Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilsem cidik ile giderdim ya. O kadar kaçırdığıma üzüldüm gidemeyeceğim diye, bu mesajı dün yazmış olsan giderdim. Neyse gürkan gelir 9'da filan gelir film hakkında yazar buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

Bilsem cidik ile giderdim ya. O kadar kaçırdığıma üzüldüm gidemeyeceğim diye, bu mesajı dün yazmış olsan giderdim. Neyse gürkan gelir 9'da filan gelir film hakkında yazar buraya

Son anda iptal etmek zorunda kaldım. Çok üzüldüm bende kaçırdığım için.

• bugün 21.00'da capacity cinebonusta gittim sinemaya.
    film başlamadan önce bu filmi avatar: the last airbender sanan vardı salonda yaevet böyle mallar arasında izledimneyse.
    öncelikle şunu diyeyim fragmandakinden bayağı farklı geldi film. fragmandaki kadar hayali değik karakterler aksine aşırı gerçekçi. filmi imaxda izlemediğim için belki görüntü konusunda hayal kırıklığına uğradım. king kongun 3 boyutlusunun efektleri gördüğüm ekranın efeklerinden daha iyi olurdu eminim. ama o yaratılan yeni dünya mükemmel dizayn edilmiş. ve navalar ile insanlar arasında çok çok büyük bir savaş tasarlamışlar sanırım. film başlamadan james cameron çıktı ve ilk söylediği "my name is jim cameron" oldu. yani demek istediğim bu adam işini nasıl yapacağını çok iyi biliyor izleyiciyle çok iyi iletişim kuruyor. ayrıca bu film benim ilk 3 boyutlu film izleyişimdi her sahnede 3 boyutun etkisini hissedemiyorsunuz. tabi yine diyorum benim izlediğim kristal bir görüntü değil normal bir sinema perdesiydi. yani imaxde çok farklı olacaktır ancak savaş sahneleri cidden olağanüstü olacak. imaxde hayal edemiyorum nasıl olacağını. ama siz yinede beklentilerinizi orta tutun görsellik konusunda.
    hikayeye gelince anladığım ve umduğum kadarıyla mükemmel bir hikaye olacak; çünkü bunun bir benzeri yok. tamamen orjinal hikaye. 15 dk da bize filmin ilk 15 dksını göstermediler. ilk yarıdan kesitler gösterdiler. tam savaş sahnelerini göremedik sadece ormandan bayağı bir kesit geldi. ama bir sorun var bazı yerlerde iki gözüm görüntüyü yakalayamıyor birbirine giriyor görüntü. yani bahsettiğim olay dürbündeki olay. belki gözlüğe alışık olmadığım için öyle gelmiştir. film inşallah uzun olur ve sanırım öyle olacak. mutlaka ama mutlaka 2 ara verilmesi gerekiyor çünkü beyin cidden zorlanıyor filmi izlerken. işlemci ısınıyo abi

sonuç olarak ben yukarda yazıldığı gibi olağan üstü bişey görüp kafayı yemedim izlerken. mükemmel efekler hatta gerçek gibi. ama kafayı yedirtmeye yetmez bence. imaxda kat kat iyi performans alınacağını düşünüyorum. bu filmin efektinden çok hikayesinden umutluyum ben. 15dk da kesit kesit olmasına rağmen navalara acayip alıştım. mükemmel bir senaryo olacak.

