Şimdi Ara

AVEA HER YÖNE SINIRSIZI 3000 YAPTI 75 KİŞİYLE SINIRLADI!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
17.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: blackened

3000 dk 75 kişiden sonra başlıyor farukdanis dostum

50 kişi ile istersen 250.000 dk konuş

anlatamıyorum sanırım :)
    12 ykr yazıyo eğer 75 kişiyi geçerse.mesaj böyle geldi.
    sizin bu dediklerinizde 12 ykr ibaresi nerde?

Hocam şöyle..

75 kişiyi aştıysan, 3000 dakika sınırın var, o dakikayı aştığın her dakika için 12 ykr ödeyeceksin..

Misal ay içinde 100 farklı kişiyi aradın, yani 75 kişi sınırını aştın.. Ve toplam konuşman da 5000 dakika olmuş..
    O vakit faturan: 66 TL + (2000 X 12 ykr) olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsalonia -- 27 Ağustos 2009; 14:08:57 >
  • Zaten Kınama mesajımı çektim. Ayrıca herkes dikkat etsin eskiden herkes kamuydu. Sınırsız konuşuyordu. Kurumlarla anlaşmaları olması nedeniyle bukadar kolay hareket edemiyorlardı. Şimdi ise kimin kamu kimin dakika üzerinden tarifeli olduğu bilinmiyor. Böylece ya dakikadan konuşuyorsun ya para ile.
    Ayrıca böyle bir durumda müşterilerine hangi tarife seçeceği dahi sorulmuyor. Saygızılık bence.
  • Acaba Avea iflas mı edecek? Bunlar son çırpınışları olabilir mi?
  • rezillik dizboyu bence arkadaşlar yanlış anlamışlar avea 3000 dk ve farklı 75 numara demiş yani 3000 dk dan fazla konuşursan
    75 numaradan fazlasını ararsan ...ıçayım böyle özgürlüğe aria ilk çıktığından beri aboneleriyim ama kaybettiler herkes değiştirsin arkadaşlar bizimle dalga geçmek neymiş öğrensinler zaten en kazık tarife oldu bir anda aklı olan kaçar vodafone cep sınırsız 50 TL en mantıklısı o gibi şu an için yılmayın arkadaşlar 30 Ağustos ta da cep telefonlarını 1 günlüğüne kapatmayı unutmayın bu Ülke uyumuyor bunu bilsinler

• 500 den müşteri hizmetlerine ulaşamayanlar bu numaradan ulaşmayı deneyebilirsiniz.
    Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.

0212 - 460 1 500
  • evet arkadaşlar olayı tam anlamıyla öğrendim.
    artık 10000 sınırı yoktur.yani sınırsız. 20000 50000 dk 100000000 dk.
    Fakat 3000 dakkayı aşarsanız "ve" aradığınız kişi sayısı 75 i geçmişse 12 kr dan ücretlendirilirsiniz.
    3000 dk yı aşmışsanız ve 75 kişi geçilmemişse sınırsız kullanabilirsiniz.

kısaca!
    ya 75 kişiyi sınırsız arıyacaksınız.
    ya da 75 den fazla kişiyi 3000 dk arayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 27 Ağustos 2009; 14:56:48 >
  • Beyler

Avea altyapisi sistigi icin boyle bir sey yapiyor. Sinirsiz tarifesinden milleti uzaklastirmaya calisiyor ama millet nereye gidecek. Inanin ayni seyi simdi vodafone da yapacak turkcel de. Yani diger operatorlere gitmek cozum degil.

Ulastirma bakanliginin bu ise el koymasi lazim. Bir soz veriliyor, bu bir kampanya degil tarifedir deniyor, Avea genel muduru tv ye cikiyor millete mujde veriyor, 5 ay geciyor kazigi atiyorlar. 1,5 milyon kisi telefonunu bize tasidi diyede ovunuyorlar. Bu kadar kisinin cogu tabiki sinirsiz tarifeye gecti.Simdi bu kisilere ceza veriyorlar.

Beyler biz 10000 dakikaya imza attik. Avea ozur dilemeli ve derhal yaptigindan geri donmeli. Basbakanliga sikayet etmek icin aradim. Ulastirma bakanligina fax cekiyorum simdi. Burasi muz cumhuriyeti olmamali. Oyle aklima esti don geri olmaz
  • quote:

evet arkadaşlar olayı tam anlamıyla öğrendim.
    Fakat 3000 dakkayı aşarsanız "ve" aradığınız kişi sayısı 75 i geçmişse 12 kr dan ücretlendirilirsiniz.

kısaca!

Avea tarafından belirlenen ve abonelere duyurulan makul kullanım esasları kapsamında ve bu esaslara ilişkin şartlara ek olarak, bir fatura döneminde ilgili hattan aranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması ve aynı fatura döneminde tarifeye kayıtlı olarak kullanılan hat başına toplam yurt içi arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi halinde, yurt içi her yönü aramanın dakikasının KDV ve ÖIV dahil 0.12 TL üzerinden ücretlendirilir.

