Şimdi Ara

Avm otoparkı girişinde yaşadığım olay (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
16.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AVM ler de bu tür kontrollerin yapıldığını herkes biliyor. Bu uygulama canınızı sıkıyorsa Aracı AVM dışında bir yere park edersiniz bu kadar basit. Ülke de bu tür egolarımızı tatmin etmekten öteye gitmeyen tepkiler göstermenin dışında karşı çıkılması gereken çok daha önemli konular var. Emir kulu bir güvenlikçiyle inatlaşmanın ne size ne Vatana ne de Millete bir faydası yok.
  • Haksızsın. Adam işini yapıyor. Stepneyi kaldırılmışsa emin olmak için bakması lazım. Gereksiz yere olay çıkarıp, görevini yapanlara karşı saygısızlık yapmışsınız.
  • sürekli marjinal grupların yaptığı herşeye isyan etme veya rutin standartı bozmaya çalışan insanlar bu hayatta kaybeden taraf olucaktır.
  • vurun daha ölmemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gugukkuşu

Arkadaş bir kişide dememiş ki ruhsata bak. AVM özel mülk oluyo da adamın aracı kamu mülkü mü ne hakla arıyosun ? Aynayla, x-rayla bakıyosan bak. Tantana çıktıysa ruhsata bak lpg var mı yok mu?

Güvenlikçi ya da ona bu emri veren görevini kötüye kullanmış yasa ya da yönetmelikte olmayan hakkı sen nasıl kullanırsın ? Emekçilere saygımız var ama işini yanlış yaptıklarında uyarmakta bizim hakkımız.

Konuyla ilgili değil belki ama geçenlerde bir boya işçisi üstü başı pis diye atm'den para çekmek için avm'ye alınmamıştı. Bu işler oraya kadar gider avm haklı derseniz.

Montajdan sonra ruhsata kayıt ettirme süresi 30 gün. Ayrıca montaj yaptırıp -ruhsat masrafı için- fatura kestirmeyen,
    muayene vakti faturayı kestirip ruhsat yenileyip gidenler var. Bu adamlar aylarca yıllarca ruhsata işletmeden dolaşyor.
    Ruhsata bakmak bir çözüm değil. Aynı zamanda evrak kontrolü yapmak başka bir durum...

Polis sadece mahkeme emri ile arama yapmaz. Gerekli görülen hallerde Mülki amirin emri ile(Mülki Amir; Vali, Kaymakam)
    üst ve araç araması yapar.

Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin;
    herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve
    aramaya yetkilidir. Bu yerlere girmek isteyenler kimliklerini sorulmaksızın ibraz etmek zorundadırlar.

Durdurma ve kimlik sorma (Ek:14.06.2007/26552-5681/1.md.)
    MADDE 4/A- Polis, kişileri ve araçları;
    a) Bir suç veya kabahatin işlenmesini önlemek,
    b) Suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek,
    c) Hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek,
    ç) Kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek,
    amacıyla durdurabilir.
    Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için polisin tecrübesine ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime dayanan
    makul bir sebebin bulunması gerekir.

Daha detaylı bilgi için;http://polismevzuat.blogspot.com/2007/11/pvsk-yeni-hali.html

Açık alanda patlayan birşey ile kapalı alanda patlayan birşeyin etkisi elbette! farklı olur.
    Tahrip ve etki alanı hem fark yaratır, hemde farklı olur. Açık alanda yada yolda giderken patlayan araç etkisi
    kapalı alanda yan yana sıkışık duran ve insan sirkülasyonun fazla olduğu bir yerde duran ile aynı değildir.

Özel mülkiyetin korunmasına esas kurallar vardır. Nasıl ki evimize her kapıyı çalana açıp içeri girmesine izin vermediğimiz gibi
    Özel mülkü olan birisinin güvenlik nedeni ile uyguladığı kurallara da uymak zorundayız. Bunu sadece AVM olarak düşünmemek lazım.
    Havalimanı, banka, otel, avm vs. hepsi farklı dallar olsa da hepsi için ayrı ayrı mevzuat ve kural yok. Tüm özel kolluk çalışanları aynı
    kanun hükmü ve kurallarına tabiler.

