Şimdi Ara

Autocad MEP ve Revit MEP için Ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Autocad Mep ve Revit Mep programlarını sorunsuz (shaded ve realistic çalışırken takılma donma bekleme olmadan) kullanabileceğim quadro harici desktop pc de alınabilecek en iyi ekran kartı hangisidir.

Ayrıca laptop alırkende aynı programları seri kullanmak ve oyun da oynayabilmek adına ekran kartında ne gibi özelliklere dikkat etmek gerekir ram kapasitesi 1 mi 2 mi 3 mü GB olmalı veya gpu clock hızları en yüksek olanımı tercih etmeli ram kapasitesine bakmadan

Bu programları kullanıpta konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Bu konunu notebook bölümünde açmanda fayda var. Ordaki arkadaşlar seni daha düzgün şekilde yönlendirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeratull

Merhaba arkadaşlar Autocad Mep ve Revit Mep programlarını sorunsuz (shaded ve realistic çalışırken takılma donma bekleme olmadan) kullanabileceğim quadro harici desktop pc de alınabilecek en iyi ekran kartı hangisidir.

Ayrıca laptop alırkende aynı programları seri kullanmak ve oyun da oynayabilmek adına ekran kartında ne gibi özelliklere dikkat etmek gerekir ram kapasitesi 1 mi 2 mi 3 mü GB olmalı veya gpu clock hızları en yüksek olanımı tercih etmeli ram kapasitesine bakmadan

Bu programları kullanıpta konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

ben laptop haricinde ki konuyu merak ediyorum, quadro lar haricinde alınabilecek en iyi kartlar hangileri. gtx 680 ile sorun yaşıyorum, bir arkadaşımız saolsun 600 serisinin bu işler için kötü olduğuna dair bilgilendirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTARCH

ben laptop haricinde ki konuyu merak ediyorum, quadro lar haricinde alınabilecek en iyi kartlar hangileri. gtx 680 ile sorun yaşıyorum, bir arkadaşımız saolsun 600 serisinin bu işler için kötü olduğuna dair bilgilendirdi.

600 serisi daha yeni bir seri belki ileriki zamanda driver güncellemeleri ile daha iyi olabilir yoksa aynı 600 serisi şu an ivy bridge işlemcili neredeyse tüm yeni laptoplarda kullanılmakta acaba doğru ise bu seriye ait laptop almak ne kadar mantıklı olur
  • dostum 680 mevcut şuan revitte çizim yapamıyorum desem yeri. autocad te Allaha emanet gidiyor. bir güncellemede veya bir yerde bir hata var yada 600 serisi bu iş için uygun değil. sorunum çözülürse haberdar ederim.
  • Revit normalde iyi masaüstü bilgisayarlarda bile sistemi oldukça zorlayabilen bir yazılım. O nedenle dizüstülerde istediğiniz performansı alamamanız son derece normal. Bir de Revit'in hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla çok çekirdek desteği bile 2012 sürümüyle geldi, yani Revit'in kendi içinde de performans sıkıntıları da var. Tabi bir de Revit'te projenizin data yoğunluğuna bağlı olarak bazı performans ayarlarını geçici de olsa kapatarak çalışmanızı öneririm. Zaten alt menünün sola doğru olan kısmındaki ikonlar bu konuda son derece faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Revit normalde iyi masaüstü bilgisayarlarda bile sistemi oldukça zorlayabilen bir yazılım. O nedenle dizüstülerde istediğiniz performansı alamamanız son derece normal. Bir de Revit'in hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla çok çekirdek desteği bile 2012 sürümüyle geldi, yani Revit'in kendi içinde de performans sıkıntıları da var. Tabi bir de Revit'te projenizin data yoğunluğuna bağlı olarak bazı performans ayarlarını geçici de olsa kapatarak çalışmanızı öneririm. Zaten alt menünün sola doğru olan kısmındaki ikonlar bu konuda son derece faydalı.

hocam o kadar parayı performans için veriyoruz, ayarları düşüreceksek iyi bir makine almanın anlamı yok bence. çizim yoğunlaştıkça kasan bir program evet. belkide dünyadaki en uzun render hesaplama süresine sahip program :) mental ray kullanıyor oysa, aynı mental ray 3d max hesaplaması çok daha kısa sürüyor tecrübeyle sabit :) evet kasan ama kullanışlı bir program revit ama bence grafik ve render olarak kasıyor. çizerken ekran kartı renderda hem ekran hemde işlemci. hal böyleyken çoklu işlemci kullanımı çizim esnasında çok sorun değil. bence gerek görmedikleri için 2012 de çoklu işlemci desteğine geçmişler. ihtiyaç duysalardı çok daha önce geçerlerdi. merakım şu yine söylemem gerekirse quadro hariç bu iş için alınabilecek en iyi ekran kartı hangisi ?

• quadro harici kartlarin hepsi neredeyse ayni performansi verir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.