usb den autorun.inf ile pc me daha önce virüs bulaşmıştı.Ancak formatla temizlemiştim.Belirtisi ise ctrl+alt+del ve regedit komutları çalışmıyor,gizli dosyalar kendiliğinden görünüyor,silinemeyen ve normal yolla ulaşılamayn system volume information ve yanında recyle klasörü...
Benim merak ettiğim gördüğüm her autorun.inf zararlı mıdır? daha netten indirdiğim visual basic programı ile ilgili rarlı dosyanın içinde de autorun.inf vardı ama pc de daha önceki olumsuzluklar yok. Hepsini sildim.
autorun.inf bir cd/dvd ya da usb sürücüsünün bilgisayarınıza takıldıktan sonra otomatik olarak çalıştıracağı dosyaları belirler. Denetim Masası / Varsayılan Programlar / Otomatik Kullan Ayarlarını Değiştir'e tıklayarak autorun.inf'in nelerde çalışacağını nelerde çalışmayacağını seçebilirsiniz. Size tavsiyem tümünü "Her seferinde sor" olarak ayarlamanız. DVD/USB'den virüs bulaşma ihtimali sıfırlanıyor.
"usb disk security" programını kullanarak hem virüslere karşı önlem almış olursun hem de otomatik kullanmayı disable yapabilirsin. sadece tavsiye