Kanun hükmü ile belirlenen kurallar ve yönetmelikler, toplumumuzun iyiliği ve düzeni için getirilmiş/koyulmuştur. Her birey
    kurallara uyduğu sürece, sorunlar minimum düzeyine iner.

Lpg'li araç sahibi yasak olan bir yere ısrarla girmeyip kuralı uygulasa, toplum kurallara uyan saygılı(en azından başkalarının haklarına)
    bireyler olsa...Yani! illa yasak olmasına rağmen "gireceğim" diye ısrar etmese, AVM girişinde kontrol de olmaz. Ama bizde böyle
    birşey olmayacağına göre; Girişte kontrol var, göstermeyip itiraz ediyorsan girmezsin, olur biter...

Bu karşılıklı rıza ile olan birşey. Adam özel mülkünün korunması ve güvenliği için bu şartı koymuş. Gelen ziyaretçi de buna uymalı.
    Yok! kurala itiraz durumu var ise, ziyaretçi/misafir olması gereken durumun "uzaktan bakmaktan" öteye gidemez...

Örneklerini görüyoruz; Lpg'li aracım var, kimse anlamıyor geçiyorum...
    İyi güzel de! Kapalı alanlara Lpg'li araç giriş yasağı konmuş, beni neden tehlikeye atıyorsun?

Kapıda duran adam bir kuralı uyguluyor. Herkesin stepnesi yerinde duruyor. Eğer bir stepne "olması gereken yerin dışında" ise
    lpg ile girilmeyen bir yerdeki görevlinin bunu "yadırgaması ve sorması" kadar normal bir durum yok.

Madem stepne yeri boş, o zaman yedek lastiği oraya koyalım. Koymayıp dışarıda mı taşıyoruz! neden?

Hiç kimse keyfi olarak stepnesini olması gereken yerin dışında taşımaz. Eğer orada birşey var ise, örneğin simit tank...
    O zaman stepneye yer yoktur. Aman, lastik patlarsa ne yaparız? fobisi olan vatandaş stepneyi bağajda taşır.
    Bağajda olan stepneği gören, "neden?" diye düşünür ve sorar. Araç sahibi eğer bir sebep yok ise gönül rahatlığı ile açar gösterir.

Haa! göstermem kardeşim...de diyebilir. Göstermek zorunda da değil...
    Ama o zaman kurala uymama durumundan dolayı, içeri alınmayabilir. Kontağı çevirir oradan uzaklaşır...

Görevli için hayat devam eder, kişi de göstermeme hakkını kullanmanın keyfini yaşar...

Büyük kulüp yada discoların kapısından aranmadan geçemezsiniz. Hadi bir içeri dalmayı deneyin bakalım! yada arattırmıyorum! demeyi.
    En iyi ihtimal olan durum; "giremezsiniz" olur. Ses tonu, hal ve hareketler doğru orantılı olarak "giremezsiniz" durumu fark oluşturur.
    Kulüp sahibinin yeri özel mülkiyet de, avm sahibin yeri özel mülkiyet değil mi?

Soruna lpg olayı olarak değil; :Toplumun iyiliği için koyulmuş kurallara İTİRAZ ETMEMEK olarak bakmak lazım...

* Tüm yorumu size yazmadım. Tamamen genel bir yorumdur.

• bizim kartalla ankarada her avmnin kapalı otoparkına giriyoz. hiç böyle denetlediklerini görmemiştim
  • Bende birinde bagajı açamayan görevliye sinir olmuştum. Arkadaş şifreli değil ki tuşa basınca açılıyor. Bagaj kapağının her yerini mıncıklamıştı açmak için
  • Ulan tum sayfaları okudum elemana nerden vursam diye dusundum 10 dakikadir ama soylencek herseyi soylemissiniz

Adam kendisini Ali Koc filan sanmis musteriyiz onlsr kaybeder ben degil filan:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Arkadaş bir kişide dememiş ki ruhsata bak. AVM özel mülk oluyo da adamın aracı kamu mülkü mü ne hakla arıyosun ? Aynayla, x-rayla bakıyosan bak. Tantana çıktıysa ruhsata bak lpg var mı yok mu?

