Şimdi Ara

AVEA HER YÖNE SINIRSIZI 3000 YAPTI 75 KİŞİYLE SINIRLADI!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
17.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: greentooth

"...bir fatura döneminde ilgili hattan aranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması ve aynı fatura döneminde tarifeye kayıtlı olarak kullanılan hat başına toplam yurt içi arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi halinde, yurt içi her yönü aramanın dakikasının KDV ve ÖIV dahil 0.12 TL üzerinden ücretlendirilir."

Sitelerinde yazılan açıklamadan ben de "3000 dk ve 75 kişi sınırının" aynı anda geçilmesi gerektiğini anlıyorum. En azından Türkçe olarak bu anlaşılıyor.

Eğer bu metni yazan zat-ı muhterem Türkçe biliyorsa, yazdığının ifade ettiği anlam bu.

sonuna kadar katılıyorum

• Aylık yurtiçi toplam arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi ve
    aranan farklı telefon numarası sayısının 75'i aşması halinde
    yurt içi her yöne 12kr.

avea açıklaması yukarıdaki şekilde. burada yazılan mealen şöyledir arkadaşlar. lütfen tane tane ve yavaşça okuyun.

aylık 3000 dk geçmemiş iken 250 numarayı ara... sorun yok.
    ancak arama yaptığın kişi sayısı 200, konuşma süren 3015 dk olmuş ise...
    15 dk x 12kr= 3 tl extradan gelecek.

evet, halen avantajlı ne yazık ki... ne yazık ki diyorum çünki bende çok kızdım bu şekilde yapılan bir oyuna...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackened

Aranızda ben 75 numaradan fazla ararım ve 3000 dk yı geçerim diyen varmı arkadaşlar yaw?

konu rakamlarla ilgili değil,yiyemeyecegi yemeği sipariş eden aveanın nerden kurtarsam ve nasıl abonelerin bir kısmını caydırırım operasyonu
    bende bugun vodafone limitsize taşındım ustune sınırsız sms aldım aynı paraya geldi her yöne 1000dk ve vodafone+sabitler sınırsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenwap

quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

evet arkadaşlar olayı tam anlamıyla öğrendim.
    artık 10000 sınırı yoktur.yani sınırsız. 20000 50000 dk 100000000 dk.
    Fakat 3000 dakkayı aşarsanız "ve" aradığınız kişi sayısı 75 i geçmişse 12 kr dan ücretlendirilirsiniz.
    3000 dk yı aşmışsanız ve 75 kişi geçilmemişse sınırsız kullanabilirsiniz.

kısaca!
    ya 75 kişiyi sınırsız arıyacaksınız.
    ya da 75 den fazla kişiyi 3000 dk arayacaksınız.

Bu değişikliği kabullenmeyen arkadaşlar var sanırım :) herşey açık ve net avea genel müdürlüğü arayın sorun 0212 460 15 00

3000 dakika sınırınız var bu sürenizi 75 farklı numarayı arayarak kullanabilirsiniz. diyelim 2000 dakikanız kaldı ama o ay 78 farklı numara aradınız ücretsiz dakikanızı kullanamıyorsunuz 12 Kr / dk dan ücretlendirliyor.

Hayır bi düşünmek lazım, daha 10 bin dakikayı kaldıramayan Avea tamamen sınırsız tarife nasıl çıkarsın? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama

Neyse artık Vodafone CepLimitsiz 50 TL'lik tarife kullanıyorum.
    Rahatım
    Mutluyum
    Derdim tasam yok
    Limitler fazlası ile yetiyor
    Ucuz mu? Evet ucuz!

Ave ise at çöpe gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Aylık yurtiçi toplam arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi ve
    yurt içi her yöne 12kr.

avea açıklaması yukarıdaki şekilde. burada yazılan mealen şöyledir arkadaşlar. lütfen tane tane ve yavaşça okuyun.

evet, halen avantajlı ne yazık ki... ne yazık ki diyorum çünki bende çok kızdım bu şekilde yapılan bir oyuna...

