Aracımı Salı günü Autowax Maltepe Park AVM şubesine teslim ettim Perşembe günü akşam 6 gibi teslim aldım. Perşembe günü sabahı teslim almam gerekiyordu. Sabah gittiğimde ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım. Autowax şubesine gittiğimde aracıma oto kuaför yaptırmak istediğimi, aracımın yağmurda içine döşemelere ve zemine su aldığı belirttim. Görevli arkadaş beni fiyat panosunun yanına götürdü ve parça parça 2000 TL üzerinde tutan hizmeti 800 TL ye yapabileceklerini şuanda indirim olduğunu belirtti. Bu ücrete, pasta cila, boya koruma, motor yıkama, araç içinin kurutulması, far temizliği, detaylı iç temizlik, koltuk ve tavan temizliği vs dahildi. Kısacası full paket yapacaklarını belirttiler. Eğer beğenmezseniz ücreti teslim alırken ödeyeceksiniz beğenmezseniz ödeme yapmayın dediler. Ne kadar güven vermeseler de AutoWax markasından dolayı kabul ettim. 700 TL ye anlaştık. Perşembe sabahı saat 11 civarında aracımı teslim almak için gittim. Aracım en basit tabiriyle sadece iç dış cilalı yıkama yapmış gibi duruyordu. Farlardaki güneş lekeleri halen duruyor, pasta lekeleri ve izleri halan görünüyordu. (Eve dönünce kurumuş pasta lekelerini kendim temizledim.) Aracın içinde her tarafta yağımsı lekeler vardı. Camlar hiç temizlenmemişti hatta bıraktığımdan daha da kirliydi. Müşteri geldiğinde camları temizleyip teslim ediyoruz dediler. Tavandaki lekeler halen duruyordu. Zemine ve koltuklara dokunulduğunda elleri tamamen ıslatacak kadar su duruyordu. İnce çizikleri tamamen gideceğini bazı kalın çiziklere ise onlar kalem vs bir şey ile gidereceklerini söylediler ama tüm çizikler hala duruyordu. Hatta olmayan çiziklerde ortaya çıkmıştı. Bunlar nereden çıktı dediğimde araba kirlenince gözükmez dediler.. Kızımın bulaştırdığı çikolata lekesi koltuk başında halen tamamen duruyordu. Kısacası yapacaklarını söyledikleri hiçbir şeyi yapmamışlardı. Ama bana aracımı hazır diye teslim edeceklerdi. Enterasan bir şekilde ben nerde bir eksik bulsam bana bir cevap vermeye çalıştılar. En az 1 saat tartıştık. Bir ara istediğim ve daha önceden onların yapabileceklerini kabul ettikleri hiçbir şeyi yapamayacaklarını söylediler. Sizinle daha fazla uğraşamayız alın arabanızı gidin para felan vermeyin dediler. Ben yinede bir emek oldu ne kadar ücret istiyorsunuz aracın bu haline dedim. 700 TL verirseniz aracınızı teslim alabilirsiniz dediler. Kapalı otoparkda olmanın avantajını kullanıyorlar ışık azlığından dolayı hiçbirşey belli olmuyor. Karanlıktan dolayı telefonun ışığıyla incelerken telefon ışığıyla arabamı incelenir dediler. Öyle ayrıntılı incelersem bir sürü kusur zaten bulabilirmişim. Bende normal yıkama 50 TL ben 700 TL vereceğim bırakında inceleyeyim dedim. Tartışmanın sonunda arabanın içine ısı vereceğiz söylediklerini tekrar yapacağız, aracı tekrar temizleyeceğiz. Bitince sizi ararız dediler. Perşembe akşamı 6 gibi aradılar aracımı gidip aldım. Aracın içi tamamen kurumuştu. İçerisindeki yağlı lekeler koltuklar ve kapılar temizlenmişti. Camları yine ben oraya gittiğimde sildiler. Farlar aynı haldeydi. Aracın dışı aynı durumdaydı. Aracımın tavanı aynı durumdaydı. Sırf daha fazla münakaşa etmemek yada kavga etmemek için parayı teslim ettim aracımı teslim aldım. Kavga etmemek diyorum çünkü biraz daha haklı olduğumu anlatmaya çalışsaydım tartışma o yöne gidiyordu. İlk başta