1- orta aynada bir titreme mevcut yuksek surratlere cikip muzigi kapattiginda aracin icine baya bi ruzgar sesi aldiginida goruceksinis. muzigin sesini actiginizda titreminin yan aynalara sicradiginida belirtiriyim
-2 dik yokus olarak sana capitolun 2. katindan yukari cikarken basima geleni solim. dur kalk yapmaya calisirken aracim stop etti baya bi kastim araba kalkmadi yerinden sonunda el frenini cekip balatalari yakmak zorunda kaldim aracinla yokusa yurur halde girdiginde problem yaratmiyor fakat dik yokuslarda dur kalk yapamiyosun aracin canindan bezdiriyor seni
toyotaya cok kizliyorum nedenim ise sen ufacik arabayada yani yaris, auris gibi bir aracada ayni motoru koyucak kadar aptalmisin onu birak arabanin azami yuk agarligina baktinizmi hic .
yani araca 5 arkadasin we bavullarla birlikte binersen buyuk ihtimalle arac cekmicek . dogruyu soylemek gerekir ise alip alacagima pisman oldum araci dilim yandi yani askerlik war askerlik bitsin gelip direk golf alicam .
alinmadan once baya bi arastirilmali aurisin disindaki secenekleride goz onunde bulundurun orta sinif icin iyi denilenilebilir mantikli bir secim ama guzel bir secim deil .
gecen haftakı cumartesı kayserıye gıttım, pazar gunude geldım. gıderken aracda iki küçük cocukda dahıl, 7 kısı vardı. arabanın bagajıda full dolu ıdı kı arka camdan dısarıyı goremeyecek kadar bagajı orten su kaplamanın ustune kadar malzeme koydum aracın zplamalard altı yere degecek dıe cok okastm kendımı.
Kayserıden develi ilcesıne gıden ercıyesden gecen yolu bılenler bılır. ozellıkle cıkıştakı rampaları .bu rampalarda sayamadıgım kadar dur kalklar oldu ama arac hıc zorlanmadı.
Arkadaşlar bugün 2008 model comfort corollayada cruise control taktık. Benzinli aurisi olanların bilgisine yaklaşık 200 YTL gibi masrafla ve orjinal parçalarla işlem tamamlanıyor. İhtiyaç duyan olursa detaylı bilgide verebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: yakamoz54
Arkadaşlar bugün 2008 model comfort corollayada cruise control taktık. Benzinli aurisi olanların bilgisine yaklaşık 200 YTL gibi masrafla ve orjinal parçalarla işlem tamamlanıyor. İhtiyaç duyan olursa detaylı bilgide verebilirim.
Şu mereti bir de dizele takmaya başarın, dileyin benden ne dilerseniz....
daha öncede yolladıgım bi sitede CC vardı. Tamamen ayrı bir sistem gayette iyi çalışıyor. Ona bakabilirsin..
quote:
Orjinalden alıntı: yakamoz54
daha öncede yolladıgım bi sitede CC vardı. Tamamen ayrı bir sistem gayette iyi çalışıyor. Ona bakabilirsin..
biliyorum dostum, sağol. şaka yapıyorum sadece... bir de önemli mevzular bunlar, servis dışında yaptırmak pek doğru gelmiyor bana.
CC takılan 2008 corollaya bide LPG taktım : ))
1.4 D4D comfort MM/T
Rengini ve yılını yazmayı unutmuşum
Toyota Auris 1.4 D4D comfort MM/T 2009 Metalik Gri
Merhabalar, hoş geldiniz. Listemize sizi de ekledim. Ayrıca bir özel mesaj gönderdim. Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: onurdo
Rengini ve yılını yazmayı unutmuşum
Toyota Auris 1.4 D4D comfort MM/T 2009 Metalik Gri
Herkese selamlar,
Önceden acemiliğime geldi konuyu genel bölümüne attım fakat fan club ımız varmış sanırım burası paylaşmak için daha yerinde bi yer. Tekrar oluyorsa affola. 1.6 benzinli auris marka araca sahibiz. Merak ettiğim konu bu modelde devir kesicinin kaç rpm devreye girdiği. Araç bildiğiniz gibi yüksek devirlerde çalışabilen bir motor. Devir kesicinin ne zaman devreye gireceğine bakmak için 4. viteste 6500 devire kadar yaklaştım bu da redline da bir seviye ama devir kesiciden bi iz bulamadım. Daha ileriye gitmeye cesaret edemedim açıkcası. Acaba devir kesici yok mu yoksa daha ileride bir seviyede mi devreye giriyor bir bilen var mı? Bu arada araç mmt motorla ilgili bir şey şanzıman bi farklılık yaratmaz diye umuyorum ama yine de yazayım dedim. Herkese teşekkürler....