Müşteri hizmetleirndeki bayana sizin anlattığınız şekilde söyledim ama arama sınırınız 3000 dk ve farklı 75 kişiyi arayabilirsiniz diyor yani benim anladığım ve en önemlisi müşteri hizmetlerinin bana söylediği 3000 dakikayı geçersen istersen 10 tane farklı numarayı aramış ol extra ücerete tabi tutuluyor. bunun tam terside geçerli daha 1000 dakika konuşmuşsun 2000 dakikan var ama farklı 80 numara aramışsın 75 'kişiden sonrası yine extra ücret. Mantıksız bir tarife yapmışlar.

• Avea'nın yaptığı strateji hatası, bu infiale sebep oluyor.

Mutlaka tarifeyi kullananların çoğu 3000 dk dan kısa süre konuşuyordur, bu süre çok çok yeterli. Aynı zamanda rakiplerinin verdiği her yöne dakikalarından oldukça fazla.

Ama bunu bi sms ile, ben yaptım oldu şeklinde insanlara dayatması çirkin. Daha yumuşak, daha insanlara anlatarak ve alıştırarak yapabilirlerdi. Bu kadar tepki çekip, bu kadar abone de kaybetmezlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arenwap

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Aylık yurtiçi toplam arama süresinin 3.000 dakikayı geçmesi ve
    yurt içi her yöne 12kr.

Müşteri hizmetleirndeki bayana sizin anlattığınız şekilde söyledim ama arama sınırınız 3000 dk ve farklı 75 kişiyi arayabilirsiniz diyor yani benim anladığım ve en önemlisi müşteri hizmetlerinin bana söylediği 3000 dakikayı geçersen istersen 10 tane farklı numarayı aramış ol extra ücerete tabi tutuluyor. bunun tam terside geçerli daha 1000 dakika konuşmuşsun 2000 dakikan var ama farklı 80 numara aramışsın 75 'kişiden sonrası yine extra ücret. Mantıksız bir tarife yapmışlar.

o halde bu adamların türkçe ile ciddi sıkıntıları var demektir , yada böyle farklı anlamlara gelebilecek açıklamalar kasıtlı olarak yapılıyor

• şimdi açıklamada "ve" bağlacı konulmuş ise bunun anlamı her iki koşulda yerinde getirmen gerek yani;
    hem 3000 dk yı geçeceksin hemde 75 den fazla farklı numarayı arayacaksın. Ondan sonra 12 kuruş/dk dan faturalanacak. Bunun Türkçesi bu.

Fakat bence Avea burada "veya" bağlacını ima ediyor ve koşulları birbirinden ayırıyor.
    Yani 3000 dk yı geçersen ekstra "veya" 75 farklı numarayı geçersen ekstra.
  • banada aynı emsaj geldi hemen oparatörümü değiştiriyorum ama hangi operatör'e geçmem daha avantajlı onu bilmiyorum !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: caco2

şimdi açıklamada "ve" bağlacı konulmuş ise bunun anlamı her iki koşulda yerinde getirmen gerek yani;
    hem 3000 dk yı geçeceksin hemde 75 den fazla farklı numarayı arayacaksın. Ondan sonra 12 kuruş/dk dan faturalanacak. Bunun Türkçesi bu.

Fakat bence Avea burada "veya" bağlacını ima ediyor ve koşulları birbirinden ayırıyor.

Avea çıkıp budur kardeşim diyerek bir netleştirse olayı da hepimiz rahatlasak.. Birini arıyoruz farklı diyor, birini okuyoruz farklı diyor.. Çıldırmamak elde değil yani..
  • quote:

şimdi açıklamada "ve" bağlacı konulmuş ise bunun anlamı her iki koşulda yerinde getirmen gerek yani;

yaw hakkaten o kadar mantıksızki tarife acayip sonuçları olabilir.
    Şimdi yukarıda ki iki durumuda ayrı ayrı değerlendirelim ve neler olabileceğini düşünelim.