Güvenlikçi ya da ona bu emri veren görevini kötüye kullanmış yasa ya da yönetmelikte olmayan hakkı sen nasıl kullanırsın ? Emekçilere saygımız var ama işini yanlış yaptıklarında uyarmakta bizim hakkımız.

Konuyla ilgili değil belki ama geçenlerde bir boya işçisi üstü başı pis diye atm'den para çekmek için avm'ye alınmamıştı. Bu işler oraya kadar gider avm haklı derseniz.

Montajdan sonra ruhsata kayıt ettirme süresi 30 gün. Ayrıca montaj yaptırıp -ruhsat masrafı için- fatura kestirmeyen,
    muayene vakti faturayı kestirip ruhsat yenileyip gidenler var. Bu adamlar aylarca yıllarca ruhsata işletmeden dolaşyor.
    Ruhsata bakmak bir çözüm değil. Aynı zamanda evrak kontrolü yapmak başka bir durum...

Polis sadece mahkeme emri ile arama yapmaz. Gerekli görülen hallerde Mülki amirin emri ile(Mülki Amir; Vali, Kaymakam)

Polis, tehlikenin önlenmesi veya bertaraf edilmesi amacıyla güvenliğini sağladığı bina ve tesislere gelenlerin;
    herhangi bir emir veya karar olmasına bakılmaksızın, üstünü, aracını ve eşyasını teknik cihazlarla, gerektiğinde el ile kontrol etmeye ve
    aramaya yetkilidir. Bu yerlere girmek isteyenler kimliklerini sorulmaksızın ibraz etmek zorundadırlar.

b) Suç işlendikten sonra kaçan faillerin yakalanmasını sağlamak, işlenen suç veya kabahatlerin faillerinin kimliklerini tespit etmek,
    c) Hakkında yakalama emri ya da zorla getirme kararı verilmiş olan kişileri tespit etmek,
    ç) Kişilerin hayatı, vücut bütünlüğü veya malvarlığı bakımından ya da topluma yönelik mevcut veya muhtemel bir tehlikeyi önlemek,
    amacıyla durdurabilir.
    Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için polisin tecrübesine ve içinde bulunulan durumdan edindiği izlenime dayanan

Daha detaylı bilgi için;http://polismevzuat.blogspot.com/2007/11/pvsk-yeni-hali.html

Açık alanda patlayan birşey ile kapalı alanda patlayan birşeyin etkisi elbette! farklı olur.
    Tahrip ve etki alanı hem fark yaratır, hemde farklı olur. Açık alanda yada yolda giderken patlayan araç etkisi
    kapalı alanda yan yana sıkışık duran ve insan sirkülasyonun fazla olduğu bir yerde duran ile aynı değildir.

Özel mülkiyetin korunmasına esas kurallar vardır. Nasıl ki evimize her kapıyı çalana açıp içeri girmesine izin vermediğimiz gibi
    Özel mülkü olan birisinin güvenlik nedeni ile uyguladığı kurallara da uymak zorundayız. Bunu sadece AVM olarak düşünmemek lazım.
    Havalimanı, banka, otel, avm vs. hepsi farklı dallar olsa da hepsi için ayrı ayrı mevzuat ve kural yok. Tüm özel kolluk çalışanları aynı

Kanun hükmü ile belirlenen kurallar ve yönetmelikler, toplumumuzun iyiliği ve düzeni için getirilmiş/koyulmuştur. Her birey

Lpg'li araç sahibi yasak olan bir yere ısrarla girmeyip kuralı uygulasa, toplum kurallara uyan saygılı(en azından başkalarının haklarına)
    bireyler olsa...Yani! illa yasak olmasına rağmen "gireceğim" diye ısrar etmese, AVM girişinde kontrol de olmaz. Ama bizde böyle
    birşey olmayacağına göre; Girişte kontrol var, göstermeyip itiraz ediyorsan girmezsin, olur biter...

