Araç nedir |
Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim (2. sayfa)
-
-
Sanmam kusurun tamamen sende çıkacağını hocam. Yandan gelen bariz belli ki babasının yolu gibi girmeye çalışmış.
Allah daha beterinden korusun.
-
otoparkta üstünlük olayını bilmem ama corolla hatalı gözüküyor. çıkışa giden yol anayol misalı gibisinden hesapladım .
-
Corolla benim aracım. Sağdan gelen hyundai. Normalde bu yollar eşit olsa zaten teknik anlamda hatalı benim. Ancak o yolun tek yönlü, benim yolun çift gidiş dönüş yolu olması hasebiyle acaba nasıl olur kusur oranlaması bu soruya cevap bulamadım.
Karayollarında böyle bir kaza olsa, hatalı teknik olarak hyundai gibi duruyor. Yolların eşit olmaması durumundan dolayı.
-
Bölünmüş yoldan geliyor olsanız sizde kusur olmazdı, diğer yollar için sadece tabela önemli, dur tabelası olan yoldan gelen yol verecek gibi. -
Kusur oranlaması yapılmadı, henüz tutanak bile tutmadık. Mevcut durumda benim yol çift, Hyundai yolu tek yön yol. Bu nedenle teknik olarak geçiş üstünlüğü bende diye düşünüyorum. Olmazsa tutanağı bu şekilde doldurup olanlara bakacağız. Ama tabi pratikte dikkat etseydim bu kaza olmazdı, benim hatam dikkat etmemek. Tabi karşı taraf da dikkat etse o zaman da kaza olmazdı. Alakasız bir yer kaza için ama oldu işte
-
geçmiş olsun.
bildiğim kadarıyla çift yönlü olması yolu üstün kılmıyor, tali yol olması için dur veya yol ver tabelası olması lazım, ya da sizin ilerlediğiniz yolda anayol tabelası. tabi ki bu tabelalar hiç bir otoparkta olmaz ancak normal yol için benim bilgim bu yönde.
bence tutanak tutun şansınızı deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Temmuz 2022; 21:29:10 > -
gecmiş olsun. avm müdürünü çağırın oranın sigortası ödüyor. bunu araştırın. iyi forumlar.
-
Bu tarz yerler çok tehlikeli. Yollar birbirini 90 derece kesiyor ve köşelere de araba parkettiği için, görmek zorlaşıyor.
Normal yolda köşelere park etmek yasak mesela. Burda herhangi bir standart, kural vs yok. Otopark yönetimi kafasına göre takılıyor doğal olarak.
Sonucu lütfen paylaşarak burayı güncel tutun. -
Dur veya yol ver tabelası olmadığı tüm dört yol ağızların da aynı anda giriliyor ise, sağ dan gelendedir öncelik hakkı.
Sağdan gelen beyaz araç kusursuz. -
Cok ugrasmaya gerek yok 50:50 -
sağdan gelen de yavrum sanki tarlada araç kullanıyor. bodoslama girmiş. bu yüzden 40-60 verirdim ben.
-
Her iki taraf da kendi zararını karşılayacak.
Geçmiş olsun.
-
Hangi araç bu N'de parka izin veren? P'ye atmadan çoğu araç anahtarı da vermez uyarı da susmaz.
-
Konu sonucunda ne oldu diye merak edenler için, havada kalmasın diye gelişmeleri yazmak istedim.
Beyaz araç sahibini aradım, sağdan gelsen de senin yolun tek yön benimki çift yön, senin yolunda hız kesiciler var bende yok. Bu nedenle kusur oranlamasında %100 ben hatalı çıkmam çok mümkün değil dedim.
Dilersen dolduralım evrakları, herkes sürece göre hareket etsin.
İstersen de herkes kendi arabasını yaptırsın evrak işine girmeyelim dedim.
Herkes kendi yaptırsın o zaman uğraşmayalım dedi. Devamında da yine de ben bi düşünüp arayayım dedi, aramadı bu vakte kadar. :)
Ben de aracımı boyasız göçük düzeltme yaptırdım 2000 Tl ye. Tabiki süper olmadı. Ancak %90 düzeltildi. -
konu ile alakasız avm ler iğrenç yerler aşırı ihtiyaç olmadıkça gitmiyorum gitsemde açık avm leri tercih ediyorum kış olsa bile internet varken avm gereksiz ucube geliyor bana
-
Hasarın fotografi yok mu. Varsa koyun da yorumlayalim -
Site kapısını sigorta karşılıyor mu hocam?
-
Yol sağdan gelenin olduğu için yüzde yüz küsur sizde -
Genel olarak söylüyorum, bu tarz 4 yol gecislerinin hepsinde durup, yolun boş olduğunu gördükten sonra devam edin.
Türkiye trafiğinde tecrübesiz sürücüler şans eseri bu tarz yerlerden kazasız geçiyorlar.
Geçenlerde bir araç hiç frene dahi dokunmadan önümden gecti gitti. Sağdaki araç bendim. Durmasam bırakın durmaya fırsatı, kaza olana kadar beni fark etmesi dahi mumkun değildi.
Adamın zayıflığı yüzünden benim araçta dagilirdi. Yani haklı olsam sigortadan parayı alsam ne yazar.
O yüzden mutlaka durun. Sonra geçin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X