Şimdi Ara

AURİS (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.253
Cevap
1
Favori
96.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Auris için ipod bağlantısını araştıran oldu mu?
  • "Ses yalıtımı açısından Auris tam anlamıyla mükemmel.. Toyota tasarımcıları Auris’in performansını sesiyle iç mekana yansıtmasına izin vermemişler. Ayrıca sarsıntısız ve gürültüsüz motorun sessizliğinden dolayı otomobilinizi çalıştırıp çalıştırmadığınızı unutabilirsiniz" ARABAM.COM ALINTI

arkadaşlar ses yalıtımında bukadar başarımı, kıyaslama şansınız varmı?
  • Ses yalıtımı konusunda Auris in rölanti sessizliği dünyanın en iyilerinden biri kabul ediliyor,üstelik rakipleri kendisinden 4-5 misli pahalı araçlar.

Geçenlerde Corolla aracımdan indim,kapıları kilitlemeye çalıştım ama ikaz sesi geldi kontak açık mı diye içine girince aracın çalışır vaziyette olduğunu gördüm,iyiki vitesteyken inmeye kalkmamışım!

Dalgın olduğunuz anlarda bu hataya düşmek çokta zor olmuyor çünkü araç dalgınlığınızı bozmayacak kadar sessiz..
  • bir arkadaşım için araştırıyorumda, motor sesini kendi aracımdan dolayı azçok tahmin edebiliyorum daha çok yol sesi önemli tekerlek sesini alıyormu onu merak ediyorum.tşk.
  • uzun yolda tekerlek sesi rahatsız etmeyek boyutta geliyor. bizim yollarımızdan kaynaklanıyor oda. yani teyp açık olmassa çok çok az duyuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamel -- 10 Ocak 2008; 16:43:46 >
  • bence motor sesi baya geliyor. ben yalıtım yaptırttım. %30 azalıyormuş. hakkaten farketti.
  • yalıtımı kaça taptırdın ve nerde yaptırdın öğrenebilirmiyim
  • Bence motordan kaynaklanan yalıtım yaptıracak kadar ses yok. Hiç rahatsız olmadım bugüne kadar hatta çoğu zaman çalıştırdığımın bile farkına varamıyorum ses yok denecek kadar az. ama tabiki tercih meselesi yalıtım yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmete

Bence motordan kaynaklanan yalıtım yaptıracak kadar ses yok. Hiç rahatsız olmadım bugüne kadar hatta çoğu zaman çalıştırdığımın bile farkına varamıyorum ses yok denecek kadar az. ama tabiki tercih meselesi yalıtım yapılabilir.

++1000
  • arkadaslar bana bu yokusta kalkma konusunda multimode da yardimci olablcekmisinz? sanki hafif eğimlerde bile kaçırıcak gibi gelio hep el frenilemi kalkiim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: leventodemis

arkadaslar bana bu yokusta kalkma konusunda multimode da yardimci olablcekmisinz? sanki hafif eğimlerde bile kaçırıcak gibi gelio hep el frenilemi kalkiim?

mmt ile ilgili konu başlığı var detaylı bir şekilde orada inceleyebilirsiniz.yüzeysel anlatmak gerekirse; doğrudur hafif eğimlerde ve yokuşlarda geri kaçırır eğer ayağınızı fren pedalından çekerseniz.cok dik yokuşlar hariç el freniyle kaklmanıza gerek yok.ama eğer aracı kaldırmakta zorlanıyorum derseniz her şekilde el freniyle kalkabilirsiniz.bunun hiçbir sakıncası yok.
  • quote:

arkadaslar bana bu yokusta kalkma konusunda multimode da yardimci olablcekmisinz? sanki hafif eğimlerde bile kaçırıcak gibi gelio hep el frenilemi kalkiim?

hafif eğimlerde kaçırmıyo aslında tatlı bi şekilde harakete geçiyo. ançak eğim biraz fazla oldumu kaçırıyo o yüzden yapılacak bişi yok. orta derece eğimlerde el frenini çekmeden hızlı bi şekilde gaza basarak kalkabilirsiniz yada her seferinde el firenini kullanın en garantisi bu.

bu arada aracı bugün servizten alabildim. tampon tamir edildi ve boyandı. frenlerden gelen ses için se arka balataları değistiler. ses gene geliyo gibi. zaten servisin söledii kaliperlerin değismesi gerektiği ama ellerinde yok. bakalım noolcak.

bilen varmı acaba camlarda sıkısma önleyici sistem varmı. birde şu kapı üzerinden kalıların otomatik açılıp kapanmasını kapatabiliyormuyuz acaba

