Şimdi Ara

AVCILIK VE ATICILIK ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
10.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ailemde bu işle ilgilenen yok, fakat ben öğrenmek istiyorum
    yaşım 21 silah ruhsatı alabilir miyim?
    nereden başlamam gerekir bu işlerin kursu falan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

ailemde bu işle ilgilenen yok, fakat ben öğrenmek istiyorum

Zaten silah ruhsatı almak için avcılık kursunu tamamlama şartı var. Yaş sınırı da yivsiz av tüfeklerinde 18, avcılık ruhsatında 21 galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunjack

quote:

ailemde bu işle ilgilenen yok, fakat ben öğrenmek istiyorum

Zaten silah ruhsatı almak için avcılık kursunu tamamlama şartı var. Yaş sınırı da yivsiz av tüfeklerinde 18, avcılık ruhsatında 21 galiba.

Öyle bir zorunluluk yok :)

Atıcılık dersen tabanca ya da tüfek; havalı tabanca/tüfek, barutlu tabanca/tüfek hangisi ona karar ver. Türkiye'de atıcılık ne işe yarar bende bilmiyorum. Bu işte temel sorun maliyettir, tüfek konusunda yardımcı olamam ama tabanca konusunda limit yok diyebiliyorum.

Bulundurma ruhsatlı bir tabanca seçersin, nişangah ve tetik aksamını değiştirirsin, bunun sana maliyeti aldığın ve seçtiğin markalara göre değişir. Optik nişangah ve lazer yasak bu sebeple klasik gez ve arpacık kullanırsın, trityum olur diyelim ki en pahalısı 300 USD falan, tetik ağırlığı ve hareketi de önemli bunu değiştirecek usta ve malzemeyi bulmak sana kalıyor.

İşin özü bu iş paraya bakar, ruhsat+tabanca+modifiye için 5.000-10.000-15.000-20.000 TL gibi bir bütçeyle bu işi yaparsın, para varsa sınır yok yani sorun şu seçtiğin tabanca ne olacak? Mühimmat ne olacak?

Çok geniş bir soru sormuşsun, önce bütçeni belirle. Benim 1 tane tabancam var, standart yani öyle modifikasyonu yok, maliyeti 5.500TL'yi buldu, mühimmat dersen; 1 tane 9mm fişek 1.15 TL ama poligonda bu fiyat 2-2.5-3 TL 'ye bulunuyor, var sen hesapla :)

• başta tüfek düşünüyorum, tabancanın taşıma ruhsatı bildiğim kadarıyla zor alınıyor. bulundurma ruhsatını da zaten ne yapayım...
    bütçe çok da yok 1.000 tl toplu para sonrasında ayda 200-300 falan olabilir, yavaş yavaş modifiye etmek veya taksitlendirme gibi seçenekler varsa çok da sorun olmaz.
    zaten babamın silahı dışında silah kullanmışlığım yok, pek tecrübe sayılmayacağı için o da 0 dan başlayıp öğrenmek istiyorum.
    yani gidip avcılar derneğine yazılıp başlanmıyo herhalde bu işlere
  • quote:

başta tüfek düşünüyorum, tabancanın taşıma ruhsatı bildiğim kadarıyla zor alınıyor. bulundurma ruhsatını da zaten ne yapayım...
    bütçe çok da yok 1.000 tl toplu para sonrasında ayda 200-300 falan olabilir, yavaş yavaş modifiye etmek veya taksitlendirme gibi seçenekler varsa çok da sorun olmaz.
    zaten babamın silahı dışında silah kullanmışlığım yok, pek tecrübe sayılmayacağı için o da 0 dan başlayıp öğrenmek istiyorum.
    yani gidip avcılar derneğine yazılıp başlanmıyo herhalde bu işlere

Bence kaliteli ithal bir havalı tüfekle başlayabilirsin, bütçe kısıtlı olduğu için söylüyorum. Benim tabancam olmasına rağmen bulunduğum yerde poligon yok bu bile yeteri kadar sorun çıkartıyor. Silah sevgisinin önündeki engellerden bahsedeyim ilerisi için de yardımcı olur umarım:

Poligonlar çok da ekonomik değil yani bir asgari ücretlinin maaşını 1 saat içinde tüketmen mümkün... Bursa'ya taşınacağım ve bir ev almayı düşünüyorum bu sebeple masraf yapamıyorum ama imkan olsa bir tane havalı tüfek edinmek isterim.

