Şimdi Ara

Avea´nın garip davranışı ve bir mağduriyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Avea kullanıcısına sormadan hattını başka bir operatöre ve başka bir kullanıcıya taşıma hakkı varmı ? Yoksa bizde avea dan vazmı geçsek ? Şahsen tereddüt ettim.

!!!!AVEA KULLANICILARININ DİKKATİNE !!!!!!!!!! AVEA BANA AİT HATTI BANA SORMADAN BAŞKA BİR OPERATÖRDE Kİ BAŞKA BİR KULLANICIYA, BENİM RIZAM DIŞINDA AN İTİBARİ İLE TAŞIMIŞTIR....

2 gün önce telefonuma gelen sms ile xxxxxxxxx adında bir şahsın vodafone operatörüne bana ait telefon numarasını taşıma talebinin onaylandığını ve 27.01.2010 01:46 da hattın operatöre geçeceğine dair sms alımştım. Bunu o gün friendfeed de yazmış, gülmüş geçmiştik. Durumu vodafone yi arayarak bildirmiş ve böyle bir talebimin olmadığını söylemiştim. Kendileri de avea da ki bilgilerinizin doğruluğu nedeniyle bu işleme izin verilmeyeceğini söylemişti. Çünkü avea da numaram xxxxxxx adına ait yani bana. Bu sabah kalktığımda telefonumda sınırlı arama ibaresini gördüm. Hemen avea kayıp-çalıntı bölümünü aradım ve bilgilerimi vererek bu numaranın kime ait olduğunu sordum. Cevap: "Size ait" oldu... Sonra numaranın hangi operatörde olduğunu sorduğumda cevap vodafone oldu. Peki kim benim hattımı benim rızam olmadan taşıdı? Taşınmasına izin verdi ? Benim bankalarda kayıtlı olan, tüm kişisel bilgilerime erişim hakkım olan benim mahremim sayılabilecek numara nasıl taşınır? Ya kız arkadaşım şimdi o numaraya mesaj atsa? Ya bana özel bir bilgi o numaraya mesaj atılsa? Ya bankam o numarayı arasa? Ya cep telefonu numarama garanticep bank dan bir para gönderimi mesajı gelse? yada bir müşterim beni arasa?? Benim imajım ne olacaktır şimdi???

• Bu işlemin 2 operatör ile de ilgisi yoktur.

Vodafone bayisindeki taşıma başvurusunu alan kişinin, kimliği kontrol edip işlem yapması gerekli. Hangi bayiden işlem yapıldığını Vodafone'u arayarak öğrenebilirsiniz. Bu konuyla ilgili nufüs cüzdan fotokopiniz, bilgileriniz ve imzanız taklit edilmiş demektir. Acilen bir Avea bayiine gidip geri taşıma başvurusu yapmanızı öneririm.
  • vodafonda bu konuda bir gevşeklik olduğunu düşünüyorum.
    geçen hafta yaşananlardan bir örnek:

malum diğer operatörden vodafona geçip kontratlı iphone almak için, önceki operatörden enaz 75 lira ve üstü fatura isteniyor. benim evrakta sahtecilik yapan arkadaşım, turkcell e-fatura üzerinde güzel bir çalışma yapıp çıktısını vodafone bayisine götürüyor ve cihazı alıyor.

yani efatura.gov.tr de faturanın aslının kayıtlı olmasına karşın zahmet edip sorgulamadan onay veriyorlar.

yukarıdaki olayda evrakta sahteciliğe benziyor...
  • Orijinalden alıntı: judasper

Bir Avea kullanıcısına sormadan hattını başka bir operatöre ve başka bir kullanıcıya taşıma hakkı varmı ? Yoksa bizde avea dan vazmı geçsek ? Şahsen tereddüt ettim.

!!!!AVEA KULLANICILARININ DİKKATİNE !!!!!!!!!! AVEA BANA AİT HATTI BANA SORMADAN BAŞKA BİR OPERATÖRDE Kİ BAŞKA BİR KULLANICIYA, BENİM RIZAM DIŞINDA AN İTİBARİ İLE TAŞIMIŞTIR....