• Selam,

Bugün arabaya nazar boncuğunu taktı bir ticari taksi . Kavşakta bana yeşilken ve ben yolun yarısını geçmişken arkadaş sağ arka tekere 30-40 arası tahmin ettiğim bir süratle ve sanırım dik açı ile vurdu. Açıkçası arabanın o kısmına bakmaya korktum ilk etapta, malum ilk göz ağrımız. Neyseki görünürde çok kritik bir hasar oluşmadı. Taksinin ön plastikleri tampon dahil kırıldı ve sanırım kullanılamaz durumda. Bende ise arka tamponun sağ arka tekerin hizasındaki bir vidası kırıldı ve yine tamponun teker kısmında iç tarafında bir çatlak oluştu. Cant kapağı yamuldu. Eh tamponun sağ tarafında oluşan sarı boya da cabası. Korkum tekere vurduğu için (teker diyorum çünkü gövdede ezilme dahi yok) acaba denge problemi yaşarmıyım ya da sonrasında bir sorun çıkartır mı? Araç illaki en azından boyanın silinmesi için servise gidecek ama sizce acil bir önlem almamı gerektirecek bir durum oluşmuşmudur?

Not: Kaza durumlarında mutlaka resmi sokak/cadde levhalarındaki bilgileri öğrendikten sonra telefon açın. İşiniz daha kolaylaşır.

Kazasız belasız sürüşler...

• quote:

Orjinalden alıntı: karamel

quote:

hafif eğimlerde kaçırmıyo aslında tatlı bi şekilde harakete geçiyo. ançak eğim biraz fazla oldumu kaçırıyo o yüzden yapılacak bişi yok. orta derece eğimlerde el frenini çekmeden hızlı bi şekilde gaza basarak kalkabilirsiniz yada her seferinde el firenini kullanın en garantisi bu.

bu arada aracı bugün servizten alabildim. tampon tamir edildi ve boyandı. frenlerden gelen ses için se arka balataları değistiler. ses gene geliyo gibi. zaten servisin söledii kaliperlerin değismesi gerektiği ama ellerinde yok. bakalım noolcak.

bilen varmı acaba camlarda sıkısma önleyici sistem varmı. birde şu kapı üzerinden kalıların otomatik açılıp kapanmasını kapatabiliyormuyuz acaba

bu sıkısma olayını denemedım ben ama sız merak edıyorsanız eger kıtap yada benzerı bır seyı camın ust kısmın koyup elınızle tutarken camı kapatırsanız bunu test edebilirsiniz

• az önce baktık arka fren balataları yenisi ile değismesine ragmen yine cayır cayır ses geliyor ve kaç haftadır su soruna çözüm bulamadılar. herkezin dedigi kaliperlerin değismesi gerektiği. ancak parca neden gelmiyor ansılırgibi diil.
  • arkadaşlar dün aracım malesef arıza yaptı.şehir içinde 3. viteste giderken birden araba tekledi ve el freni uyarı ışığının üstündeki iki ikaz ışığı beraber yandı.sanırım biri motor arıza ışığı diğeride filitre ışığı, arabayı hemen önümdeki benzinliğe çektim ve aracım stop etti.toyota acil yardımı aradım bana arabayı tekrar çalıştırmayı dene dediler,çalıştırdım 15 sn sonra tekrar stop etti,bunun üzerine servise çekilmesi gerektiği söylendi.Hafta sonuna denk geldiği için bende p.tesiyi bekliyecem bakalım ne olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: u8k

arkadaşlar dün aracım malesef arıza yaptı.şehir içinde 3. viteste giderken birden araba tekledi ve el freni uyarı ışığının üstündeki iki ikaz ışığı beraber yandı.sanırım biri motor arıza ışığı diğeride filitre ışığı, arabayı hemen önümdeki benzinliğe çektim ve aracım stop etti.toyota acil yardımı aradım bana arabayı tekrar çalıştırmayı dene dediler,çalıştırdım 15 sn sonra tekrar stop etti,bunun üzerine servise çekilmesi gerektiği söylendi.Hafta sonuna denk geldiği için bende p.tesiyi bekliyecem bakalım ne olacak...

Geçmiş olsun mazotu nerden alıyordun? Arkadaşlar Shell, Bp, PO, Total vb. bunların euro dizellerindeki kükürt oranları nelerdir biliyormusunuz?
  • bnm kafama takılan bir soru var aurislerde motor açma olayı nasıl servis ilk 1000 km ye kadar 150 yi geçmeyin dedi aracım şuan 1000 km yi geçti 150 , 160 hiç geçmedim. artık biraz zorlasam bir sorun olur mu sizce siz nasıl kullandınız ilk 1000 km de bu konuda herkez farklı şeyler söylüyor.
  • yakıtı hep aynı yerden alıyorum shell. zaten 5 gün önce depoyu fullumiştim ve 100 km yol yapmıştım.inşallah ciddi bir şey yoktur
  • doğru yapmışsınız...
    quote:

Orjinalden alıntı: gitar01

bnm kafama takılan bir soru var aurislerde motor açma olayı nasıl servis ilk 1000 km ye kadar 150 yi geçmeyin dedi aracım şuan 1000 km yi geçti 150 , 160 hiç geçmedim. artık biraz zorlasam bir sorun olur mu sizce siz nasıl kullandınız ilk 1000 km de bu konuda herkez farklı şeyler söylüyor.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.