Şimdi Ara

AVENSİS 2,0 HANGİ YAĞI KULLANMALIYIM. YARDIMMM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 98 model LPG'li Avensis sahibiyim. 215000 km de. arabayı alalı 3 ay oldu. aldığım zaman opet'in 10/40 yağını koydum. 5000 km de 1 lt yakın yağ eksildi. biraz canım sıkıldı.Bu arada arada arabada yağ yakma belirtileri olan, eksozdan mavi duman ve motordan duman çıkması vb. belirtileri yok. Yağın eksilmesi genelde uzun yol yaptığım dönemlerde oldu, şehir içinde eksilme daha azdı.Arabayı life kaldırıp baktığımda alt tarafı biraz yağlı gördüm, acaba bir yerdenmi kaçırıyor yoksa araba yağmı yakıyor?

Bir özel toyota servisine gittiğimde; eksoz dumanına vb. bakmadan motorun artık yağmaya başlamış olabileceğini söyledi ve yağ olarak 10/40 değil 20/50 yağ kullanmam gerektiğini söyledi.

Benim kafam iyice karıştı ne yapacağımı bilemedim 20/50 yağ koysak bir zararı olurmu? yardımlarınızı bekliyorum.

• Sen yine 10/40 kullan yağın 20/50 den çok daha iyidir ki daha az yağ yakmak için daha kalın yağa geçme çünki 50 no olan yağ çok daha kalitesiz ve aracını daha az korur ki 10/40 yarı sentetik,istersen iyi bir ustaya kontrol ettir.
  • 2001 Model Avensis almayı düşünüyoruz...
    Sizde aracı yeni almışsınız tavsiye edermisiniz ??
  • tavsiye ederim.98-2000 arası 128 hp ortalama yakıt 9 lt/100 de, lpg ye uyumlu .2001-2002 modeller 150 hp D-4 Motor ort.yak.7,6 lt/100 km de. lpg takılamıyor ama dah az yakar ve performanslıdır.
    Fiyatını fazlasıyla hakeden arabadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moskuto41

tavsiye ederim.98-2000 arası 128 hp ortalama yakıt 9 lt/100 de, lpg ye uyumlu .2001-2002 modeller 150 hp D-4 Motor ort.yak.7,6 lt/100 km de. lpg takılamıyor ama dah az yakar ve performanslıdır.
    Fiyatını fazlasıyla hakeden arabadır.

Tüp takılmıyorm mu ??

O kötü işte. Gerçi yakıtı çokda fazla değilmiş ama yinede bu sefer benzinli arabaya bineceğini düşünmüyorum babamın :)

En iyisi 2000 Model Sol Extra araştırmakk
  • üzülme arkadaşım 2001 model 2,0 motorlar benzinde az yakar. ama illede tüm takmak istiyorsan 2001-2002 model 1,8 motor olanları var(130 hp) onlara lpg takılabilir.1,8 ler piyasada biraz az bulunan arabalardır. donanım olarak alaşım jant yoktur.
  • 1.8 leri piyadasa pek yok evet. Galiba o modellerde avensisin tercih edilmeyenleri.
    Ama illede 2001-2007 oalcak die bir kaide yok. Eniyisi 2.0 Sol Extra lara bakmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Farklı yağ kullanmak tavsiye edilmeyen bir durumdur, ayrıca 20/50 yağ yakıt tüketiminizi de arttırır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.