Bir toyota fabrikası çalışanı ve toyota hayranı olarak sorularınıza cevap vermeye çalışabilirim.
Öncelikle 1,4 dizellerde CC(cruise control) yok sistem desteklemiyor. sadece 2,0 ve 2,2 dizellerde mevcut
Navigasyon olayına gelince ise fabrikanın bu konuda hiçbir suçu yok TOYOTASA bana bu özellikte araba yap diyor ve fabrika yapıyor. Navigasyonu TOYOTASAnın istemesi gerekli.
Ama daha benzinli modellere bile CC takmayı beceremeyen bu kişilere nedemeli bilmiyorum. Ben 2005 ve sonrası tüm corolla- auris (benzinli) CC takmayı başardım (orjinal CC) hatta direksiyon değişmesi gerektigi için devre kurarak direksiyonun sagındaki boşluga dügme montajı yaptım ve daha kullanışlı oldu.
Aurisi bana sorarsanız içi ve teknolojisine hayranım ama dış görüntüsü bana çok sade geliyor. Hatta ve hatta itici ama bu zevk meselesi saygı duyarım. Ama 2,2 dizelin 180HP modelinde bulunan arkada bagımsız süspansiyon sistemi yol tutuşunda olagan üstü bi performans saglıyor.
Birde 1 yıl içerisinde makyajlı auris çıkacak tüm şanzımanlar 6 ileri olacak (MMT'de dahil) 1,4 benzinli motorun yerinede 1,3 benzinli motor geliyor. Baya gelişmiş bi motor (105 HP). Işıklarda frene basılı beklerken kendisi stop edip frenden ayagınızı çektiginizde marş yapıp devam ediyor. Tabii klima da bagımsız bu modelde böylece klima çalışmaya devam ediyor.
Neyse şimdilik bu kadar sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışabilirim.
İyi günler
Demekki 2010 da makyajlı auris geliyor.. Daha yeni almıştık arabayı ya Sağol yakamoz bilgiler için
Auris 1.4 benzinli motor yenimi çıktı yoksa benimmi haberim yok
quote:
Birde 1 yıl içerisinde makyajlı auris çıkacak tüm şanzımanlar 6 ileri olacak (MMT'de dahil) 1,4 benzinli motorun yerinede 1,3 benzinli motor geliyor.
birde 1.3 benzinli motor çıkacakmış. Hayatta gitmez o araba gitsede dünyanın benzinini yakar .
quote:
Orjinalden alıntı: mertcee
Auris 1.4 benzinli motor yenimi çıktı yoksa benimmi haberim yok
quote:
Birde 1 yıl içerisinde makyajlı auris çıkacak tüm şanzımanlar 6 ileri olacak (MMT'de dahil) 1,4 benzinli motorun yerinede 1,3 benzinli motor geliyor.
birde 1.3 benzinli motor çıkacakmış. Hayatta gitmez o araba gitsede dünyanın benzinini yakar .
Yanlış sadece ekonomi üzerine dizayn edilmiş bir motor..
Kalıplaşmış düşüncelerden insanları üzaklaştırmak gerçektende zor. Mesela 1,4 TSI passat gibi
Yinede yorum için tşkler....
Yukarıda 1.4 benzinlinin yerine 1.3 benzinli geleceği yazılmış ancak ülkemizde 1.4 Auris benzinli bulunmamakta. 1.6 benzinli yada 1.4 dizel seçenekleri var.
quote:
Yanlış sadece ekonomi üzerine dizayn edilmiş bir motor..
Kalıplaşmış düşüncelerden insanları üzaklaştırmak gerçektende zor. Mesela 1,4 TSI passat gibi
Yinede yorum için tşkler..
Dostum teşekkür etmene gerek yok. Yazdıklarını okuyunca benim emektar 95 Xe geldi aklıma acaleyle na yazdığımı bilemedim. Yokuşlarda felaket benzin yakıyordu şimdi teknoloji çok gelişti tabiki........
Arkadaşlar iki kez uzun yolculuğa çıktım ve ne yazıkkı ikisindede mıcırlı yola ve o yolda sürat yapan yaratıklara denk geldim. Kaportaya ve cama çok miktarda taş sıçradı. Kaportada ve tamponda toplu iğne başı büyüklüğünde 10-15 adet boya kalkması oldu. yakından bakmayınca pek belli olmuyor. Bu boya kalkmalarına herhangi bir şey yapmak lazımmı yoksa böyle durmasının bir zararı varmı ? (pas, boyanın deforme olması vs.) Arabanın boyasıda çok çabuk çiziliyor ama, benim araçta paçalık yok bugün yıkatırken baktım lastiklerden kaportaya su sıçrayan yerde su atığı gibi çizikler var inanamadım ya.
bu firmaları anlamak zor. Araçları sattıktan sonra ki bi çuval para veriyoruz, ardından makyaj ve farklı motır çıkartıyor, hevesimizi kaçırıp, paramızı hiç ediyorlar Makyaj yapacağın yerde değişik alsesuar çıkartın isteyen alsın taksın, al sana makyaj.
quote:
Orjinalden alıntı: AURİS ELEGANT
bu firmaları anlamak zor. Araçları sattıktan sonra ki bi çuval para veriyoruz, ardından makyaj ve farklı motır çıkartıyor, hevesimizi kaçırıp, paramızı hiç ediyorlar Makyaj yapacağın yerde değişik alsesuar çıkartın isteyen alsın taksın, al sana makyaj.