Osman
arkadaşlar dün vites deişim göstergesiyle ilgili ilginç bir şey yaşadım. normal seyir halinde iken uzakta yanan kırmızı ışığı görünce vitesi boşa aldım birde baktım ki vites boştayken deişim göstergesi vites küçült ışığı yanıyor bir kaç saniye yandıktan sonra söndü ama vitesi boşa attıktan sonra yandığınada eminim. sizin araçlarınızda da oluyor mu yoksa bende bi sorun mu var???
quote:
Orjinalden alıntı: erincar
arkadaşlar dün vites deişim göstergesiyle ilgili ilginç bir şey yaşadım. normal seyir halinde iken uzakta yanan kırmızı ışığı görünce vitesi boşa aldım birde baktım ki vites boştayken deişim göstergesi vites küçült ışığı yanıyor bir kaç saniye yandıktan sonra söndü ama vitesi boşa attıktan sonra yandığınada eminim. sizin araçlarınızda da oluyor mu yoksa bende bi sorun mu var???
Bende bazen kırmızı ışığa yaklaşırken boşa atıyorum. Aynı durum benim araçta da var. Ama bu durumda vites küçült ışığı yakması anormal bi durum değil, hatta tebrik etmek lazım, boşta giderken uyarıda bulunmak anlamıyla yaktığını düşünüyorum.
70 km hızla giderkende üst ok a sinyal verio ama.
quote:
Orjinalden alıntı: sercan.kafsinkaf
70 km hızla giderkende üst ok a sinyal verio ama.
O zamanda alnından öpmek lazım
quote:
Orjinalden alıntı: osmanko
Herkese selamlar,
Önceden acemiliğime geldi konuyu genel bölümüne attım fakat fan club ımız varmış sanırım burası paylaşmak için daha yerinde bi yer. Tekrar oluyorsa affola. 1.6 benzinli auris marka araca sahibiz. Merak ettiğim konu bu modelde devir kesicinin kaç rpm devreye girdiği. Araç bildiğiniz gibi yüksek devirlerde çalışabilen bir motor. Devir kesicinin ne zaman devreye gireceğine bakmak için 4. viteste 6500 devire kadar yaklaştım bu da redline da bir seviye ama devir kesiciden bi iz bulamadım. Daha ileriye gitmeye cesaret edemedim açıkcası. Acaba devir kesici yok mu yoksa daha ileride bir seviyede mi devreye giriyor bir bilen var mı? Bu arada araç mmt motorla ilgili bir şey şanzıman bi farklılık yaratmaz diye umuyorum ama yine de yazayım dedim. Herkese teşekkürler....
Osman
Hoşgeldiniz. Devir kesici mevcut 7 bine gelmeden devreye giriyor. 6500 ü biraz daha geçseydiniz devreye girecekti
quote:
Orjinalden alıntı: volcano_tdci
Benzinli auris lerede chip uygulaması olsa belki düşünürdüm ama mümkün olduğunca bu tür şeylerden uzak durmakta fayda var.
Bu arada aklıma gelmişken bişey sorayım, seyir halindeyken arka camı tamamen açtığınızda aracın içinde inanılmaz bir uğultu oluyor, bu durum genelde varmıdır acaba?
genelde yuksek hizdayken oluyor..ve evet cok acayip rahatsiz ediyor..
quote:
Orjinalden alıntı: levent--
@Pisagor Gelmemek için elimden geleni yaptım ama mecburduk dönmeye oralar çok güzeldi @designedbyimac Hepsi dedikodu demek isterdim ama biraz fethettiğimiz doğru galiba Buluşup bekar aurisçiler beraber gidelim beraber fethedelim bi dahaki sefere
desene gene yatti bizim is..dostum ben evliyim yaaa:)
Toyotaların tüm modelleri (corolla Tsport hariç onda 8500 d/d) 6700 d/d'de cutoffa girer. Yazılım atarak bu daha yukarılara çıkartılabiliyor. Çok gerekli değil ama o zaman hızlanma kesilmeden devam ediyor. Ben mesela bazen kapışırken o hızlanmaya aldanıp 3. viteste cutoff a giriyorum 145km gibi bişi gördügünde araba yakıtı kestigi için başlıyor titremeye.
Cevaplar için herkese teşekkürler. Bu arada ben de bir auris sahibi olarak fan clubun üyesi olmak isterim. . Araç 2008 1.6 elegant+vsc+xenon siyah renk. Hayırlı akşamlar herkese..