2 gün önce telefonuma gelen sms ile xxxxxxxxx adında bir şahsın vodafone operatörüne bana ait telefon numarasını taşıma talebinin onaylandığını ve 27.01.2010 01:46 da hattın operatöre geçeceğine dair sms alımştım. Bunu o gün friendfeed de yazmış, gülmüş geçmiştik. Durumu vodafone yi arayarak bildirmiş ve böyle bir talebimin olmadığını söylemiştim. Kendileri de avea da ki bilgilerinizin doğruluğu nedeniyle bu işleme izin verilmeyeceğini söylemişti. Çünkü avea da numaram xxxxxxx adına ait yani bana. Bu sabah kalktığımda telefonumda sınırlı arama ibaresini gördüm. Hemen avea kayıp-çalıntı bölümünü aradım ve bilgilerimi vererek bu numaranın kime ait olduğunu sordum. Cevap: "Size ait" oldu... Sonra numaranın hangi operatörde olduğunu sorduğumda cevap vodafone oldu. Peki kim benim hattımı benim rızam olmadan taşıdı? Taşınmasına izin verdi ? Benim bankalarda kayıtlı olan, tüm kişisel bilgilerime erişim hakkım olan benim mahremim sayılabilecek numara nasıl taşınır? Ya kız arkadaşım şimdi o numaraya mesaj atsa? Ya bana özel bir bilgi o numaraya mesaj atılsa? Ya bankam o numarayı arasa? Ya cep telefonu numarama garanticep bank dan bir para gönderimi mesajı gelse? yada bir müşterim beni arasa?? Benim imajım ne olacaktır şimdi???

Arkadaşım,senin mağduriyetinde avea nın hiç bir suçu yok.Senin hattının taşınmasını istenen operatör vodafone ise işlem vodafone de yapılmıştır.Öncelikle bir hattı başka operatöre taşımak için taşıyanın kendisinin olması şarttır.Daha önemlisi bir hattı başkasının üstüne devir etmek için devir eden de devir edilen de bayide olmak zorundadır.Senin hattın önce vodafoneye taşınmış,sonra da devir yapılmış.Burda vodafone de suçlu,işlemleri yapan çalışan da suçlu.Vodafone neden suçlu,çünkü böyle bir çalışanı barındırıyor.Kötü niyetli bir aktivasyon elemanı çok kötü şeyler yapabilir.Eğer çalışan kötü niyetliyse,dürüst değilse herşeyi yapabilir.Senin hattını vodafoneye taşırken avea ya sadece böyle bir hat ve bilgiler sizde varmı diye soruluyor,avea nın geçişi engelleme şansı yok eğer hat bilgileri doğruysa.Sizin yapmanız gereken kimliğinizle,hatta varsa eski faturanızla,varsa arama kayıtlarınızla vodafoneye gitmek.Hiçbir kaçış yolları yok,öttürürler kim suçluysa.Sana yardımcı olmazlarsa devletin hukuki yerleri hallader sen kafanı yorma.
    Bakın,benim bütün operatörlerde tanıdık çalışanım var,hatta bayilerin sahipleri bile tanıdığımdır.Çevremdeki 20 den fazla kişiyi,kendileri olmadan,sadece onların kimlik fotokopilerini alarak numara taşıma kampanyalarından yararlansınlar diye operatörden operatöre geçirdim.Bayi çalışanı ve sahibi bana kendileri gelsin demedi,çünkü bana güveniyorlar.Kimse de benden şikayetçi olmadı.Eğer ben kötü niyetli olsaydım,insanlara zarar verebilirdim.Eğer bayi çalışanı dürüst değilse,kimlik fotokopisi olmadan bile ortalığı karıştırabilir.Açıkcası sizin yerinize imza atılmış,mağdursanız hat sizinse rahatlıkla hattınızı geri alır ve suçluyu da hem para hemde hapisle cezalandırırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.