Genelde tüm markalar bir modeli üretmeye başladıktan 2 yıl sonra makyajlar 4. yılında komple çöpe atarak yeni kasayı çıkartır. En azından toyotada böyle. Fakat bir önceki corolla biraz fazla üretildi nedenide hem model tutuldu, hemde prototip auris araçların yan çarpışma testlerinde sorun vardı. Yeniden tasarlanıp ilave barlar konuldu. Çünkü iç hacmi arttırmak için dikkat ederseniz kapılar önceki modellere göre daha ince buda farklı sorunlara yol açmıştı bu nedenle proje 6 ay kadar ertelenmişti.
1,4 benzinli motor türkiyeye satılmıyor dogru. Ama bu 1,3 benzinli motorun satılmayacagı anlamına gelmez çünkü 1,3 bir alt seviye vergi dilimine giriyor. Zaten 1,4 dizelde çıktıgından yaklaşık olarak 1,5 yıl sonra türkiyeye satılmaya başladı. Tamamen TOYOTASA nın tercihi fabrikanın değil. 'SA eger satamayacagını düşünürse getirmez. Bir önceki corollada 1,4 benzinli satılmadıgı için auris'i getirmeme kararı almış olabilir. Ama 1,3 bence çok farklı onu getirecegine inanıyorum.
1.3 benzinlinin motoru kaç hp olacak. Tahminim 105 civarı olur. Ancak tabii ki tercih meselesi ama performans olarak tatmin edeceğini zannetmiyorum.
Sn. yakamoz54 ,
Burada bizlere yardımcı olduğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Anlayamadığım birşey var, cevaplarsanız sevinirim. Dizel aurislerimize C.C ( hız sabitleyici ) takılmasının bir sakıncası mı var? Yani acaba dizele C.C takılamıyor mu? Öyle olsa başka araçların dizellerinde neden var, diye düşünüyorum... Bizim araçlara sonradan takılma imkanı yok mu? Eğer imkanı varsa, bunun için ne yapabiliriz? Arkadaşların dediği gibi hep birlikte toplanıp Adapazarî'na mı gelsek?
Saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: Pis@gor
Sn. yakamoz54 ,
Burada bizlere yardımcı olduğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Anlayamadığım birşey var, cevaplarsanız sevinirim. Dizel aurislerimize C.C ( hız sabitleyici ) takılmasının bir sakıncası mı var? Yani acaba dizele C.C takılamıyor mu? Öyle olsa başka araçların dizellerinde neden var, diye düşünüyorum... Bizim araçlara sonradan takılma imkanı yok mu? Eğer imkanı varsa, bunun için ne yapabiliriz? Arkadaşların dediği gibi hep birlikte toplanıp Adapazarî'na mı gelsek?
Saygılar.
Tabii beklerim çayımı içer muhabbet ederiz. Başımın üzerinde yeriniz var.
AMA 1,4 dizele CC olmuyor arkadaşlar. Türkiyeye has bişi değil öyle bir donanım yok ama istanbulda bir firma var sonradan CC takıyor. Arşivime bakayım dönecegim. 1,3 motor 105 HP olacak daha öncede demiştim. Ama 6 ileri olacak..
Şunları bi inceleyin galiba türkiye distribütörü bırakmış yinede sormak gerek istanbuldan birisi varsa araştırabilirmi bende merak ediyorum.
Anladıgım kadarı ile gaz pedalını connectörlerini bu ekipmana baglıyor bu ekipmandan çıkışıda ECU girişine takıyor. Yani kablo kesmek felan hiç bişi yok.
İki modeli varmış telli ve wire sistemli olarak telli 250 avro wire sistem 300 avro imiş.
Arkadaslar selamlar bende 10 günlük bir tatilde sonra dönebildim ist'e.. Antalya fethiye ve bodrumda bir cok auris gördüm gittikce coğalıyoruz Bu cc bir arkadasım dizel opel astrasına yaptı hoş ozaman pek dikkatimi cekmemişti ama bende kendisinden bilgi alıp size aktaracagım
Bu arada aracını yeni alan arkadaşlar, makyaj konusuna takılmayın gerçekten, bu işin sonu yok, ya makyajlanıcak yada kasa değişicek eninde sonunda, hangi sektöre giderseniz gidin bu böyledir, ürünler sürekli olarak yenilenip, güncellenmek zorunda. Ekran kartı alırsınız, 1 ayı doldurmadan yeni modeli çıkar eskir, cep telefonu alırsınız, 3. taksidini ödemeden bide bakarsınız yeni modeller gelmiş vs..
Dolayısıyla boşverin bunları, Auris'inizin keyfini çıkarın
6 ileri şanzumanın aracın performansı açısından bir artı getirmediği net, tek artısı motoru rahatlatmak bildiğim kadarı ile.
quote:
Orjinalden alıntı: AURİS ELEGANT
6 ileri şanzumanın aracın performansı açısından bir artı getirmediği net, tek artısı motoru rahatlatmak bildiğim kadarı ile.
Kesinlikle katılıyorum. Düz yollarda bu vitesi kullanarak motor daha düşük devirde çalışıyor böylece daha sessiz ve ekonomik oluyor. Veya 2. seçenekte tüm vitesler birbirine yaklaştırılarak şehir içi ve performanslı kullanımı destekliyor. Vites oranlarının ne olacagını daha ögrenemedigim için yorum yapamıyorum.
Bu akşam eve gelirken, Auris'e bakmak için Toyota bayisinde uğradım.
2009 modelleri satıyorlar, ancak bayinin elinde 8 tane 2008 model de varmış. Kampanyalı Ağustos fiyatından 2000.- YTL indirimli veriyor 2008 modelleri. Sizce fiyat nasıl..?
Bir de dikkatimi çeken bir şey oldu.. Toyota'da benzinli ile dizel farkı oldukça az.. Bunu neye bağlıyorsunuz..?