Şimdi Ara

Auris vs Egea vs Megane (Benzinli otomatik 2.el 1.6 motor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 1.5 aydır araba araştırıyorum. Özelliklerine baka baka bu kadar daralttım. Şimdi iş tecrübe kısmına geldi. Bu noktada sizlere danışıyorum.

-Şehir içinde kısa mesafe kullanacağız, arada da tatile vs gideceğiz o yüzden yakıt tüketimi çok büyük bir sorun değil. Benzinli istiyoruz.
    -Bagaj da makul olsun, uzun yol rahat gidelim diye C sınıfı ve 1.6 motor bakıyoruz.
    -Eşimle kullanacağımız için de otomatik olması gerekli.

Bu özelliklerde 2. el güvenip otomatik araç almak için şanzımanın çok önemli olduğunu gözlemledim. Bu yüzden ya tam otomatik ya da cvt şanzıman araştırdım. Bu şekilde eleye eleye şu üç araca indirdim:

https://www.epey.com/araba/karsilastir/986-1190-70395/2014-renault-yeni-megane-hb-16-16v-cvt-115-bg-gt-line_2014-toyota-auris-16-132ps-multidrive-s-advance_2017-fiat-egea-hb-1-6-e-torq-110-hp-otomatik-urban-plus/

Aradığım hemen hemen en full paketler. Hepsi 1.6 atmosferik motor.

AURİS: Toyota Sorunsuzluğu, güvenli olması ve cam tavan yönüyle bu araç ön plana çıkıyor. Ancak aynı zamanda en pahalısı da. 50 bin kilometrede 5-6 yıllık araçlar 85-90 bin lira civarına satılıyor.

MEGANE: CVT şanzıman güzel. GT line paketin donanımları çok iyi. Fiyat olarak uygun (Yine 50 bin km civarı 5-6 yıllık araçlar 70-75 civarına satılıyor). Ancak çok bilinen bir araç değil. O yüzden çekiniyorum.

EGEA: Tasarımı bence en güzel model. Fiyatlar yeni gibi araçlar için 85-90 bandında. Ancak henüz yeni olduğu için uzun vadede sıkıntı çıkarır mı bilemiyorum.

Bunların konforu, kalitesi ve 2. el alacağım düşünüldüğünde sorunsuzluğu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

• Dünya geneline bakın Toyota nerde Fiat nerde. Auris egeadan fersah fersah kaliteli bir araçtır. Çok genişlik arıyorsanız neden corolla bakmıyorsunuz? Toyotanın 1,6 motoru diğer firmalardan çok ayrı. Düz 1,6 dayayıp geçmiyor. Sübap zamanlaması ve verim buna binaen diğer 1,6 motorlardan az yakması bunu ispatlamaya yeter. Yol yakınken egeadan dönmenizi tavsiye ediyorum. Egea yerine corolla bakın.
    Megane'ın eleyin, kullandıkları cvt rüştünü ispatlamamış bi şanzıman. Nissan'daki cvt gibiyse sorun potansiyeli var.

Egea ve auris sorunsuz o konuda. Hacim olarak en genişi egea, model yılı ve km olarak da en avantajlısı olacaktır. Belirttiğiniz bütçede 2017 model lounge plus en dolusu alınır. Yalıtım, konfor gibi konularda auris'in önünde donanım olarak da oldukça memnun eder.

Yakıt/performans olarak auris önde egea'ya göre. Başka da bi avantajı yok gibi.
  • Megane'ın eleyin, kullandıkları cvt rüştünü ispatlamamış bi şanzıman. Nissan'daki cvt gibiyse sorun potansiyeli var.

Egea ve auris sorunsuz o konuda. Hacim olarak en genişi egea, model yılı ve km olarak da en avantajlısı olacaktır. Belirttiğiniz bütçede 2017 model lounge plus en dolusu alınır. Yalıtım, konfor gibi konularda auris'in önünde donanım olarak da oldukça memnun eder.

Yakıt/performans olarak auris önde egea'ya göre. Başka da bi avantajı yok gibi.
  • 3 Araç içerisinden önceliğim Auris olurdu, belki egeaya göre yalıtımı zayıf olur ama rüştünü ve sorunsuzluğunu tüm dünyanın bildiği/kabul ettiği araç. Akabinde Egea HB olanı tercih ederim, dediğiniz gibi hem tipi güzel hem daha genç bir araç. Yaklaşık 3 yıldır da yollarda, kronik sorunu yok, en azından ben duymadım/görmedim. Tam otomatik olması hasebiyle biraz fazla yakar ama kafanız rahat olur.
  • içlerinde en konforlusu megane hocam zaten uzun sure kullanırsan vazgecemezsin
  • Cevaplar için çok teşekkürler. Ancak üç cevap da farklı arabayı tercih etmiş. En azından şu açıdan sevindirici, demek ki çok rezalet arabalar değilmiş üçü de. Hangisini alsam sonradan üzülmeyeceğim gibi.

Ben Egea'yı daha yakın zamanda farkettiğim ve daha yeni bir araç olduğu için kanım ona ısındı. Auris'in ise cam tavanı çok hoşuma gitmişti. Megane'ın ise fiyatı cazip geliyordu. Bakalım başka fikirler de gelecek mi?
  • Hocam 1.4 turbo Astra da düşünebilirsiniz bence.

