Şimdi Ara

Auris vs Egea vs Megane (Benzinli otomatik 2.el 1.6 motor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fersah fersah kaliteyi açıyorum :
    1- Malzeme kalitesi daha iyi
    2- Yalıtımı daha iyi
    3- Konforu daha iyi
    4- Güvenliği daha iyi
    5- Kendini kanıtlamış vvti teknolojili egeadan +20 beygir yüksek bir motor
    6- Yakıt tüketimi
    7- Yol tutuş
    8- Sorunsuzluk
    9- Verimi artıran şanzıman: cvt
    10- Yıllardır satılan bir model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli otomatik araç ocağa incir ağacı... Paran varsa eat6 308 dizel al...

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    İnandınız yani bu yazdıklarınıza, tebrik ederim

Yalıtım konfor ve kalite konusuna epey güldüm bu arada teşekkür ederim güvenliği zaten geç, A sütünü yamulan bi araba auris, daha güvenli olmasına imkan yok.

En baştaki mesajımda yakıt/performans olarak auris daha iyi yazmıştım ben de ama yakıt tüketimi ve performans ile kalite belirlemeniz ayrı bi olay, otomobil bilginizi baştan aşağı sorgulamanız gerek. Ben 1.5 dizel a ve cla ile dalga geçebiliyorum 1.6 dizel egea ile veya 1.6 dizel c serisi ile kafa kafaya gidebiliyorum, kalite açısından kıyas mı yapayım şimdi?

Yıllardır satılan model dediğiniz de 10 yıllık bi model, gelecek kasa corolla hb olacak. Duyan da golf gibi geçmişi var sanacak. Avrupa satışları egea ile aynı zaten, orda da bi olayı yok yani.

Kısaca, objektif olun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 5 Temmuz 2019; 11:56:34 >

• 2016 tipo (egea hb olarak geçmektedir) euroncap sonucu 3 yıldız
    www.euroncap.com
    Resmi Fiat Tipo 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    https://www.euroncap.com/tr/results/f%C4%B1at/tipo/25457

2013 auris euroncap sonucu 5 yıldız
    www.euroncap.com
    Resmi Toyota Auris 2013 güvenli derecelendirme sonuçları
    https://www.euroncap.com/tr/results/toyota/auris/8892

Aracınızı sevmeniz ayrı bir şey ancak objektif olun derken insanları şahsi kanaatinize inandırmaya çalışmak ayrı bir şey..Objektiflik istiyorsanız linkler yukarıda..

İçinize sineni almanız ve kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hachiroku_86 -- 5 Temmuz 2019; 12:2:55 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Ben 12 yıl corolla kullandım. Corollanın her kasasını da bilirim. Auris dediğin sadece corolla hb versiyonu isim değişmiş bu. Şuan Csuv bir araç kullanıyorum. Yalıtımın kalitenin ne olduğunu birilerinden dinleyecek değilim. Size egea ile iyi sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Fersah fersah kaliteyi açıyorum :
    1- Malzeme kalitesi daha iyi
    2- Yalıtımı daha iyi
    3- Konforu daha iyi
    4- Güvenliği daha iyi
    5- Kendini kanıtlamış vvti teknolojili egeadan +20 beygir yüksek bir motor
    6- Yakıt tüketimi
    7- Yol tutuş
    8- Sorunsuzluk
    9- Verimi artıran şanzıman: cvt
    10- Yıllardır satılan bir model.
    "Yalıtım ve konfor" daha iyi deyince beni kaybettin.

Egea kendisinden beklenmeyecek derecede sessiz ve konforlu bir araba.
    Japonlar ise kendilerinden bekleneni yıllardır bir türlü veremeyen/vermeyen konforsuz ve yalıtımsız araba-lar-

Diğer konularda yorum yapamam, tavsiye de veremem çok bir bilgim yok ancak konfor ve yalıtım konusunda kesinlikle yanılıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hachiroku_86

2016 tipo (egea hb olarak geçmektedir) euroncap sonucu 3 yıldızhttps://www.euroncap.com/tr/results/f%C4%B1at/tipo/25457

2013 auris euroncap sonucu 5 yıldızhttps://www.euroncap.com/tr/results/toyota/auris/8892

Aracınızı sevmeniz ayrı bir şey ancak objektif olun derken insanları şahsi kanaatinize inandırmaya çalışmak ayrı bir şey..Objektiflik istiyorsanız linkler yukarıda..