Ruhsat sıkıntısı yok, her hangi bir yasal prosedürü yok. Emin ol bulundurma ruhsatı için nakil belgesi almak zulüm, görevli memurun keyfine kalıyorsun, Türkiye'nin her il ve ilçesinde farklı uygulama var, jandarma farklı polis farklı işlem yapıyor. Ben tabancamı basit şekilde sökebiliyorum ama tetik-iğne aksamını sökemiyorum, bunun için tamirciye götürmek istediğimde bizim ruhsat şube:

-Tabancanı sadece Ankara distribütöre götürebilirsin, şehir içindeki tamirciye götüremezsin diyor...

Farklı bir şehirdeki silah severe de:

-Tabancanızı sadece şehir içindeki tamirciye götürebilirsin, şehir dışına izin yok deniliyor...

Gördüğün gibi bizde eyalet sistemi, şehir sınırı yok aynı devlet aynı kurum aynı yetkiler ama memurun keyfine göre işleyen bir sistem. Bulunduğum ilde dağın ortasında yani en yakın köye 3-5 km mesafede bir poligon var, açık hava atış alanı. Asker-polis yıllık atışlarını burada yapıyor, uzun namlulu, otomatik-yarı otomatik tüfek kullanıyorlar ben burada atış yapmak için izin istediğimde:

-Mermi seker de ya birini vurursan? Ne olacak diyorlar!!!

Evet benim 9 mmlik tabancamın etkili menzili G3 ve AK-47'den daha fazla, tankı durdurabiliyor, uçak düşürebiliyor, gemi batırabiliyor, boru değil tabanca bu, piyadeye topçu desteği verebiliyor

Bu güne kadar gittiğim poligonlarda poligondaki görevli dışında kimseyi görmedim, hele hele dağın ortasında bir yerde kim olacak?

İmkanın varsa dediğim gibi barut kullanan silahlardan uzak dur, ithal bir havalı tüfek al,biraz para biriktir ve bekledikten sonra kaliteli bir dürbün al ve sınırsız mühimmat ile atış zevkini yaşa... Kesinlikle acele etme... En iyisini al ama yavaş yavaş al, 3 ay dürbünsüz atış yap 3 ay sonra dürbün al kesinlikle ucuzuna kaçma...

• peki hocam havalı tüfeğin prosedürü var mı?
    ruhsat falan?
    ben gittim devletin ormanında atıyorum mesela jandarma falan gelip ne yapıyorsun sen der mi?
    bide tüfekle atış eğitimi vereck yer var mıdır?
  • Avlanmak yasak! Orman ki milli parksa girmek yasak hele hele tüfenk ile :)

Faturası yanında olsun, kılıfında istediğin yere gidersin ama işgüzar bir memur her an canını sıkabilir. Eğitim konusunda bilgim yok, son havalı tüfeğimi 13-14 yıl önce almıştım kırılana kadar kullandım. Tetik-nefes kontrol falan zamanla öğrenirsin mühimmat ucuz, tek yapman gereken bol bol atış yapmak.

