Şimdi Ara

AVEA HER YÖNE SINIRSIZI 3000 YAPTI 75 KİŞİYLE SINIRLADI!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
17.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla arkadaşlar, hala neyin sıkıntısını ediyorsunuz?
    Adamlar kötü niyetli kullanıcılara engel olmak için yapmış, sebep bu.
    3000dk. ayda yapar 50 saat. Bu süreyi doldurana kadar 75 kişi olayı yok, isterseniz bir milyon farklı numara arayın.
    Kimi de demiş aynı kişiyi 75 kez ararsak dolar, bu da yanlış, 75 farklı numara diyor ama bunun geçerli olması için 3000dk. doldurmuş olmak lazım.
    Günde 1,5 saat görüşmeyi aşmayan bir kişi isterse 1 milyon farklı kişiyle görüşsün. Gelecek fatura 67 TL.
    Adamlar 10bin dk. limitini kaldırmış, sınırsız yapmış, gerçek sınırsız bu işte. Ama 3000dk.yı geçerseniz aradığınız farklı numara sayısı 75i geçmesin demişler.
    Ayda 3001dk. görüşme yapar ve 76 kişiyle görüşürsek dk.sı bundan sonra 12kr. yazacak.
    Olayın özü özeti bu.

Bunu anlamadan diğer şebekelere geçiş yapanlar gerçeği anladıklarında hata yapmış olduklarını da görmüş olacaklar.

Bu arada diğer operatörlere geçenlere bugün itibariyle 5 günlük fatura gelir.

Herkese iyi iftarlar şimdiden..

• bence temkinli olmak gerek mesela bu ay 100 kişiyle konuştun ama 2000dk konuştun ya avea bir sürpriz yapıp 75 kişi sınırlaması vardı sözleşmede bunu ödemen gerekiyor derse? yapar mı yapar gerçekten bence ilk ay kullanacaklar dikkatli olsunlar.

ayrıca insanların hatlarını makul kullanmıyorsun diyen bir şebekenin 3bin dk'yı geçen ama 75 numarayı geçmeyenlere yine bir kelek yapacağını düşünüyorum. bence avea bitmiştir kim ne derse desin
  • dün başbakanlığın bi siteri var şikayetlerin dertlerin dinlenildiği ve cevap verildiği bi site. oraya mesaj attım durumu özetledim. adamlar kısacası bizim problemimiz değil size hizmeti sunan firma ile iletişime geçin dediler. buda ilginç. nasıl bi hizmet onuda anlamış değilim ya neysee..

birde hatırladığım kadarıyla sanayi ve ticaret bakanlığının bi sitesi vardı. orayada firmalar ile ilgili şikayetlerde bulunabiliyordun. adamlar bi şekilde ilgileniyorduda hatta ama bulamadım siteyi. bi hatırlarsam burayada yazıcaktım ama bulamadım haliyle. birde oraya yazalım derdimizi dimi.. eee ağlamayana meme vermezler demişler..
  • hala bu gün bu saat oldu avea müsteri hizmetleri açılmadı. halbuki ben şikayete değil 3g ayarlarını istemek için arayacaktım
  • babam Turkcell faturalı hat kullanıyordu avea ya geçti 150 dklık bi kampanyası vardı 19 liraya. ilk 3 ay 19 lira geldi sonra 48 sonra 42 şimdi Turkcelle geri döndü 1500dk 45 lira sanırım aveanın tek avantajı 5000 sms o da kontörlü hatlar için yoksa 5 para etmez bence
  • Arkadaşlar sağolsun avea 2 aydır yaklaşık 700 tl gümletti bana..
    Dosyanız oluşturuldu inceleniyor dedi.
    Hergün aramamıza rağmen. yeri geliyor küfürler ediyoruz.
    Beyefendi en kısa zamanda iadeniz gerçekleşecek dediler.
    Ok. dedik. ve bugün otomatik ödemeden bir 382 tl daha çektiler.

Benim gibi birkaç arkadaşım ve abilerimde de aynı sorun oldu.
    Hattımız her yöne sınırsız ama faturada her yöne bir yazıyordu.