İçinize sineni almanız ve kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
    2013 testi ile 2016 testi karşılaştırılamaz

Test raporunu indirirseniz auris için 4 sayfa, egea için 12 sayfa değerlendirme kriteri var. Her sene güncelleniyor bunlar, puanlamalar değişiyor, kapsamı genişliyor. 2013 yılında alınan 5 yıldız sonsuza kadar kalmıyor yani.

En güzel örnek Ford c max ile alfa giulietta. İkisi de sanırım 2011 yılında teste girip çok yüksek puanlarla 5 yıldız aldılar ve bu araçlar egea'dan sonra tekrar teste girip egea'dan daha düşük puanla 3 yıldıza düştüler.

Veya punto örneği, 2005 yılında 5 yıldız aldı ama geçen sene tekrar girip 0 yıldız aldı.

Bu arada, konuda bahsi geçen egea 4 yıldız aldı aktif güvenlik donımıyla beraber, linkte görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 5 Temmuz 2019; 13:12:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Ben 12 yıl corolla kullandım. Corollanın her kasasını da bilirim. Auris dediğin sadece corolla hb versiyonu isim değişmiş bu. Şuan Csuv bir araç kullanıyorum. Yalıtımın kalitenin ne olduğunu birilerinden dinleyecek değilim. Size egea ile iyi sürüşler.
    Toyota ile 12 yıllık birlikteliğiniz objektif olmanızı engelliyor işte onu diyorum ben de.

Size de iyi sürüşler

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkürler hocam. Sedan araba tercih etmiyorum, ayrıca şehir içi park sıkıntısı vs de benim için önemli. Eşimin ehliyeti yeni, hb ile daha rahat edeceğiz.
  • Meganenim devri geçti. Auris ise bildiğimi Japon ucubesi.
    Egea alınır ve bize hayırlı olsun demek düşer

• Yakıt konusunu yazanlar olmuş ancak ilk mesajda da belirttiğim gibi bu benim için çok önemli bir kıstas değil. Çünkü şehir içinde çok kısa mesafe kullanılacak. (Bazen git gel 10-15 km, bazen hiç).

İç hacim olarak ikisine de bindiğimde Egea'yı fazlasıyla geniş buldum. Bunun dışında sağlamlık, uzun süre sorunsuzluk konusunda Auris'in ününü biliyorum. Egea'nın bu versiyonunda da 3 yıldır bir sorun duymadım. Tabi uzun vadede ne olur bilinmez. Sizlere danışmam da bu ve benzer sebeplerden zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Egea nın içine binince kendimi süslü Palio da gibi hissediyorum. Neresi hoşunuza gidiyor şu ucubenin Allah aşkına ya

• Auris tam bir fiyat performans aracı. Donanimi diger seceneklerinize oranla cok cok daha iyi, sanziman sorunsuz... Kesinlikle Auris.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rock steady kullanıcısına yanıt
    Donanım olarak hangi özelliği Egea'dan üstün hocam ? Benim bildiğim Auris full paketinde anahtarsız giriş/çalıştırma ve cam tavan var. Diğer özellikler çok benzer gibi gördüm.
  • getoutofmyship G kullanıcısına yanıt
    Kör nokta uyarı sistemi de olması lazım. 2014 model arabalar içinde bu özellikleri sunanlar bi elin parmağını geçmez. O aralar mazda3 ile beraber en iyi donanimi standart olan sunan markaydi toyota. Golf, focus vb ayni segment araclara bakarsaniz bin tane opsiyonu vardir, ışık paketi, ıvır paketi, zıvır paketi...
    Hocam tasarim olarak egea dediysen bisey diyemem, sahsen egea'yi ilk ciktiginda cok arastirmis, cok da begenmistim ama iç malzeme kalitesi Auris'le kiyaslanamayacak seviyedeydi. Nitekim 2-3 yil icinde dunya kadar sikayet aldigini gordum, cam acma-kapama mekanizmasi arizasindan radyo dugmesinin bilmem nesine kadar sikayetciydi insanlar. Muhakkak açıp baksak auris'ten de sikayet eden vardir ama demek istedigim şu ki auris mi egea mi dersen auris derim.
    Bu arada yukarda fark olarak yazdiginiz donanimlar bana kalirsa fark yaratan guzellikler, inceliklerdir. Ben sahsen 70-80 bin tl verdigim aracimin aynalari otomatik kapansin isterim, anahtari cebimden cikarmadan girip cikip calistirmak isterim. Bunlar kullanici odakli dusunulmus ince unsurlardir, musteriye deger verildigini hissettiren dokunuslaridir markanin. Yoksa donanimdan kastimiz 12V soketi ya da arka camlarin otomatik oluşu degil tabii ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 5 Temmuz 2019; 16:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

2013 testi ile 2016 testi karşılaştırılamaz

Test raporunu indirirseniz auris için 4 sayfa, egea için 12 sayfa değerlendirme kriteri var. Her sene güncelleniyor bunlar, puanlamalar değişiyor, kapsamı genişliyor. 2013 yılında alınan 5 yıldız sonsuza kadar kalmıyor yani.