Atış yeri konusunda sorun yaşamazsın yani dikkatli olduğun sürece çık balkona ev ve çevresi müsait ise -zararvereceğin canlı yoksa- dik bahçeye hedef vur, sıkıntı yok :D

Ben de almayı düşünüyorum ama şu anda değil, airgunturk türünde siteler var okursan gerekli cevapları bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani tüfeği aldım, faturasıyla türkiyenin her yanına yanımda taşırım? sokakta kimse çevirip bu tüfek ne demez?
    ayrıca milli park olmayan her ormanda hedef koyup canlıları vurmadan atış yaparım? kimse gelip sen napıyorsun demez?

kıl olanların dışında? onlarda en fazla azarlar durumu anlatınca birşey yapmaz heralde, zaten ormanda jandarma olur karakola götürmek gibi şeyler yapmaz, belki tüfeğe el koyar onu da sonra geri alabilirsin sanırım?

eğer bu esneklikteyse yarın alırım ben
  • quote:

yani tüfeği aldım, faturasıyla türkiyenin her yanına yanımda taşırım? sokakta kimse çevirip bu tüfek ne demez?
    ayrıca milli park olmayan her ormanda hedef koyup canlıları vurmadan atış yaparım? kimse gelip sen napıyorsun demez?

kıl olanların dışında? onlarda en fazla azarlar durumu anlatınca birşey yapmaz heralde, zaten ormanda jandarma olur karakola götürmek gibi şeyler yapmaz, belki tüfeğe el koyar onu da sonra geri alabilirsin sanırım?

Öyle basit değil hocam...
    Jandarmada gelir, ormancıda gelir bölgeye göre poliste gelir yasak yerde atış yaptığını falan görürse tüfeğini alır, sen derdini anlatamazsın... Sen ilk önce hangi ilde olduğunu söyle ben sana bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Profesyonel olarak atıcılık sporuyla uğraşıyorum. Merak ettiğin şeyleri sorarsan seni aydınlatmaya çalışırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: caner91

quote:

yani tüfeği aldım, faturasıyla türkiyenin her yanına yanımda taşırım? sokakta kimse çevirip bu tüfek ne demez?

Öyle basit değil hocam...
    Jandarmada gelir, ormancıda gelir bölgeye göre poliste gelir yasak yerde atış yaptığını falan görürse tüfeğini alır, sen derdini anlatamazsın... Sen ilk önce hangi ilde olduğunu söyle ben sana bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Profesyonel olarak atıcılık sporuyla uğraşıyorum. Merak ettiğin şeyleri sorarsan seni aydınlatmaya çalışırım...

caner91 arkadaşın dediği olay jandarmanın veya polisin insiyatifine göre değişiyor ama yüzde elli olup olmaması gibi bi durum var. Dağda kimsenin olmadığı tehlike oluşturmuyacak bi alanda kendimize poligon tarzı alan yapıp atışlara başlamıştık ki bi tane hıyarın biri durdu ve iki üç dk bizi izledi bizde sadece izliyor sandık, iki dk sonra jandarma geldi insan öldürmüşüz muamelesi yaptı ve gönderdi bizi. Ha tüfeği almadı istese alabilirdi ama ruhsatlı tüfeğide sonrasında gidip jandarma karakolundan alabilirsin hiçbişeyde demeye hakları yok. Yani kısacası sıkıcaksan denyolardan uzak kimsenin görmediği bi yerde rahat rahat sık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt7573 -- 28 Kasım 2013; 13:04:13 >

• Avcılık yapacaksan bu işin prosedürleri var. Kafana göre çıkarsan cezayı yersin

önce avcılık sertifikanı ve silah ruhsatını alman gerekiyor. Yivsiz tüfekler için ruhsata sertifika istemiyorlar ama yivli tüfek alacaksan sertifikayı şart koşuyorlar.
    Sonra avcılık belgeni alıyorsun (avcılık sertifikası şart) orman bakanlığından. Her sene vizesi var
    en son da avlanma pulunu alıyorsun. Avlanmak istediğin bölgeye göre ücret değişiyor.

Ben sertifikayı bartaş meslek kursundan aldım (ankaradan aldım, istanbulda da yerleri var) ve sertifika sonrası da çok yardımcı oldular tavsiy ederim.

Ama kesinlikle ve kesinlikle belgesiz yapma bence

• Ankara'da oturuyorsan iletişime geç atacak yer bulurum sana ben burada yıllardır ruhsatsız tüfekle av yapıyorum. sıkıntı olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.