söylediğim gibi kredi kartı ile ödemek istedim bayinin sahibi olmaz nakit ödeyin diye ısrar etti. Nakit ödedim. Fatura yada fiş vermeyecekmisiniz dedim, hayır onu napacaksın dedi. Vermedi. Onlar verdiğim paranın az olduğunu yaptıkları hizmetin çok daha fazla olduğunu, yaptıkları işin çok kaliteli olduğunu kendilerinden emin bir şekilde devamlı söylediler. Hatta bir ara keşke aracınızı teslim almasaydık zaten bu paraya da bu iş olmaz zarara girdik dediler. Parayı verip hiç incelemeden, verilen paranın hiç karşılığını aramayan müşteri istiyorlar sanırım, ben öyle anladım. Daha yazacak, anlatacak çok şey var ancak aklıma bu kadarı geldi. Aracımı 700 TL ye yıkatmış oldum. Daha önce Sonax da cilalı iç dış yıkama yaptırmıştım. Sanırım 50 tl vermiştim. Bundan pek de farklı değildi. Bu tür firmalara adına güvenip aldanıp kimse aracını teslim etmesin, boşuna parasını çöpe atmasın diye bunları anlattım. |
Autowax Maltepe Park Avm 3 Günde Oto Kuaför Fiyatına İç Dış Araç Yıkama
-
-
En baştan işi sıkı tutsak , fatura istesek?
Olmaz deselerdi , işkillensek....
Bunlar yapılabilirdi , şimdi yapılması gereken , resmi makbuz vermedikleri için şikayetçi olmak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sene önce aracımı alınca emaar’daki oto kuaförde seramik kaplama yaptırmıştım. Aracın işlemi bitince öyle bi yere koymuşlardı ki gelen geçen arabaya bakıyordu. Oto galerisinde öyle Işıl Işıl aydınlık bi yer yoktur heralde. Teslim için gittiğimde yapan usta yanıma gelip tek tek yaptıkları işlemi anlattı. Bir ay içinde yıkamaya getirin kontrolünü yapalım ücretsiz dediler.
İşim olmadığı için seramik kaplamada kullanılan malzemeler ne kadar iyidir kötüdür bilemem ama işletmenin çalışma prensipleri, yaklaşımı ve üslubu çok hoşuma gitmişti.
Seramiği yeniletme zamanım geldiğinde ilk iş orayla görüşmek olacak sanırım. Yaşadığınız durum gerçekten üzücü ve sinir bozucu. Umarım bu son olur
1 hafta önce aıtowax ataşehir e arabamı aynı paket için bıraktım. bana 600tl dediler.
sabah 9 da bıraktım akşam 6da biter dediler.
akşam oldu gittim arabayı dışarı çekmişler. içine baktım temiz dışı fena değil ama sokağın ortasında tozu yemiş neyse ses çıkarmadım.
fuarlara bi baktım ellenmemiş. far noldu dedim pakette far yok dediler. dalgamı geçiyorsunuz siz benle dedim. far kaç dk lık iş? bana yok şöyle oldu böyle oldu palavra sıkıyor. 10 yıldır bu işi yapıyormuş böyle bişey görmemişmiş
ulan bizde ilk defa pasta cilaya araba bırakmıyoruz dedim. hem ben senle niye muhatap oluyorum ki patronunu çağır dedim
patronu yokmuş bu sefer başladı 10gün sonra gel yapalım. yok dedim. aradım patronu adam kibarmış özür diledi haklısınız dedi eleman ile konuştu.
artis 5karış suratla o farlara uyduruktan bi pasta attı cilaladı.
gerizekalıya 50tl bahşiş ateşleyecektim ondan da oldu.
kısacası abi daha kurumsal yerlere gitmek lazım. bu iş hep nedense böyle oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de detaylı temizliği İzmit Ziebart'ta yaptırdım. Daha önce uygulama yaptırdığım için mekanı ve çalışanları tanıyordum. Evet daha küçük işletmelerde 300-350 tl'ye detaylı temizlik yapılırken ben 600 verdim ama sonuç aradaki 250 tl'ye değerdi.
Hem pasta cila hem detaylı temizlik 700 tl'ye zor. Yamyamların eline bırakmışsınız aracınızı. Bu da tecrübe olmuş. Daha kurumsal yerleri tercih edersiniz bundan sonra. Geçmiş olsun.