Bu karşılıklı rıza ile olan birşey. Adam özel mülkünün korunması ve güvenliği için bu şartı koymuş. Gelen ziyaretçi de buna uymalı.
    Yok! kurala itiraz durumu var ise, ziyaretçi/misafir olması gereken durumun "uzaktan bakmaktan" öteye gidemez...

İyi güzel de! Kapalı alanlara Lpg'li araç giriş yasağı konmuş, beni neden tehlikeye atıyorsun?

Kapıda duran adam bir kuralı uyguluyor. Herkesin stepnesi yerinde duruyor. Eğer bir stepne "olması gereken yerin dışında" ise
    lpg ile girilmeyen bir yerdeki görevlinin bunu "yadırgaması ve sorması" kadar normal bir durum yok.

Madem stepne yeri boş, o zaman yedek lastiği oraya koyalım. Koymayıp dışarıda mı taşıyoruz! neden?

Hiç kimse keyfi olarak stepnesini olması gereken yerin dışında taşımaz. Eğer orada birşey var ise, örneğin simit tank...
    O zaman stepneye yer yoktur. Aman, lastik patlarsa ne yaparız? fobisi olan vatandaş stepneyi bağajda taşır.
    Bağajda olan stepneği gören, "neden?" diye düşünür ve sorar. Araç sahibi eğer bir sebep yok ise gönül rahatlığı ile açar gösterir.

Ama o zaman kurala uymama durumundan dolayı, içeri alınmayabilir. Kontağı çevirir oradan uzaklaşır...

Görevli için hayat devam eder, kişi de göstermeme hakkını kullanmanın keyfini yaşar...

Büyük kulüp yada discoların kapısından aranmadan geçemezsiniz. Hadi bir içeri dalmayı deneyin bakalım! yada arattırmıyorum! demeyi.
    En iyi ihtimal olan durum; "giremezsiniz" olur. Ses tonu, hal ve hareketler doğru orantılı olarak "giremezsiniz" durumu fark oluşturur.

Soruna lpg olayı olarak değil; :Toplumun iyiliği için koyulmuş kurallara İTİRAZ ETMEMEK olarak bakmak lazım...

Hic usenmedin mi bu kadar uzun yazmaya.Noktalama isaretleri filan lise yillarima gittim bi an kompozisyon okumus gib oldum

• Görevliyi tebrik ederim, işini yaparak siz ve sizin gibileri kapalı otoparklara sokmadıkları için.
  • 2010 YILIYDI. Ümraniye IKEA'da önde ki arabanın bagajına bakmadı güvenlik. Beni durdu bagaj kontrol dedi. Dedim vaz geçtim çıkıyorum ve çıktım oradan. Önde ki araba da Ford Focus idi. Sinir oldum güvenlikçiye, sanki alnımız da LPG var yazıyor ki yok zaten. Yani uzatmadım, dalaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

Bana göre yanlışı siz yapmışsınız. Bu sizin adınıza ve sizin güvenliğiniz için verilen bir önleyici hizmetidir.

Aksini düşünün.

Aracında Lpg ve gaz kaçağı olan bir araç sırf park yeri bulamadığı veya açık parka bırakmak istemediği için , yada otoparka para vermek istemediği için , sadece cehaletinin sebebiyle aracını ,hiç bir denetim olmadan bu oto parka bıraksa , yaşanan feci bir olayda ,( örnekleri okadar çok fazla ki ) eşiniz, anneniz,oğlunuz ÖLSE yada siz sakat kalsanız ( Yaşanmış örneği okadar falza ki ) ne hissederdik. :(

Kişi kendi gibi bilir işi !! evet ama siz arkadaşınızın aracına nasıl bu kadar kefil olabiliyorsunuz , yada görevlini size ? buda hayret verici.