• Hadi bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cidik

bugün 21.00'da capacity cinebonusta gittim sinemaya.
    film başlamadan önce bu filmi avatar: the last airbender sanan vardı salonda yaevet böyle mallar arasında izledimneyse.
    öncelikle şunu diyeyim fragmandakinden bayağı farklı geldi film. fragmandaki kadar hayali değik karakterler aksine aşırı gerçekçi. filmi imaxda izlemediğim için belki görüntü konusunda hayal kırıklığına uğradım. king kongun 3 boyutlusunun efektleri gördüğüm ekranın efeklerinden daha iyi olurdu eminim. ama o yaratılan yeni dünya mükemmel dizayn edilmiş. ve navalar ile insanlar arasında çok çok büyük bir savaş tasarlamışlar sanırım. film başlamadan james cameron çıktı ve ilk söylediği "my name is jim cameron" oldu. yani demek istediğim bu adam işini nasıl yapacağını çok iyi biliyor izleyiciyle çok iyi iletişim kuruyor. ayrıca bu film benim ilk 3 boyutlu film izleyişimdi her sahnede 3 boyutun etkisini hissedemiyorsunuz. tabi yine diyorum benim izlediğim kristal bir görüntü değil normal bir sinema perdesiydi. yani imaxde çok farklı olacaktır ancak savaş sahneleri cidden olağanüstü olacak. imaxde hayal edemiyorum nasıl olacağını. ama siz yinede beklentilerinizi orta tutun görsellik konusunda.
    hikayeye gelince anladığım ve umduğum kadarıyla mükemmel bir hikaye olacak; çünkü bunun bir benzeri yok. tamamen orjinal hikaye. 15 dk da bize filmin ilk 15 dksını göstermediler. ilk yarıdan kesitler gösterdiler. tam savaş sahnelerini göremedik sadece ormandan bayağı bir kesit geldi. ama bir sorun var bazı yerlerde iki gözüm görüntüyü yakalayamıyor birbirine giriyor görüntü. yani bahsettiğim olay dürbündeki olay. belki gözlüğe alışık olmadığım için öyle gelmiştir. film inşallah uzun olur ve sanırım öyle olacak. mutlaka ama mutlaka 2 ara verilmesi gerekiyor çünkü beyin cidden zorlanıyor filmi izlerken. işlemci ısınıyo abi

sonuç olarak ben yukarda yazıldığı gibi olağan üstü bişey görüp kafayı yemedim izlerken. mükemmel efekler hatta gerçek gibi. ama kafayı yedirtmeye yetmez bence. imaxda kat kat iyi performans alınacağını düşünüyorum. bu filmin efektinden çok hikayesinden umutluyum ben. 15dk da kesit kesit olmasına rağmen navalara acayip alıştım. mükemmel bir senaryo olacak.

İstanbul'a filan mı gitsem.

YÜCE JAMES JAMERON

Site güncellendi!www.avatarmovie.com

• Fragmanı şimdi izledim. Ancak ''hoba höö çüş'' gibi şeyler söylemedim. Efektleri güzel bir film olur daha da birşey olmaz. Aynı Transformers gibi. Ahanda buraya yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Respect***

Fragmanı şimdi izledim. Ancak ''hoba höö çüş'' gibi şeyler söylemedim. Efektleri güzel bir film olur daha da birşey olmaz. Aynı Transformers gibi. Ahanda buraya yazıyorum.

zaten dünyanın tüm filmlerini toplayıp Dünyanın en süper filminide yapsak (ki zaten şu anda o konudasın) kimse hoba höö çüş demez youtube dan yada HD 1080p 24" izleyip fragmanı. filmlerin hobaa höö çüş oldukları hedefledikleri yerlerde belli olur 22" monitorlerde değil bknz : imax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 22 Ağustos 2009; 2:48:17 >

• Şahsi görüşüm bir filmin yalnızca efektlerle adam olmayacağı yönünde. Yani bir filmi 22'' mönitörde izleyince kötü, IMAX'de izlenince ''oha'' olması bana saçma geliyor. Ha denirse görsel efektlerde çığır açacak onu anlarım. Ama öyle bi yorumlar varki sanki adam marsa gitti filmi orda uzaylılarla çekti
  • Merakla bekliyorum beklentimi yüksek tutmamaya çalışıyorum ama elimde değil
    Cameronu gerçekten severim ve başarılı olmasını isterim yinede fragman beni korkuttu (Bilmiyorum ne bekliyordum ama en azından zebra çizgili kanguru juyruklu dev elf ile dino+alien çakması yaratık hiç hoşuma gitmedi)
  • Filim güzelde yıl iki bin bilmemkaç olmuş hala ateşli silah kullanıyoruz
  • filmin konusu tam olarak nedir.insanların başka bir gezegene gidip ordaki canlılarla savaşı gibi gözüküyor.
  • @ süpürman

