Şimdi Ara

Avea bant genişliği hakkında ahiretlik soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğim kadarıyla avea gsm 1800 mhz alt yapısını kullanıyor.

Fakat 1800 mhz desteklemeyen 3g telefonlardan internete giriliyor. (iPhone 3gs, 4gs, samsung galaxy sII, samsung galaxy ace gibi)
    Bu telefonlar 2g de 1800 mhz destekliyor fakat 3gde desteklemiyor. Ama dediğim gibi aveadan internete giriliyor.

Şimdi ise asıl soruma geçeyim. Şuan samsung galaxy nexus i515 ve samsung galaxy note da 4G/LTE (region specific) 700 mhz var.
    Türkiyeye 4g alt yapısı geldiği zaman (atıyorum 1700 mhz ile 2100 mhz) ben bu samsung galaxy note telefondan 4g interneti kullanabilir miyim?
    Yukarıdaki teorime göre kullanabiliyor olmam lazım. Peki ya siz ne diyorsunuz bu duruma?

• Kesin bir fikri olan var mı ?
  • Daha aytıntılı bir bilgi için operatörlerin müşteri hizmetlerine mail atabilirsin.(Büyük ihtimalle yardımcı olmazlar ama )
  • O yüzden buraya yazıyorum ya. İlgilenmiyorlar. Zaten telefona çıkan adamların/bayanların da bir şey bildiği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armanatilgan -- 16 Ocak 2012; 18:36:43 >
  • Türkiye'de tüm 3g şebekeleri 2100 mhz bandında çalışır ve telefon şebekeyle aynı frekansı desteklemek zorunda.
  • Peki ya 4g deki durum diğer ülkelerde nedir? Kaç mhzdir? Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır acaba?
  • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks

Listeye göre Avrupa'da kullanılan frekanslar 800-1800-2600, Kuzey Amerika'da 700-1700-2100.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kullanamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdk404

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks

Listeye göre Avrupa'da kullanılan frekanslar 800-1800-2600, Kuzey Amerika'da 700-1700-2100.

Youtubede bir samsung galaxy note incelemesinde, alman bir vatandaşın almayadan 4g internete samsung galaxy noteden bağlandığını gördüm.

@GiresunluBUrak neye dayanarak "kullanamazsın" yazdın acaba. Bana bir açıklama yapabillir misin?
  • istedigin hızı alamazsın o manada
  • Sonuç olarak kullanılır değil mi ?
  • kullanırsın ama hız bekleme
  • Nasıl yani ?
  • Türkiye'de 3G'yi adam gibi kullanamıyoruz, 4G'yi mi kullanacağız demeye getirmiş ama nitekim mesele o değil.
  • iyi de avea 3g sebekelerinde 1800mhz
    kullanmiyor ki, diger operatörler gibi
    2100 mhz kullaniyor. 1800 mhz'i
    sadece 2g sebekelerinde kullaniyor.

Bir digeri, eger sendeki cihaz sebekedeki frekansi desteklemezse kullanamazsin. Yani 4g ile mesela 1700 mhz ile hizmet verecekseler, senin cihaz farkli bir frekans destekliyorsa kullanilmasi da mumkun olmayacaktir.
  • Çok teşekkür ederim bu sefer anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.