Neyse ki numaramı turkcell e taşıdım. ve tüketici haklarına başvurdum ..bakalım hayırlısı

Bu zamana kadar türk. avea. ve telsim kullandım.. hep avea taraftarıydım ama artık yetti.
    700 tl az para mı yani.
    Hadi onu da geçtim. bildiğin telefonlarımı açmıyorlar. babamın hattından arayınca hemen açıyorlar.
    Her defasında müşteri temsilcisine sorunumu anlatmaktan bıktım artık..

Boşuna dememişler.. knt . lü tarife için avea. hatlı tarife için turkcell den şaşmayacaksın diye.
    Yazıklar olsun aveaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifatuning -- 1 Eylül 2009; 3:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Valla arkadaşlar, hala neyin sıkıntısını ediyorsunuz?
    Adamlar kötü niyetli kullanıcılara engel olmak için yapmış, sebep bu.
    3000dk. ayda yapar 50 saat. Bu süreyi doldurana kadar 75 kişi olayı yok, isterseniz bir milyon farklı numara arayın.
    Kimi de demiş aynı kişiyi 75 kez ararsak dolar, bu da yanlış, 75 farklı numara diyor ama bunun geçerli olması için 3000dk. doldurmuş olmak lazım.
    Günde 1,5 saat görüşmeyi aşmayan bir kişi isterse 1 milyon farklı kişiyle görüşsün. Gelecek fatura 67 TL.
    Adamlar 10bin dk. limitini kaldırmış, sınırsız yapmış, gerçek sınırsız bu işte. Ama 3000dk.yı geçerseniz aradığınız farklı numara sayısı 75i geçmesin demişler.
    Ayda 3001dk. görüşme yapar ve 76 kişiyle görüşürsek dk.sı bundan sonra 12kr. yazacak.
    Olayın özü özeti bu.

Bunu anlamadan diğer şebekelere geçiş yapanlar gerçeği anladıklarında hata yapmış olduklarını da görmüş olacaklar.

Bu arada diğer operatörlere geçenlere bugün itibariyle 5 günlük fatura gelir.

Herkese iyi iftarlar şimdiden..

Kusura bakmayın ama kötü niyetli kullanıcılara engel olmak içim tüm müşterilerinize kötü niyetlilermiş gibi davranarak, mesaj atıp uyarmazsınız.
    Yeni tarifeyi anlamak da problem değil, asıl sorun Avea'nın bu yeni tarifesi ne kadar bir süre daha bu şartlarda kalacak? İki ay sonra Avea kalkıp yine "uygun kullanımı aştınız, şartlarınızı değiştiriyorum" diye mesaj atarsa ne olacak? Atmayacağının garantisi var mı? Deyim yerindeyse Avea'nın bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Şu anda 10 TL'ye koşulsuz sınırsız bile vaadetse müşterinin güvenini kaybettikten sonra hepsi boş.

• Bir yerden patlak vereceği belliydi, bilinçsiz kullanımı önlemek icin yapılan dogru bir hareket bence
  • ucuz olsun dedık avea yuzunden hıc yapmıyacagım seyı turkcell faturalıya gectım ! :D

onu kapattım brı yıgın masraf suan vodafone dayım gercekten memnunum avea genel muduru baz sayımız aynı dıormus vodafonun kalıtesının yanına yaklasamaz avea herturlu soyluyorum cebımde avea varken guvenlı ve temız bır ıletısım hıssetmıyordum !
  • Bakalım ne kadar kalıcı olabilecek
  • vodanın 14 000 civarında bazı var
  • Merhaba arkadaşlar...

(Konuyu iyice okudum, çok farklı noktalara gitmiş... Özür dileyerek büyük punto ve renkli karakterlerle yazmak istiyorum)

Konuyla ilgili ben size son noktayı söylemek istiyorum...

Her yöne özgürlük tarifesinde eğer 75 farklı numarayı aşmazsanız dilediğiniz kadar konuşma yapabileceksiniz... Yer yön numara farketmeksizin... (Premium hatlar, sohbet ve yarışma hatları hariç)

75 farklı numarayı aştığınız zaman sabit ücret dahilinde 3.000 dakikaya kadar ücretsiz ve limitsiz olarak görüşebileceksiniz...