Bence kesinlikle cahil bir kapris yapıp o otoparktaki herkesin hayatını tehlikeye atmışsınız.

quote:

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunununa istinaden;

Durdurma yolu ile arama yapan Güvenlik görevlisi makul bir şüphe ile karşılaştığında aracın gerekli görülen yerinin araç sahibi
    tarafından gösterilmesi istenebilir. Eğer araç sahibi buna karşı çıkar ve kontrol ettirmek istemez ise, güvenlik görevlisi aracı(yada şahsı)
    korumakla yükümlü olduğu özel bölgeye almama hakkına sahiptir.

Kanun hükmünde tam olarak şöyle yazar;

“Umuma açık veya açık olmayan özel işletmelerin, kurumların veya teşebbüslerin girişindeki kontroller, buralara girmek isteyenlerin rızasına bağlıdır. Kontrol edilmeyi kabul etmeyenler, bu gibi yerlere giremezler. Bu gibi yerlerde kontrol, esasta özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilir. Ancak, bu yerlerin ve katılanların taşıyabilecekleri özel niteliklere göre, önleme aramaları kolluk güçleri tarafından da yapılabilir.”

+1 milyon...

aslında tüm itirazın sebebi dünyanın merkezine kendini koyma ve dünyayı kendi etrafında döndürmeye çalışma yani "ego, ben" kavramı...

kurallar toplumun genel huzuru için var ama biz toplum olmayı başarabilmiş bir millet değiliz. çünkü bizim genetiğimiz orta asya'nın uçsuz bucaksız steplerinde tek başımıza, özgürce at koşturmak üzerine programlı. bu program yüklü bir bedeni kalabalık içine sokup "şunlara şunlara uyacaksın" deyince sorun çıkıyor.

LPG yasağı, güvenlik için konulmuş. bir takım tecrübelere bakılmış, bilimsel veriler ortaya konmuş ve tedbiren de olsa kapalı alanlara patlayıcı gaz ile çalışan araç giremez denmiş.

ama işte sonuçta "ego" var ya, hemen sorgulama başlıyor, "niye girilemiyor" ile başlıyor, açıklama geldikçe "ona bakarsan benzin de yanar" gibi karşı tezlerlerle devam ediyor. en sonunda varacağı nokta da "ben çaktırmadan giriyorum, bir şey olmuyor"a kadar dayanıyor.

kapalı mekanlarda LPG'li araç yasağı, aslında buna itiraz edenlerin bile kendilerini ve sevdiklerini koruyor ama yine itiraz var. çünkü aslında bilinçaltında, "ben AVM'deyken patlamasın da, ben orda yokken olacak patlama ve ölümler umurumda bile değil" düşüncesi sinsice göz kırpıyor insanın "ego"suna... onun için bir tarafta aslında hep "kapalı mekanda LPG olmasın ama diğer LPG'liler olmasın, ben gireyim" düşüncesi her zaman dipdiri duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 25 Ekim 2013; 16:31:45 >

• çoğu baştan savma çalışıyor ama düşün ki otoparkta bir yangın çıktı ve lpg li araçlar da etkilendi, patladı ve bir facia yaşandı. herkes paçasını kurtarır ihale o bagajı açtıran güvenliğe kalır, ömrü boyunca içeriden çıkamaz. ilginçtir, kurallara uymayanlar kendilerini etkilemeyen durumlarda da kuralların uygulanmıyor oluşundan şikayet ederler.

haksızsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

quote:

quote:

amacıyla durdurabilir.

Hic usenmedin mi bu kadar uzun yazmaya.Noktalama isaretleri filan lise yillarima gittim bi an kompozisyon okumus gib oldum

Üşenmedim .