Kavgaya gerek yok,herkes kendi parasını nasıl harcayacağına kendisi karar verir.
Bizim forum olarak doğru bilgi talebi olana bilgimizi paylaşmak düşer.
Bazen butik yerler,markalı yerlere göre çok daha iyi iş çıkartırlar.
Nacizane olarak ben de bir tavisye vermek isterim.Hafta sonu yeni aracımı (Toyota CHR Hybrid) teslim aldım.
Bayii de seramik kaplama yaptırtmadım,dün Atakent/Halkalıda "Lion car wash" isimli kuzenimin yerine bıraktım aracı.
Üst düzey malzemeler ile iyi iş çıkartıyorlar. Tavsiye ederim.
Migros'un otoparkında yıkama,iç temizlik,pasta cila vs. işi yapıyorlar ve en kaliteli ürünleri kullanıyorlar.
-
-
-
AVM otoparklarında iş yapanların %90 ı çakal sürüsü. Bir kere aracımı, bıraktım bir daha asla!
-
ben de AVM otoparklarındaki yerlere gitmem, mahalledeki bildiğim yerlere yıkatırım.
Sattığım eski aracıma da işyerinin oradaki bir yerde seramik uygulatmıştım ama hiç memnun kalmamıştım.
Bu aracımı ise kuzenime teslim ettim ve sonuç ortada.
Kişisel görüşüm , bunlar bahsettiğiniz %90a değil, kalan %10a giriyorlar
-
AVM otoparklarındaki yıkamacılara değil detaylı temizlik selam bile vermemeye çalışın. arabanız çok kirli ve zamanınız yoksa bile normal yıkamaya bile vermeyin.
-
Ben şu işi anlamıyorum bu detaylı temizliği ya biz yanlış biliyoruz ya yapanlar milleti kandırıyor
Detaylı temizlik dediğinde eline kürdan gibi ince aletler alınır fırçalar alınır aracın sinyal koluna kadar nerede toz birikmişse o tozlar felan detaylı şekilde temizlenir fırçalarla tozları alınır sonra köpüklenir yıkanır
700tl de bu yüzden istenir millet 150ye kaç m2 evi temizliyor gününü allıyor insanların yok öyle 700 e pasta cila yıkama yaptım bence 700 çok büyük rakam
-
ben hiç yaptırtmadım detaylı iç temizlik,benim bildiğim detaylı iç temizlik koltuktaki lekelerin çıkartılması,
tavandaki kirler/lekeler, yer halısındaki kirlerin temizlenmesi vs. kapsıyor. tabii ki plastik kısımlarında özel ilaçlarla temizliğini de yapıyorlar.
Yazbaşıydı,firma araçlarını yıkayan yerde kendi özel aracıma iç dış yıkama yaptırttığımda,sinen kokular için de
birşeyler yapabilirmiyiz demiştim.Ceaben Bauhausta sratıla bir spreyi kalorifer ızgaralarına sık, kötü koku kaynağı oralardır demiştiler. yıkamadan sonra üstüne birde ozonlama yapmışlardı 50 TLye,arabada coronalı birini taşımıştım zira.
Allah rahmet eylesin kayınpederime, Türkiyenin ilk vakalarındandı. Verdiğim 50 TLye acımamıştım korkudan :) .
-
Fotoğraf koy kardeşim yoksa senin abartma yapmadığını yada yalan söylemediğini kim nereden bilecek? Adamlar bu konuyu görüp dava açsa kazanır
Arabamı asla kapalı otoparktaki yıkamacılarda yıkatmam.
Oraya en leş arabayı götür pırıl pırıl duruyor.
Geçmiş olsun bu arada.
-
Instagram üzerinden 1 hafta kadar takip edilir, kullananların yorumlarına Google üzerinden bakılır, içine sindikten sonra her yere araç verilebilir. AVM otoparkında çalışanlar da insan sonuçta, genelleme yapmak sığ bir düşünce..
Benzer içerikler
- radyatör neden delinir
- ehliyette 102 kodu kaldırma
- fiat egea 1.3 multijet urban yorumlar
- freni bırakınca gelen ses
- mercedes e 250 cdi 4 matic yorum
- citroen 2024 fiyat listesi
- l200 mitsubishi 2024
- peugeot e-208 fiyat
- byd yeni model
- volkswagen virtus
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X