Şahsen Megane, Auris ve Egea'dan kalite ve işçilik konusunda bir tık daha iyidir, üçü de rezil arabalar değil tabi ki, sahibini üzmez diye düşünüyorum.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkürler hocam. Onu da düşünmüştüm ama fiyatı benim bütçemi biraz aşıyor maalesef. Düşük kilometre arıyorum ki onlarda 90 binin üstüne çıkıyor bu model genelde. Daha uygun olanlar ya çok hasarı olanlar ya da ikinci eli pek gitmeyen renktekiler.
  • Otomatik vites araçta km ve tam otomatik olması önemli o yüzden egea hb full donanım mantıklı bir tercih olacaktır
  • kesinikle auris
  • Egea nın içine binince kendimi süslü Palio da gibi hissediyorum. Neresi hoşunuza gidiyor şu ucubenin Allah aşkına ya
  • Ncap haricinde iihs tesleri de olan, tüm dünyada kabul gören ve bilinen auris'in yanında diğerlerinin esamesi okunmaz.
  • Temiz Egea bulursanız alın geçin hocam, yeni her zaman iyidir
  • Bugün Ankara'da galericiler sitesine gittim, önceden bakıp beğendiğim üç Auris de satılmıştı, ki bunların fiyatlarını bile çok buluyordum. Auris çok revaçta gerçekten.

Ama bütçeyi zorlamak istemediğim için Egea'da karar kılacağız sanırım. Bugün bir Egea baktık ve arka taraf inanılmaz geniş geldi. Bu sınıfta bindiğim araçlar içinde en iyisiydi. Megane ise çok sıkışık gelmişti.

Biraz konu dışı olacak ama şunu da sorayım: Sizce arka kol dayama olsun mu olmasın mı? Denediğim araçlarda ortaya oturmayı imkansız kılan bir aparat gibi hissettim. Auris'te mesela şaft tüneli yok ama yine de ortaya oturmak rahatsız hissettiriyor. Sırf bu yüzden bir düşük paketi tercih edebilirim.
  • cvt fluence aracım vardı nissan motor ve şanzıman vardır renocular kaputu kaldırdımı kapatır nissancılar bakmaz lpg 8 enjektörlü olduğundan sorun potansiyeli yüksektir yakıtı azdır bir önceki aracım 2010 dizel otomatik ceed idi size tavsiyem temizi bulunmadıktan sonra eleyin size tavsiyem egea sonra auris
  • Premium paket 2016 ve üzeri bir Auris bulursanız kapın uygun fiyata, acayip keyifli bir araçtır.

Bazı özellikler:

Ön koltuk ısıtma
    Panaromik cam tavan
    TSS sistemi (2017 paketlerde standarttı sanırım) Çarpışma önleyici ekstra güvenlik önlemleri paketi
    Geri görüş kamerası
    Park sensörleri (ön-arka)
    Otomatik park
    Led ön ve arka farlar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası ve yan aynalar
    Yan aynalarda ısıtma
    Çift taraflı dijital klima
    Büyük ekran multimedia touch2 (android interface uyumlu)
    Bel destek ayarlı sürücü koltuğu
    7 hava yastığı
    CVT Sanal 7 ileri vites, F1 kulakçık destekli
    Hız sabitleme / limitleme
    Otomatik kapanır ayna
    Anahtarsız giriş kapılar ve çalıştırma
    Yağmur ve far sensörü
    Körüksüz arka orta koltuk
    Arkada bağımsız süspansiyon

Toyotanın CVT'si mükemmel, vites geçişi diye bir şey yok, şanzıman sorunsuz, LPG düşünürseniz tam uyumlu. Motor ise Valvematic 1.6 132 hp, devir çevirmesini bilirseniz çok keyif alırsınız.

Ufak detaylar ile araç süper sportif olabiliyor. Evin ikinci aracı, komşu akraba kim varsa kullanan çok rahat diyor sürüşü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSN_vs_XBOXLive -- 2 Şubat 2020; 9:51:30 >

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, ben de benzer sebeplerden Megane'ı eledim artık sanırım. Araç az olduğu için çok bilinmiyor renocular tarafından bile. Bazı arkadaşlar nissan servisine gidilmesini tavsiye etmişti. Ama 2.el araçta bu kadar ilgilenmişler mi çok bilmek mümkün değil.

Bir önceki aracım biraz eski bir modeldi, sanayiden çıkmıyorduk, bayağı bunalmıştım. Şimdi o yüzden temiz ve mümkünse yeni bir araba istiyorum.
  • PSN_vs_XBOXLive P kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel diyorsunuz da fiyatlar çok yüksek, alamayacağız onu galiba. Toyota'da bir çalışan şunu söylemişti, Auris'in bu kadar yüksek fiyatlı olma sebebi ithal olması. Hemen hemen aynı aracın sedanı gibi olan Corolla çok daha ucuzdu mesela, sırf Türkiye üretim olduğu için.
  • Dünya geneline bakın Toyota nerde Fiat nerde. Auris egeadan fersah fersah kaliteli bir araçtır. Çok genişlik arıyorsanız neden corolla bakmıyorsunuz? Toyotanın 1,6 motoru diğer firmalardan çok ayrı. Düz 1,6 dayayıp geçmiyor. Sübap zamanlaması ve verim buna binaen diğer 1,6 motorlardan az yakması bunu ispatlamaya yeter. Yol yakınken egeadan dönmenizi tavsiye ediyorum. Egea yerine corolla bakın.
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Fersah fersah kaliteyi biraz açar mısınız?

Malzeme kalitesi mi daha iyi ? Hayır
    Yalıtımı mı daha iyi ? Hayır
    Konforu mu daha iyi ? Hayır
    Daha mı güvenli? Hayır. Euro ncap 5 yıldız demeyin, aktif güvenlik ekipmanları yok, direkt 1 yıldız gidiyor zaten şu an, egea da 4 yıldız zaten. Ayrıca testte auris'in a sütünü deforme oluyor, dayanıklılık açısından soru işareti.

Nedir bu kalite, logo mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 5 Temmuz 2019; 9:26:3 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.