En güzel örnek Ford c max ile alfa giulietta. İkisi de sanırım 2011 yılında teste girip çok yüksek puanlarla 5 yıldız aldılar ve bu araçlar egea'dan sonra tekrar teste girip egea'dan daha düşük puanla 3 yıldıza düştüler.

Veya punto örneği, 2005 yılında 5 yıldız aldı ama geçen sene tekrar girip 0 yıldız aldı.

Bu arada, konuda bahsi geçen egea 4 yıldız aldı aktif güvenlik donımıyla beraber, linkte görülebilir.

Alıntıları Göster
    linkte görülen bağlantıda yıllık değerlendirmeler ve makyajlar kısmına bakarsanız 2013-2018 tarihleri arasında Auris'in 6 kez tekrar değerlendirmeye tabi tutulduğunu ve hepsinden 5 yıldız ile ayrıldığınıda görürsünüz..Kimsenin aracına kötü iyi dediğimiz yok ancak ortada yayınlanmış bir nesnel veri var..

• rock steady kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bu kör nokta uyarı olayını atlamışım, önemli evet.

Genel olarak tasarım ve konfor'da Egea üstün, ancak sorunsuzluk ve malzeme kalitesi gibi konularda Auris ağır basıyor.

Egea tasarım olarak, bagaj+iç hacim genişliğiyle ve multimedya ekranı ile beni cezbetti. Carplay özelliği çok faydalı, ayrıca yüksekte konumlandırılmış, google maps vs kullanma imkanı olur ki bu günümüzde önemli bir şey.

Auris'te söylediğiniz özellikler çok önemli ancak iç/dış tasarımını bir türlü sevemedim.

Egea'da en çok dikkat çeken su kaçırma sorunu var aracın çeşitli yerlerinde (bagaj havuzu, far, kapı vs). Çok yaygın değil ama yine de görülebilen şeylermiş. Bunlar biraz çekindiriyor sadece.

Araştırsak Auris'in de sıkıntısını şikayetini buluruz dediniz ama araştırıyorum uzun zamandır, neredeyse hiçbir şikayet yok :) Çok uyduruk birkaç şey var (klima bazen gürültülü çalışıyor, torpido kapağı düşebiliyor, silecekler ses yapıyor vs), onların da bir kısmı makyajlı kasada düzeltilmiş.

Zor bir karar, duygusal mı bakacağım yoksa daha akılcı mı bilmiyorum. Duygusal taraf cezbediyor gibi. Bir deneyeyim hiç olmazsa satarım diye de düşünüyorum.

Bütün yorumlar için de tekrar teşekkür ederim.

• Hachiroku_86 H kullanıcısına yanıt
    Yıllık değerlendirmenin amacı değişen kurallara göre tekrar teste tabi tutmak değil, teste girdiği vakit sahip olduğu güvenlik donanımlarını hala sunuyor mu onu kontrol etmek

Sonuçta hala tek test ve tek 4 sayfalık kısır bi güvenlik raporu var, aktif güvenlik sistemlerini geçtim, çoğu şeyi içermiyor. Aktif güvenlik sistemi direkt 1 yıldız götürüyor zaten, ordan egea ile aynı oluyorlar, diğerlerine girmiyorum. Nesnellik bu.

Güncel corolla ile egea'yı karşılaştırın, corolla daha iyi evet ama 2013 auris egea'dan iyi değil, en fazla egea kadar iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 5 Temmuz 2019; 17:4:19 >
  • getoutofmyship G kullanıcısına yanıt
    Bilinçli bir tuketici olarak guzel inceliyorsunuz, tebrik ederim :)
    Auris'in ic tasarim berbat bence de, zaten egea'nin tek onde oldugu nokta da burası. Gonlunuze gore olsun diyelim...

• Al Birini Vur Ötekine
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.