Düzgün bir anlatım olmayınca bende okumadığım için, yazdığımın düzgün/akıcı/okunabilir olmasına özen gösteriyorum.
    Hele hele uzun soluklu anlatımlarda karşıyı sıkmamak için, biraz düzenli yazmakta fayda var. Diye düşünüyorum.

Bazen 20-30 satır dümdüz yazı görüyorum. Okuyormuyum? Hayır...
    Bundan yola çıkarak;
    Yazacaksan birşey düzgün yaz, bari yazdığın boşa gitmesin okunsun yada düzgün yazmayacaksan hiç yazma, kendini de yorma.

Zaten, mevzuat olarak ağır bir konu. Basitçe anlatmak ve alıntılı örneklemek fayda sağlar diye düşündüm.
    Doğruyu bulmak/bilmek açısından, üşenmeyip okuyanlara fayda sağlar.

Umarım....

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Bazı yerlerde bagajı açtırmıyorlar...Adamın elinde sopalı bir ayna var,onunla dışarıdan kontrol ediyor aracı...En iyisi bu...

örnek tekira avm
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamayın ancak biraz daha anlayışlı olmanız gerekiyor.
    Güvenlik görevlisi orda düşük maaşla çalışan bir eleman. Avm nin sahibi değil. Adama bir görev verilmiş sorunsuz şekilde yapmaya çalışıyor. Sizin gibi binlerce araç hergün avm ye giriş yapıyor ve malesef yalan söyleyen de çok. Mutlaka lpg ile girmeye çalışanlar olmuştur.
    Yapmanız gereken sadece 10 saniyelik işti. Ancak olayı bütürerek hem kendiniz hem güvenlik görevlisi hemde arkanızdaki insanlar beklemek zorunda kaldı.
    Güvenlik görevlisinin ordaki amacı verilen emri yerine getirerek işinden olmamak. Yoksa sizin lpgli olup olmamanız kimin umrunda. Girdiğiniz yer adamın oto galerisi değil ki adamın ne gibi bir çıkarı olabilir de sizi buna zorlayabilir.

Size ve forumdakilere tavsiyem biraz daha güleryüzlü ve sabırlı olun. İşini kötü yapan insanları yada kötü niyetli insanları gerektiğinde şikayet edin ancak görevini yapan çalışana da ben müşteriyim diyerek zorluk çıkartmayın.

• Kesinlikle sen haksizsin. Gorevli son derece hakli. Adi ustunde GOREVLI. Oraya hergun yuzlerce insan giriyodur sen yalanci olmayabilirsin ama yalancilarda vardir. Eger oraya lpgli bi arac girip yangin ciktiginda butun kabak gorevliye patlar. Otoparktaki araclarin sahipler der ki ''kim aldi bu araci otoparka'' gorevlide senin gibi artistler yuzunden isinden olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 25 Ekim 2013; 19:17:12 >
  • ste1n kullanıcısına yanıt
    adam haklı yardımcı olmak lazım, kendini onun yerine koy öyle düşün.
  • Bence de burada görevli işini yapıyor ve haklı. Tüp olur , bomba olur vs vs.

Ancak benim de basima daha farklısı geldi. Önümde bir tane son kasa passat. Simsiyah. Görevli aracın bagajına bakmadan o arabayı gecirdi. O gecip beni durdurmak isteyince acmadım bagajı. Bagaj kontrol dedi. Önde ki arabayı acmadıgını , bu yuzden bende acmadıgımı soyleyince laf dalası oldu. En sonunda bastım girdim iceri. Plaka anons edilir diye bekledim ama hic te bisey olmadı :)

Ama bu gibi durumlar dısında bende her zaman acıyorum. 10 sn yi almıyor zaten.

• Özel mülkiyete giriyorsunuz, tüp yoksa bile sokmak zorunda değil. Aramaya hakkı elbette yok. Siz izin veriyorsunuz onlar da arıyor ve sizi içeriye alıyor. İzin vermezseniz arayamazlar ve içeriye almazlar bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.