1. durumun geçerli olduğunu düşünürsek, yani iki koşulunda gerçekleşmesi gerektiği koşulunu;
    ay içinde tam 75 kişiyle konuşmyuşsunuz ve ayın son günü olmuş ve toplamda 9000 dk konuşmuşsun. Bu durumda 75 kişi sınırını aşmamışsın fakat 3000 dk sınırını aşmışsın.
    şartların ikisini sağlamadığın için ekstra yok. Sonra son anda farklı bir numarayı aradınız ve aradığınız numara sayısı birden 76 oldu. şimdi ekstranız (9000-3000) x 0,12 TL= 720 TL :)))

2. durumuda değerlendirelim, yani "veya" koşulunu;
    ayın birinci günü henüz konuşma yapmamışsınız ve o gün 75 farklı kişiyi arayı 1'er dakika konuştunuz. sonra ayın kalan günleri sadece 1 farklı numara ile günder ortalama 30 dakika görüşme yaptınız. ekstranız 30*30*0,12tl=108 TL :)

Arkadaşlar tarife çok dandik olmuş o kadar diyorum.....

• quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

banada aynı emsaj geldi hemen oparatörümü değiştiriyorum ama hangi operatör'e geçmem daha avantajlı onu bilmiyorum !!!

vodafone cep limitisiz herkesle

vodafone ile gerçek sınırsız
    sabit hatlar ile gerçek sınırsız
    diğer operatörler ile 750 dakika konuşma
    numara taşıyanlara 6 ay her yöne 250 dakika konuşma daha hediye
    tüm vergiler dahil 50 tl
  • 75 kişiyi aşmamak kaydıyla 3000 dk yı aşarsanız

Tarifeniz her yöne 1000 dk olur

Demedi demeyin
  • ŞİMDİ BOYKOT ZAMANI !!!

BU DURUMA SESSİZ KALIRSAK DAHA ÇOK KERİZ YERİNE KOYARLAR BİZİ..
    SESSİZ KALMAYALIM. SANAL ALEMDE DE BİRLİK OLALIM..

HERKESİ BOYKOT A DAVET EDİYORUM ARKADAŞLAR..
    FACEBOOK TAKİ BU GRUPTA BULUŞUYORUZ...

TÜM MAĞDUR, GERGİN AVEA-ZEDE LER BURAYA!!!

http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=136359010368
  • ouhahahahah valla durum çok komik ama her halukarda vodafona geçmek farz oldu avea nın bu yaptığı yanına kalmaz
  • quote:

aynen işin özeti budur. 200000 dakika 10000000 dakika konuşabilirsin diyen arkadaşlar yanlış bilgi almışlar.

10,000 dakikayı içine sindiremeyen avea nasıl tam anlamıyla sınırsız kullanımı sindirsin.
    o zaman 50 farklı numara ile tamamen sınırsız konuş.
    avea bize kötülük yapmadıki o zaman gerçek sınırsızı getirmiş millet boşuna tepki gösteriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: çok geç

quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

banada aynı emsaj geldi hemen oparatörümü değiştiriyorum ama hangi operatör'e geçmem daha avantajlı onu bilmiyorum !!!

vodafone cep limitisiz herkesle

vodafone ile gerçek sınırsız
    sabit hatlar ile gerçek sınırsız
    diğer operatörler ile 750 dakika konuşma
    numara taşıyanlara 6 ay her yöne 250 dakika konuşma daha hediye
    tüm vergiler dahil 50 tl

hemen gidip geçiyorum vodafone'na
  • vadafon şuan da en uygun gördüğüm tarife + numara taşımadan dolayı 250 dk daha veriyor.
  • Bence Vodafone Geçmeli Ama Önce Kontörlüsünü Kullanıp 50 Kontöre Karşılık Gelen 250 Dk. 6 Ay Kullandıktan Sonra Faturalıya Dönmek Daha Cazip Gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodafone silver -- 27 Ağustos 2009; 18:36:11 >
  • telekomdan cacık olmayacağını artık herkes anlamalı
    Büyük puntoyla yanıltıcı bilgi veren arkadaş lütfen mesajını düzelt
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.