Zamanında lazerleri kullandık istediğimiz verimi alamadık o yüzden eski usül devam,

@ Bluepower

Nasıl 14 senede yapıldı yav ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Respect***

Fragmanı şimdi izledim. Ancak ''hoba höö çüş'' gibi şeyler söylemedim. Efektleri güzel bir film olur daha da birşey olmaz. Aynı Transformers gibi. Ahanda buraya yazıyorum.

transformersla alakası yok. sadece efekt yapıp başka hiç bişey vermemişler o filmde. ama bu filmin efektleri transformersla karşılaştırılamaz bile. ve hikayeside mükemmel olacak dediğim gibi.

bence film için en büyük tehlike yukarda yazılan gibi "Size söyleyebileceğim ordaki her ne haltsa aklımı oynattım, o zıkkım çok çılgınca, inanılmaz birşey! Bu çok çok büyük birşey olacak. Bir başka mihenk taşı. Artık şunu söyleyebiliriz, bu filmden Öncesi ve Sonrası durumu oluşacak" tarzı yorumlar. adamlar o kadar çok şişiriyoki balon olmamasına rağmen balonmuş gibi gösteriyolar filmi. tamam ben imaxda izlemedim ama imaxda da olsa daha çıkmamış bi film için bu kadar yorum yapılması hoş değil bence. normal bi beklentiyle gidip bu filme hayran kalmayacak insan yok. al mesela batmanin son filmi. hayvani beklentilerle gittik sonuç? hüsrandı benim için. tamam çok güzel bir aksiyon filmi ama daha fazlası değildi benim için. benim görüşüm tabi konu batman konusu değil örnek verdim sadece.

birde şunu belirteyim gözlükler aşırı rahatsızdı. şimdi diğer konularda başka ülkelerdeki gözlüklere bakıyorum ne kadar yüzeyi geniş ne kadar rahat duruyor. yani görme alanının tamamı gözlük tarafından kapatılıyor ama dün bize verdikleri gözlükler öyle değildi. görüntünün birbirine girme sorunu da bundan kaynaklansa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LetUsHuntY4rr -- 22 Ağustos 2009; 11:50:45 >

• @ cidik

Batman konusunda hem fikiriz halen şaşıyorum ben o filme o puanı nasıl aldı diye, gerçi birde alacakaranlık diye bi zartapoz var oda çok sevildi tutuldu,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 22 Ağustos 2009; 11:53:05 >
  • aman batman tartışmasına girmeyelim fanlar basar birazdan burayıavatardan devam edelim rica ediyorum çünkü bi başladımı sonu gelmiyo o tartışmanın.
  • evinizde 19" inç ekranda 5 dk lık bi trailer izleyerek neye oha demeyi düşünüyordunuz

özellikle imax için yapılmış bi filmde?

imax ı geçtim trailerde senaryo mu anlattılar?yoksa hikayenin hepsini anlattırlar tüm ayrıntılara girdilerde ben mi kaçırdım? neye göre balon
    2 3 sahne görüp sen bu filme balon diyorsan çıkınca hiç izlemeye gitme zaten kafanda bitirmişsin olayı sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

@ süpürman

Zamanında lazerleri kullandık istediğimiz verimi alamadık o yüzden eski usül devam,

@ Bluepower

Nasıl 14 senede yapıldı yav ?

James Cameron Titanik gösterime girdikten sonra dediki kendine öyle bir film yapıcamki tarih değişecek o andan itibaren 10 sene microsoft ile birlikte Effect yapım teknolojisi geliştirdi dünyanın en gerçekçisi olabilmek için ve 3D teknolojisi geliştirdi 10 sene geliştirdi. filmin çekimleride 5 sene sürdü Tamamı Daha önce kullanılmamış James cameron un teknolojisiyle

filmin bütçesi 300 milyon dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 22 Ağustos 2009; 15:02:43 >

• abı ben acayıp merak edıyorum ılk gun sınemada ızlıcem ne olursa olsun..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.