27 Ağustos 2009 öncesi abone olanlar veya bu tarifeye geçenlerin sabit ücreti tüm vergiler dahil: 66.65 TL...
    27 Ağustos 2009 dan sonraki geçişler ve abonelikler için tarifenin sabit ücreti tüm vergiler dahil 77 TL...

Yani dakikası için 12 kuruş ödemeniz için hem 75 farklı numaradan fazla görüşme yapmanız, hem de 3.000 dakikayı aşmanız gerekmektedir...

Örnek verecek olursak bugün saat 12 de kız arkadaşımı aradım, 12den sonra yüzlerce kez aradım, ay içerisinde yine defalarca kez aradım diyelim, bu 1 numara olarak değerlendiriliyor...

Bir başka örnek: 75 numarayla diyelimki 3.750 dakika görüştük, bu şekilde ekstra bir ücretlendirme olmuyor... Ama 76. numarayı aradığımızda 3.000 dakikadan sonraki kısmın tamamı ücretlendiriliyor...

Kısacası ücretlendirme için her iki koşulu da yerine getirmiş olmanız lazım... 75 farklı numara olayı önemli burada, 75 farklı numarayı aşarsan 3.000 dk. eğer aşmazsan bize gönderilen mesajdaki gibi 10.000 dakika sınırı kalktı yani sınır yok şu an, istediğimiz kadar görüşebiliriz...

Bu uygulamanın yapılma sebebi tamamen ticari kullanımları, haberleşme maksadı dışındaki kullanımları engellemek içinmiş, tabi biz bazı şeylerin tadını kaçırdığımız için bence gayet normal...!

Ay içerisinde kaç farklı numarayla kaç dakika kullanım gerçekleştirdiğimizi öğrenebilmek için KULLANIM yazarak 6000 e gönderdiğimizde son 48 saat hariç olan görüşme süresi ve farklı numara sayısı ÜCRETSİZ olarak mesajla gönderiliyor... (Önceden 2 SMS ücretindeydi)

Konunun bu şekilde olacağından emin olabilirsiniz...

Bu şartlar kapsamında herhangi bir ekstra ücretlendirme yapılırsa bana özelden dilediğiniz hakareti yapabilirsiniz :))) ... Bu kadar emin konuşabilirim...

• Benim anlamadığım şu bir tüketici olarak;

10000 dakikalık süreyi tek taraflı olrak 3000 dakikaya ve 75 kişiye nasıl düşürür?

İlerde 1000 veya 500 dakikaya düşürürse yine avea iyi etmiş, kötü kullanım engelleniyor diyecekmisiniz?

Süreyi düşürürken ücreti düşürmeyi neden akıl etmiyor?

Bu tarifeyi hazırarken neyi öngöremedi de tek taraflı olarak sözleşme koşullarını değiştirir ( bence tek taraflı olarak sözleşme koşullarını değiştirmesi, sözleşmeye uygun olsa da hukuka uygun değildir)

Son söz: siz eşek olursanız semer vuran çok olur..
  • saçmalıkta son nokta...
  • Söylediğiniz gibi KULLANIM yazıp gönderdim.Fakat bana gelen mesajda 500 dk konuştunuz yazıyordu.Oysa ben her fatura döneminden sonra konuşma süremi telefon üzerinden sıfırlarım.Telefona baktığımda tüm arama sürelerim 280 dk gözüküyor.280 nerde 500 nerde. Avea hesaplamada farklı bir yöntemmi uyguluyor acaba.Veya arkadaşlar başka kontrol eden oldu mu süresini

quote:

Orijinalden alıntı: AdreMadre

Merhaba arkadaşlar...

(Konuyu iyice okudum, çok farklı noktalara gitmiş... Özür dileyerek büyük punto ve renkli karakterlerle yazmak istiyorum)

Konuyla ilgili ben size son noktayı söylemek istiyorum...