Ben de aynı şeyi anladım ve bunu da bizim lokantada döner ekmek yiyene 10 dakika konuşma bedava diye kampanya yapan yurdum insanına bir misilleme olarak görüyorum :)

• quote:

kısaca!

nihayet olayı anlamışsın dostum
  • peki bu 75 kişi nasıl oluyor yani ben kız arkadaşımı aradım 10 dakka sonra aklıma bişey geldi aynı numarayı 2. defa aradım 2 kişi mi sayıyor yoksa 75 farklı kişiyi ay içinde 5 er kez aradım ama hep aynı 75 telefon numarası o zamnan 0,12 TL mi yoksa sınırsız ay boyunca laklak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: İvandrago

peki bu 75 kişi nasıl oluyor yani ben kız arkadaşımı aradım 10 dakka sonra aklıma bişey geldi aynı numarayı 2. defa aradım 2 kişi mi sayıyor yoksa 75 farklı kişiyi ay içinde 5 er kez aradım ama hep aynı 75 telefon numarası o zamnan 0,12 TL mi yoksa sınırsız ay boyunca laklak mı

75 numarayı istediğiniz zaman kapatıp tekrar arayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: İvandrago

peki bu 75 kişi nasıl oluyor yani ben kız arkadaşımı aradım 10 dakka sonra aklıma bişey geldi aynı numarayı 2. defa aradım 2 kişi mi sayıyor yoksa 75 farklı kişiyi ay içinde 5 er kez aradım ama hep aynı 75 telefon numarası o zamnan 0,12 TL mi yoksa sınırsız ay boyunca laklak mı

75 farklı numara..
  • Aranızda ben 75 numaradan fazla ararım ve 3000 dk yı geçerim diyen varmı arkadaşlar yaw?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilaksac

Şimdi konuştum Kadıköy Avea ile..

Eğer 75 farklı kişiyi aşarsak, 3000 sınırı geçerli..
    Yok 75'ten az kişiyle konuşmuşsak, sınır mınır yok..

Aylık kişi ve dakika sayısını da SORGULAMA yazıp 6000'e göndererek her istediğinde öğrenebiliyormuşsun.. Bu SMS'in ücreti de 2 SMS..

Şimdi AVEA Genel Müdürlüğü ile görüştüm Bu dediğiniz şey tamamen bayinin sallaması Bana dedikleri dönem içerisnde 3000 dakikayı veya 75 kişi sınıramasını veya her ikisini birden geçerseniz 12 Kr / dk ücretlendiriliyor.

Zaten sitesindeki açıklamayı ücretlendirmeyi okursanız anlaşılmayacak birşey yok.

Benim için artık avea btimiştir numaramı uygun bir operatöre taşıyacağım.

• quote:

kısaca!

Bu değişikliği kabullenmeyen arkadaşlar var sanırım :) herşey açık ve net avea genel müdürlüğü arayın sorun 0212 460 15 00

3000 dakika sınırınız var bu sürenizi 75 farklı numarayı arayarak kullanabilirsiniz. diyelim 2000 dakikanız kaldı ama o ay 78 farklı numara aradınız ücretsiz dakikanızı kullanamıyorsunuz 12 Kr / dk dan ücretlendirliyor.

• herşey açık ve net diyorsun ama bütün tanımlarda "VE" deniyor , yukardaki arkadaşın ve senin söylediğin gibi hiçbir yerde "VEYA" denmiyor
  • lanet olsun o zaman çok cahilce bi tavır sergiledim :)) hemen gaza geldim ama avea olayı hakaten bitmiştir sen benim 10000 dakkamı al 3000 yap bide 75 numarayla sınırlandır üstüne bide vodafone un 50 TL lik kampanyasını göz ardı ederek 67 tl iste yemezler para kolay kazanılmıyo ki bu kadar futursuzca harcansın
  • "...bir fatura döneminde ilgili hattan aranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması ve aynı fatura döneminde tarifeye kayıtlı olarak kullanılan hat başına toplam yurt içi arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi halinde, yurt içi her yönü aramanın dakikasının KDV ve ÖIV dahil 0.12 TL üzerinden ücretlendirilir."

Sitelerinde yazılan açıklamadan ben de "3000 dk ve 75 kişi sınırının" aynı anda geçilmesi gerektiğini anlıyorum. En azından Türkçe olarak bu anlaşılıyor.

Eğer bu metni yazan zat-ı muhterem Türkçe biliyorsa, yazdığının ifade ettiği anlam bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 27 Ağustos 2009; 16:05:59 >
  • kafayı yicem ha şunun bi netliği yok mu evet her yerde ve geçiyor ama kızayım mı güleyim mi bilemedim sizofren gibi oldum üstteki mesajı okuyorum gülümsedim sevindim alta bakıyorum başka yorum sıyırdım ha
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.