nazar olarak kalıcak.. sizce çok sıkıntılı bi işmi? sadece bir parmak kadar yer içeri göçmüş..?

gösterge üzerinde bulunan çubuklaradan sağdakine basarsanız ;
    toplam km ve 2 adet sıfırlanabilen km sayacı ve (farlar yandığı zaman) gösterge lambalarının şiddetini göstermeye yarar. lamba şiddetine gelin ve çubuğu basılı tutun , birer kademe azalacak ve en sonunda en şiddetli kademeye gelecektir. en şiddetli kademede çubuğu bırakın.

• quote:

Geçmiş olsun bence çok önemli bir hasar değil, belli olmuyorsa bırak nazarlık olarak kalsın. Bende arabayı aldıkdan 2 gün sonra ön tampona çarpıp sağ aynayı kırmışlardı. Ön tampon ve ayna değişti. Geçende de aynı çarpılan yeri ben sürttürdüm. Bence bizim aurislere sürekli çekemeyenlerin nazarı değiyor. Göterge panelinin ışığını setup bölümünden ayarlıyorsun, kitapçıkda ayrıntılı yazıyor. Ama farları açınca azalması bana normal gelmedi.

• Arkadaşlar bende toyotaya bir lafım yok. Ayrıca bayilerin fiyatlarının aynı olması da tamam. Benim söylemek istediğimi anlamışsınızdır heralde. Ben hesabı yaptım sizde yapın sadece dolar bu kadar düşmüş iken fiyatların böyle olması bizden kaynaklanıyor. Toyotanın sorunsuz olduğunu bildiğim için almak istiyorum ancak açık açık böyle olması biraz düşünmeme neden oldu. Toyota fiyatları yükseltmiş Opele sordum opel fiyatları aynı kalmış. Şimdi bakın buraya bugün yazıyorum bunu 5-6 ay sonra okursunuz. Bu fiyatlar 2-3 bin ytl inecek... Bu sene 2007 ye göre daha fazla satış bekleniyor. O yüzden daha önce 45000 olan bir araç neden o zaman yılbaşı itibarı ile aynı fiyata yükseltilmedi? Dolar burada kaldığı için tabiki.. Ama tekrar söylüyorum 43000 olan araba fiyatı dolar yüzüznden 40000 olması gerekiyor. Ve bayiler kendi karlarından biraz kıssalar daha da ucuzlayacak. Biz parayı zor kazanırken bayiler neden kolayca çuvalla para kazansın ki?

• quote:

Orjinalden alıntı: drersoy

quote:

Geçmiş olsun bence çok önemli bir hasar değil, belli olmuyorsa bırak nazarlık olarak kalsın. Bende arabayı aldıkdan 2 gün sonra ön tampona çarpıp sağ aynayı kırmışlardı. Ön tampon ve ayna değişti. Geçende de aynı çarpılan yeri ben sürttürdüm. Bence bizim aurislere sürekli çekemeyenlerin nazarı değiyor. Göterge panelinin ışığını setup bölümünden ayarlıyorsun, kitapçıkda ayrıntılı yazıyor. Ama farları açınca azalması bana normal gelmedi.

farlar açılınca ,ayar neyse ona göre yanar, kısığa ayarlanmıştır,kısık yanar, normal...

• arkadaşlar inanınki çekememezlik değil ama auris donanım olarak ve fiyat olarak daha iyi olabilirdi.bu benim fikrim bana göre diğer markalar biraz daha uygun fiyatlı.ama sonuçta auriste de toyota kalitesi vardır muhakkak.kısaca ben auris çıkmadan önce kesin alacağımız araba bu diye bekliyordum ama çıkınca biraz hayal kırıklığına uğradım
  • arkadaşlar başkalarını bilmem tabi. pek fazla çeşitli araba kullanmadım. bu konularda da fazla bi bilgim yok. sizler sayesinde buradan bişiler öğreniyorum. ama yinede şunu söyleyebilirim. ben aurisime aşığım diyebilirim. 2000 km oldu henüz ama içi uçak kokpiti gibi geliyor bana. camlara film filan da çektirdik. boya koruma.. nasıl varya araba park yerinde ben burdayım diyor. kara şimşeğim o benim. en kısa zamanda resmi de koyacağım..

beğenmeyen arkadaşların da vardır bir bildiği. herkesin öncelikleri, değerleri farklı. ama bence bu araba süper. kalkışları, hızlanışı, göstergeler herşey süper... ya nerdeyse vitrine kaldırıcam arabamı
  • teşekkürler:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: drersoy

quote:

Hakkaten bugun benim yaşadığımda nazardan başka bişi değil.. Çünkü arabama 3 gündür binenler öve öve bitiremediler.. Halbuki toyota bayii nazarlkda hediye etmşiti ama..:) Bende bırakıcam öle galiba.. Sana da çok geçmiş olsun.. İşin üzen kısmı şu ki daha 3 günlükken oldu bu. Seninkide öle olmuş.. ama napalm bunlar hiçbişi küçücük şeyler önemli olan ciddileri olmasın işallah.. nazar çıkıyo resmen..

• quote:

km icin konulan yol bilgisayari var ya direksiyonun saginda olan dugme..orayi sira ile tikladiginda trip a trip b normal km den sonra isik siddetini gosteren bir konum daha geliyor..zannediyorum standart olarak 2.diste..burdan ayarlayablrsin...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.