Her yöne özgürlük tarifesinde eğer 75 farklı numarayı aşmazsanız dilediğiniz kadar konuşma yapabileceksiniz... Yer yön numara farketmeksizin... (Premium hatlar, sohbet ve yarışma hatları hariç)

75 farklı numarayı aştığınız zaman sabit ücret dahilinde 3.000 dakikaya kadar ücretsiz ve limitsiz olarak görüşebileceksiniz...

27 Ağustos 2009 öncesi abone olanlar veya bu tarifeye geçenlerin sabit ücreti tüm vergiler dahil: 66.65 TL...
    27 Ağustos 2009 dan sonraki geçişler ve abonelikler için tarifenin sabit ücreti tüm vergiler dahil 77 TL...

Yani dakikası için 12 kuruş ödemeniz için hem 75 farklı numaradan fazla görüşme yapmanız, hem de 3.000 dakikayı aşmanız gerekmektedir...

Örnek verecek olursak bugün saat 12 de kız arkadaşımı aradım, 12den sonra yüzlerce kez aradım, ay içerisinde yine defalarca kez aradım diyelim, bu 1 numara olarak değerlendiriliyor...

Bir başka örnek: 75 numarayla diyelimki 3.750 dakika görüştük, bu şekilde ekstra bir ücretlendirme olmuyor... Ama 76. numarayı aradığımızda 3.000 dakikadan sonraki kısmın tamamı ücretlendiriliyor...

Kısacası ücretlendirme için her iki koşulu da yerine getirmiş olmanız lazım... 75 farklı numara olayı önemli burada, 75 farklı numarayı aşarsan 3.000 dk. eğer aşmazsan bize gönderilen mesajdaki gibi 10.000 dakika sınırı kalktı yani sınır yok şu an, istediğimiz kadar görüşebiliriz...

Bu uygulamanın yapılma sebebi tamamen ticari kullanımları, haberleşme maksadı dışındaki kullanımları engellemek içinmiş, tabi biz bazı şeylerin tadını kaçırdığımız için bence gayet normal...!

Ay içerisinde kaç farklı numarayla kaç dakika kullanım gerçekleştirdiğimizi öğrenebilmek için KULLANIM yazarak 6000 e gönderdiğimizde son 48 saat hariç olan görüşme süresi ve farklı numara sayısı ÜCRETSİZ olarak mesajla gönderiliyor... (Önceden 2 SMS ücretindeydi)

Konunun bu şekilde olacağından emin olabilirsiniz...

Bu şartlar kapsamında herhangi bir ekstra ücretlendirme yapılırsa bana özelden dilediğiniz hakareti yapabilirsiniz :))) ... Bu kadar emin konuşabilirim...

• Avea kaybettiği imajı ve güvernirliliği nasıl geri kazanacak çok merak ediyorum...
  • Avea güya kötü niyetli kullanımlarıı önlemek için süreyi sınırlamış.Reklam yaparken böyle demiyorlardı, baştan böyle olacağını bilmiyorlar mıydı ?adam işadamı belki gerçekten bu kadar süre konuşması gerekiyordu onun için bu tarifeyİ seçti.Şimdi Avea herkese sen kötü niyetlisin süreyi düşürdüm diyor.AVEA İyi niyetli ile kötü niyetli kullanıcıları nasıl ayırıyor ? bir de süreyi düşürüyorsa tarife fiyatını da buna uygun şekilde düşürmesilazım bunu niye yapmıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 3 Eylül 2009; 9:39:32 >
  • Tarifenin tam açılımını bilen var mı? 7 dakika konuştum, 26 dk gözüküyor avea da. Farklı hesaplıyorlar büyük ihtimalle.Lütfen herkes kontrol etsin
  • arkadaşlar çok istismar ediliyormuş ama. çağrı merkezleri bile kullanıyorumuş bunu.
  • Avea Genel Müdürü'nün Milliyet'te bir açıklaması var. Bir fatura dönemi içinde hem 3000 dakikayı aşarsanız hem de 75'den farklı numarayı ararsanız ekstra bir ücretlendirme oluyor. Yani 75'den az numarayla görüşüyorsunuz 10000 dakika sınırı bile yok.

Milliyet'teki haberin linki
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.